Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@12:39:46 GMT

۳۰ درصد دیابتی‌ها در کشور درمان نمی‌شوند

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۶۹۳۰۸

۳۰ درصد دیابتی‌ها در کشور درمان نمی‌شوند

زندگی > سلامت - در کشور حدود ۵میلیون مبتلا به دیابت داریم که حدود ۲میلیون نفر از این افراد از بیماری خود بی‌اطلاع هستند.

ديابت يكي ازبيماري‌هاي رايج و رو به رشد دنياي امروز است كه بيشتر ناشي از تغيير سبك زندگي و نوع تغذيه افراد است. هم‌اكنون تعداد قابل توجهي از افراد مبتلا به ديابت هستند و تعداد بي‌شماري نيز در زمره افراد پيش‌ديابتي قرار دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين گروه ازجمله افرادي هستند كه سطح قندخون آنها به‌گونه‌اي است كه در 10سال آينده ابتلا به ديابت آنها را مسلم و قطعي مي‌كند و بدتراز آن اين است كه اغلب اين گروه از خطري كه آنها را تهديد مي‌كند اطلاع ندارند. رئيس پژوهشگاه غدد و متابوليسم دانشگاه علوم پزشكي تهران، به مناسبت روز جهاني ديابت گفت: ۳۰ درصد از جمعيت كشور كنترل خوبي روي بيماري ديابت خود ندارند و همين باعث افزايش عوارض اين بيماري مي‌شود.

باقر لاريجاني افزود: براساس ارزيابي‌هاي كلي در دنيا حدود ۴۲۲ ميليون نفر به ديابت مبتلا هستند. در منطقه مديترانه شرقي نيز حدود ۲۰ميليون نفر ديابت دارند كه ۱۵ درصد آن در ايران هستند. ۱۱.۵ درصد مردان ايران و ۱۲.۹ درصد زنان ايراني ديابت دارند. بيش از ۱۰ درصد از جمعيت بالاي ۲۵ سال كشور نيز به ديابت مبتلا هستند. در افراد بالاي ۵۰ سال تقريبا ۵۰ درصد ديابت داشته يا مشكلات گلوكزي دارند.

چاقي؛ دليل ابتلا به ديابت

وي همچنين يكي از دلايل ابتلا به ديابت را چاقي خواند و گفت: چاقي به‌عنوان يك ريسك مهم در دنيا و كشور ما مطرح مي‌شود. در دنيا حدود ۱۲۴ ميليون كودك به چاقي مبتلا بوده و بيش از ۶۷۰ ميليون فرد بالغ دچار چاقي هستند. در كشور ما نيز در ميان كودكان و نوجوانان، در دختران ۸.۶ درصد و در پسران حدود ۱۰ درصد چاقي وجود دارد. در بالغين نيز ۳۳درصد خانم‌ها و ۲۰درصد آقايان به چاقي مبتلا هستند. در مجموع يك چهارم جمعيت ايران از چاقي رنج مي‌برند. اگر همين مسير را پيش بگيريم در سال ۱۴۰۴ حدود ۲۷.۶ درصد مردان و حدود ۴۰ درصد زنان ايراني دچار چاقي خواهند شد. به هر حال ديابت يك بيماري شايع است كه عوامل مختلفي مانند چاقي، چربي خون و فشار خون روي آن تأثير مي‌گذارد. حدود ۳۰ درصد ايرانيان فشارخون بالايي داشته و يك چهارم ايرانيان نيز چربي خون بالايي دارند.

وي درادامه درباره دسترسي به داروي ديابت در كشور هم گفت: 100درصد افراد ديابتي مي‌توانند به داروها دسترسي پيدا كنند ولي متأسفانه حدود ۷۰‌درصد افراد ديابتي از اين داروها استفاده مي‌كنند و ۳۰ درصد ديگر پيگير درمان خود از اين طريق نيستند كه به‌نظر مي‌رسد مشكل اصلي افراد در عدم آگاهي است كه مي‌بايست ديابت خود را كنترل كنند.

ديابت؛ خاموش‌ترين بيماري غدد در جهان

معاون دفتر مديريت بيماري‌هاي غيرواگير وزارت بهداشت هم درباره علل ابتلا به ديابت گفت: عادات بد غذايي و ناكافي به اضافه پرخوري و نداشتن فعاليت‌هاي بدني ممكن است زمينه را براي مبتلا شدن به بيماري ديابت فراهم كند. دكتر مهدوي همچنين گفت: ۱۵ درصد از بيمار‌هاي ديابتي دچار عوارضي از قبيل قطع عضو مي‌شوند، چرا كه ديابت بيماري‌اي است كه تمام ارگان‌هاي بدن را به نوعي درگير مي‌كند و ۱۵ درصد از هزينه‌هاي نظام‌هاي سلامت در دنيا صرف ديابت و عوارض آن مي‌شود. به هر حال ديابت يكي از بيماري‌هاي جدي در دنياست و بسياري از مردم در كشور ما هم به اين بيماري مبتلا هستند.

