Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سلامت آب و غذا و رعایت اصول بهداشت فردی سه اصل مهم برای پیشگیری از بیماری‌های عفونی در مناطق زلزله زده است که هموطنان در مناطق غربی کشور باید رعایت کنند. به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، دکتر داود یادگاری که مسئولیت قرارگاه بهداشتی زلزله رودبار را در سوابق کاری دارد، افزود: به دنبال وقوع زلزله، بخشی از زیرساخت‌های منطقه از جمله بهداشتی دچار مشکل می‌شود و این موضوع می‌تواند مردم را در معرض بیماری‌های عفونی قرار دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار کرد: به دلیل مصرف آب آشامیدنی ناسالم، عفونت روده‌ای مانند بیماری‌های اسهالی اعم از معمولی و خونی، در این مناطق افزایش می‌یابد و به همین دلیل به مردم این مناطق توصیه می‌شود که حتما از آب سالم آشامیدنی استفاده کنند.
متخصص بیماری‌های عفونی تاکید کرد که در صورت نبود آب سالم، حتما آب را پس از جوشاندن استفاده کنند تا دچار بیماری‌های عفونی نشوند.
وی اظهار کرد که در مناطق روستایی معمولا فاضلاب و چاه آب نزدیک به هم هستند و براثر این حادثه ممکن است فاضلاب، آب چاه‌ها را آلوده کند و در این شرایط، مردم حتی برای شستن ظروف هم از آن‌ها استفاده نکنند.
یادگاری ادامه داد: هرچند مراکز بهداشتی و درمانی تمام منابع آب‌ها را کلرزدایی می‌کنند، اما این کار معمولا زمان بر است و مردم در این مدت از آب آشامیدنی سالم یا آب جوشیده استفاده کنند.
وی افزود: زمین لرزه خانه و محل زندگی برخی از مردم را تخریب و آنان را ناگزیر به اقامت در چادر‌ها یا فضای باز می‌کند، به همین دلیل باید مراقب عفونت‌های ویروسی مانند آنفلوآنزا باشند.
یادگاری افزود: درحال حاضر هوای مناطق زلزله زده سرد است و احتمال ابتلا به بیماری ویروسی مانند سرماخوردگی به مراتب بیشتر است که توصیه می‌شود در صورت امکان افراد و به خصوص مبتلایان به بیماری‌های قلبی و عروقی، کلیوی و ریوی و سرطان، واکسن آنفلوآنزا دریافت کنند.
وی به افراد مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا هم توصیه کرد که از تماس نزدیک با سایرین پرهیز کنند و در صورت نیاز حتما از ماسک یا دستمال استفاده کنند تا مانع از گسترش بیماری شوند.
یادگاری همچنین با اشاره به دشواری نگهداری غذا در این مواقع، افزود: در چنین شرایطی، حتی الامکان غذاهای کنسروی مصرف شود، غذاهای پخته شده در معرض هوای معمولی قرار نگیرد و یا دوباره گرم و مصرف نشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد که غذاهای کنسروی پیش از مصرف حتما باید ۱۰ تا ۲۰ دقیقه حرارت ببینند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۵۹۳۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل

ایسنا/مازندران رییس اتحادیه صنف قصابان شهرستان بابل در جلسه آموزشی مبارزه با تب کریمه کنگو اظهار کرد: با جلوگیری از قاچاق گوشت در شهرستان، پیشگیری‌های لازم جهت بروز بیماری‌های واگیر بین دام و انسان به شرایط مطلوبی رسیده است.

دکتر کوروش نظری مسئول نظارت دامپزشکی شهرستان بابل نیز با بیان اینکه با شروع فصل گرما، شیوع تب کریمه کنگو بیشتر می‌شود، افزود: علائم این بیماری تشابه عجیبی به آنفلوآنزا دارد.

وی خاطرنشان کرد: ویروس از طریق کنه قهوه‌ای رنگ وارد بدن دام می‌شود و معمولا افراد مبتلا به تب کریمه کنگو دچار خونریزی‌های زیرپوستی شده و در برخی موارد نیز به مرگ منجر خواهد شد.

نظری با اشاره به اینکه افرادی که با گوشت تازه دام کشتار شده در تماس هستند، بیشتر ریسک ابتلا دارند، خاطرنشان کرد: این ویروس حتی با له کردن کنه و آغشته شدن محتوای کنه بر روی پوست دام نیز قابل انتقال است.

این مسئول با تاکید بر اینکه کشتارگاه‌ها موظف هستند ۲۴ ساعت گوشت را در سردخانه نگه داشته و پس از آن، اقدام به توزیع کنند، افزود: بیشترین آمار ابتلای بیماری تب کریمه کنگو مربوط به قاچاق گوشت است و توصیه ما این است که قصابان از کشتارگاه مجاز گوشت تهیه کنند.

 نظری اظهار کرد: متاسفانه در این زمینه یک نفر دامپزشک ساکن سیستان‌وبلوچستان نیز فوت شده است.

او درخصوص علائم بیماری نیز یادآور شد: علائم این بیماری همراه با درد شدید استخوان‌ها، افسردگی و تغییر خلق و خو بوده و ممکن است درمان این بیماری چند ماه زمان ببرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • برگزاری جلسه آموزشی پیشگیری از تب کریمه کنگو در بابل
  • راهی جدید برای پیشگیری و درمان بیماری‌های روده
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان
  • واکنش وزیر بهداشت به مسمومیت پزشکان در شیراز
  • وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت الکلی پزشکان واکنش نشان داد
  • واکنش وزیر بهداشت به ماجرای مسمومیت پزشکان در شیراز
  • ویتامینی که چربی کبدچرب را دفع می‌کند