Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - روستاي امامزاده شهيد فراشبند نه تنها به لحاظ گردشگري مذهبي بلکه به لحاظ نزديکي به منابع گاز طبيعي يکي از روستاهاي غني است اما مردم روستا نصيبي از اين ثروت ندارند. به گزارش خبرگزاري تسنيم از شيراز، عشاير جنوب فارس همه او را با نام « آقام شهيد» مي‌شناسند، سيد شجاع‌الدين حسن بن موسي الکاظم (ع) که مرقدش در يکي از روستاهاي بخش دهرم شهرستان فراشبند قرار دارد و همين مجاورت سبب شده که روستا به نام امامزاده شهيد ثبت شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين روستا نه تنها به لحاظ گردشگري مذهبي بلکه به لحاظ نزديکي به منابع گاز طبيعي يکي از روستاهاي غني است اما مردم روستا نصيبي از اين ثروت ندارند.
بيکاري و مهاجرت در روستاي امامزاده شهيد
بيکاري مهم‌ترين مشکل در روستاي امامزاده شهيد فراشبند است، موضوعي که يوسف صفري دهيار اين روستا در گفت‌وگو با تسنيم بيان مي‌کند و از خشکسالي‌هاي سخن مي‌گويد که سبب بيکاري مردم شده است. وي با اشاره به نزديکي پالايشگاه دالان به اين روستا و بي‌نصيب ماندن اهالي از فرصت‌هاي شغلي آنجا معتقد است ثروتي در فاصله 3 کيلومتري روستا قرار دارد اما مردم بهره‌اي از آن نبردند.
به گفته صفري اين روستا در مسير جم به عسلويه واقع شده و مي‌توان با راه‌اندازي مغازه يا فروشگاه‌هاي بين راهي براي مردم شغل ايجاد کرد اما منابع طبيعي براي استفاده از اراضي آن منطقه سخت‌گيري‌هايي دارد. وي مي‌گويد: با حفر چاه در مسير آب‌هاي سطحي در ارتفاعات روستا 4 هزار اصله درخت نخل خشک شده و مردم روستا بيکار شدند بنابراين بايد فرصت‌هاي شغلي براي آنها به وجود آيد تا از روستا مهاجرت نکنند.
دهيار روستاي امامزاده شهيد از روزگاري سخن مي‌گويد که مردم از ديگر روستاها به هواي نزديکي به « آقام شهيد» به اين روستا مي‌آمدند و ساکن مي‌شدند اما اکنون نه تنها به روستا نمي‌آيند بلکه سالانه 5 - 6 خانوار از روستا کوچ مي‌کنند.
وي وجود امامزاده شهيد را که براساس آمار پليس راه در ايام نوروز يک ميليون و 500 هزار نفر از مسير آن تردد و بسياري از مسافران در اين مکان اتراق و استراحت مي‌کنند، فرصتي براي اشتغال مي‌داند اما ادعا مي‌کند که اين امر نيز نتوانسته که براي جوانان روستا اشتغالزايي کند.
صفري هم‌چنين آب بي‌‌کيفيت را مشکل ديگر اهالي امامزاده شهيد اعلام مي‌کند به گونه‌اي که 90 درصد مردم مجبور به استفاده از آب شيرين‌کن شده‌اند.
مردم به پالايشگاه چشم اميد نداشته باشند
محسن پورزارعي که تنها 14 روز است، سکان فرمانداري فراشبند را تحويل داده است، در گفت‌وگو با تسنيم راهکار مشکل بيکاري مردم روستا را روي آوردن به کشت گلخانه‌اي و ايجاد تعاوني‌هاي روستايي مي‌داند. وي معتقد است که مردم روستا نبايد چشم به استخدام در پالايشگاه داشته باشند چراکه استخدام‌ها در اين حوزه توسط وزارت نفت انجام مي‌شود.
