Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شریان»
2024-04-28@12:11:13 GMT

گردشگران خارجی مبهوت زیباترین مسجد رنگی جهان

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۶۱۲۷۶

«خبرجنوب» نوشت: «برای نخستین بار است که لباس های سنتی کشوری را می پوشم و در یک عمارت تاریخی قدم می زنم و می توانم عکس بگیرم و این بهترین یادگاری و سوغاتی است که از شیراز به کشورم خواهم برد»، این را یکی از 25 گردشگر تایلندی که روز گذشته با به تن کردن لباس های قاجاری از مسجد نصیرالملک شیراز دیدن می کرد به خبرنگار سرویس گردشگری «خبرجنوب» گفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش شریان نیوز،خانم «فی دورانگ لی» در گفتگو با خبرنگار ما با بیان این که  ما با بیان این که هیچ وقت تصور نمی کرده که روزی لباس قاجاری ایرانیان را بر تن کند گفت: «این لباس قدیمی بسیار زیبا است و برای نخستین بار است که به شهری سفر می کنم و می توانم چنین لباس زیبا و اصیلی را بپوشم».
وی با اشاره به این که برای نخستین بار است که به شیراز سفر می کند افزود: «یکی از عمارتهای تاریخی که در این شهر توریستی دیدم؛ مسجد قاجاری نصیرالملک است که از معماری و تزئیات خاصی بهرهمند است».
این گردشگر تایلندی افزود: «تابش نور خورشید از پنجره های مشبک و رنگی مسجد جلوه خاصی به این بنای مقدس داده است و با لباس قاجاری که به تن کرده ام توانستم این جلوه های زیبا را حس کنم».
خانم فی اضافه کرد: «شیراز شهر شگفتی هاست شهری است که مردمانی مهربان دارد و بسیار خوشحالم که به این شهر سفر کرده ام».
به گزارش خبرنگار سرویس گردشگری «خبرجنوب» این روزها گردشگرانی که به اکثر بناهای تاریخی به خصوص عمارت های قاجاری شیراز می روند می توانند با کرایه کردن و پوشیدن لباس های سنتی و قدیمی ایران تجربه متفاوتی از سفر به شیراز را داشته باشند، تجربه ای که این بار از سوی یکی از آژانسهای مسافرتی شیراز برای 25 گردشگر خارجی به وجود آمد و به گفته محمد مهدی سیاوشی در حال حاضر بهره بردن از تمامی داشته های تاریخی و فرهنگی فارس برای معرفی به گردشگران خارجی و حتی داخلی یک فرصت به شمار می رود. 
وی در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: «باید از هر فرصتی برای جذاب تر کردن تورهای ورودی و همچنین ماندگاری بیشتر گردشگران در شیراز و استان فارس بهره برد».
مدیر آژانس مسافرتی «بهین بُرگ» با بیان این که همواره گردشگران ورودی به ایران و فارس در جست و جوی حقایق هستند، افزود: «با توجه به مدت اقامت اندکی که گردشگران ورودی به شهرهای ایران دارند جا دارد که در مقصد سفر (به طور مثال شیراز) برنامه ها به نحوی باشد که آن ها با اکثر جاذبه های تاریخی و گردشگری همچنین آداب و رسوم و فرهنگ شیراز آشنا شوند».
وی ادامه داد: «برای نخستین بار برای گردشگران این تور لباس های قاجاری تهیه و پیشنهاد شد که با پوشیدن این لباس ها از عمارت های تاریخی شیراز دیدن کنند که خوشبختانه مورد استقبال آن ها نیز قرار گرفت».
سیاوشی افزود: «در واقع چنین اقدامی تاثیر بسزایی در شناخت گردشگران خارجی از فرهنگ اصیل ایرانی دارد و می تواند تبلیغات موثری هم برای اشاعه این فرهنگ و تمدن به دیگر گردشگران باشد چرا که هر یک از این افراد (گردشگران) مبلغانی برای ایران محسوب می شوند».
در ادامه این گفت و گو خانم «ویتانیا» خود را کارمند یک بانک معتبر بانکوک در کشور تایلند معرفی می کند و با ابراز خوشحالی از پوشیدن لباس های سنتی شیراز به خبرنگار ما گفت: «علاقه بسیاری داشتم که به ایران به خصوص شهر تاریخی شیراز سفر کنم اما همواره نگرانی بسیاری از حضورم در این سرزمین داشتم». 
وی افزود: «تصور نمی کردم که ایران کشوری امن با مردمانی مهربان باشد که همواره لبخند به لب دارند».
وی افزود: «بسیار علاقمندم که در این شهر بمانم و وقت بیشتری را به جاذبه های گردشگری و تاریخی اختصاص دهم البته با لباس های قاجاری!». 
ویتانیا در ادامه اضافه کرد: «متاسفانه بسیاری از گردشگران به خصوص تایلندی ها از جاذبه های تاریخی و گردشگری ایران به ویژه فارس اطلاع کافی ندارند و جا دارد که تبلیغات در این حوزه بیشتر شود».
آقای «آرجیوا» یکی دیگر از گردشگران خارجی است که لباس قاجاری به تن دارد. وی با اشاره به بازدیدش از مسجد نصیرالملک گفت: «بازدید از این بنای مقدس بسیار عجیب بود و با تمام وجود زیبایی ها و معنویت در این مسجد را حس کردم».
وی با بیان این که من از این استان چیز زیادی نمی دانم اما مسجد نصیرالملک یک حس بسیار خوب به من داد که سراسر معنویت بود افزود: «در این مسجد تاریخی که به مسجد صورتی هم معروف است زیبایی معماری و رنگ و نوری دیدم که تا کنون در هیچ بنای قدیمی آن را تجربه نکرده بودم». 
آرجیوا که به همراه خانواده اش به شیراز سفر کرده است با ابراز خوشحالی از این که زیبایی شهر شیراز را به همراه خانواده اش می بیند و تجربه سفر کردن در این شهر توریستی را همواره به خاطر می سپارد افزود: «تصور این که با خانواده ام بتوانم لباس های سنتی ایران را بپوشم تا قبل از سفر برایم بسیار سخت و عجیب بود اما در حال حاضر بسیار خوشحالم که توانستم تجربه ای متفاوت در این سفر را کسب کنم».
وی در ادامه این گفت و گو با اشاره به این که نخستین بار است که به ایران و شیراز سفر می کند، افزود: «متاسفانه اطلاعاتی که از سرزمین ایران داشتم بسیار ناقص بود و این سفر موجب شد که اطلاعاتم را از این کشور زیبا و شهر شیراز افزایش دهم و بی شک بار دیگر نیز به این سرزمین سفر خواهم کرد».
این گردشگر تایلندی تاکید کرد: «در بازگشت به شهر بانکوک به دوستان و آشنایانم نیز توصیه می کنم که به شیراز سفر کنند و زیبایی های این شهر و مردمان میهمان نواز و خنده رویش را ببینند و حتی به آن ها خواهم گفت که می توانند لباس های سنتی مردم این سرزمین را بپوشند و در عمارت هایتاریخی آن قدم بگذارند».

 

 

منبع: خبرآنلاین

دسته بندیفرهنگی

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۱۲۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان

شهرستان چادگان در ۱۲۰ کیلومتری غرب اصفهان، از آب و هوای دلنشینی در فصل بهار و تابستان برخوردار است و هرساله مسافران زیادی را از سراسر کشور به خود جذب می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اصفهان، شهرستان چادگان یکی از خوش آب‌وهواترین شهرستان‌ها در استان اصفهان است که در طول سال میزبان گردشگران زیادی از استان اصفهان و سایر استان‌ها است. چادگان قدمتی دیرینه در تاریخ ایران دارد و کتاب‌های تاریخی قدمت آن به دوران صفویه نسبت داده‌اند، از دیگر نام‌های قدیمی این شهرستان می‌توان به پرتیکان و پاراتاک اشاره کرد.

مردم ساکن در شهرستان چادگان به زبان ترکی قشقایی صحبت می‌کنند و در بعضی روستاهای اطراف لرهای بختیاری ساکن هستند، با سفری به سمت روستاهای اورگان و چنارود آثاری از شیرهای سنگی را مشاهده می‌کنید که نشان دهنده حضور بختیاری‌ها و عشایر در این مناطق است.

طبیعت پرطرفدار چادگان

وجود طبیعت جذاب و بکر در این منطقه در کنار اماکن گردشگری، این شهرستان را به یکی از قطب‌های توریستی استان اصفهان تبدیل کرده و از زیبایی‌های این منطقه وجود دریاچه زاینده‌رود و چشمه‌های فراوان است.

یکی از پل‌های تاریخی در چادگان، پل اورگان است که به وسیله شخصی به نام حاج جلیل استکی از اهالی اورگان بر روی زاینده‌رود بنا شده است؛ پل اورگان معماری زیبایی دارد و به وسیله سنگ‌های محلی و ملات گچ ساخته و با آجر تزئین شده است.

این پل دارای یازده دهانه و دوازده پایه است و در قسمت میانی طاقچه‌ای برای آن تعبیه شده است تا در زمان طغیان رودخانه، از فشار آبی آن کم شود؛ گفته می‌شود این پل تاریخی یادگاری از اقوام بختیاری در چادگان است که در سال ۱۳۸۳ به ثبت ملی رسیده است.

علاوه بر آثار تاریخی زیبا در شهر ساحلی چادگان، مجتمع‌های گردشی زیادی در اطراف زاینده‌رود قرار دارد که مقصد بسیاری از مسافران است.

