Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-03@03:10:44 GMT

معرفی آلرژی‌ زاهایی پنهان در خانه

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۶۵۸۵۰

معرفی آلرژی‌ زاهایی پنهان در خانه

به گزارش جام نیوز،  عوامل زیادی در محل زندگی شما هستند که آلرژی زا بوده و یا شما را در معرض حساست‌های مختلف قرار خواهند داد، در این خبر با برخی از آنها آشنا خواهیم شد:

 

  گیاهان کاشته شده در گلدان

 

نگاه دقیق به گیاهان خانگی خود نیز بیندازید. اسپور قارچ‌ها می‌تواند در اطراف گلدان‌های شما، به روی سطوح و حتی هوای داخل منزل پراکنده شده و محیط خانه را آلوده به آلرژی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

 

برای جلوگیری از این وضعیت حتما برگ‌های مرده و خشک شده گیاه را از آن جدا کنید و از زیر بشقابی برای گلدان‌ها استفاده نمایید.

 

 

 

زیر بشقابی‌ها و اطراف گلدان‌ها را مرتب تمیز و پاکیزه کنید. از آبیاری بیش از حد گیاه پرهیز نمایید.

 

 

 

حیوانات خانگی

 

آلرژی به حیوانات خانگی بسیار شایع است. آنچه در این میان اهمیت دارد، پروتئین‌های موجود در ادرار و بزاق این حیوانات و سلول‌های مرده پوست‌شان است.

 

 

 

سلول‌های مرده پوست حیوانات که روی سطوحی مانندفرش، مبلمان و دیگر وسایل موجود در منزل منتقل شده‌اند و عامل ایجاد و تشدید آلرژی هستند، نقش بسزایی در آلرژی‌ها بخصوص در کودکان دارند.

 

 

 

اگر حیوان خانگی دارید، دور نگه داشتن آن از اتاق خواب، حداقل و بهترین کاری است که می‌توانید انجام دهید. اجازه ندهید که وارد اتاق خواب شما و کودکان شما شوند.

 

 

 

فرش و موکت

 

فرش‌ها و موکت‌ها و پوشش‌های پرزدار سطوح از یک سو زیبایی خاصی به محیط خانه می‌دهند و از سوی دیگر با جمع کردن گرد و غبار و دیگر مواد نشسته بر روی آنها و در لابه‌لای پرزهایشان محیطی مناسب برای رشد حشرات ریز و موجودات ذره بینی فراهم می‌سازند.

 

 

 

این حشرات، خود عامل مهم ایجاد آلرژی در افراد و مخصوصا در کودکان می‌باشند. برای زدودن عوامل مخفی در لابه‌لای موکت، فرش و دیگر پوشش‌های سطحی از این قبیل، اخیرا از فیلترهایی با قدرت جذب بسیار بالا برای مکش این عوامل ازلابه‌لای درزهای بین پرز پوشش‌ها استفاده می‌شود.

 

 

 

این فیلترها HEPA نامیده می‌شوند و جدیدا وارد بازار شده‌اند. اگر هم موفق به یافتن این فیلترها نشدید، تنها راه، تعویض مرتب پوشش‌های سطحی خانه می‌باشد که شما را از شر عوامل مخفی شده آلرژن در آنها نجات می‌دهد.

 

 

 

کتاب‌ها و جزوه‌ها

 

می‌گویند کتاب، غذای روح است. همچنان که کتاب، غذای روح شما است، می‌تواند غذای موجودات دیگری هم باشد.

 

 

 

گرد وغبار روی کتاب‌ها، جایگاه موجودات ریز میکروسکوپی، قارچ‌ها و نوع خاصی از حشرات به نام بوک‌لیس‌ها است. تنها راه جلوگیری از نشر آنها هم رسیدگی به کتابخانه و تمیز کردن آنها از گرد و غبار است.

 

 

 

اثاثیه و لوازم منزل

 

لابه‌لای رویه مبلمان و پارچه پرده‌ها می‌تواند مکان خیلی خوبی برای رشد عواملی همچون مایت‌ها باشد. استفاده از روکش‌های خاص غیر پارچه‌ای بر روی مبلمان، می‌تواند از رشد این عوامل در درزهای موجود جلوگیری نماید.

