Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولیت آستان قدس رضوی گفت: آستان قدس رضوی باید باشگاه اندیشه‌ورزی برای هنرمندان باشد.

به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام رئیسی در آئین رونمایی از اثر استاد فرشچیان و استاد داوود زمانی‌آذر که امروز 21 آبان‌ماه در گنجینه قرآن آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: هنرمندان در این باشگاه اندیشه‌ورزی باید آستان قدس را به عنوان ملجائی برای خود بدانند و جرقه خلق بسیاری از آثار هنری و فرهنگی باید از اینجا زده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی خاطرنشان کرد: هنر اسلامی در طول تاریخ همراه با حکمت بوده است، اینکه خداوند در آیات نورانی قرآن به قلم، قسم یاد کرده فقط کتابت نیست و وجه مشترک دو اثری که امروز رونمایی شد نیز قلم است. البته هر قلمی مورد ستایش و سوگند قرآن نیست، اما آثاری که در حرم رضوی مشاهده می‌کنیم با حکمت همراه بوده است.

تولیت آستان قدس رضوی ادامه داد: گاهی هنر همراه با ابتذال نیز بوده است که از خالق این آثار نیز به عنوان هنرمند یاد می‌شود، اما ما در تاریخ‌ خود هنر و فرهنگی همراه با حکمت و مدنیت داریم و در فرهنگ اسلامی ما هنر، تمدن‌ساز و هویت‌ساز است.

رئیسی بیان کرد: ضمن اینکه به آثار انجام شده، ارج می‌نهیم، اما به نظر می‌رسد موزه آستان قدس رضوی در این مجموعه هنری یک اقدام بسیار متفاوت از سایر بخش‌ها انجام داده است. چنانچه اگر وقایع مربوط به دفاع مقدس، انقلاب شکوهمند اسلامی و حضور مردم در عرصه‌های مختلف در ضمن هنر جلوه کند بقاء آن برای نسل‌های آینده بیشتر و بهتر تضمین می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر به انقلاب‌ها نگاه کنیم البته برخی از آنها بیشتر به یک کودتا شبیه هستند می‌بینیم که رمان‌ها، تئاتر‌ها و کتاب‌های زیادی درباره آنها نوشته شده است، همینطور که آثار زیادی درباره انقلاب روسیه و فرانسه نوشته شده است و پرداختن به اینگونه موضوعات در آثار هنری آنها متروک نیست.

تولیت آستان قدس رضوی اضافه کرد: بسیاری تلاش می‌کنند که آثار مجاهدت‌های مردم ایران، حضور در صحنه‌ها و رشادت‌های آنان را در حاشیه قرار دهند و آنچه که می‌تواند این آثار را زنده نگه دارد آثار هنری است. مرکز آفرینش‌های هنری و کتابخانه آستان قدس باید محل رفت و آمد هنرمندان و باشگاه اندیشه‌ورزی برای تضارب آرا و اندیشه‌ها و خلق و جرقه آفرینش آثار هنری باشد.

رئیسی با اشاره به قرآن حکاکی‌شده بر روی سنگ اثر استاد داوود زمانی‌آذر، گفت: باید از زحمات طاقت‌فرسای ایشان در طول 10 سال قدردانی کرد، آثار قرآنی زیادی مشاهده کردم، اما مانند این اثر در هیچ‌ جایی ندیدم.

وی با اشاره به اینکه اثر گودال قتلگاه استاد فرشچیان نیز بسیار ارزشمند است، گفت: در مواقعی که استاد فرشچیان به حرم امام رضا(ع) مشرف می‌شود به عنوان خادم حضرت رضا(ع) با وی ملاقات داشتم، هر وقت که نام امام رضا(ع) و زیارت ایشان بر زبانش جاری می‌شد چشمش اشک‌آلود و حالت حزن به خود می‌گرفت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۷۱۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس

جابر آفریدون رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایباد گفت: هنرمندان خطه مرزی تایباد در دومین جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس در بندرعباس به روی صحنه رفتند و به اجرای موسیقی مقامی خراسان پرداختند.

وی افزود: این گروه هنری، متشکل از هنرمندان نسل قدیم و جدید موسیقی، با نام «مولانا» و با حضور اساتیدی همچون حسین رحمت الهی و یعقوب تنها و نیز یونس یوسفعلیزاده و عزیز عزیزانی به عنوان نماینده استان خراسان رضوی در این جشنواره فرهنگی حضور داشتند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایباد ادامه داد: چهاردهمین جشنواره فرهنگی و هنری خلیج فارس و دومین جشنواره ملی موسیقی خلیج فارس از هفتم تا دهم اردیبهشت در تالار شهید آوینی مرکز استان هرمزگان برگزار شد.

آفریدون بیان کرد: از ۳۲ اثر ارسال شده، تعداد ۱۰ اثر برگزیده به بخش پایانی این جشنواره موسیقی راه پیدا کردند و هنرمندانی از استان‌های هرمزگان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، گیلان، سیستان و بلوچستان، چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی، اردبیل، کردستان و کرمان به روی صحنه رفتند.

این مقام مسئول تصریح کرد: خطه تایباد به عنوان مهد و خواستگاه موسیقی مقامی خراسان شناخته می‌شود؛ به طوریکه در حال حاضر ۱۵۰ هنرمند دوتارنواز در این شهرستان شناسایی شده اند.

رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی تایباد خاطرنشان کرد: در راستای انسجام بیشتر فعالیت فرهنگی و هنری، در سال ۱۴۰۱ برای اولین بار باشگاه دوتارنوازان در شهرستان اساس گذاری شد که هدف آن استعدادیابی در حوزه موسیقی، پرورش و آموزش آن و نیز اعزام هنرمندان به رویداد‌های مختلف است.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • انتشار کتاب «سمفونی رنگ، هارمونی خط»
  • در هفته هنر انقلاب اسلامی یزد چه گذشت؟
  • از درب طلای حرم امام رضا (ع) در دهه کرامت رونمایی می‌شود
  • رونمایی از درب طلای حرم امام رضا(ع) در دهه کرامت
  • «از خارجی‌ها همه جا» تا «بنی آدم اعضای یک پیکرند» در دوسالانه هنر ونیز
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • لزوم ایجاد یک سایت فرهنگی و هنری در استان البرز
  • لزوم برندینگ شهری با احیای گرافیک محیطی
  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • یادگارهایی از «خلیج‌فارس» در آستان مبارک رضوی