یکی از مهم‌ترین مجتمع‌های گردشگری در چادگان دهکده تفریحی زاینده‌رود (عمران) است، در این دهکده ویلاهایی برای ارگان‌های دولتی وجود دارد که از امکانات تفریحی گسترده‌ای همچون سینما، پارک‌های بازی، باشگاه ورزشی، استخر، زمین اسکیت و رستوران‌های متنوع برخوردار است؛ قایقرانی در دریاچه زاینده‌رود انجام می‌شود و جزیره مجنون یکی از جاذبه‌های زیبا و دیدنی دریاچه است.

در این دهکده هر ساله با آغاز فصل بهار جشنواره اقوام ساکن در چادگان برگزار می‌شود که هدف از برپایی آن، آشنایی مسافران با آداب و رسوم، لباس و غذاهای محلی این شهرستان است.

در این جشنواره صنایع‌دستی بانوان منطقه همچون گلیم‌بافی و جاجیم‌بافی، لباس‌های محلی بختیاری و ترک قشقایی، سیاه چادر و غذاهای سنتی این دو قوم ساکن در چادگان از جمله آش محلی، شله کشک، آش جو و آش رشته و کدو برانی پخته می‌شود.

در جشنواره اقوام محلی همچنین ساز محلی " ساز و ناقاره" نواخته می‌شود و ترک‌های قشقایی که لباس‌های محلی بر تن دارند، همراه آن رقص محلی چپی را اجرا می‌کنند.

برگزاری چنین جشنواره‌هایی به آشنایی بیشتر گردشگران در شناخت دیگر مشاغل موجود در این شهرستان همچون خراطی و برش کاری با چوب، میناکاری روی مس و دیگر هنرهای دستی کمک کرده و موجب اشتغال‌زایی جوانان شده شده است.

مکان‌های تاریخی چادگان

از جمله مکان‌های تاریخی شهرستان چادگان، عمارت تاریخی معظم الملک است که قدمت آن به دوران قاجاریه می‌رسد و به واسطه آینه‌کاری، گچ‌بری، کاشی‌کاری و هنرهای چوبی از زیباترین آثار غرب اصفهان است؛ این عمارت به خانه دکتر صالحی، خانه آنالویی و عمارت سنگی نیز معروف است.

مسجد جامع چادگان یکی از بناهای قدیمی است که در سال ۱۲۵۲ شمسی احداث شده است و بعدها چندین بار تعمیر و بازسازی شد، این مسجد معماری بسیار زیبایی دارد و از مهم‌ترین قسمت‌های تاریخی آن می‌توان به سر در مسجد اشاره کرد.

مقبره کاوه آهنگر در روستای مشهد کاوه در ۱۳ کیلومتری شهرستان واقع شده است. مردم این روستا به شعر و ادبیات علاقه دارند و هرساله در کنار مقبره کاوه آهنگر مراسم شاهنامه‌خوانی برپا می‌کنند.

لباس‌های محلی مردم چادگان

مردان و زنان چادگان لباس‌های محلی زیبایی دارند، لباس زنانشان از جمله دامن مخملی و روسری بافته شده است و مردان لباس‌هایی به نام " دن آرخالوق" به همراه کلاه نمدی و کفش‌های سفید رنگی به نام " ملیکی" به پا می‌کنند.

زنان، امروزه از لباس‌های محلی خود بیشتر در جشن حنابندان عروسی استفاده می‌کنند.

در کنار ترک‌های قشقایی در این شهرستان لرهای بختیاری هم زندگی می‌کنند که لباس محلی زیبایی دارند و به نسبت ترک‌ها سنت لباس محلی خود را به خوبی حفظ کرده‌اند.

لباس زنان بختیاری شامل مینا، کله چه، دامن قر و لباس بلند می‌شود و مردان بختیاری از دبیت، جوقا و کلاه نمدی " کلاه خسروی" استفاده می‌کنند.

سوغات شهرستان چادگان

بیشتر مردم چادگان به کار کشاورزی و دامپروری مشغول هستند و سوغات اصلی این شهرستان شامل محصولات کشاورزی از جمله کشک، شیر، دوغ محلی، ماست محلی، سرشیر، پنیر محلی، روغن محلی، قره قوروت، لواشک و سبزی‌های کوهی است که طرفداران زیادی در بین گردشگران دارد

صالحه عباسی، خبرنگار ایمنا

کد خبر 734440

دیگر خبرها

  • با قدم زدن در خانه تاریخی زینت الملک قوامی به تاریخ سفر کنید + فیلم
  • هم‌قسم شدن مدیران مناطق آزاد برای جذب گردشگران غرب آسیا
  • دردسرهای نخستین شهر جهان که ورود به آن پولی شد!
  • زریبار؛ بزرگترین دریاچه آب شیرین جهان، پذیرای گردشگران + فیلم
  • نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی وارد مکه شدند
  • عمره گزاران ایرانی احرام پوشیدند
  • عمره‌گزاران ایرانی احرام پوشیدند
  • ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان
  • حیدرآباد؛ اصفهانی نو در قلب هندوستان