 

 

 

اگر از وسایل منزل خود، مانند مبلمان، در اتاق‌هایی که مرطوب هستند نگهداری می‌کنید، بهتر است از رطوبت‌گیر استفاده نمایید تا مانع رشد موجودات میکروسکوپی بر روی آنها شوند.

 

 

 

رختخواب

 

همه ما در مورد رشد عوامل آلرژن در لابه‌لای تار و پود ملحفه‌ها و روکش لوازم خواب بسیار شنیده‌ایم.

 

یکی از مهم‌ترین عواملی که باعث جذب عوامل آلرژن یا همان موجودات میکروسکوپی به داخل رختخواب می‌شود، سلول‌های مرده و شاخی پوست ما هستند که بر اثر تماس ملحفه و دیگر لوازم در هشت ساعت خواب در لابه‌لای آنها مخفی می‌شوند.

 

 

 

بچه‌ها نسبت به این مورد خیلی واکنش نشان می‌دهند. پس بهتر است بالش، پتو و تشک‌ها را ملحفه کشیده و هر هفته شستشو نمایید.

 

 

 

اسباب‌بازی‌های نرم

 

البته که لازم نیست بچه‌ها را از داشتن اسباب‌بازی نرم حیوانات ممنوع کنید، بلکه می‌توانید از انواع قابل شستشو برای کودکان خریداری نمایید و هفته‌ای یکبار هم با آب داغ آنها را بشویید.

 

 

 

حیوانات عروسکی نرم و گرم دوست‌داشتنی بچه‌ها می‌توانند جایگاه خوبی برای رشد عوامل آلرژی‌زا باشند، پس حتما نمونه‌های قابل شستشو را خریداری نمایید.

 

 

 

اگر هم قابل شستن نیست، روش جایگزین می‌تواند این باشد که: آن را هفته‌ای یکبار درون پلاستیک گذاشته و به مدت بیست و چهار ساعت در فریزر قرار دهید.

 

 

 

محیط آشپزخانه

 

فضای آشپزخانه محیطی مناسب برای رشد قارچ‌ها است.

 

سعی کنید سطوح را مرتب تمیز نگه دارید و خشک کنید. اگر یخچال دارای سینی هست که ممکن است آب در آن راکد بماند، حتما آن را تند تند تمیز و خشک نمایید، زیرا آب راکد محل تجمع و جذب قارچ‌ها است که عامل ایجاد و تشدید آلرژی هستند.

 

 

 

به خاطر داشته باشید غذای مانده و قدیمی در یخچال می‌تواند ایجاد آلرژی نماید.

 

 

 

دستشویی و حمام

 

محیط دستشویی و حمام به دلیل رطوبت بالا و گرم بودن، می‌تواند عامل جذب عوامل آلرژن شود.

 

 

 

همه شما لکه‌های ناشی از رشد قارچ‌ها را بر روی کاشی‌های حمام و دستشویی دیده‌اید. اما رشد اسپور قارچ‌ها در پشت دیوار‌ها یا زیر کف حمام و دستشویی‌ها هرگز دیده نمی‌شوند و خود عامل مهم ایجاد آلرژی‌ها هستند.

 

 

 

بهترین راه برای جلوگیری از رشد آنها خشک کردن سطوح پس از حمام و جریان هوا یا نور آفتاب برای عدم رشد قارچ‌ها است.

 

 

 

2024

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۵۸۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقایق پنهان درباره ماه

 ماه یکی از سیاره‌های نزدیک به کره زمین می‌باشد که این کره دارای قطر حدودی ۳۵۰۰ کیلومتری می‌باشد و شب‌ها با انعکاس نور خورشید به سطح کره زمین، منجر به روشنایی این کره می‌شود. با این حال کره ماه دارای حقایق پنهان و بسیار جالبی است که بی شک شاید هر یک از ما اطلاعات کافی و زیادی نسبت به این کره نداشته باشیم.

