Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - اختلاف نظر درباره مراکز دي.آي.سي سبب شده که برخي وجود اين مراکز را مهم بدانند و در مقابل برخي ان را وسيله‌اي براي اشاعه اعتياد اعلام کنند. به گزارش خبرگزاري تسنيم از شيراز، جوان با سر و رويي که مثل زندگي‌اش سياه و زخم خورده بود، در خرابه‌هاي تاريخي شيراز به دنبال ديوار ريخته‌اي بود که از خودش سرپاتر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ميان زباله‌ها به دنبال سرنگ مي‌گشت تا افيون را از خون به مغز برساند. بعد از جلدش رها شد و در گوشه اي قوز کرد.
دي اي سي يا مراکز کاهش آسيب‌هاي اجتماعي پاتوقي براي تجمع معتادان و زنان خياباني است. اين مراکز از سال 1373 در کشورمان راه‌اندازي شد و در يک سال تعداد آن به 19 مرکز در 7 شهر بزرگ رسيد و اکنون در هر منطقه‌اي که بيش از 100 معتاد وجود داشته باشد اين مراکز راه‌اندازي مي‌شود.
اين مراکز چه تاثيري در کاهش خطر مصرف مواد مخدر و کمک به افراد خياباني داشته است؟ سوالي که عبدالطيف باقري، کارشناس کاهش آسيب دانشگاه علوم پزشکي شيراز در پاسخ به آن مي‌گويد: با انقلاب صنعتي در انگلستان تحولي بزرگ در زندگي بشر به وجود آمد که گسترش شهرنشيني يکي از آن پيامد‌ها بود. کار سخت روزانه، زندگي در آپارتمان‌هاي کوچک، تنهايي و دوري بشر از نيازهاي فطري از مهم‌ترين عوامل گرايش انسان‌ها به مصرف مواد مخدر شد.
وي مي‌افزايد: با افزايش بحران فزاينده بيماري ايدز در دهه 80 توجه به کاهش آسيب‌هاي اجتماعي يک نياز جهاني شد و هدف آن کمک به افرادي بود که هنوز قصد ترک مصرف مواد مخدر را ندارند يا هنوز به اين باور نرسيده بودند که مي‌توانند مصرف مواد را کنار بگذارند.
باقري که اعتقاد دارد کاهش آسيب به زبان ساده مجموعه‌اي از استراتژي‌ها و تدابير عملي است که پيامد مصرف مواد را کاهش مي‌دهد، اضافه مي‌کند: ضروري است خطرات بيش مصرفي، ابتلا به عفونت‌هاي منتقله از راه تماس خوني مانند اچ. آي. وي و هپاتيت سي در شيوه تزريق مشترک کاهش يابد.
وي با اشاره به اين‌که مصرف مواد بخشي از واقعيت شهر است ادامه مي‌دهد: انتخاب راهکار براي به حداقل رساندن آثار زيان بار اعتياد نبايد به سادگي ناديده نگرفته شود.
در قانون برنامه چهارم توسعه کشور براساس مواد 86 و 97 دولت به اجراي برنامه‌هاي کاهش آسيب در معتادان و گروه‌هاي آسييب پذير مکلف شده است. همچنين براساس ماده 26 همين قانون دولت براي متقاضيان ارائه خدمات به گروه‌هاي پر خطر مانند معتادان، زنان آسيب‌پذير و کودکان خياباني پروانه فعاليت صادر مي‌کند.
با تشکيل کميته کشوري کاهش آسيب، تيم‌هاي سيار ياري‌رسان، مراکز گذري دي. آي. سي، مراکز مشاوره رفتاري و همچنين تقويت و تجهيز مراکز بهداشتي - درماني شهري و مراکز بهزيستي نزديک به محله‌هاي پر خطر راه‌اندازي شد. اکنون در شيراز اين مراکز در شهرک سعدي، کوزه‌گري، مهدي آباد، دباغي، محله بيات و بازارچه فيل که مخصوص زنان است، فعاليت مي‌کنند.
مسئول مرکز مشاوره بيماري‌هاي رفتاري دانشگاه علوم پزشکي شيراز در اين باره مي‌گويد: با پيدايش و گسترش بيماري اچ. آي. وي به ويژه در محيط‌هاي سربسته مانند زندان‌ها، مسئولان کشور به فکر راه‌هاي پيشگيري و کاهش آسيب‌هاي مصرف مواد مخدر بودند.
عليرضا حسن آبادي اضافه مي‌کند: بر اساس خوشبينانه‌‌ترين آمارها تنها 10 تا 15 درصد افراد معتاد موفق به ترک مي‌شوند پس در مرحله اول گروه‌هاي منتشرکننده بيماري شناسايي و در مرحله بعد راه‌هاي کمک‌رساني به اين افراد مشخص شدند.
اين پزشک معتادان و افراد خياباني را عاملان اصلي گسترش بيماري ايدز مي‌داند و مي‌گويد: افزايش آسيب‌هاي اجتماعي مشکلات اجتماعي، فرهنگي و اقتصادي را در پي دارد و موجب فرو پاشي کانون خانواده مي‌شود.
حسن آبادي با اعلام اين‌که هر بيمار مبتلا به اچ. آي. وي سالانه 500 ميليون ريال يا 16 هزار دلار براي دولت هزينه دارد مي‌افزايد: در ايران 30 هزار نفر به اين بيماري مبتلا هستند که 5 هزار نفر از آنها در فارس سکونت دارند اما از اين تعداد تنها 2600 بيمار در اين مراکز تشکيل پرونده داده‌اند.
