Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - کتابداران و اعضاي انجمن کتابخانه هاي عمومي اهر به مناسبت گراميداشت هفته کتاب و کتابخواني با آيت اله حاجي زاده، امام جمعه اين شهرستان ديدار کردند. در اين ديدار ضمن ارائه گزارش از روند فعاليت هاي کتاب و کتابخواني و مطالعه توسط مهدي زارعي رئيس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي و همچنين صاحبه حاتم زاده سرپرست اداره کتابخانه هاي عمومي اهر ، آيت اله حاجي زاده امام جمعه اين شهرستان عنوان کرد که بايد ظرفيت کتاب خانه ها را افزايش داد وبايد کاري کرد تا کتاب وارد سبد کالاي مردم شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


آيت الله حاجي زاده گفت :‌ کتاب و کتاب‌خواني بسيار مهم است و شعار امسال هفته کتاب نيز شعار بسيار با مفهوم و مهمي است.امام‌جمعه شهرستان اهر؛ در رابطه با ترويج و تبليغ کتاب و هفته کتاب اظهار داشت: کتاب و کتاب‌خواني بسيار مهم است و شعار امسال هفته کتاب نيز شعار بسيار با مفهوم و مهمي است. خانواده‌ها بايد به سمت کتاب‌خواني سوق داده شوند و اميدوارم روزي برسد که تمامي اعضاي خانواده با کتاب سروکار داشته باشند.
وي در ادامه افزود: کتاب بسيار مهم است و يافته‌هاي نسل امروز را براي نسل بعدي حفظ مي‌کند. کتاب و کتابت در احاديث و روايات بسيار مهم شمرده‌شده است. اميدواريم اعضاي محترم انجمن کتاب و کتاب‌خواني رسالت خود را در رابطه با کتاب و کتاب‌خواني و سوق نسل جوان به سمت کتاب به‌خوبي انجام دهد.
امام‌جمعه اهر عنوان کرد: فضاسازي بسيار مهم است و بايد ظرفيت کتابخانه‌ها را افزايش داد. بايد در محلات کتابخانه‌هايي ايجاد شود و همچنين نياز شهر به کتابخانه‌هاي تخصصي نيز فراموش نشود.به نظر مي‌رسد همه بايد راهکارهايي داشته باشيم تا کتاب‌خواني را ترويج کنيم. زماني بوده که جوانان ما دنبال کتاب و مطالعه بودند ولي امروزه اين‌طور نيست. اين مسئله براي جامعه ما ننگ است و اگر اين‌گونه پيش برود توان علمي کشور در آينده روبه‌زوال خواهد گذاشت.براي همين تأکيد بيشتر من براي اعضاي محترم انجمن اين است که راه‌حلي را براي ايجاد اشتياق در جوانان براي مطالعه پيدا کنند. مراکز علمي، اساتيد و محيط‌ها نقش بسزايي در اين رابطه دارند. بايد کودکان را از دوران مدرسه به کتاب‌خواني ترغيب و تشويق کنيم. آرامشي که کتاب‌خواني در وجود انسان ايجاد مي‌کند چيز ديگري اين آرامش را ايجاد نمي‌کند و خود نسخه شفابخشي است.
وي تصريح کرد: اگر جواني شغل و کاري ندارد بايد ولگردي کند يا صبح تا شب بخوابد؟ خب برادر يا خواهر من مطالعه کن، عبادت کن، به اشخاص ديگر کمک کن. ما در روايت داريم که مؤمن بيکار نمي‌ماند و خود را مشغول مي‌کند.من مخالف ايجاد فضا نيستم، برعکس موافقم ولي نبايد مانند برخي مساجد شود که ايجاد مي‌شود ولي استفاده‌کننده ندارد. بايد برخي کتاب‌ها که جذابيت بيشتر دارند را معرفي کنيم. کتاب‌هاي رمان مفيد و جذاب را بايد معرفي کنيم. البته رمان‌هايي که مفيد است هم براي زندگي و هم آخرت جوان. اين کار ايجاد انگيزه مي‌کند و شروعي براي کتاب‌خواني مي‌شود و پس‌ازاينکه براي مطالعه علاقه‌مند شدند ديگر خودشان مي‌روند دنبال مطالعه و کسب علم.
