Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مقام مسئول گفت:اتخاذ سیاست بازار در ازای بازار، علاوه بر رشد ۱۰درصدی صادرات سیب تازه در سال ۹۵، موجب کاهش ۹درصدی واردات موز و صرفه جویی ارزی ۴۶میلیون دلاری در این سال شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، شاهرخ شجری اظهار داشت: با اتخاذ سیاست بازار در ازای بازار، صادرات سیب تازه در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۴، به لحاظ وزنی بیش از ۱۰ درصد رشد داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود:به همراه افزایش صادرات سیب تازه، واردات موز در سال ۹۵ با کاهش ۹ درصدی روبرو بوده و میزان واردات موز از ۶۷۰ هزار تن در سال ۹۴ به ۶۱۰ هزار تن در سال گذشته کاهش یافته است.

مدیر کل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی، میزان صرفه جویی ارزی از ناحیه کاهش واردات موز در سال ۹۵ را ۴۶ میلیون دلار عنوان کرد.

شجری با اشاره به صادرات ۳۰ هزار و ۹۴۰ تن سیب تازه در پنچ ماهه نخست سال جاری اظهار داشت: با توجه به این که سیب صادراتی ایران به طور عمده از ارقام رد و گلدن دلیشز و زمان برداشت این ارقام در ماه های مهر و آبان است، گفت: صادرات این محصول از اواخر مهرماه هر سال شروع و تا خرداد سال بعد ادامه دارد.

مدیر کل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی در مورد قیمت سیب تولیدی نیز تصریح کرد: قیمت سیب تولیدی به طور متوسط در سطح عمده فروشی ۱۵ هزار ریال و در سطح خرده فروشی ۲۵ تا ۳۰ هزار ریال است و از طرفی قیمت سیب صادراتی در بازارهای هدف ۸ دهم تا ۱.۲ دلار می باشد.

وی افزود: قیمت پایه صادراتی سیب در بازارها با هدف تسهیل صادرات این محصول و کاهش تعرفه و عوارض گمرکی در کشورهای هدف انجام شده و با قیمت فروش محصول سیب درختی در این کشورها کاملا متفاوت است.

شجری در عین حال علت اصلی افزایش واردات موز در پنج ماهه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال ۹۵ را کاهش تعرفه وارداتی این محصول از ۲۶ درصد به ۱۱ درصد دانست.

وی در مورد صادارت پسته کشور نیز گفت: به رغم تولید و ذخایر قابل توجه ایالت متحده آمریکا در سال ۹۵، صادرات پسته ایران در این سال نسبت به سال ۹۴ با افزایش ۵.۸۵ درصدی از نظر وزنی و ۵.۷۵ درصدی به لحاظ ارزشی روبرو بوده است.

شجری خاطر نشان کرد که میزان صادرات پسته در سال ۹۵ حدود ۱۳۸ هزار و ۱۴۰ تن بوده است.

مدیر کل دفتر توسعه صادرات وزارت جهاد کشاورزی در ادامه، کاهش قیمت جهانی پسته به میزان ۱۵.۹ درصد به همراه کاهش ذخایر کافی برای عرضه صادراتی را از دلایل کاهش صدور این محصول عنوان کرد.

وی ابراز امیدواری کرد : با برداشت پسته و افزایش قیمت جهانی این محصول به دلیل کاهش عرضه جهانی آن، روند افزایشی صادرات آغاز و کاهش صادرات در ماه های ابتدای سال جبران شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۶۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟

به گزارش خبرگزاری مهر، گمرک ایران در گزارشی آمار عملکرد ۱۰۰ وارد کننده برتر کشور طی سال ۱۴۰۲ را با جزئیات تهیه کرد.

طبق این فهرست، شرکت‌های بازرگانی دولتی ایران، آوا تجارت صبا، پشتیبانی امور دام و ماهیدشت کرمانشاه، خودروسازی مدیران، وزارت دفاع، پاک دیده، کرمان موتور، کوروش موتور، اکسون، غذایی کوروش، ذوب آهن، بهمن موتور، صبا پیشرو، طبیعت، ایران خودرو دیزل، داریا همراه پایتخت، فولاد مبارکه، کروز، سایپا و آرین موتور در صدر واردکنندگان قرار دارند.

نکته قابل توجه حضور پررنگ شرکت‌های مونتاژکار خودرویی در این فهرست است؛ بر این اساس شرکت صنایع خودروسازی مدیران در سال گذشته بالغ بر یک میلیارد دلار ارز دریافت کرده که نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایش ۸۹ درصدی را نشان می‌دهد.

همچنین شرکت کرمان موتور ۷۴۷ میلیون و ۹۱۲ هزار دلار ارز دریافت کرده که نسبت به سال ۱۴۰۱ بیانگر رشد ۷۵ درصدی است. شرکت کوروش موتور آریا ۶۳۴ میلیون و ۴۸۱ هزار دلار ارز گرفته که افزایش ۵۷ درصدی را نشان می‌دهد.

شرکت بهمن موتور ۳۹۳ میلیون و ۷۹۵ هزار دلار ارز دریافت کرده که در قیاس با سال ۱۴۰۱ بیانگر افزایش ۳۷ درصدی است. مجتمع صنعتی آرین پارس موتور ۲۷۵ میلیون و ۴۴۴ هزار دلار ارز دریافت کرده که نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد ۷۸ درصدی را نشان می‌دهد.

صنایع اتومبیل سازی فردا نیز ۱۱۱ میلیون و ۴۷۹ هزار دلار ارز دریافت کرده که در قیاس با سال ۱۴۰۱ افزایش ۸ درصدی را نشان می‌دهد.

به این ترتیب در مجموع بالغ بر ۳ میلیارد و ۱۶۳ میلیون دلار ارز به شرکت‌های مونتاژکار ارز تخصیص داده شده است.

این وضعیت تخصیص ارز به مونتاژکاران در حالیست که برای واردات خودرو در مجموع یک میلیارد دلار ارز در نظر گرفته شده بود که برای پرداخت همین مقدار هم به قدری سنگ اندازی صورت گرفت که در انتهای سال ۱۴۰۲ تنها ۱۱ هزار خودروی خارجی وارد کشور و از این تعداد ۸ هزار دستگاه به مشتریان تحویل شد.

برای مشاهده فهرست ۱۰۰ واردکننده برتر سال ۱۴۰۲ اینجا را کلیک کنید.

کد خبر 6089959 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • ارزآوری ۶.۲ میلیارد دلاری بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶.۲ میلیارد دلار گذشت
  • تخصیص ۳.۱ میلیارد دلار برای مونتاژ/ برای واردات خودرو ارز نداریم؟
  • صادرات ۴۸۹ میلیون دلاری نساجی/ واردات به ۲.۲ میلیارد دلار رسید
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • کشت غیراصولی پسته خسارت جبران‌ناپذیری به بهره‌برداران وارد کرده است
  • خبر جدید وزیر صمت درباره واردات خودرو | مردم هم می توانند این خودروها را ثبت نام و خریداری کنند
  • ریزش ۱۰۰ دلاری طلای جهانی
  • افزایش ۴۶ درصدی ارزش دلاری صادارت غیرنفتی از گمرکات استان گلستان