Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تصميم دولت چين براي وارد کردن يوان به قراردادهاي نفتي احتمالاً يک ضربه بزرگ و اساسي به دلار نفتي خواهد بود و راه را براي بين‌المللي‌تر شدن يوان در بازارها باز خواهد کرد.
العالم ـ آسيا
به گزارش اسپوتنيک، کارشناسان چيني بر اين باورند که پکن هم‌اکنون آماده است تا به پشتوانه طلا پروژه وارد کردن يوان به قراردادهاي نفتي خود را کليد بزند و ريسک آن را پذيرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


تصميم دولت چين براي ايجاد قراردادهاي نفتي بر مبناي عرضه يوان به پشتوانه طلا ضربه‌اي بنيادين به سلطه دلار بر بازار نفت خواهد بود و راه را براي ورود بيشتر يوان به بازارهاي جهاني باز خواهد کرد.
چنگ بنگينگ، يکي از کارشناسان مؤسسه اقتصاد جهاني زيرمجموعه سازمان روابط بين‌الملل معاصر چين معتقد است آغاز شکل‌گيري قراردادهاي نفتي بر مبناي ارزي يوان قدمي مهم براي بين‌المللي کردن ارز ملي چين است.
چنگ تأکيد کرد: هم‌اکنون بهترين زمان براي اين کار است. قيمت نفت در سطوح پايين قرار داشته و عرضه نيز از تقاضا بيشتر است و از سوي ديگر چين نيز بزرگ‌ترين مصرف‌کننده نفت جهان است.
وي ادامه داد: اگر ما مبناي پرداخت قراردادهاي نفتي را امروز به يوان تعيين نکنيم، ما ديگر ياد نخواهيم گرفت وقتي که شرايط بازار تغيير مي‌کند و تقاضا از عرضه بيشتر مي‌شود، چگونه بر قيمت‌گذاري نفت اثر بگذاريم و در اين صورت ما در موضع ضعف قرار مي‌گيريم.
اين محقق چيني گفت: چين هم‌اکنون با مخاطرات جدي در برنامه خود براي قيمت‌گذاري نفت به يوان از طريق ايجاد قراردادهاي نفتي يوان‌پايه روبرو است که از جمله آنها خروج سرمايه و ارز از چين است.
چنگ ادامه داد: روند بين‌المللي شدن يوان چيزي شبيه نامحدود بودن اقيانوس است. موفقيت اين پروژه بستگي به توانايي شنا کردن و پذيرش ريسک آن دارد. ما براي روبرو شدن با اين ريسک‌ها آماده‌ايم، براي مثال يک کميته زير نظر شوراي دولتي جمهوري خلق چين براي نظارت بر ثبات مالي و توسعه کشور شکل گرفته است.
بنا به اعلام رسمي دولت چين اين کميته با مأموريت ايجاد اصلاحات اساسي و ارائه طرح‌هاي توسعه براي بخش مالي اين کشور در کنار هماهنگ‌سازي اصلاحات مالي، قانون‌گذاري و توسعه، همچنين هماهنگي سياست‌ها با در نظر گرفتن سياست‌هاي پولي و هماهنگ کردن سياست‌‌گذاري مالي و سياست‌هاي صنعتي و اقتصادي خواهد بود، شکل گرفته است.
ونگ ژيمين، دبير کل مرکز جهاني‌سازي و مدرن‌سازي زيرمجموعه سازمان بازرگاني و اقتصادي خارجي چين معتقد است که اين امکان وجود دارد که قراردادهاي نفتي برمبناي طلا، مزاياي بيشتري نسبت به نحوه قيمت‌گذاري کنوني برنت و وست تگزاس اينتر مدييت به دلار دارد.
ونگ ادامه داد:‌ قيمت‌گذاري بر اساس يوان راحت‌تر است؛ چراکه يوان در بازار نفت مي‌تواند به طلا تبديل شود.
وي ادامه داد: اين بسيار خوب است. قرار بود نظام پرداخت بين‌المللي موسوم به برتون وودز برمبناي مبادله ارزي به طلا باشد.
ونگ معتقد است اگرچه مبادله طلا با دلار در سال 1971 معلق شد اما همچنان طلا يک مبناي مبادله‌اي پايدار است.
اين کارشناس چيني ادامه داد: با توجه به ناپايداري موجود در اقتصاد جهاني، طلا توانسته است توجهات بيشتري را به خود جلب کند.