وي ادامه مي‌دهد: هدف ما در مراکز دي. آي. سي جذب افراد پر خطر براي آموزش و کاهش خطر مصرف مواد مخدر است که اميد داريم اين آموزش‌ها به تغيير رفتار در شيوه مصرف مواد و در نهايت تغيير در رويه زندگي منجر شود.
مسئول مرکز مشاوره بيماري‌هاي رفتاري دانشگاه علوم پزشکي شيراز در پاسخ به پافشاري برخي مسئولان دولتي براي تعطيلي اين مراکز مي‌گويد: با تعطيل شدن اين مراکز معتادان پر خطر در شهر پراکنده مي‌شوند و با افزايش شديد آمار بيماران اچ. آي. وي مواجه خواهيم شد.
مدير داخلي مجموعه دي. آي. سي محله بيات نيز درباره فعاليت اين مرکز مي‌گويد: يک معتاد جديد پس از ورود ابتدا نام نويسي مي‌شود و پس از استراحتي کوتاه و مصرف مواد در حياط به حمام مي‌رود و لباس او را مي‌شوييم. سپس خدمات مشاوره آغاز و در صورتي که معتاد در خواست کمک براي ترک داشته باشد به مراکز ديگر معرفي مي‌شود.
حسن شجاعي‌فرد مي‌افزايد: تست‌هاي سريع اچ. آي. وي، سل، هپاتيت سي و بيماري‌هاي مقاربتي از اين افراد گرفته مي‌شود تا ميزان آلودگي آنها مشخص شود. سپس براساس ميزان آلودگي در صورت درخواست براي آنها برنامه‌ريزي مي‌شود.
وي اضافه مي‌کند: لباس تميز اهدايي افراد خير، چاي در ساعت 10 و يک وعده ناهار گرم براي معتادان در نظر گرفته شده است. همچنين توزيع سرنگ و تعويض سرنگ مصرف شده، مشاوره فردي و ارتباط با خانواده معتادان از ديگر خدماتي است که به صورت رايگان در اختيار اين افراد قرار داده مي‌شود.
شجاعي‌فرد با تاکيد بر اين‌که در اين مراکز تمامي خدمات داوطلبانه بوده و تنها خريد و فروش مواد در اين مراکز ممنوع است مي‌گويد: خريد سرنگ در اين مراکز تبديل به فرهنگ شده است و حتي اين افراد با جمع آوري سرنگ‌هاي آلوده از سطح شهر و تحويل به مراکز، سرنگ نو دريافت مي‌کنند.
فعاليت در مراکز زنان سخت و پيچيده‌تر است. دختران فراري، زنان بد سرپرست، زنان معتاد و خياباني نياز به حمايت‌هاي روحي و رواني خاصي دارند. مسئول مرکز ويژه زنان با اعلام اين‌که تاکنون در اين مرکز براي هزار زن پرونده تشکيل شده است، مي‌گويد: براي اينگونه زنان محيطي مناسب در نظر گرفته شده است سپس خدمات مشاوره و آموزشي به آنها داده مي‌شود.
رنجبر مي‌افزايد: تنها تفاوت مراکز زنان و مردان در اين است که ما از کارشناس بيماري‌هاي زنان نيز بهره مي‌گيريم و تيم‌هاي مشاوره‌اي و حمايتي براي آنان در نظر خواهيم داشت.
وي درباره دشواري مراقبت از معتادان مي‌گويد: معتادان با اين‌که مي‌دانند به خطا رفته‌اند حاضر به ترک رفتار خود نيستند در نتيجه هيچگونه نصيحتي را نمي‌پذيرند و لجاجت مي‌کنند. رنجبر با بيان اين‌که يک تغيير کوچک در مصرف مواد نيازمند 8 ماه کار مداوم است مي‌گويد: معتاد تا خودش نخواهد هيچ تغييري را نمي‌پذيرد. بايد توجه داشت زنان آسيب‌ديده با دنيايي از مشکلات و آسيب‌هاي رواني به اين مراکز مراجعه مي‌کنند.
با توجه به اينکه اين مراکز مخالفاني نيز دارد، کساني که معتقدند بايد براي ترک معتادان سرمايه‌گذاري کرد و افرادي که مواد مخدر مصرف مي‌کنند، لايق اين خدمات نيستند.يکي از کارشناسان آسيب‌هاي اجتماعي که نخواست نامي از او برده شود، مي‌گويد: فلسفه ايجاد مراکز دي. آي. سي حضور 100 معتاد تزريقي در يک محل است که به تصويب کميته کشوري پيشگيري و کنترل ايدز رسيده است.
به گفته وي همانگونه که حضور زنان خياباني و معتادان تزريقي ما را مجبور به راه‌اندازي مرکز زنان آسيب‌ديده کرده است، فعاليت اين مراکز نيز براي جلوگيري از به خطر افتادن سلامت مردم همان منطقه و شهر ضروري است چراکه معتادان در همين محلات زندگي مي‌کنند و حاضر به ترک نيستند.
گزارش از محمد شبيري
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۱۱۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که تمام دسته‌های داروهای کاهش‌دهنده اسید معده موسوم به مهارکننده‌های پمپ پروتون، مسدودکننده‌های H۲ و حتی آنتی‌اسیدها، به نظر می‌رسد خطر ابتلاء به میگرن و سردرد را افزایش می‌دهند.

