Web Analytics Made Easy - Statcounter

اینجا محرومیت دیگر واژه غریبی نیست و میتوان آن را با تمام وجود لمس کرد، جایی‌که دیوارها و سقفش از شاخ و برگ درختان ساخته و کف‌پوش آن حصیری است و مردمانش غربتشان با نبود آب، برق و حتی یک جاده آسفالته مأنوس شده و تنها دارایی‌شان شناسنامه و یارانه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پاپایا، مردم مرزدار سیستان و بلوچستان به عنوان ساکنان پهناورترین استان کشور همواره با مشکلات فراوانی روبه رو بوده اند به گونه ای که محرومیت حتی در جنوب این استان که به دلیل باغات فراوان میوه، لقب هندوستان کوچک ایران را یدک میکشد نیز واژه ای غریب نبوده و میتوان آن را با تمام وجود لمس کرد، آری سالهاست پدیده‌ای به نام کپرنشینی با مردمان جنوب شرق ایران مأنوس شده و ساکنان آن غربتشان را با نبود آب، برق و حتی یک جاده آسفالته گره زده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیستان و بلوچستان به دلیل گستردگی زیاد، عملاً به دو بخش شمالی و جنوب تقسیم‌شده اما از نظر توسعه‌یافتگی شمال و جنوب این استان با وجود پتانسیل‌های بالقوه به یک اندازه با محرومیت آشناست و اگر گذری به این استان داشته باشید به خوبی می توانید از نزدیک واژه محرومیت را لمس کرده و تفاوت سیستان و بلوچستان با استانهای مرکزی و شمالی ایران را ببینید.

در این میان شهرستان هایی چون سرباز، قصرقند و نیکشهر به عنوان محروم ترین نقاط ایران شناخته می شود به گونه ای که به گفته فرماندار سرباز این شهرستان محروم ترین نقطه ایران بوده و باوجود اقدامات بیشماری که پس از انقلاب اسلامی ایران در این منطقه انجام شده بازهم محرومیت و فقر چهره خشن و خشک خود را به خوبی به نمایش گذاشته است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۰۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر

رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان گفت: در بارندگی‌های اسفندماه سال گذشته و فروردین امسال و وقوع سیل در استان، بیش از ۳۰۰ رشته از قنوات دچار خسارت شده که جهت مرمت و بازسازی آنها اعتباری بالغ بر یک هزار و ۲۰۰ میلیاد ریال مورد نیاز است. - اخبار استانها -

سیدمحمدرضا سیدحسینی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زاهدان با اشاره به 9 اردیبهشت روز جهانی قنات اظهار داشت: کشاورزی استان سیستان و بلوچستان از نظر وابستگی به آب قنات رتبه چهارم کشوری را داراست. 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان گفت: طبیعت خشک و کم باران استان، نیاکان سختکوش مردم این دیار را مانند سایر استان‌های کویری کشور سمت تکنولوژی حفر قنات سوق داده که نتیجه زحمات و تلاش‌های طاقت فرسای آنها در قالب یک هزار و 925 رشته قنات به طول دو هزار و 327 کیلومتر به عنوان میراثی گران‌بها به ما سپرده شده است. 

وی افزود: استان سیستان و بلوچستان از نظر تعداد قنوات رتبه ششم کشوری و به لحاظ وابستگی کشاورزی استان به آب قنات با 15 درصد رتبه چهارم کشوری را در بین استان‌های قنات‌خیز کشور برخوردار بوده و این نکته موید نقش بسزا و مهم قنات در تولید محصولات کشاورزی و ایجاد اشتغال در استان است.

سیدحسینی خاطرنشان کرد: در بارندگی‌های اسفندماه سال گذشته و بارش‌های فروردین امسال و وقوع سیل در استان، بیش از 300 رشته از قنوات دچار خسارت شده و جهت مرمت و بازسازی این قنوات، اعتباری بالغ بر یک هزار و 200 میلیاد ریال مورد نیاز است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: جهت حفظ و نگهداری این میراث ملی لازم است که با یاری مالکین و کشاورزان قنوات به مرحله‌ای برسیم که قنوات مجدداً رونق سابق خود را بازیابند و با اختصاص اعتبار لازم و اجرای عملیات زیربنایی به روش‌های علمی در حفظ این میراث ارزشمند کوشا باشیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رونق حمل و نقل جاده‌ای کالا
  • کاهش سهمیه سوخت و تجمع تعدادی از کامیون داران جنوب سیستان و بلوچستان
  • رونق حمل و نقل جاده ای کالا
  • تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر
  • تنها پل چوبی روستای شورکش بر اثر باران سیل آسا تخریب شد + فیلم
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به ۱۴۰۲
  • رشد 30 درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان نسبت به 1402
  • رشد ۳۰ درصدی بودجه محرومیت زدایی سیستان و بلوچستان
  • صدور ۲ هشدار جدید هواشناسی + جزئیات
  • تالاب هامون جازموریان جان دوباره گرفت