Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بولتن نیوز»
2024-05-08@03:15:16 GMT

نخبگی تا نشئگی با چند پک گل

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۵۸۲۸۵

به گزارش بولتن نیوز، زمانی پا به پای جامعه پیش می روی و با آدم های زیادی برخورد می کنی تازه متوجه می شوی چه سخت است نفس کشیدن در هوایی که یا دود است و یا صداهای نابه هنجار.

دختران و پسرانی که با هزاران امید به دانشگاه ها قدم می گذارند شاید در آینده برای جامعه خود مثمره ثمر باشند اما... .

با یکی از همین دخترانی که تحصیلات دانشگاهی و شغلی که در جامعه ما یکی از شریف ترین مشاغل نام برده می شود همراه شدم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نامش مریم بود اما همه در شوش زهرا خانم صدایش می کردند. علتش را جویا شدم گفت: علاقه به حضرت زهرا داشتم، بعد از اینکه نیت کردم که ترک کنم، این نام را انتخاب کردم و حالا به همین دلیل دوست دارم به این نام صدایم کنند.

زهرا خانم قرار بود داستان زندگی تلخ و شیرینش را برام تعریف کند. زندگی که پستی و بلندی هایی داشت. مانند هر جوان دیگری با کلی آرزو درس خواند و وارد جامعه ای شد که بقول خودش آدم های آن گرگ بودند.

«سال 79 بود که در بهترین دانشگاه تهران در رشته مامایی قبول شدم. مانند هر دختری شوق و ذوق فراوانی داشتم که در این دانشگاه چه بر سرم خواهد آمد.» این ها را گفت و برای ما داستان زندگی خود را شرح داد.

زهرا گفت: «بعد از ثبت نام از اول مهرماه درس هایم شروع شد. من علاوه بر خودم دو برادربزرگتر از خودم نیز داشتم، آنها در بازار آهن مشغول به کار بودند و پدرو مادرم معلم بودند. چندسال درس در دانشگاه برای کارآموزی به یکی از بیمارستان ها مراجعه کردم به علت اینکه در کارم فعال و تیزهوش بودم، بعد از کار آموزی به عنوان پرستار در آنجا استخدام شدم.»

دختر نخبه داستان ما ادامه داد: «درسم را تا مقطع کارشناسی ارشد پیش بردم سال آخر دانشگاه و ارائه پایان نامه بودم که با آقایی که بیمارم بودم آشنا شدم. پسری قد بلند و چهار شانه. در ظاهر پسر خوبی به نظر می آمد. بیماری سرطان امانش را بریده بود. دلم برایش می سوخت می گفت خانواده اش بخاطر این بیماری تردش کرده بودند و او هم به تهران آمده تا کار کند و بتواند حداقل پول دوا و درمان بیماریش را تهیه کند.»

اینها را گه گفت، اشک از چشمانش جاری شد. همانطور که اشک میریخت با صدایی که حالا از گریه گرفته بود، می گفت: «بعد از مرخص شدن از بیمارستان باز با هم ارتباط داشتیم تا زمانی که فهمیدم به مواد مخدر اعتیاد شدید دارد خیلی تلاش کردم که ترک کند ولی نشد. تهدیدش کردم اگر ترک نکنی من هم مصرف میکنم اما برایش مهم نبود و به پیشنهاد خودش سیگار کشیدم برای اولین بار احساس کردم چیزی قلقلکم می دهد.»

در نگاه زهرا عشق و نفرت همزمان دیده می شد، او هنوز عاشق پسر بود اما بخاطر بلایی که سرش آورده بود، از پسر نفرت پیدا کرده بود. زهرا گفت: «اوایل تفننی بود بعد کم کم از سیگار فراتر رفتم با خودش برای خرید مواد میرفتم. برایش می خریدم بعضی اوقات شاید مصرف هم میکردم زمانی به خودم آمدم که دیدم دیگر کار از کار گذشته. خانواده ام اوایل متوجه نشده بودند اما بعد از چند بار مصرف و دیر آمدن به خانه و اخراج از محل کارم متوجه شدند.