وي با اين حال توضيح مي‌دهد که از 1700 نفر مشغول در پالايشگاه دالان هزار نفر بومي شهرستان فراشبند هستند و اداره کار نيز ملزم شده که براي کارهاي حفاري و فصلي از روستائيان جوياي کار استفاده کند اما با اين حال نيرويي که استخدام مي‌شود تا زمان بازنشستگي يا اتمام قرارداد مشغول به کار است و فرصت شغلي ديگري نمي‌توان تعريف کرد.
فرماندار سابق فراشبند از انجام اقداماتي براي توسعه محوطه امامزاده شهيد سخن مي‌گويد و راه‌اندازي دکه‌هاي فروش محصولات مختلف را فرصتي براي اشتغال عنوان مي‌کند اما اعتقاد دارد که بهترين راهکار روي آوردن روستائيان به تعاوني‌هاي اشتغال روستايي است.
سيد محمودرضا علوي‌نژاد، رئيس آبفاي روستايي فراشبند نيز در گفت‌وگو با تسنيم ادعاي اهالي درباره اين موضوع که حفر چاه سبب خشک شدن آب‌هاي سطحي شده را رد مي‌کند و مي‌گويد: « چاه حفر شده آهکي اما آب‌هاي سطحي منطقه آبرفتي است پس حفر چاه نمي‌تواند دليل خشک شدن آب‌هاي سطحي شده باشد».
نصب از نانو در شيرين کردن آب
وي درباره کيفيت نامناسب آب منطقه با روستائيان هم عقيده است و اذعان مي‌کند که نه تنها امامزاده شهيد بلکه اين مشکل در کل شهرستان و همه روستاهاي فراشبند وجود دارد. علوي‌نژاد راهکار اين مسئله را نصب آب شيرين‌کن مي‌داند و از نصب آب شيرين‌کني با فناوري نانو خبر مي‌دهد که در مقايسه با آب شيرين‌کن‌هاي معمولي بازدهي بيشتري دارد.
رئيس آبفاي روستايي فراشبند از نصب اين آب شيرين‌کن در يک ماه آينده در منطقه قنات باغ اين شهرستان خبر مي‌دهد و مي‌گويد: در صورتي که بازدهي در عمل نيز مناسب باشد براي ديگر روستاها و مناطق فراشبند نيز استفاده مي‌شود.
آنگونه که علوي‌نژاد مي‌گويد از آب شيرين‌کن‌هاي معمولي از 100 ليتر آب تنها 60 ليتر تصفيه شده مي‌توان بهره‌برداري کرد در صورتي که با نصب آب شيرين‌کن با فناوري نانو از 100 ليتر آب 95 ليتر تصفيه شده به دست مي‌آيد.
روستاي امامزاده شهيد يکي از روستاهاي هدف گردشگري شهرستان فراشبند است که با توجه به آماري که از تعداد مسافران داده شده به نظر مي‌رسد حل مشکلات آب آن بايد در اولويت باشد، علاوه بر آن فراهم کردن شرايطي براي ماندگاري روستائيان سبب رونق بيشتر گردشگري در اين منطقه مي‌شود.
خبرگزاري تسنيم در نظر دارد در سلسله‌ گزارش‌هايي به بيان مشکلات و توانمندي‌هاي شهرستان‌ها و روستاهاي استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان مي‌توانند مشکلات و توانمندي‌هاي شهرستان و روستاي خود را از ساعت 8 الي 16 با شماره تماس 07132281975 با دفتر خبرگزاري تسنيم استان فارس در جريان بگذارند.
گزارش از حليمه زارع
انتهاي پيام/

