Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-07@09:17:47 GMT

ساخت آنتن از جنس نانولوله‌کربنی با عملکرد بالا

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۱۸۵۸۷

ساخت آنتن از جنس نانولوله‌کربنی با عملکرد بالا

محققان دانشگاه رایس موفق به ساخت آنتنی از جنس نانولوله کربنی شدند که عملکردی شبیه به آنتن‌های مسی دارد و در عین حال 20 برابر سبک‌تر از آنها است.

به گزارش گروه علم و فناوری آنا از ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، الیاف نازک از جنس نانولوله‌کربنی می‌تواند به شکل آنتن در آید و رفتاری شبیه به آنتن‌هایی از جنس مس داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی‌های اخیر محققان نشان می‌دهد که آنتن‌های ساخته شده از نانولوله‌های کربنی می‌تواند در سامانه‌های بی‌سیم استفاده شده و رفتاری شبیه به آنتن‌های مسی داشته باشد با این تفاوت که 20 برابر از آنتن‌های مسی سبک‌تر است.

محققان دانشگاه رایس معتقدند که این آنتن جدید می‌تواند در حوزه هوافضا و الکترونیک پوشیدنی مزیت‌های زیادی داشته باشد.

پژوهشگران این پروژه برای اولین بار روشی عملی برای ساخت الیاف رسانا از جنس نانولوله‌کربنی در سال 2013 ارائه کردند و از آن زمان روی آزمون آن بر مغز انسان و جراحی قلب کار کرده‌اند. این گروه می‌توانند به مهندسان کمک کنند تا برای ساخت هواپیما و فضاپیماها، قطعات ارزان و کارا بسازند که این الیاف رسانا و انعطاف‌پذیر از جمله موادی است که در این مسیر می‌تواند به کار گرفته شود.

پژوهشگران دانشگاه رایس با همکاری موسسه ملی فناوری و استاندارد (NIST) موفق به اثبات کارایی این آنتن شدند. آنها نشان دادند که چگونه الیاف نانولوله‌کربنی سیگنال‌هایی با فرکانس یک تا 2/4 گیگاهرتز را به‌صورت بی‌سیم مخابره می‌کنند. این گروه عملکرد این آنتن را قابل مقایسه با آنتن‌های مسی می‌دانند. این آنتن‌ها از هشت تا 128 الیاف نانولوله‌ای ساخته شده است که ضخامتی کمتر از تار موی انسان دارد.

نتایجی که پیش از این گروه‌های دیگر تحقیقاتی به‌دست آورده بودند، عملکرد آنتن‌های نانولوله‌ای را ضعیف‌تر از آنتن‌های مسی نشان می‌داد. این گروه ثابت کردند که آنتن‌های نانولوله‌ای که آنها ساخته‌اند رفتاری شبیه به آنتن‌های مسی دارند. بنجیو از محققان این پروژه می‌گوید: « ما نه تنها نشان دادیم که آنتن‌های نانولوله‌ای از مسی ضعیف‌تر نیستند بلکه آنتن‌های نانولوله‌ای ما یک بیستم وزن سیم‌های مسی را دارند».

در حال حاضر از سیم‌های مسی برای ساخت آنتن استفاده می‌شود که شکننده بوده و کار با آن‌ها دشوار است. تجاری‌سازی این آنتن به محققان کمک می‌کند تا بتوانند از آنتن‌هایی استفاده کنند که همانند منسوجات انعطاف‌پذیر باشد.

منبع: آنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۱۸۵۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساخت دستگاه ديتالاگر درون چاهی قابل حمل با همکاری دانش‌بنیان‌ها

به گزارش گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا از وزارت نیرو، محمد سیاری گفت: ایده ساخت دیتالاگر درون چاهی قابل حمل در گروه آب زیرزمینی مدیریت مطالعات پایه منابع آب برای اولین بار مطرح و پس از همفکری و نهایی شدن طرح آن با همکاری شرکت دانش بنیان کنترل توان نوین پویا به مرحله ساخت رسید.

کارشناس مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای اصفهان با بیان اینکه این دستگاه با موفقیت آزمایش شد، افزود: این دستگاه به منظور ثبت خودکار داده‌های سطح آب در آزمایشات پمپاژ طراحی شده و دارای فن آوری با دقت بالا همراه با پلان زمانبندی رکوردگیری پویا با ۵ مرحله بازه زمانی قابل تنظیم است.

وی خاطر نشان کرد: خروجی آمار برداشته شده توسط این دستگاه به صورت لحظه‌ای بر روی دستگاه تلفن هوشمند قابل مشاهده است و قابلیت دریافت فایل خروجی داده‌ها به صورت اکسل با مشخصات کامل نیز در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

سیاری افزود: استفاده از این دستگاه و فناوری آن گامی بزرگ در جهت انجام هر چه سریعتر و دقیق‌تر آزمایشات پمپاژ و نظارت بر عملیات آن بوده و به صورت چشمگیر سبب افزایش دقت و سرعت ثبت داده‌های آزمایشات پمپاژ می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • لزوم تخصیص زمین برای ساخت ۵۰ هزار واحد مسکونی
  • قدردانی استاندار همدان از عملکرد بانک مسکن در تامین مالی ساخت پروژه های نهضت ملی مسکن
  • زمان ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی و شرکت‌ها
  • سپیدار بهترین عملکرد فروش
  • ابداع باتری برپایه آب با چگالی انرژی بالا و چرخه عمر طولانی
  • ساخت نخستین ابرترانسفورماتور ۵۰۰ مگاولت آمپر کشور در زنجان
  • ابداع ریزسوزن‌های نرمی که فناوری‌های پوشیدنی را با بدن سازگار می‌کند
  • نمایش نیروی هوایی آمریکا برای ساخت ۲۴ ساعته پهپاد
  • ساخت دستگاه ديتالاگر درون‌چاهی قابل حمل با همکاری دانش‌بنیان‌ها
  • ساخت دستگاه ديتالاگر درون چاهی قابل حمل با همکاری دانش‌بنیان‌ها