وي خاطرنشان کرد: امام‌جمعه مسئول فرهنگي شهر است و به مشکلات فرهنگي شهر رسيدگي مي‌کند. من بااين‌همه حجم کار به مطالعه خود مي‌رسم و از مطالعه نمي‌گذرم. وقتي جوانان را مي‌بينم دلم به حالشان مي‌سوزد. عمرشان دارد مي‌گذرد و کار مفيدي نمي‌کنند. کتابي هم جز کتاب درسي مطالعه نمي‌کنند.
آيت‌الله حاجي‌زاده در ادامه افزود: در مدارس و دانشگاه‌ها نيز تازگي‌ها مد شده است که يک روز قبل و يک روز بعد تعطيل رسمي را نيز خودشان تعطيل مي‌کنند ومتاسفانه وقت خودشان را تلف مي‌کنند.لذا خواهش من اين است که فقط به اين‌يک هفته خلاصه نشود و هرروز سال را براي ترويج کتاب و کتاب‌خواني تلاش کنيم تا کتاب‌خواني را در جامعه ترويج دهيم.مقام معظم رهبري (مدظله) در سال 71 فرموده‌اند: مردم ما با کتاب بيش ازآنچه امروز انس دارند بايد انس بگيرند. کتاب‌خواني چيزي است که براي يک ملت فريضه است. واجب و لازم است. مردمي که اهل کتاب خواندن باشند ازنظر معلومات و ذکاوت تفاوت دارند با مردمي که با کتاب و معلومات فاصله داشته باشند.همچنين در سال 72 نيز فرموده‌اند: امروز کتاب‌خواني نه‌تنها يک وظيفه ملي بلکه يک واجب ديني است.اين سخن مانند فتوا است و در جامعه ديني بايد به آن عمل شود. متأسفانه همه ما فقط اهل حرف و نقل کردن هستيم و اهل عمل نيستيم. نبايد حرف ديگران را تکرار کنيم. بايد خود ما نيز بايد کاري انجام دهيم.
وي اظهار داشت: بايد کاري کنيم کتاب وارد سبد کالاي مردم شود. نه اينکه فقط حمل‌کننده کتاب باشند بلکه بايد مطالعه کنند.در مراسم‌ عزاداري بجاي اهداي دسته‌گل يک قرآن به مسجد اهدا شود ثوابش هم بيشتر است و باقيات‌صالحات است.بدترين تنبلي‌ها تنبلي در خواندن کتاب است و هرچه انسان به اين تنبلي ميدان بدهد اين تنبلي بيشتر مي‌شود.من پارسال بود که پيشنهاد دادم براي تشويق نويسندگان اهر همايشي بگذاريم و از نويسندگان تجليل کنيم تا تشويق بشوند براي نوشتن کتاب.
وي اذعان داشت: وهابي‌ها برخي کتاب‌ها که سم است را در برخي جاها بين مردم توزيع مي‌کنند. حال بهتر است ما نيز برخي کتاب‌ها را براي سم‌زدايي بين مردم توزيع کنيم و نگذاريم کتاب‌هاي مسموم بين مردم و در جامعه ورود کند.حضرت علي (ع) مي‌فرمايد: عقل فاضل‌ها در نوک قلم‌هايشان است. امام‌جمعه اهر در پايان خاطرنشان کرد: يک‌عمر شخصي زحمت مي‌کشد و با خون‌دل کتابي مي‌نويسد ولي براي مطالعه آن‌وقت نمي‌گذاريم. اين کتاب حاصل زندگي اين دانشمند است و به اين کتاب‌ها نياز داريم.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۲۹۲۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌ای به گستره صدا

«کتاب» به مثابه رسانه این روز‌ها با گسترش رسانه‌های متنوع هنوز در قید حیاتی مبارک است و گرچه در قالب دیجیتال هم به بازار عرضه می‌شود یا با رسانه‌های دیگر همچون رادیو و تلویزیون بده‌بستان دارد، اما برای بسیاری همچنان نخستین انتخاب در رفاقت است. در ایام برگزاری نمایشگاه کتاب، شبکه‌های رادیویی با برپایی غرفه‌های رادیویی در مصلای امام خمینی (ره) سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب را به صورت زنده پوشش می‌دهند. علاوه بر این شبکه‌ها با طراحی برنامه‌های جدید و در قالب برنامه‌های روتین به معرفی کتاب، گفتگو با ناشران، نخبگان و نویسندگان و... می‌پردازند.

رادیو ایران؛ گفتگو با ناشران برتر

 برنامه «باغ هنر» شبکه رادیویی ایران از ابتدا تا پایان سی و پنجمین نمایشگاه بین المللی کتاب ساعت ۱۶ از مصلای بزرگ تهران، محل برگزاری نمایشگاه کتاب، ضمن انعکاس رویداد‌های مهم نمایشگاه با ناشران برتر و نویسندگان شاخص گفتگو و از آنتن رادیو ایران تقدیم مخاطبان می‌شود. «ایران امروز»، «ایرانشهر» و «تالار آیینه» نیز به نمایشگاه کتاب می‌پردازند.

رادیو جوان؛ چه خبر از کافه رادیو

برنامه "کافه رادیو" رادیو جوان از محل نمایشگاه کتاب پخش می‌شود. این برنامه رادیویی، ناشران و نویسندگان جوان را معرفی کرده و در بخش‌های دیگر، اخبار جدید نمایشگاه را پوشش می‌دهد. همچنین، برنامه "کافه رادیو"، با صدای هنرمندان، مردم را به خرید و مطالعه کتاب دعوت می‌کند تا سرانه مطالعه کشور را افزایش دهد و در بخش دیگر، کتاب‌های مطرح را معرفی خواهد کرد. 

رادیو فرهنگ؛ میزبان نویسندگان برجسته

شبکه رادیویی فرهنگ برنامه "کتاب فرهنگ" را با حضور نویسندگان و ناشران برجسته ساعت ۱۷ تا ۱۸ از گروه تاریخ و اندیشه تقدیم مخاطبان می‌کند. گفتگوی گزارشگران با غرفه داران، شرکت‌کنندگان و بازدیدکنندگان از نمایشگاه و شنیدن دغدغه‌های آنها بخشی از این برنامه است.

برنامه "سرزمین من" به طور زنده با بخش‌های گزارش، گفتگو و اطلاع رسانی رویداد‌های مربوط به نمایشگاه کتاب، ساعت ۱۳ تا ۱۴ از محل برگزاری نمایشگاه کتاب روی آنتن می‌رود. برنامه "ققنوس" با معرفی کتاب در گفتگو با ناشران و نویسندگان حوزه ادب و هنر ساعت ۱۵ روی آنتن رادیو فرهنگ می‌رود و برنامه "صبح به وقت فرهنگ" در قالب گزارش اطلاع رسانی ساعت۶ و ۳۰ دقیقه پخش می‌شود.

رادیو تهران؛ اجرای نمایش عروسکی

برنامه «کتاب خوار» کاری از گروه فرهنگ و جامعه شبکه رادیویی تهران است که از نمایشگاه کتاب از ساعت ۱۶ تا ۱۷ به صورت زنده تقدیم مخاطبان می‌شود. هدف از برنامه کتاب خوار ترویج کتاب و کتابخوانی و کمک به مخاطبان برای انتخاب بهترین کتاب هاست. با توجه به محیطی بودن برنامه سعی شده از المان‌هایی استفاده شود که مخاطب یک نمایش عروسکی را هم در نمایشگاه ببیند. رضا صفری عروسک گردانی و صداپیشگی را به عهده دارد. 

رادیو اقتصاد؛ گذر بازار

رادیو اقتصاد در مجله رادیویی «گذر بازار» به برگزاری نمایشگاه کتاب می‌پردازد. بازار کتاب بخش ۳۰ دقیقه‌ای از برنامه «گذر بازار» است که در قالب گزارش از نمایشگاه کتاب تهیه می‌شود. این برنامه صنعت نشر را از دیدگاه اقتصادی بررسی می‌کند. جایگاه نشر در صنعت رسانه، تهدید‌ها و فرصت‌های نشر در عصر همگرایی رسانه ها، چالش‌های تامین مواد اولیه، حقوق مالکیت فکری و کانال‌های توزیع از جمله مباحثی است که در گفتگو با ناشران، فعالان فرهنگی و اقتصادی در این حوزه مطرح می‌شود. فناوری‌های جدید بکار گرفته شده در زنجیره ارزش کتاب، توجه ناشران و خریداران کتاب به مباحث پایداری به خصوص محیط زیستی و معرفی کتاب در حوزه اقتصاد، تجارت و مدیریت از دیگر بخش‌های این گزارش خواهد بود.