ونگ ادامه داد: هم‌اکنون برخي کشورها مثل روسيه آمادگي خود را براي مبادله و بستن قراردادهاي چين به يوان را اعلام کردند.
وي معتقد است قراردادهاي نفتي با پشتوانه طلا در آينده توجه کشورهاي بيشتري را نسبت به خود جلب خواهد کرد.
در حالي که روسيه از ماه ژوئن سال 2017 مبادلات نفتي خود را با چين به يوان انجام مي‌دهد، ونزوئلا نيز از تمايل خود براي قيمت‌گذاري نفت به يوان چين خبر داده است.
منطق پس اين اقدام کاملاً واضح است. اين اقدام براي کشورهايي که از سوي آمريکا در زمينه مبادلات دلاري تحريم شده‌اند،‌ منافع خوبي دارد که از قضا همه اين کشورها که شامل روسيه،‌ ايران و ونزوئلا مي‌شوند نيز جزو کشورهاي اصلي صادرکننده نفت در جهان هستند.
ونگ معتقد است حتي عربستان سعودي که از سال 1970 تاکنون در نتيجه توافقات انجام‌شده بين اين کشور و کشورهاي همسايه و در آخر آمريکا نفت را به دلار مي‌فروشد، به زودي به فروش نفت به يوان روي خواهد آورد.
وي تأکيد کرد: با توجه به افزايش نفت شيل در آمريکا اين کشور رفته رفته واردات نفت خود را کاهش داده و اين در حالي است که واردات نفت چين کاهش نخواهد يافت بلکه افزايش نيز مي‌يابد. تعداد خودروها در چين روبه افزايش است،‌ اقتصاد چين در حال توسعه بوده و مصرف انرژي در اين کشور افزايش مي‌يابد،‌ به همين دليل به نفع عربستان نيست بازار چين را از دست بدهد.
مضاف بر اين روسيه آمادگي دارد تا سهم عربستان در چين را اشغال کند. اين کشور با صادرات 16.87 ميليارد دلار نفت به چين توانسته است عربستان را پشت سر بگذارد.
به نظر مي‌رسد سعودي‌ها ريسک اين اقدام را درک کرده و حداقل در برخي از قراردادهاي خود يوان را مبناي ارزي قرار دهند.
پيش‌تر در ماه سپتامبر نيز يک روزنامه چيني اعلام کرده بود که عربستان نيز تمايل دارد تا بخشي از درآمدهاي ارزي خود را به يوان چين دريافت کند.
به گزارش فارس، در اين گزارش آمده است به دست آوردن بخشي از درآمدهاي نفتي به يوان چين کانال‌هاي تأمين مالي در عربستان سعودي را پس از ده‌ها ميليارد دلار استقراض خارجي به دلار، براي عربستان تنوع بخشد.
در ماه اکتبر نيز کارل وينبرگ، کارشناس ارشد اقتصادي مؤسسه هاي فرکوينسي اکونوميکس گفته بود که چين احتمالاً رياض را مجبور خواهد کرد تا قيمت‌گذاري نفت خود را به يوان تغيير دهد.
وينبرگ پيش‌بيني کرد تغيير معيار قيمت‌گذاري نفت از دلار به يوان 600 تا 800 ميليارد مبادلات نفتي سالانه را از سلطه دلار خارج خواهد کرد.
سري جگاراجاح، کارشناس شبکه CNBC در ماه اکتبر گفته بود که تصميم چين براي قيمت‌گذاري نفت به يوان به پشتوانه طلا با هدف پايين کشيدن دلار از سلطه بر بازار نفت انجام مي‌شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۹۰۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودرو جایزه کم مصرفان برق/ توافق نفتی آمریکا و چین

به گزارش خبرنگار مهر، جذب ٣٠همت از محل مابه التفاوت قیمت‌های تکلیفی و تمام شده برق، در مصرف برق صرفه جویی کنید خودرو ببرید، توافق آمریکا و چین برای خرید نفت از ایران و افزایش ۶ درصدی مصرف برق از مهمترین اخبار آب و انرژی در هفته جاری بودند.