دختر که حالا آهی در بساط نداشت اما دوران پاکی را سپری می کرد برایم تعریف کرد که چگونه تمام پول های خود را خرج مواد کرده است. او گفت: «وقتی از کار بیکار شدم به پس اندازهایی که داشتم هجوم آوردم دیگر از خود بی خود شده بودم این مواد لعنتی کار خودش را کرده بود. مادرم طفلک بخاطر من پیر شد پدرم بخاطر مصرف موادم و با چند بار ترک دادنم دیگر تحمل دیدن مرا نداشت مجبور شدم خانه را ترک کنم.و به این جا پناه آوردم. حالاکه نه خانه دارم و نه کسی که پناهم دهد.کارتن خواب شده ام. برای تهیه مواد آواره کوچه و خیابان شده ام و به هرکاری که به نظرت می رسد دست زده ام.»
تعداد معتادان در کشور

حمیدرضا صرامی، مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: امروز ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر در ایران به‌ عنوان مصرف کننده مواد مخدر شناخته می‌شوند که الگوی مصرف تریاک به‌عنوان ماده مخدر سنتی ۵۳.۳ درصد، گل و حشیش ۱۱ درصد و شیشه ۸.۱ درصد است.

صرامی با اشاره به اینکه ۲۰ درصد مصرف کنندگان مواد مخدر دارای مدرک فوق دیپلم به بالا و ۱۵۶ هزار نفر از کل مصرف کنندگان زن هستند، میانگین شروع مصرف مواد را بین ۲۰ تا ۲۴ سال عنوان کرد.

صرامی با بیان اینکه معتادان به مواد مخدر، تفریح، جلب توجه، تجربه کردن، لذت بیشتر از رابطه جنسی و ترک ماده‌ای دیگر را به‌عنوان علت مصرف این مواد ذکر کرده‌اند، گرایش به مصرف را در افراد مختلف متفاوت دانست و گفت: در کنار مصرف مواد مخدر، مصرف دارو بدون تجویز پزشک نیز به‌عنوان یک مشکل مطرح است. ۱۴ درصد از جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال کشور بدون تجویز پزشک داروهای مختلف که اعتیادزا محسوب می‌شوند، مصرف می‌کنند.
آمار اعتیاد دانشجویان به موادمخدر

پرویز افشار، سخنگوی ستاد مبارزه با موادمخدر نیز در این زمینه و با اعلام آمار اعتیاد در میان دانشجویان گفت: بر اساس آخرین آماری که در سال 90 اعلام شد، 1.6 درصد از جمعیت دانشجویان مشغول تحصیل وزارت بهداشت و 2.6 درصد دانشجویان وزارت علوم، تجربه مصرف مواد را داشتند که به این تجربه عنوان اعتیاد تلقی نمی شود اما زنگ خطری است که ممکن است مصرف مواد در این افراد مستقر بشود و تبدیل به معتادان مشکل دار بشوند.
تعداد زنان معتاد در کشور

افشار در خصوص اعتیاد در زنان نیز گفت: اعتیاد زنان در سال 1380 حدود 5 درصد از کل معتادان کشور بود. سال 1390 متاسفانه این رقم دو برابر شد و به 10 درصد رسید. در سال 1394 طرح ارزیابی جدید سوء مصرف مواد نشان داد که رشد اعتیاد در جمعیت زنان سیر فزاینده ندارد و متوقف شده و در همان عدد مانده است.

