Web Analytics Made Easy - Statcounter

نطنز- عضو شورای اسلامی بادرود گفت: براساس تصمیمات مسئولان استان؛ برداشت آب‌های زیرزمینی در دشت زراعی "بادرود" به ۴۸ درصد کاهش پیدا کرد.

 به گزارش خبرنگار ایمنا از شهرستان نطنز؛ حسین میرزائیان در گفتگو با خبرنگاران اظهار کرد: کاشت اقلام کم مصرف آب مانند گیاهان دارویی و زعفران رواج یافته است، اما مسئولان نیز باید از توسعه آن حمایت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: مزارع کشاورزی بخش  بادرود در محیط بیابانی واقع شده و در طول تاریخ آب کشاورزی آن از قنوات‌ تامین شده است.

سخنگوی شورای شهر بادرود با بیان اینکه بیشتر سرچشمه این قنات‌ها از کوه‌های کرکس است، بیان داشت: الگوی کشت سنتی و تاریخی در مزارع بادرود، خالدآباد و سایر روستاهای این منطقه بر اساس کاشت گونه معروف انار "نادری" تعریف شده بود زیرا این میوه با شرایط کم آبی و محیط گرم و خشک سازگار بوده است.

وی با بیان اینکه در زمان قدیم هم کشت غلات نیز تا حدودی در این منطقه رواج داشته است، ادامه‌داد: در طول چند دهه اخیر به دلیل توسعه بی رویه سطح کشت، افزایش تعداد چاه‌ها عمیق، خشکسالی و غیره این منطقه در شرایط بحران آب قرار گرفته است.

میرزاییان، گفت: وسعت اراضی کشاورزی بادرود به حدود ۱۲ هزار هتکار می‌رسد، اما نزدیک به یک چهارم آن به دلیل بی‌آبی خشک شده است، همچنین در هفت هزار هکتار آن غلاتی مانند گندم و جو کشت می‌کنند، و بخشی دیگری از این زمین‌ها باغات میوه وجود دارد.

وی یادآوری‌کرد: البته در این شرایط کشاورزان نیز در حال تغییر تدریجی الگوی کشت به سمت محصولات کم آب هستند، و به طوریکه شاهدیم کاشت زعفران، گیاهان دارویی و نهال پسته در ۲۰درصد مزار ع بادرود این امر رواج پیدا کرده است.

این عضو شورای شهر بادرود، تصریح‌کرد: به دلیل بحث بحران آب،حدود سه سال است که برداشت آب از چاه‌های منطقه به وسیله کنتور هوشمند کنترل و انجام می‌شود.

میرزاییان، اظهار کرد: طبق این برنامه، میزان برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی دشت‌های “بادرود” و “خالدآباد” حدود ۴۸ درصد کاهش داشته است اما این رقم در دشت بحرانی اردستان نزدیک به ۱۸درصد می‌رسد که این عدد اختلاف فاحشی را نشان می‌دهد.

وی با بیان اینکه از سازمان آب منطقه‌ای استان اصفهان خواستار اجرای عدالت در کنترل برداشت از ذخایر آب هستیم، گفت: دشت‌های اردستان و بادرود در جوار یکدیگر قرار دارند و سفره‌های آب زیرزمینی آن به هم متصل است، بنابراین برداشت ناهماهنگ و بیش از اندازه از یک دشت زراعی موجب کاهش ذخایر آبخوان در دشت مجاور می‌شود.

این عضو شورای اسلامی شهرستان نطنز، تاکیدکرد: شغل حدود ۹۰درصد مردم بخش بادرود ؛ کشاورزی و دامپروری است و اگر مسئولان برای بحث تامین آب کشاورزی و همچنین توسعه کشت اقلام کم مصرف آب، در این بخش چاره درستی نیاندیشند ممکن است عده زیادی بیکار شده و تبعات اجتماعی زیادی را مشاهده کنیم.

وی درباره تولیدات دامی بادرود گفت: اساسا در این منطقه بخش زیادی از کشاورزان در کنار شغل زراعت به پرورش دام نیز مشغول هستند و گله‌های دام سبک زیادی در مزارع و آغل‌های این منطقه مشاهده می‌شود.

عضو شورای اسلامی بادرود با بیان اینکه این منطقه از نظر تولیدات دامی خودکفاست، اظهارکرد: در مورد دام سنگین مانند گاو یا شتر نیز دامداری‌های صنعتی و سنتی وجود دارد./

منبع: ایمنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۳۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشاورزان خوزستانی گندم را به مراکز سرپوشیده تحویل دهند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما آبادان، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان گفت: بنا بر پیش بینی اداره کل هواشناسی خوزستان، در سه روز آینده احتمال بارش در استان وجود دارد.
عبدالرضا سید احمدی افزود: از تمامی کشاورزان استان درخواست می‌شود در این مدت محصول گندم خود را به مراکز سرپوشیده، سیلو‌های استاندارد و کارخانه‌های آرد تحویل کنند.
همچنین شرکت غله و خدمات بازرگانی به کشاورزانی که گندم خود را به مراکز استاندارد تحویل دهند هر کیلوگرم ۸۰ هزار تومان هزینه حمل پرداخت می‌کند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان از برداشت ۶۵۰ هزار تن گندم در استان خبر داد و گفت: روزانه ۹۱ هزار تن گندم در استان برداشت می‌شود.
۲ هزار و ۷۵۰ دستگاه کمباین برداشت گندم در استان را انجام می‌دهند و نرخ فعالیت هر کمباین توافقی است.

دیگر خبرها

  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • بیش از ۲۱ هزار گندم در سیستان و بلوچستان خریداری شد
  • کشاورزان خوزستانی گندم را به مراکز سرپوشیده تحویل دهند
  • پیش بینی برداشت ۲۰۰۰ تن سیب زمینی در ایرانشهر
  • تولید بیش از ۶۰ هزار تن گندم در کنگاور
  • کشت نیشکر در ۲۹ هکتار از زمین‌های کشاورزی گیلان
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • آغاز برداشت بیش از ۸۰۰ تن گل محمدی از مزارع قم
  • برداشت ۷ هزار و ۴۳۸ تن عسل در سال گذشته
  • برداشت محصول از مزرعه طــرح مــقـایـســه گندم در هندیجان