 ماه بوی باروت می‌دهد
به گفته فضانوردان آپولو ۱۱، ماه بویی دارد که به لباس‌های فضایی، تجهیزات و نمونه‌های جمع‌آوری‌شان چسبیده بود و وقتی یکی از اینها در محیط قرار می‌گرفت دوباره بوی ماه قابل تشخیص بود. فضانوردان این فضاپیما اولین کسانی بودند که پا روی کره ماه گذاشتند. آنها این بو را فلزی توصیف کردند، چیزی شبیه بوی باروت سوخته یا بوی هوا پس از خاموش‌شدن ترقه. به احتمال زیاد منشأ این بو یک واکنش شیمیایی بین ماده‌ای در غبار ماه و اکسیژن موجود در هواست. البته نمونه‌های ماه روی زمین بو ندارند و پژوهشگران می‌گویند این باید به دلیل یک واکنش موقت باشد.

 ماه هم «ماه‌لرزه» دارد
همان‌طور که مناطقی از سیاره ما با زلزله تکان می‌خورند، ماه‌لرزه‌هایی هم اتفاق می‌افتد. البته مدت آنها طولانی‌تر و شدت آنها ضعیف‌تر از زلزله‌های روی زمین است. دانشمندان می‌گویند این لرزش‌ها می‌تواند دلایل مختلفی مانند برخورد شهاب‌سنگ‌ها، تغییرات دما، گرانش زمین و ... داشته باشد. آنها ماه‌لرزه‌ها را در چهار طبقه دسته‌بندی کرده‌اند: عمیق، حرارتی، شهابی و سطحی. لرزه‌های حرارتی معمول‌ترین لرزه‌ها هستند و شدت زیادی ندارند. لرزه‌های حرارتی به دلیل اختلاف دمای شب و روز ایجاد می‌شود، لرزه‌های شهابی هم به دلیل برخورد شهاب‌سنگ‌ها اتفاق می‌افتد. اما لرزه‌های شدید و طولانی زیر سر لرزه‌های سطحی ماه هستند.

 محصول یک برخورد غول‌پیکر است
نظرات مختلفی درباره شکل تولد ماه وجود دارد، اما پذیرفته‌ترین توضیح درباره چگونگی شکل‌گیری ماه، نظریه برخورد بزرگ نامیده می‌شود. طبق این نظریه سیاره‌ای به اندازه مریخ با زمین اولیه برخورد کرده و ابری از این برخورد تشکیل می‌دهد که در نهایت بعد از چندین میلیون سال به ماه تبدیل می‌شود. به گفته موزه تاریخ طبیعی لندن شواهدی از این برخورد را می‌توان در نمونه‌های گرفته‌شده از ماه در ماموریت‌های آپولو پیدا کرد. این یافته‌ها نشان می‌دهد ترکیب ماه شباهت‌ها و تفاوت‌هایی با ترکیب زمین‌شناسی زمین دارد که این به دلیل همان برخورد و جداشدن بخشی از زمین قدیمی است.

 ما همیشه یک طرف ماه را می‌بینیم
شاید برایتان عجیب باشد ولی ما فقط یک طرف ماه را می‌بینیم، زیرا ماه دقیقا با همان سرعتی که به دور خود می‌چرخد به دور زمین هم می‌چرخد و این‌طوری ما فقط یک طرف آن را می‌بینیم. از همین‌جا اصطلاح «نیمه تاریک ماه» گرفته شده که در واقع درست نیست، زیرا سمت دور ماه همان مقدار نور خورشید را دریافت می‌کند که قسمت نزدیک و سمت زمینِ آن دریافت می‌کند. ماه به طور دایم رو به سطح زمین است. به این معنی که یک روز کامل ماه (مدت زمانی که طول می‌کشد تا ماه یک بار به دور خودش بچرخد) حدود ۴ دقیقه است؛ بنابراین اگر ماه اصلا نمی‌چرخید می‌توانستیم طرف‌های دیگر ماه را ببینیم.

منبع: روزنامه خراسان

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی خواندنی‌ها

دیگر خبرها

  • حقایق پنهان درباره ماه
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند
  • مواد غذایی که آلرژی بهاری را کاهش می‌دهند
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • با التهاب چشم، ناشی از حساسیت چه کنیم‌؟
  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • نخستین واحد پرورش قارچ صنعتی در جوین خراسان رضوی افتتاح شد
  • برای خلاص شدن از آلرژی‌های بهاری چه کنیم؟
  • احتمال ابتلای مادران باردار به آلرژی در فصل بهار چقدر است؟
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!