Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری صدا و سیما»
2024-04-28@23:55:29 GMT

افزایش کاربرد علوم اعصاب در پزشکی

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۵۷۰۵۳۴

افزایش کاربرد علوم اعصاب در پزشکی

دبیر علمی بخش پایه ششمین همایش علوم اعصاب پایه و بالینی، گفت: مرز علوم اعصاب با رشته‌های مرتبط دیگر در حال کمرنگ‌تر شدن است و بر کاربرد‌های آن در حوزه پزشکی افزوده شده است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی ششمین همایش علوم اعصاب پایه و بالینی؛ دکتر توراندخت بلوچ نژاد مجرد، افزود: علوم اعصاب از دیر باز به بررسی ساختار، عملکرد، بیوشیمی، نحوه تکامل، ژنتیک، فارماکولوژی، نوروپلاستیسیتی و بیماری‌های مغز و اعصاب پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: این علم به مطالعه سیستم عصبی و اختلالات آن از سطح سلولی- مولکولی تا سطوح شناختی می‌پردازد و با ایجاد مدار‌های دینامیکی نورونی برای مدلینگ اعمال و اختلالات سیستم عصبی، می‌تواند نکات مبهم بسیاری از بیماری‌های عصبی را روشن می‌کند.

وی گفت: علوم اعصاب در طی سالیان اخیر با علوم و رشته‌های دیگر از جمله بیوانفورماتیک، نورولوژی، روانپزشکی، جراحی مغز و اعصاب، روانشناسی شناختی، تصویر برداری و علوم رایانه مرتبط شده است، که این موجبات پیشرفت شگرف این علم را فراهم کرده و بر کاربرد‌های پزشکی آن بسیار افزوده است.

استاد گروه فیزیولوژی دانشکده پزشکی، ادامه داد: هر چند دورنمای خوبی برای حوزه علوم اعصاب در دنیا متصور است و این علم با سرعت غیر قابل تصوری در حال پیشرفت و گسترش روزافزون بوده و پیشرفت‌های زیادی در این حوزه تا کنون حاصل شده است، ولی در سطوح سلولی و زیر سلولی کماکان ناشناخته‌های بسیار وجود دارد، به علاوه این که نقش شبکه‌های عصبی و نورونی در ایجاد رفتار‌های سطح بالا از جمله اعمال شناختی به خوبی مشخص نشده است و نیاز به تحقیقات بیشتر در این زمینه به شدت احساس می‌شود.

دبیر علمی بخش پایه ششمین همایش علوم اعصاب پایه و بالینی، گفت: در طی سالیان اخیر، با ظهور روش‌های جدید تصویربرداری عملکردی، الکتروفیزیولوژی، و بیولوژی ملکولی سعی بر آن است که نقشه نورونی و ناحیه‌ای اعمال سطح بالای مغز از جمله وظایف شناختی را شناسایی کند. همچنین، برقرار شدن ارتباط علوم اعصاب با علوم اجتماعی موجب شده است که نحوه تعامل مغز با عوامل محیطی بهتر مورد شناسایی قرار بگیرد.

وی با اشاره به برگزاری ششمین همایش علوم اعصاب پایه و بالینی، افزود: هدف از برگزاری همایش نوروساینس، آشنا کردن پژوهشگران حیطه اعصاب به خصوص محققان جوان با آخرین دستاورد‌های این علوم در ایران و جهان برای استفاده و بکارگیری آن‌ها در مطالعات و پژوهش‌های آینده است.

ششمین همایش علوم اعصاب پایه و بالینی از ۲۹ آذر تا یکم دی ۹۶ در مرکز همایش‌های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران در تهران برگزار می‌شود.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۰۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لغو محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی

به گزارش گروه دانشگاه ایسکانیوز، محمد علی زلفی گل در صفحه شخصی خود در فضای مجازی با انتشار نامه مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری درخصوص اعمال پایه‌های تشویقی اعضای هیأت علمی با انتشار نامه مذکور اعلام کرد: یک اتفاق مبارک و مؤثر برای وزارت علوم تحقیقات و فناوری (عتف) بخشی ازجورچین (پازل) انگیزشی دوره جدید مدیریت وزارت (عتف).

بیشتر بخوانید: بخشنامه سازمان سنجش ابطال شد/ نقل و انتقال فرزندان اعضای هیأت علمی غیرقانونی است

متن نامه به شرح زیر است:

مهدی مسکنی مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در نامه‌ای به محمد علی زلفی گل وزیر علوم تحقیقات و فناوری اعلام کرد: بازگشت به نامه شماره ۳۶۸۳۵۲/ و مورخ ۵ فروردین ۱۴۰۳ در خصوص پایه‌های تشویقی اعضای هیأت علمی به استحضار می‌رساند:

با توجه به ماده (۷) تصویب نامه شماره ۱۶۰۷۱۶/ ت ۶۰۰۲۹ ه مورخ ۲ آذر ۱۴۰۱ هیأت وزیران، دستورالعمل اعطای پایه‌های تشویقی تا (۶۰ پایه) ازسوی آن وزارت خانه ابلاغ‌شده برای تمامی اعضای هیأت علمی که از طریق مراکز جذب وزارت‌خانه مربوطه به‌کار گرفته شده یا می‌شوند از سال هزار و چهارصد و ۲ قابلیت اجرایی یافته است.

بنابراین محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی تا (۷) پایه موضوع ماده پنجاه و سه آئین‌نامه استخدامی اعضای هیأت علمی از تاریخ اجرای ماده مذکور لغو می‌گردد.

علی‌ای‌حال چنانچه احدی از اعضای مذکور در شرف بازنشستگی هستند در صورت رعایت ضوابط کلی اعطای پایه‌های مورد بحث که دستورالعمل مزبور تشریح گردیده موضوع اعمال پایه‌های تشویقی در محاسبه حقوق بازنشستگی قابل رسیدگی و اقدام خواهد بود.

انتهای پیام/

کد خبر: 1228534 برچسب‌ها وزیر علوم، تحقیقات و فناوری

دیگر خبرها

  • میزان جوایز ششمین همایش مطالعات فیلم‌کوتاه تهران اعلام شد
  • اعلام جوایز نقدی ششمین همایش مطالعات فیلم کوتاه تهران
  • میزان جوایز نقدی ششمین همایش مطالعات فیلم‌کوتاه تهران اعلام شد
  • مرکز رشد فناوری‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • لغو محدودیت اعطای پایه‌های تشویقی اعضای هیات علمی
  • برگزاری همایش پیاده روی خانوادگی به مناسبت هفته سلامت
  • همایش پیاده روی در یاسوج
  • تعداد داروخانه‌های شهرستان خوی به ۲ برابر افزایش یافت
  • افزایش ۳۰ درصدی خوابگاه متاهلین دانشگاه‌های علوم پزشکی