Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-29@12:08:32 GMT

۷۰درصد بیمارستان‌ها ناایمن هستند

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۳۰۵۰۰

۷۰درصد بیمارستان‌ها ناایمن هستند

زندگی > سلامت - «آیا در ساخت این ساختمان‌ها تقلبی شده است؟» وزیر بهداشت در بازدیدش از بیمارستان‌های مناطق زلزله‌زده با بیان این جمله گفت: متأسفانه بعضی از بیمارستان‌هایی که عمر سازه آنها به کمتر از ۳سال می‌رسد، با این زلزله آسیب دیده و این در حالی است که برخی از ساختمان‌ها با عمر ۵۰ سال آسیب کمتری دیده‌اند و باید دید آیا در ساخت این ساختمان‌ها تقلبی شده است و به همین سبب از دستگاه قضایی درخواست دارم که از روش‌های قانونی با مجریان، پیمانکاران و یا ناظران این ساختمان‌ها برخورد شود و ما مقصران در ساخت بناهای ناایمن درمانی را به دستگاه قضایی معرفی می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تصور كنيد پس از رخ دادن يك زلزله، مجروحان را از زير آوار بيرون كشيده‌اند و مي‌خواهند براي اقدامات درماني به بيمارستان ببرند اما نه‌تنها بيمارستان تخريب شده است بلكه پزشكان و پرستاران هم زير آوار مانده‌اند؛ فاجعه‌اي كه براي دومين بار متوالي در كشور ما رخ داده است. در زلزله 6.2 ريشتري اهر و ورزقان برخي بيمارستان‌هاي نوساز كه تازه به‌ بهره‌برداري رسيده‌ بودند، آسيب ديدند و حالا در زلزله غرب كشور 2بيمارستان تخريب شده‌اند. بيمارستان اسلام‌آباد كه بيمارستان قديمي با ظرفيت 100تخت بود و حدود 30سال پيش ساخته شده بود و فاز دوم آن هم با نام فاز توسعه با 26تخت بيشتر، يعني ظرفيت 126تخت چندماه پيش افتتاح شد. همچنين بيمارستان جديد امام خميني(ره) در اسلام آباد غرب در حالي فروريخت كه اين بيمارستان‌ خانه‌هاي خشت و گلي نبودند كه با زلزله به‌راحتي تخريب شود و اين امر در شرايطي است كه بيمارستان‌ها بايد مقاوم‌ترين سازه‌هاي كشور باشند.

۷۰درصد بيمارستان‌ها ناايمن هستند

سرپرست دفتر مديريت خطر بلاياي معاونت بهداشت وزارت بهداشت درباره ميزان بيمارستان‌هاي غيرايمن به همشهري گفت: براساس آمارهاي سال گذشته وزارت بهداشت ۷۰درصد بيمارستان‌ها غيرايمن هستند كه البته هشدارها در اين زمينه به‌خصوص از زمان زلزله آذربايجان شرقي وتخريب بيمارستان هريس اعلام شد، حتي پيگيري هم شد اما پيشگيري جدي اتفاق نيفتاد چون مجري و سازنده وزارت بهداشت نبود.

علي اردلان افزود: موضوع امروز براي ما اين است كه متأسفانه اغلب بيمارستان‌هاي كشور استانداردهاي لازم براي ايمني را ندارند. اغلب اين بيمارستان‌ها يا به‌دليل داشتن عمر بالا فرسوده شده‌اند يا استانداردهاي لازم براي ايمني‌ آنها در زمان ساخت رعايت نشده است. البته از آنجا كه معتقديم پيشگيري بهتر از درمان است، اين موضوع در سياستگذاري نظام سلامت مورد توجه قرار گرفت و اقداماتي چون ايجاد سامانه سنجش كمي ايمني بيمارستان‌ها براي حوادث و بلايا به مرحله اجرا در آمد كه به وزارت بهداشت اين توانايي را داده كه ايمني بيمارستان‌ها را براي حوادث و بلايا به‌صورت كمي و براساس يك ابزار و متدولوژي استاندارد اندازه‌گيري كند.

او كه مدير گروه سلامت در حوادث و بلاياي دانشگاه علوم پزشكي تهران هم هست، گفت: سامانه سنجش كمي ايمني بيمارستان‌ها، 3 شاخص كلي شامل آمادگي عملكردي، ايمني سازه‌اي و ايمني غيرسازه‌اي را مورد سنجش قرار مي‌دهد و از سال۱۳۹۲ در كشور به‌صورت پايلوت اجرا شد. همچنين همزمان با آغاز برنامه طرح تحول نظام سلامت اين سامانه در اعتباربخشي بيمارستان‌هاي كشور ادغام شده است. يعني از قبل به‌صورت آزمايشي راه افتاده بود، اما اكنون تمام بيمارستان‌ها ملزم به انجام اين اندازه‌گيري‌ها شده‌اند. اندازه‌گيري‌هاي اين سامانه ميزان هريك از شاخص‌هاي سه‌گانه را اعلام كرده و متناسب با آنها برنامه‌هاي مداخله‌اي ترتيب مي‌دهد، به‌عنوان مثال در سال۱۳۹۲ متوسط ايمني بيمارستان‌ها در كشور ۳۴درصد بود كه در سال گذشته كه اين اندازه‌گيري‌ها تكرار شد ايمني كلي بيمارستان‌هاي شركت‌كننده به ۴۳درصد رسيد. يعني طي طرح تحول نظام سلامت رشد ايمني بيمارستان‌ها از ۳۴درصد به ۴۳درصد را شاهد بوديم.