از آنجا كه ديابت بيماري‌‌اي است كه اثرات مختلفي روي بدن مي‌گذارد و زندگي انسان را تحت‌تأثير قرار مي‌دهد، بايد سعي كنيم اين بيماري را كنترل كنيم. ديابت علاوه‌ بر اينكه يك بيماري مزمن است و مشكلات زيادي براي فرد ايجاد مي‌كند، مي‌تواند موجب از‌كارافتادگي افراد نيز شود كه همين نكته خسارت زيادي به كشور و نيروي كار آن وارد مي‌كند. پيشگيري از چنين بيماري‌هايي يكي از ضروري‌ترين اقداماتي است كه بايد دركشور انجام شود.

استقرار اتوبوس ديابت در مناطق پرتردد شهر

تا 25آبان‌ماه خدمت‌رساني به شهروندان با اجراي طرح غلبه بر ديابت در 75ايستگاه مترو و 10ميدان ميوه و تره بار با استقرار اتوبوس ديابت در مناطق پرتردد شهر ازجمله ميدان قدس، ميدان انقلاب و... انجام مي‌شود.

در همین زمینه: سبک زند‌‌‌‌‌گی و خود‌‌‌‌‌مد‌‌‌‌‌یریتی د‌‌‌‌‌ر بیماران د‌‌‌‌‌یابتی درمان دیابت و چاقی با ژن درمانی

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۶۹۳۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد

به گزارش Livescience و براساس مقاله منتشرشده در Science Advances، محققان می‌گویند با آزمایش خون می‌توان آرتروز زانو را در افرادی که هنوز علائمی در آنها ایجاد نشده است و تا هشت سال قبل از اینکه اشعه ایکس قادر به تشخیص تغییرات در استخوان‌های آنها باشد، شناسایی کرد. در این پژوهش، محققان خون ۲۰۰ فرد را که در اولین نمونه‌گیری از خونشان هیچ علامتی از آرتروز نداشتند، تجزیه‌وتحلیل کردند.

تشخیص زودهنگام آرتروز با استفاده از آزمایش خون‌

استئوآرتریت (Osteoarthritis) یا آرتروز شایع‌ترین شکل آرتریت است و بیش از ۳۲.۵ میلیون بزرگسال در ایالات‌متحده به آن مبتلا هستند. این بیماری در ابتدا به‌عنوان یک بیماری «ساییدگی» شناخته می‌شد؛ زیرا زمانی رخ می‌دهد که غضروف داخل یک مفصل (معمولاً در دست‌ها و زانوها) از بین می‌رود. این امر باعث می‌شود استخوان زیرین در طول زمان تغییر کند و منجر به درد، سفتی و تورم شود.

بااین‌حال، اکنون شواهد نشان می‌دهد که نوعی التهاب می‌تواند محرک اصلی آسیب مفصلی در آرتروز باشد. این بدان معناست که نوعی «بیومارکر» (زیست‌نشانگر) یا علامت قابل اندازه‌گیری در بدن وجود دارد که می‌تواند نشان دهد که این بیماری مدت‌ها قبل از اینکه آسیب ساختاری قابل تشخیص باشد، شروع می‌شود.

محققان در این پژوهش از مجموعه خون ۲۰۰ فرد استفاده کردند؛ این افراد درواقع از سال ۱۹۸۹ به‌صورت سالانه از نظر استئوآرتریت مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند. حدوداً ده سال بعد، نیمی از این افراد به آرتروز مبتلا شدند. به همین دلیل می‌توان بیومارکر‌های این افراد را طی سال‌های مختلف سنجید.

محققان با استفاده از هوش مصنوعی، شش پروتئین را در نمونه‌های خون افراد شناسایی کردند که نشان می‌دهد فرد به استئوآرتریت مبتلا می‌شود یا خیر. این پروتئین‌ها هشت یا چهار سال قبل از تشخیص با پرتو ایکس، در خون آنها مشاهده شده بود.

با تشخیص این پروتئین‌ها، می‌توان با دقت ۷۷ درصد تشخیص داد که آیا فرد در آینده به آرتروز مبتلا می‌شود یا خیر. این روش در مقایسه با دقت حدود ۵۰ درصدی روش‌های مبتنی بر وزن و سن و همچنین دقت ۵۷ درصدی روش‌های مبتنی بر درد زانو، رقم خوبی محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • ۴۰ درصد افراد نابارور بچه دار می‌شوند
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • بسیاری از اختلالات روانی ریشه جسمانی دارند
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • سردرد‌های مکرر نشانه چیست؟
  • تولید نان کامل در ۱۵ واحد نانوایی در استان زنجان
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست
  • مراقب باشید بیماری ترانه علیدوستی را نگیرید | این افراد در معرض «سندرم DREES» هستند
  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است