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۸۰۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد خشن با دانشجویان بیانگر رویکرد دوگانه مدعیان حقوق بشر است

ایسنا/خراسان رضوی مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه ناحیه تربت‌حیدریه برخورد خشن با دانشجویان در آمریکا را بیانگر رویکرد دوگانه مدعیان حقوق بشر دانست.

حجت‌الاسلام علیرضا چهکندی نژاد در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه دانشگاه‌های آمریکا امروز صحنه اعتراضات دانشجویی حمایت از غزه است، افزود: مدعیان آزادی بیان بر دستان دانشجویان، فرهیختگان، نخبگان و اساتید دانشگاه‌هایشان به دلیل حمایت از مردم مظلوم غزه دستبند زدند و به بدترین نحو ممکن با آنها برخورد کردند.

وی با بیان اینکه آزادی بیان باید هدف داشته باشد و موجب رشد و تکامل انسان‌ها و پویایی و زنده شدن امید در جامعه شود، اذعان کرد: آزادی بیان نباید موجب انحراف و سقوط جوامع شود.

چهکندی نژاد خاطرنشان کرد: مدعیان امروزی نه تنها به دنبال آزادی بیان نیستند بلکه برای آزادی فساد تلاش می‌کنند، اظهار کرد: کسانی که خودشان را مهد دموکراسی می‌دانند، سایر ملت‌ها از جمله عراق و افغانستان را چون آزادی ندارند مستعمره خودشان کردند، اما در کشور خودشان آن‌ هم در محیطی کاملاً علمی این‌گونه در برابر آزادی بیان ایستادند.

مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه ناحیه تربت‌حیدریه گفت: خون‌های به ناحق ریخته مردم غزه بود که چهره کریه و زشت آن‌ها را برملا کرد، شعارهایی که آن‌ها در حمایت از حقوق بشر، بانوان و آزادی بیان می‌دهند چهره واقعی‌شان را برای مردم برملا کرد.

وی خاطرنشان کرد: مدعیان حقوق بشر چهره کریه و متجاوز خود را در نوع برخورد با دانشگاه‌هایی که این روزها صحنه اعتراضات دانشجویی حمایت از غزه است نشان دادند.

چهکندی نژاد برخورد خشن با دانشجویان را بیانگر رویکرد دوگانه مدعیان حقوق بشر دانست و گفت: آن‌ها نمی‌تواند جلوی روشنگری و آزادی مردم را بگیرند و آنچه دارد در کشورشان در حمایت از مردم مظلوم غزه اتفاق می‌افتد را سانسور کنند.

وی با بیان اینکه دنیا آنها را به خوبی شناخته است، اظهار کرد: آنها آزادی بیانی را قبول دارند که در جهت اهداف استکباری و استثماری‌شان باشد و منابعشان را تأمین کند.

مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه ناحیه تربت‌حیدریه افزود: آنها می‌خواهند به وسیله این آزادی بیان در کشورهای هدف بتوانند کار استکباری و استبدادی خودشان را انجام دهند.

وی در ادامه با بیان اینکه دشمن از سال ۱۴۰۱ علیه ما جنگ ترکیبی را آغاز کرده است، گفت: امروز جنگ اراده‌ها و روایت‌ها است، ملتی در این جنگ ترکیبی موفق خواهد بود که روایت و اراده‌اش قوی‌تر باشد.

چهکندی نژاد اذعان کرد: اگر انسان‌ها به درستی فکر کنند و اندیشه‌هایشان درست باشد به راحتی خواهند توانست حق را از باطل تشخیص دهند.

مسئول حوزه نمایندگی ولی‌فقیه در سپاه ناحیه تربت‌حیدریه با تأکید بر اینکه باید قدرت تحلیل را در جامعه بالا برد، خاطرنشان کرد: اگر این اتفاق بیفتد قطعاً اثرگذار خواهد بود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • کاهش ۹ درصدی نرخ بیکاری در جامعه ایثارگری کشور
  • فراشبند در صدر بارش‌های فارس قرار گرفت/ بارش‌ها فردا تشدید می‌شود
  • اجرای ۷۰ برنامه فرهنگی و محرومیت زدایی در هفته بسیج سازندگی
  • بهره برداری از طرح‌های محرومیت زدایی در ۳۱ روستای استان یزد
  • مردم سیستان و بلوچستان باید از ثروت‌های استان بهره‌مند شوند
  • دسترسی ۷۸ هزار روستایی به آب آشامیدنی سالم
  • مدارا با طالبان بدون خط قرمز! / معلمان و دغدغه معیشت/رویا فروشی برای کسب ثروت 
  • آبرسانی به ۸۲۰ روستای استان کرمانشاه در قالب پروژه‌های ملی، استانی و قرارگاه محرومیت‌زدایی
  • انتظار ۱۰ ساله مردم ۳۰ روستا برای تکمیل پل سوخته سرا پایان رسید
  • برخورد خشن با دانشجویان بیانگر رویکرد دوگانه مدعیان حقوق بشر است