رادیو معارف؛ همراه با عصر جوانی

عصر جوانی نام برنامه رادیو معارف است که از نمایشگاه کتاب به صورت زنده به روی آنتن رادیو معارف می‌رود. این برنامه با موضوع اهمیت مطالعه و کتابخوانی از ساعت ۱۷ تا ۱۸ از استودیوی ویژه معاونت صدا به سمع شنوندگان می‌رسد. از مهم‌ترین بخش‌های «عصر جوانی» می‌توان به معرفی و گپ و گفتی دوستانه با ناشران و نویسندگان جوان کشور نام برد.

رادیو سلامت؛ عشق کتاب

شبکه رادیویی سلامت با ویژه برنامه «عشق کتاب» از نمایشگاه با مخاطبان همراه خواهد بود. این برنامه با هدف معرفی کتاب‌های حوزه‌های مختلف به ویژه سلامت، گفتگو با نویسندگان، مترجمان، ناشران و اهل قلم پخش می‌شود. آیتم "پی رنگ" با بیان طرح و موضوع روز برنامه با توجه به نامگذاری روز روی آنتن می‌رود و آیتم "پندار" گفتگو‌های کارشناسان درباره تاثیر و بررسی مطالعه از ابعاد گوناگون است. از دیگر آیتم‌های این برنامه می‌توان به "شیرازه" اشاره کرد که در گفتگو با نویسنده‌ها و مولفان حوزه سلامت تهیه می‌شود. آیتم "قصه گوهر"در حوزه واژه شناسی و تبارشناسی است. این برنامه شامل بخش‌های متنوع دیگری است.

رادیو ورزش؛ سکوی دانش

ویژه برنامه «سکوی دانش» رادیو ورزش ضمن خوانش عناوین مطبوعات ورزشی به صورت روزانه به معرفی کتاب‌های جدید در حوزه ورزش می‌پردازد. گفتگو با ناشران و نویسنده‌های کتاب‌های ورزشی از دیگر بخش‌های این برنامه است.

آیتم ویژه برنامه سکوی دانش درباره سرانه مطالعه و کتابخوانی در کشور است که به صورت طنز به این موضوع پرداخته خواهد شد. رادیو ورزش برنامه سکوی دانش را از از ساعت ۱۴ تا ۱۵ تقدیم مخاطبان می‌کند.

رادیو نمایش؛ استودیو هشت یار مهربان

رادیو نمایش در ایام نمایشگاه کتاب ویژه برنامه «استودیو هشت یار مهربان» را به روی آنتن می‌برد. این برنامه ساعت ۱۸ و ۱۵ دقیقه به صورت زنده در رادیو نمایش از محوطه نمایشگاه کتاب پخش می‌شود که در آن با نویسندگان و ناشران ارتباط حضوری و مستقیم برقرار شده و به اطلاع رسانی درباره نمایشگاه کتاب می‌پردازد.

رادیو پیام؛ آگاهی از آخرین رویداد‌ها

ویژه برنامه نمایشگاه کتاب از رادیو پیام با آگاهی از آخرین رویداد‌های نمایشگاه بین المللی کتاب، روزی یکبار به صورت شناور پخش می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • سازمان اسناد ملی ایران به کتابخانه‌های آذربایجان‌غربی کتاب هدیه کرد
  • معرفی کتاب‌های شهید مطهری به کودکان
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • نخستین یادواره شهدای روحانی شهرستان مُهر برگزار شد
  • در بلوجونیور حساب باز کنید، 50 هزار تومان هدیه نقدی دریافت کنید
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • افتتاح کتابخانه در روستای بیوران شهرستان سردشت
  • امام جمعه شهر بلوک شهرستان جیرفت در اثر تصادف با آمبولانس درگذشت
  • ۵۰۰ جلد کتاب به کتابخانه سیار بهاباد اهدا شد
  • کتابخانه‌ای به گستره صدا