«مارگارت اسلاوین»، محقق ارشد و دانشیار تغذیه دانشگاه مریلند، گفت: «با توجه به استفاده گسترده از داروهای کاهش دهنده اسید و این پیامدهای بالقوه میگرن، این نتایج مستلزم بررسی بیشتر است.»

اسلاوین افزود: «این داروها اغلب بیش از حد تجویز می‌شوند و تحقیقات جدید خطرات دیگری را در استفاده طولانی مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون نشان داده است، مانند افزایش خطر زوال عقل.»

به گفته محققان، رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری برگردد. معمولاً بعد از غذا یا هنگام دراز کشیدن رخ می‌دهد و می‌تواند باعث سوزش سر دل و زخم معده شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به سرطان مری شود.

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر را که از داروهای کاهش‌دهنده اسید استفاده می‌کردند، بررسی کردند تا ببینند که آیا در سه ماه گذشته دچار میگرن یا سردرد شدید شده بودند.

مهارکننده‌های پمپ پروتون تولید اسید را مسدود کرده و به بهبود مری کمک می‌کنند.

مسدود کننده‌های H-۲ باعث کاهش تولید اسید می‌شوند.

و آنتی اسیدهای ساده حاوی کربنات کلسیم هستند که اسید معده را خنثی می‌کنند.

پس از تعدیل سایر عوامل مؤثر بر خطر میگرن، محققان دریافتند که:

• افرادی که از مهارکننده‌های پمپ پروتون استفاده می‌کنند، ۷۰ درصد بیشتر از افرادی که این دارو را مصرف نمی‌کنند، به میگرن مبتلا می‌شوند.

• مسدودکننده‌های H۲ خطر میگرن را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهند.

• آنتی اسیدها افراد را ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلاء به میگرن قرار می‌دهند.

اسلاوین تأکید کرد که افراد نباید بدون مشورت با پزشک مصرف داروهای کاهنده اسید خود را قطع کنند.

اسلاوین گفت: «توجه به این نکته مهم است که بسیاری از افراد برای مدیریت رفلاکس اسید یا سایر بیماری‌ها به داروهای کاهش‌دهنده اسید نیاز دارند، و افرادی که دچار میگرن یا سردرد شدیدی هستند که از این داروها یا مکمل‌ها استفاده می‌کنند باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید ادامه دهند یا خیر صحبت کنند.»

کد خبر 6090454

دیگر خبرها

  • ۴۰ درصد متکدیان مشهد معتاد هستند
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • خوراکی‌هایی که افسردگی شدید می‌آورند
  • خوردنی هایی که افسردگی می‌آورند
  • ویپ و خطراتی فراتر از آسیب به ریه و مغز
  • نخودفرنگی وزن را کاهش می‌دهد؟
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا دندان‌درد غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • آسیب‌دیدگی بافت مینای دندان با مصرف مواد غذایی اسیدی/ چرا درد دندان غیرقابل تحمل می‌شود؟
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند