Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-30@00:52:00 GMT

نامه مجدد ظریف به دبیرکل سازمان ملل

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۰۴۷۳۳

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص بحران یمن به دبیرکل سازمان ملل متحد نامه نوشت.
به گزارش ایسنا، متن کامل نامه محمدجواد ظریف به آنتونیو گوترش به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم
عالیجناب
مایلم توجه فوری شما را به وضعیت وخیم و نگران‌کننده در یمن که در نتیجه تجاوز، کشتار غیرنظامیان و محاصره همه‌جانبه این کشور به وجود آمده و رنج‌های تحمل‌ناپذیری را بر مردم این کشور تحمیل کرده و منجر به شیوع بی‌سابقه وبا و گسترش قحطی در این کشور شده است، جلب نمایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


زبانه‌های آتش جنگ در کشور یمن و در سومین سال این تجاوز هم چنان در حال شعله‌ور شدن است، بدون آنکه بتوان برای آن پایان روشنی متصور بود.
وضعیت به نحو خشونت‌باری ادامه داشته و تخریب گسترده و سراسری این کشور و رنج‌های مصیبت‌بار انسانی، آن را به یک جهنم تبدیل کرده است؛ در حالی که مرتکبان این تجاوز جنایتکارانه خود نیز اکنون در باتلاق آن دست و پا می‌زنند. نتیجه بیش از ۳۰ ماه تجاوز علیه کشور آسیب‌دیده یمن، گرفتن جان هزاران انسان بی‌گناه به‌ویژه زنان و کودکان و تخریب زیرساخت‌ها و تاسیسات شهری و غیرنظامی این کشور از جمله بیمارستان‌ها، مدارس، جاده‌ها، صنایع غذایی و نیروگاه‌های برق و در نتیجه، محروم‌ماندن مردم از ابتدایی‌ترین نیازهای اولیه خود بوده است. قطع مسیرهای کمک‌های انسانی به کشور قحطی‌زده یمن و تصمیم به «بستن همه راه‌های هوایی، زمینی و بندرهای دریایی»، فاجعه وخیم انسانی در یمن را بسیار شدیدتر کرده است؛ فاجعه‌ای که به گفته مقامات سازمان ملل متحد، می‌تواند به «بزرگ‌ترین قحطی‌ای که جهان در طول چند دهه تجربه کرده و میلیون‌ها قربانی به همراه دارد» منجر شود.
مسئولیت بین‌المللی ارتکاب جنایات جنگی و نقض قواعد و مقررات حقوق بین‌الملل بشردوستانه به عهده مرتکبین این جنایات است، همان‌هایی که تنها به دنبال راه حل نظامی برای این بحران بوده و با فرافکنی تلاش می‌کنند توجه جهانیان را از جنگ تجاوزکارانه خود منحرف نموده و تقصیر را به گردن دیگران بیندازند. با وجود این، بعد از بیش از دو سال و نیم از حملات کور، آنها نیز باید اکنون دریافته باشند که «یمن راه حل نظامی ندارد.»
وظیفه جامعه بین‌المللی این است که به نحو موثر و قاطعانه‌تری درگیر بحران یمن شده و به این جنگ احمقانه پایان بخشیده، آتش‌بس را برقرار کرده، توزیع کمک‌های انسانی را تضمین نموده و از طریق گفت‌وگو و مصالحه ملی، بدون هرگونه پیش‌شرط، صلح و آرامش را به این کشور بازگرداند. جمهوری اسلامی ایران از ابتدای شروع این بحران تاکید داشته است که تنها راه اعاده صلح و ثبات این است که به همه طرف‌های یمنی اجازه دهیم تا بدون هر گونه دخالت خارجی، دولت وحدت ملی فراگیر مطابق نظر خود را تشکیل دهند.
بر این اعتقادم که مدت‌ها پیش از این می‌بایستی طرح چهار ماده‌ای اینجانب بررسی و اجرا می‌شد؛ طرحی که من در نامه مورخ ۲۷ فروردین سال ۱۳۹۴ خود به سلف جنابعالی و درست بعد از آنکه ائتلاف به رهبری سعودی جنگ علیه یمن را آغاز کرد، پیشنهاد دادم. امروز نیز پیگیری و اجرای طرح مذکور، شامل گام‌های زیر، به منظور پایان‌بخشیدن به این کابوس انسانی هم چنان کارآمد و در واقع حیاتی است:
۱. آتش‌بس و پایان‌بخشیدن فوری به همه عملیات‌های نظامی؛
۲. دسترسی بدون مانع مردم یمن به کمک‌های انسانی و بهداشتی؛
۳. از سرگیری گفت‌وگوی ملی صرفا با مشارکت و هدایت یمنی‌ها و حضور نمایندگان همه طرف‌ها و گروه‌های اجتماعی یمنی؛
۴. تاسیس دولت وحدت ملی فراگیر.
رجاء واثق دارم که جنابعالی به قید فوریت، مساعی جمیله خود را برای کمک به انجام ترتیبات لازم به منظور مشورت با همه طرف‌های ذی‌ربط به کار بسته و در اسرع وقت یک گفت‌وگوی واقعی برای یافتن راه حلی سیاسی برای این بحران غم‌انگیز و فاجعه‌بار ترتیب می‌دهید. برای پیشبرد این هدف، دولت جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا همچنان به شما کمک کرده و با سازمان ملل متحد و همه شرکای مربوطه دیگر وارد یک گفت‌وگوی معنادار با هدف پیگیری و عملیاتی‌کردن این طرح صلح شود. ما همچنین آمادگی خود را برای همکاری با شما به منظور ارسال فوری کمک‌های انسانی و بهداشتی به مردم نیازمند یمن اعلام می‌کنیم.
عالیجناب، لطفا احترامات فائقه اینجانب را پذیرا باشید.
محمدجواد ظریف»

منبع: فرارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۰۴۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواهان آتش‌بس فوری و پایدار در غزه شد

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از شبکه الجزیره، جاسم محمد البدیوی، دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس امروز دوشنبه در نشست مشترک وزرای خارجه کشورهای عضو این شورا با آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا در عربستان گفت: باید تلاش‌ها برای ممانعت از کشیدن منطقه به سطوح جدیدی از خشونت به دلیل جنگ غزه را گسترش داد.

وی تاکید کرد: جامعه بین‌المللی باید سیاست‌های موثری برای توقف خشونت‌ها علیه مردم فلسطین در کرانه‌باختری و توقف شهرک‌سازی‌ها در پیش بگیرد.

البدیوی خاطرنشان کرد: ما خواستار توقف فوری و پایدار جنگ در غزه و توقف عملیات نظامی اسرائیل از جمله در رفح هستیم.

دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس درباره حمله ارتش رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و پاسخ تنبیهی ایران به این حمله براساس قوانین و موازین بین المللی گفت: تنش متقابل بین اسرائیل و ایران درباره انفجار اوضاع در منطقه هشدار می دهد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بدون توجه به این موضوع که عملیات ارتش یمن علیه کشتی های صهیونیستی یا کشتی های عازم سرزمین های اشغالی واکنشی به جنایت های ارتش رژیم صهیونیستی در نوار غزه و جنگ افروزی این رژیم در منطقه است و تردد سایر کشتی ها آزاد و امن است، به ارتش و دولت یمن حمله کرد و مدعی شد که عملیات آنها در دریای سرخ تهدید غیرقابل قبولی برای تجارت جهانی و امنیت منطقه به شمار می رود.

به گزارش آنا، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا، امروز دوشنبه در سفری از پیش اعلام‌شده وارد عربستان شد که اولین مقصد تازه‌ترین دور از سفر‌های خاورمیانه‌ای او است و دستورکار آن بر مسائلی چون اداره غزه بعد از پایان جنگ تحمیلی اسرائیل تمرکز دارد.

در ریاض، بلینکن علاوه بر دیدار با مقام‌های بلندپایه دولت سعودی، با همتایانش از چهار کشور عرب منطقه شامل قطر، مصر، امارات و اردن هم دیدار می‌کند تا به قول خود برای آینده حکمرانی غزه تصمیم بگیرند.

همچنین انتظار می‌رود که بلینکن در گردهمایی کشور‌های عرب و اروپایی، نحوه کمک اروپا به بازسازی غزه را هم که به روایتی آواربرداری آن ۱۴ سال طول می‌کشد، به بحث بگذارد.

اگرچه سازوکار بازسازی و حکمرانی غزه بعد از اتمام جنگ همچنان مبهم است، از ماه‌ها پیش درباره طرح آمریکایی اداره آن از سوی ائتلافی از کشور‌های عرب منطقه صحبت می‌شود.

این طرح یک نقطه مشترک با منافع اسرائیل دارد که شامل ادعای محو حماس و عدم مشارکت مقاومت در آینده غزه است. اما نقطه اختلاف این طرح با منافع تل‌آویو این است که رژیم صهیونیستی حق اشغال دوباره غزه را ندارد.

همچنین، انتظار می‌رود که در طول حضور در ریاض، بلینکن درباره امکان عادی‌سازی روابط ریاض-تل‌آویو هم بحث کند که خود جزئی از یک توافق بزرگ‌تر شامل موافقت احتمالی واشینگتن با ارائه تضمین‌های امنیتی-دفاعی به عربستان و همکاری هسته‌ای با این کشور است.

نقشه بعدی این است که به ازای عادی‌سازی، اسرائیل برای به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین مجاب شود حال‌آنکه «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی با این مسئله مخالف است.

بعد از ریاض، بلینکن عازم اردن و اسرائیل می‌شود و از این نقطه به بعد، تمرکز سفر بر اوضاع انسانی غزه آن هم در شرایطی خواهد بود که رژیم صهیونیستی با اتهام استفاده از گرسنگی به‌عنوان سلاح جنگی علیه فلسطینیان مواجه است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه ویژه به کارگاه‌های فنی و حرفه‌ای در کردستان
  • واکنش دبیرکل فدراسیون فوتبال به قرارداد سرمربی تیم ملی و تعیین پاداش‌ها
  • تفاهم‌نامه ۲۵۰۰ میلیارد تومانی برای ساخت ۱۴۳ کلاس درس در استان بوشهر
  • دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس خواهان آتش‌بس فوری و پایدار در غزه شد
  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • نامه دانشجویان دیار حافظ و سعدی به دانشجویان آمریکایی و اروپایی
  • آیا وقت آن نرسیده است که شریان‌های حیاتی رژیم جنایتکار صهیونیستی قطع شود؟
  • عکس/ آقای دبیرکل، لطفاً درِ خروجی را نشانشان دهید!
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • فعالیت مجدد اماکن ورزشی شهرداری یزد