بیش از ۵۰ درصد بارش سال آبی استان سیستان در ۳ روز اتفاق افتاد

فیروز قاسم‌زاده، سخنگوی صنعت آب درباره آخرین وضعیت بارش در استان‌های جنوبی خاطرنشان کرد: بارش‌های جنوب‌شرق کشور به‌ویژه در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان با مقادیر بی‌سابقه بارشی در روزهای ۲۸ تا ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ در حالی به‌وقوع پیوست که در ۵ ایستگاه باران‌سنجی بارش‌های بالای ۲۰۰ میلیمتر ثبت شد و ایستگاه زرآباد نیز با بارش بالای ۲۷۰ میلیمتر رکورد، بی‌سابقه‌ای را ثبت کرد.

وی افزود: متوسط بارش استان سیستان و بلوچستان حدود ۱۰۰ میلیمتر است که در این سامانه بارشی، بیش از ۵۰ درصد بارش استان تحقق یافت و بارش استان نسبت به متوسط بلندمدت بیش از ۶۰ درصد رشد را ثبت کرد.

داخلی سازی ۹۰ درصد از تجهیزات توسط شرکت‌های دانش بنیان

ارسلان رحیمی مدیر عامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران از داخلی سازی ۹۰ درصد تجهیزات این شرکت خبر داد و گفت :۱۰ درصد بقیه مواردی هستند که دانش آن در اختیار برخی از کشورها است و ما در تلاشیم به آن دست یابیم.

مدیر عامل خطوط لوله و مخابرات نفت ایران اضافه کرد: شرکت‌های دانش بنیان در مواقعی که ما مشکل داریم و و نیازهایی را داریم که در سطح کشور وجود ندارد و خارج از کشور این فعالیت‌ها انجام می‌شود به کمک ما می‌آیند و خوشبختانه با تفکری که در شرکت ما وجود دارد از این توان استفاده می‌شود و از تمام امکانات داخلی کشور بهره گرفته می‌شود.

خرید برق از نیروگاه‌ها به صورت نقدی پرداخت می‌شود

علی اکبر محرابیان، وزیر نیرو پرداخت نقدی پول به نیروگاه‌ها در ساز و کار جدید را از محاسن اجرای این طرح عنوان کرد و افزود: در گذشته به دلیل اینکه پرداخت هزینه فروش برق به نیروگاه‌ها با تأخیر فراوانی انجام می‌شد، عملاً نیروگاه‌ها در فرایند توسعه و مدیریت امور جاری با مشکلات فراوانی رو به رو می‌شدند که در روش جدید این مشکل برطرف خواهد شد.

محرابیان در خصوص دیگر محاسن اجرای این قانون گفت: اصلاح و توسعه متوازن صنعت برق در نقاط مختلف کشور، جبران بدهی‌های گذشته، استقرار نظام واقعی شرکتی در صنعت برق و در عین حال تأمین عادلانه منافع خریداران و فروشندگان برق کشور از دیگر محاسنی است که با اجرای این قانون محقق خواهد شد.

جذب ٣٠همت از محل مابه التفاوت قیمت‌های تکلیفی و تمام شده برق

مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت توانیر از جذب ٣٠ هزار میلیارد تومان اسناد خزانه از محل مابه التفاوت قیمتهای تکلیفی و تمام شده برق خبر داد.

به گفته وی با جذب این اسناد مطالبات شرکت‌های تولید برق، پیمانکاران و تأمین کنندگان تجهیزات تسویه شد.

وی افزود: مبلغ ٤ هزار میلیارد تومان به حساب شرکت‌های توزیع نیروی برق، ٣ هزار میلیارد تومان تولید کنندگان مقیاس کوچک و ١٩ هزار میلیارد تومان نیروگاههای حرارتی و ٤ هزار میلیارد تومان پیمانکاران و تأمین کنندگان کالای شرکت‌های برق منطقه‌ای واریز شد.

توافق آمریکا و چین برای خرید نفت از ایران

محسن قمصری کارشناس انرژی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه تحریم‌های جدید نفتی که آمریکا در از آنها صحبت می‌کند هم اکنون نیز وجود دارد، خاطر نشان کرد: هم اکنون تقریباً هیچ پالایشگاه خارجی نفت ایران را خریداری نمی‌کند و تنها چین مشتری نفت ایران است.

وی ادامه داد: چین هم با توجه به روابطی که با ایران دارد و مصالح ملی که دارند به نظر نمی‌رسد نفت ایران را کنار بگذارد؛ زیرا نفت خوب و مناسبی دریافت می‌کنند.

این کارشناس انرژی با اشاره به اخبار منتشر شده مبنی بر تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران خاطر نشان کرد: این خبرها بیشتر جنگ رسانه‌ای هستند تا بتوانند بازار را متشنج کنند و مساله خرید نفت ایران توسط چین موضوعی تثبیت شده است که ظاهراً توافق کلی بین چین و آمریکا نیز وجود دارد.

نیمی از ورودی آب سدها در یک ماه اخیر تأمین شد

فیروز قاسم‌زاده سخنگوی صنعت آب کشور در نشست خبری گفت: از ابتدای سال آبی جاری ۲۵.۲ میلیارد مترمکعب آب وارد سدهای کشور شده است. همچنین ۱۲ میلیارد متر مکعب ورودی به سدها وجود داشته، یعنی ۵۰ درصد ورودی‌ها مربوط به یک ماه اخیر است.

این مقام مسؤول وضع بارشی ۴ استان بوشهر، فارس، خراسان جنوبی و خراسان رضوی را نامطلوب ارزیابی کرد و گفت: خراسان جنوبی و خراسان رضوی وضعیت بد بارشی دارند و در خراسان رضوی وضعیت سد دوستی امیدوارکننده نیست، بنابراین انتظار می‌رود شهروندان در استان خراسان رضوی مدیریت بیشتری در مصرف آب داشته باشند تا بتوانیم تابستان را بدون مشکل پشت سر بگذاریم.

وزیر نفت: پاکستان خواهان بهره‌برداری از خط لوله گازی آی‌پی است

جواد اوجی وزیر نفت در حاشیه سفر سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری به اسلام‌آباد با بیان اینکه طرف پاکستانی مشتاق است هرچه زودتر تزریق گاز به خط لوله آی‌پی انجام شود، گفت: پاکستان برای تسریع در این کار در حال تنظیم قرارداد با شرکت‌های مختلف است.

وی افزود: با اقدام‌هایی که انجام خواهد شد، امیدواریم طبق قرارداد بین‌المللی که بین ایران و پاکستان امضا شده است، در دوران فعالیت دولت سیزدهم شاهد صادرات گاز به پاکستان باشیم.

در مصرف برق صرفه جویی کنید خودرو ببرید

مصطفی رجبی مشهدی، مدیر عامل شرکت توانیر گفت: علاوه بر پاداش صرفه جویی که بر قبوض اعمال می‌شد ۴۷ میلیون جایزه نظیر خودرو و لوازم خانگی برای مشترکان خانگی خوش مصرف در نظر گرفته شده است.

مدیر عامل توانیر خاطر نشان کرد: بر اساس مصوبه هیئت وزیران چاه‌های کشاورزی که ۵ ساعت مشارکت در مدیریت مصرف داشته باشند، ۱۹ ساعت باقی مانده برق آنها رایگان است. در صورتی که مشارکت بیشتر از ۵ ساعت باشد، پاداش نقدی شامل آنها خواهد شد.

بارش‌های اخیر کمبود آب تهران را جبران نکرد

احد وظیفه رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشک‌سالی در خصوص آخرین وضعیت بارش‌ها در تهران توضیح داد: میانگین بارش‌ها در فروردین ماه، نرمال و حتی بیشتر از حد نرمال بود و با ادامه بارندگی در این هفته در استان تهران، سمنان و مناطق مرکزی تا جنوبی کشور بارندگی خوبی در پیش است؛ ولی این بارندگی‌ها کمبود آب در این استان‌ها را با توجه به فرصت اندک باقی مانده، جبران نخواهد کرد چراکه در برخی استان‌ها با ذخیره آب مطلوب فاصله زیاد وجود دارد.

