Web Analytics Made Easy - Statcounter

سیاست > دولت - ایسنا نوشت: معاون اول رییس جمهور تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران با اقدامات نا امن کننده تمامیت ارضی عراق مخالف است.

اسحاق جهانگیری عصر پنجشنبه در تماس تلفنی بن علی ییلدیریم نخست وزیر ترکیه گفتگوهای سه جانبه ایران، ترکیه و عراق را در سطح دستگاهای اطلاعاتی و وزرای امور خارجه مفید ارزیابی کرد و وحدت رویه در مدیریت شرایط کنونی را ضروری دانست و گفت: رایزنی های ما در بغداد تداوم دارد و تلاش می نماییم تحولات بعد از همه پرسی مدیریت گردد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مبنای ما مصوبات مجلس عراق و تصمیمات دولت العبادی بوده و قانون اساسی عراق باید محور باشد.ما باید بغداد را در مدیریت اوضاع قویا حمایت نماییم.

معاون اول رییس جمهور، عراق را کشوری مهم در میان کشورهای عربی دانست و تاکید کرد: به لطف خدای بزرگ، برنامه قدرتهای بزرگ در عراق شکست خورده است.

جهانگیری تصریح کرد: به هیچ وجه نباید اجازه دهیم که مرزهای بین المللی مخدوش شود و باید از تمامیت ارضی عراق و سوریه به طور کامل حمایت کنیم و همبستگی ایران و ترکیه در این راستا بسیار مهم و تاثیر گذار است.

نخست وزیر ترکیه نیز در این تماس تلفنی ضمن تبریک به دکتر جهانگیری به خاطر انتصاب مجدد وی به عنوان معاون اول رئیس جمهور در دولت دوازدهم اظهار امیدواری کرد که در دوره جدید روابط دو کشور در سطح دوجانبه و در سطح همکاری های منطقه ای گسترش پیدا کند.

بن علی ییلدیریم با بیان اینکه تحولات اخیر منطقه بیش از سایر کشورها در کانون توجه ایران و ترکیه قرار گرفته، اهمیت ارتقاء سطح روابط و هماهنگی ها میان تهران و بغداد را مورد تأکید قرار داد و گفت: رئیس جمهور ترکیه قرار است 4 اکتبر به تهران سفر کند که امیدوارم در این سفر تصمیمات و توافقات مناسبی میان دو کشور اتخاذ شود.

وی با اشاره به برگزاری همه پرسی در شمال عراق، این اقدام را یک اشتباه استراتژیک دانست و گفت: این مسئله در نتیجه زیاده خواهی برخی افراد ایجاد شده و باعث گردیده که آرامش در سطح منطقه برهم بخورد.

وی تأکید کرد: ایران، ترکیه و عراق باید بعنوان کشورهای همسایه ابتکار عمل بیشتری از خود نشان دهند و به همکاری و هماهنگی های خود بیفزایند.

وی با اشاره به گفتگوی تلفنی خود با نخست وزیر عراق خاطرنشان کرد: ما برای تمامیت ارضی عراق و سوریه اهمیت فراوانی قائل هستیم و با تجزیه در این کشورها و ایجاد دولت های ساختگی در منطقه مخالفیم.

وی بر لزوم حمایت از عراق تأکید کرد و گفت: عراق نیز باید همکاری های خود را با ایران و ترکیه افزایش دهد. چرا که گسترش روابط و هماهنگی های سه جانبه میان ایران، ترکیه و عراق بسیار راهگشا خواهد بود.

نخست وزیر ترکیه با تصریح اینکه همبستگی ایران و ترکیه نیز در جلوگیری از مشکلات و حل مسائل فعلی عراق بسیار مؤثر خواهد بود، بر لزوم استمرار هماهنگی و همبستگی بیشتر ایران و ترکیه تأکید کرد.

29212

کلید واژه‌ها : اسحاق جهانگیری - زلزله -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۰۳۴۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود

به گزارش خبرنگار مهر، «محمدجمیل المیاحی» در نشست با علیرضا فخاری، استاندار تهران، که در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران و در حاشیه افتتاحیه ششمین دوره نمایشگاه «ایران اکسپو ۱۴۰۳» برگزار شد، با اشاره به اینکه استان «واسط» در صورت مساعدت‌های لازم توانایی تولید یک میلیون تُن گندم را دارد، اظهار کرد: این استان در حوزه صیفی جات فعال است و در دامداری دارای رتبه اول کشور است و ۳۵ درصد از نیازهای بغداد توسط «واسط» تأمین می‌شود.

المیاحی در ادامه با اشاره به مشابهت میزان جمعیت بغداد و تهران گفت: «واسط» امن ترین استان عراق و به لحاظ وسعت و مساحت چهار برابر بغداد است و مسافت زمانی مهران تا بغداد دو ساعت می‌باشد و به دنبال برنامه ریزی برای ایجاد راه آهن بین مرز مهران و شهر «کوت»، کربلا و بغداد برای کوتاه کردن مسیرها هستیم.

استاندار واسط عراق با بیان اینکه این استان به لحاظ سیاسی، مهم‌ترین موقعیت را در منطقه دارد، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران در حال حاضر با عراق دارای چهار نقطه استراتژیک است که تردد پنج میلیون نفر زائر، راه آهن مهران، کوت - کربلا و ایجاد شهرک صنعتی اقتصادی مشترک بین دو کشور از مهم‌ترین این نقاط است.

وی با اشاره به مهیا بودن یک هزار و ۲۵۰ هکتار زمین برای ایجاد شهرک صنعتی اقتصادی مشترک بین دو کشور ایران و عراق افزود: به دنبال این هستیم که محصولات ایرانی را در عراق افزایش دهیم، چنانکه در حال حاضر هم ۹۰ درصد از مصالح مورد نیاز در حوزه ساخت و سازهای عراق، از شرکت‌های ایرانی تأمین می‌شود.

المیاحی ضمن تقدیر از استاندار تهران برای حضور در این نشست، سفر به ایران را خوشایند عنوان و اظهار کرد: این نشست فرصت بسیار خوبی است که درخواست کنیم تجربیات تهران در حوزه شهری، فضای سبز و کشاورزی و بازیافت زباله به استان «واسط» عراق منتقل شود.

استاندار واسط عراق پیشرفت روز افزون عراق و ایران را مایه عزت شیعیان اعلام کرد و گفت: با مشاهده توسعه و پیشرفت‌های چشمگیر در تهران متوجه می‌شویم که تحریم‌ها نتوانسته اند مانعی برای رشد این کشور باشند.

کد خبر 6090405

دیگر خبرها

  • ترکیه از نخست‌وزیر هلند برای دبیرکلی ناتو حمایت می‌کند
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • ایران بازار عراق را از دست می‌دهد؟ | واکنش معاون وزیر صمت به رقابت ترکیه با ایران در بازار عراق
  • رژیم صهیونیستی عامل ریشه‌ای تمام تنش‌ها در منطقه است
  • امیرعبداللهیان: رژیم صهیونیستی عامل تنش‌ها در منطقه است
  • امیرعبداللهیان: رژیم صهیونیستی عامل ریشه‌ای وخامت اوضاع در منطقه است
  • امیرعبداللهیان: رژیم صهیونیستی عامل تمامی تنش‌ها در منطقه است
  • امیرعبداللهیان: موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی توقیف‌شده مورد توجه جدی ماست
  • رژیم صهیونیستی عامل ریشه ای وخامت اوضاع در منطقه است
  • گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و پرتغال درباره کشتی توقیف‌شده اسراییلی