وی افزود: علت این امر این است که از سال 1390 تا 94 اقدامات خوبی شد. البته یک مشکل جدی که درباره زنان وجود دارد این است که اعتیاد حداقلی و تعداد کم برای این موضوع زیاد حساب می شود چون زنان استوانه و ستون خانواده هستند و در مسئله اعتیاد شکننده هستند.اگر یک مادر در خانواده دچار مشکل شود احتمال این که بقیه اعضای خانواده هم گرفتار اعتیاد شوند، زیادتر خواهد بود و متاسفانه زنان خیلی زودتر هم به معتاد متجاهر تبدیل می‌شوند چرا که به دنبال مصرف مواد، دچار مصرف مواد چند ماده ای می شوند این ها مخاطراتی است که در زنان داریم اما از لحاظ شیوع فزاینده ای که دردهه قبل وجود داشت رشد اعتیاد در زنان متوقف شده است.

منبع: بولتن نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bultannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بولتن نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۵۸۲۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی

به گزارش خبرآنلاین، سیده سمیه اصغری بیان کرد: آلرژی فصلی که در فصل بهار و تابستان بیشتر شایع است، زمانی رخ می‌دهد که سیستم ایمنی بیش از حد به مواد حساسیت زا مانند گرده گیاهان واکنش نشان داده و منجر به احتقان، عطسه و خارش زیاد می‌شود.

وی بیان کرد: تغییرات سبک غذایی نیز ممکن است به کاهش مشکلات تنفسی کمک کند لذا افزودن برخی غذاها به رژیم غذایی شما سبب کاهش علائم مثل آبریزش بینی و چشم می‌شود.

اصغری گفت: زنجبیل ماده غذایی است که به کاهش علائم ناخوشایند آلرژی مثل تورم و تحریک در مجرای بینی و چشم و گلو کمک کرده و لذا چای زنجبیلی گزینه خوبی برای این فصل است.

به گزارش ایسنا، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه بهتر است در طول فصل آلرژی از مرکباتی مثل پرتقال،گریپ فروت و لیمو ترش استفاده کنید، افزود: استفاده از شربت لیمو یا افزودن آب لیمو ترش تازه به غذا و سالاد می‌تواند گزینه خوبی باشد.

وی بیان کرد: ماده فعال زردچوبه کورکومین که ضد التهاب شناخته شده است سبب کاهش تورم و تحریک ناشی از آلرژی می‌شود،اگرچه هر وقت از ویتامین سی حرف می‌زنیم اسم مرکبات همیشه در ذهن ما می‌آید اما گوجه فرنگی نیز تامین کننده ۲۶ درصد از نیاز روزانه ما به این ویتامین است.

اصغری افزود: لیکوپن موجود در گوجه فرنگی خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و سبب سرکوب التهاب می‌شود و در زمان پخت راحت تر در بدن جذب شده و بنابراین برای تقویت بیشتر گوجه فرنگی پخته شده را انتخاب کنید.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند اظهار کرد: امگا ۳ در ماهی می‌تواند مقاومت شما را در برابر آلرژی بهبود بخشد. یک مطالعه جدید نشان داده که امگا ۳ به کاهش باریک شدن راه‌های هوایی کمک می‌کند.

وی بیان کرد: کورستین در پیاز به عنوان یک آنتی هیستامین طبیعی عمل کرده و علایم آلرژی فصلی را کاهش می‌دهد. پیاز قرمز بیشترین غلظت کورستین را دارد و پس از آن پیاز سفید و پیازچه قرار دارند. پخت و پز، محتوای کورستین پیاز را کاهش داده بنابراین برای تاثیر حداکثری بهتر است پیاز به صورت خام مصرف شود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903095

دیگر خبرها

  • ماءالشعیر طبی و خواص باورنکردنی آن + طرز تهیه خانگی
  • برای رفع یبوست این میوه را مصرف کنید
  • اعلام رای انضباطی دیدار پرسپولیس و سپاهان/ بازی رفت و برگشت فقط با حضور زنان!
  • خطرات مصرف ویپ و پاد برای افراد
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • کاهش آلرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • کاهش آلفرژی بهاری با مصرف این مواد غذایی
  • گنجینه ای از ویتامین ها و مواد معدنی