Web Analytics Made Easy - Statcounter

جواد معاونی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه میزان پرداخت نقدی بابت زعفران خریداری شده به معادل 70 درصد کل قیمت محصول افزایش یافت اظهار کرد: قبل از این پرداخت علی الحساب بابت خرید توافقی محصول زعفران کشاورزان معادل 30 درصد کل زعفران فروخته شده پرداخت می شده است .
وی با بیان اینکه از سه شنبه دوم آبان ماه جاری کار خرید توافقی زعفران در این شهرستان آغاز شده است، گفت: بعد از بازنگری نتایج آزمایش، بقیه مبلغ زعفران کشاورزان بر اساس نرخ اعلام شده قیمت پایه 43 میلیون ریال و تا سقف 57 میلیون ریال پرداخت می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاونی افزود: در حالی است که تعاون روستایی بابت خرید زعفران پوشال کشاورزان مبلغ هر کیلو 43 میلیون ریال می پردازد، اما اکنون در بازار تربت حیدریه بابت خرید زعفران نگین تنها بین 39 تا 40 میلیون ریال برای هر کیلو بیشتر پرداخت نمی شود.
این مقام مسوول با اشاره به اینکه در برخی از نقاط کاهش 60 درصدی تولید و برداشت محصول زعفران را شاهد هستیم تصریح کرد: متاسفانه دلالان و واسطه ها با ایجاد شائبه های مختلف قیمت زعفران را به پایین ترین نرخ در طی سال های اخیر رسانده اند.
وی تاکید می کند که هم اینک این دلالان برای مقابله با خرید توافقی زعفرانی به عاملان و واسطه های خود دستور داده اند خرید در سطح بازار را به شدت کاهش دهند تا افت قیمت بیشتری ایجاد شود تا سود بیشتری را نصیب خود کنند.
به گزارش ایرنا، رصد امروز و روزهای گذشته بازار زعفران تربت حیدریه حاکی از آن است با وجود تلاش های مسوولان در خرید منطقی زعفران، اما زعفران کاران یا از موضوع خرید توافقی بی اطلاع هستند و یا اینکه انگیزه ای برای عرضه محصول زعفران خود در تعاون روستایی ندارند.
یک زعفران کار در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: من از تجربه تلخ خرید تضمینی گندم به تعاونی روستایی ذهنیت مثبتی ندارم.
حسن حیدری افزود: با وجودی که می دانم فروش به تعاون روستایی برای من مقرون به صرفه تر است، اما نقد ارزان را بر نسیه گران ترجیح می دهم.
رییس اتحادیه زعفران تربت حیدریه نیز به خبرنگار ایرنا گفت: ارزش کار تعاون روستایی زمانی مشهود و تاثیرگذار خواهد بود که شاهد ازدحام فروشندگان به مغازه های خرده فروش نباشیم.
هادی موحدان افزود: کسی به مثبت بودن نفس کار تعاون روستایی نمی تواند خرده بگیرد، اما این کشاورزان کلی هزینه و دستمزد کارگر و خلاصه چک در آستانه برگشتی دارند که این شیوه خرید توافقی نمی تواند دردی از آن ها دوا کند.
از مجموع 82 هزار هکتار اراضی زیر کشت زعفران استان خراسان رضوی، هشت هزار و 500 هکتار یعنی معادل 12 درصد استان به اراضی شهرستان تربت حیدریه و از مجموع افزون بر 50 هزار هکتار عرصه کشاورزی شهرستان زاوه، 12 هزار هکتار معادل 17 درصد ظرفیت استان به کشت زعفران اختصاص دارد.
در سطح استان 117 هزار خانوار به کشت زعفران مشغول هستند که از این میزان بین 14 تا 15 هزار خانوار به زعفران کاران تربت حیدریه اختصاص دارد و تعداد بهره برداران بخش کشاورزی زاوه نیز 17 هزار نفر است که بالغ بر 90 درصد آن ها به کشت زعفران مشغول هستند.
اکنون به ازای هر هکتار زمین زعفران، 220 نفر روز مشغول کار هستند که در کل 70 هزار نفر اشتغال مستقیم و دو تا سه برابر این رقم، اشتغال غیرمستقیم به دست می آید.
در حالی که متوسط تولید زعفران در استان چهار کیلوگرم در هر هکتار است، این رقم در شهرستان تربت حیدریه بین 3.8 تا 4.1 کیلوگرم در هکتار است که در سال تولید 32 تن زعفران خشک را برای این خطه به همراه دارد.
در شهرستان زاوه نیز همین ارقام وجود دارد با این تفاوت که سال 95 بدلیل کاهش نزولات جوی و سرمازدگی میزان برداشت زعفران با 30 درصد کاهش نسبت به سال قبل، به 28 تن رسید، اما به طور کلی متوسط برداشت در این شهرستان 40 تن در سال است.
1744/6121 خبرنگار: علیرضا حسینی مقدم **انتشار: علی اصغرافتاده

منبع: جماران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۹۶۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی متهم برداشت غیرمجاز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریالی در تربت حیدریه

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان رضوی فرمانده انتظامی شهرستان تربت حیدریه گفت: در پی شکایت یکی از شهروندان در خصوص برداشت غیرمجاز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال از حسابش بدون اطلاع ، پی گیری موضوع در دستور کار کارشناسان پلیس فتا قرار گرفت.

 سرهنگ حمیدرضا خوشخو افزود: کارشناسان پلیس فتا با اشراف اطلاعاتی متهم برداشت‌های غیرمجاز را در استان تهران شناسایی و پرونده به صورت نیابتی به دادسرای مربوطه ارسال شد.

سرهنگ خوشخو تصریح کرد: در بررسی‌های انجام شده مشخص شد متهم با راه اندازی یک سایت جعلی و ارسال لینک آن، افراد را به درگاه جعلی هدایت و با در دست داشتن اطلاعات کارت بانکی، وجه را به کارت دیگری منتقل کرده و پس از پی گیری‌های مقام قضایی وجه نقد به صاحب حساب برگشت داده شد.

فرمانده انتظامی شهرستان تربت حیدریه در پایان به شهروندان توصیه کرد؛ با مراجعه به بانک یا موسسه‌ای که در آن حساب دارند نسبت به درخواست و فعال‌سازی رمز پویای یک بار مصرف خود اقدام کنند تا از دسترسی مجرمان و هکر‌ها به رمز حساب‌های بانکی جلوگیری کرده و حضوری امن و بی‌خطر در حوزه بانکداری الکترونیک در فضای سایبر داشته باشند.

دیگر خبرها

  • بحرانی بودن کسری مخازن آبهای زیرزمینی تربت‌حیدریه
  • خرید تضمینی ۶۰ هزار تن گندم از کشاورزان فارس
  • خرید تضمینی گندم در فارس به ۶۰ هزار تن رسید
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • خرید بیش از ۵۹۴ هزار تن گندم و کلزا در خوزستان
  • پروژه‌های آموزشی نیمه تمام تا مهرماه در تربت حیدریه تکمیل می‌شود
  • افزایش تعداد رشته‌های دانشگاه علوم پزشکی تربت‌حیدریه
  • شناسایی متهم برداشت غیرمجاز یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریالی در تربت حیدریه
  • شهر کَدکَن قابلیت تبدیل به قطب گردشگری ادبی شهرستان تربت‌حیدریه را دارد
  • چند خبر کوتاه از شهرستان های تربت حیدریه و نیشابور