وظیفه وضعیت بارندگی در استان‌های تهران، قزوین، البرز، سمنان و خراسان رضوی را در شرایط کلی کمتر از حد نرمال خواند و اظهار داشت: وضعیت بارش‌ها در تهران نسبت به نرمال ۴۰ درصد منفی است. رئیس مرکز ملی اقلیم و مدیریت بحران خشکسالی کشور با بیان اینکه میزان بارش در تهران از ۲۲۰ میلیمتر در سال به ۱۲۰ میلیمتر هم نرسیده است، افزود: علی‌رغم این‌که در موقعیت زمانی پر بارشی قرار داریم اما حجم ذخایر آبی کل ۵ سد تهران کمتر از ۲۰ درصد است و با کمبود آب قابل توجهی مواجه هستیم.

توسعه همکاری ایران و ترکمنستان در زمینه برق و انرژی

مدیرکل دفتر تجارت خارجی برق شرکت توانیر گفت: با هدف توسعه مناسبات دو کشور در حوزه برق و انرژی نشستی در شرکت توانیر برگزار و طی آن دو طرف در خصوص توسعه ظرفیت‌های مشترک، روند تسهیل تأمین منابع مالی احداث طرح خط سوم ارتباطی بین دو کشور بحث و تبادل نظر کردند.

اقلیمی با بیان اینکه با احداث و بهره برداری از خط مذکور ظرفیت ارتباط الکتریکی بین دو کشور همسایه به حدود سه برابر افزایش می‌یابد، خاطرنشان ساخت: در این زمینه مطابق مناقصه برگزار شده از سوی طرف ترکمنی، پیمانکار ایرانی انتخاب و مقرر شده تا احداث بخش ترکمنستان خط انتقال سرخس (ایران) - ماری (ترکمنستان) به طول ١٥٥ کیلومتر تا دو سال آینده احداث و تکمیل شود.

افزایش ۶ درصدی مصرف برق

مصطفی رجبی مشهدی مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اینکه امسال با توجه به ورود مشترکان جدید صنعتی، کشاورزی و… ٣ هزار و ٥٠٠ مگاوات به مصرف برق کشور افزوده خواهد شد، گفت: بر اساس تجربیات سال گذشته و پیش بینی‌های هواشناسی، احتمالات سه گانه ٣.٥، و ٤.٥ و ٦ درصد برای رشد مصرف برق در نظر گرفته شده است.

رجبی مشهدی با بیان اینکه پیش بینی‌های هواشناسی از احتمال افزایش ٢ تا ٣ درجه‌ای دمای هوا نسبت به رشد نرمال حکایت دارد، خاطرنشان ساخت: در صورتی که این تغییر دمایی رخ دهد، شاهد رشد ٦ درصد مصرف و رسیدن اوج بار به ٧٧ هزار و ٧٥٠ مگاوات خواهیم بود.

کد خبر 6087875 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • رشد ۱۵ درصدی بخش نفتی اقتصاد ایران در سال گذشته
  • دعوت جهانی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی به حمایت از دانشجویان آمریکایی
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده
  • خیزش جنبش اصیل دانشجویی در آمریکا
  • بلاروس: ناتو باعث سلطه آمریکا بر اروپا شده و گسترش آن را نمی‌پذیریم
  • افزایش ۵۱ درصدی صادرات مشتقات نفتی ایران به قاره آفریقا
  • شواهد جدید از به گلوله بستن مردم توسط آمریکایی‌ها در کابل
  • چالش‌های میزبانی جام‌جهانی ۲۰۳۴ / دلار‌های نفتی عربستان قرار است چگونه هزینه شوند؟
  • خودرو جایزه کم مصرفان برق/ توافق نفتی آمریکا و چین
  • آغازی برپایان سلطه واشنگتن درنیجر/پیروزی راهبردی مسکودرمصاف باغرب