خواهان مجازات خاطیان ساخت بیمارستان‌های آسیب‌دیده هستيم

مدیر کل دفتر توسعه فیزیکی و عمرانی وزارت بهداشت هم در‌اين‌باره به همشهري مي‌گويد: آنچه كه امروز براي ما تاسف بار محسوب مي‌شود اين است كه مراکزی که باید در زمان بحران و زلزله به کمک آسیب دیدگان بیایند و سرپناهی برای رفع نیازهای درمانی آنها باشند تخريب شده‌اند. اميرساكي همچنين گفت: بايد به اين نكته اشاره كنم بیمارستان‌های سرپل ذهاب و توسعه ۱۲۷ تختی بیمارستان اسلام آباد توسط سازمان مجری ساختمان‌ها و تاسیسات دولتی وزارت راه وشهرسازی ساخته شده است و وزارت بهداشت فقط به عنوان بهره بردار بیمارستان است‌. با توجه به آنکه مجری و پیمانکار و مشاور مسئولیت ساخت‌، کنترل و نظارت پروژه‌ها را برعهده داشته‌اند باید درخصوص مسائل به‌وجود آمده پاسخگو باشند.

ثانیا هردو بیمارستان دوره ساخت آنها بیش از 10 سال به طول انجامیده، بیمارستان اسلام‌آباد‌غرب مصوب سال 85 بوده و در سال 96 به دانشگاه علوم پزشکی تحویل شده و بیمارستان سرپل ذهاب نیز در سال ۷۰ شروع شده و در سال ۸۷ خاتمه یافته است که دوره طولانی ساخت بیمارستان ها که در نتیجه تخصیص اعتبارات اندک بوده بر کیفیت بیمارستان‌ها نیز اثر گذاشته است. به همين دليل با توجه به خسارات جانی و مالی و تخریب بیمارستان های ساخته شده توسط سازمان مجری وزارت راه و شهرسازی، وزارت بهداشت به عنوان شاکی، شکایت خود را به مراجع صالحه در مورد مجازات مجری، ناظر و پیمانکار و مشاور پروژه‌های فوق ارائه خواهيم كرد. اینگونه اهمال و قصور در به هدر دادن منابع عمومی دولت و خسارات وارده نوعی جنایت محسوب شده و نمونه بارز خیانت در امانت بوده و وزارت بهداشت مصمم به پیگیری برخورد مناسب وجدی با خاطیان ساخت بیمارستان اسلام آباد و سرپل‌ذهاب است. 

در همین زمینه: بیمارستان‌های صحرایی در مناطق زلزله زده دایر می‌شود دستور وزیر بهداشت برای تامین خون مراکز درمانی در مناطق زلزله زده

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۰۵۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد

به گزارش قدس آنلاین، سیدکمال هادیانفر با اشاره به وجود ۳۲۰۰ نقطه حادثه‌خیز در جاده‌های کشور اظهار کرد:‌ بر اساس صورتجلسه بین پلیس و راهداری۸۸۷ نقطه حادثه‌خیز پر حادثه است.

وی با یادآوری این‌که اختلافی با پلیس در این زمینه نداریم، اما داده‌ها در رابطه با نقاط حادثه‌خیز دقیق نیست، افزود: از منابع داخلی وزارت راه  وشهرسازی ۴۱۲ نقطه از اینها رفع شده است.

وی تصریح کرد: پیشنهاد دولت این بوده که در لایحه بودجه ۳۰۰۰ میلیارد تومان برای رفع نقاط حادثه‌خیز تخصیص یابد که مجلس آنرا تصویب کرده که البته گیر و گورهایی دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به این‌که ۶۰ درصد از تصادفات رانندگی در ۳۰ کیلومتری ابتدایی یا پایانی شهرها اتفاق می‌افتد، گفت: در برخی جاها حریم شهرهاست و برخی جاها حریم جاده‌هاست که در حال رفع آنها هستیم.

هادیانفر با بیان این‌که با تدابیر استانداران در نوروز ۱۴۰۳ تصادفات رانندگی در ۳۰ کیلومتری ابتدایی یا پایانی شهرها به ۵۶ درصد کاهش یافت، اضافه کرد: از NOGها خواسته‌ایم اگر طرحی برای کاهش تصادفات رانندگی دارند آنرا به وزارت راه و شهرسازی ارائه کنند تا بتوانیم تکلیف قانونی در این زمینه را اجرایی کنیم.

وی درباره وظیفه خودروسازان برای تولید خودروهای باکیفیت، اظهار کرد: در کمیسیون ایمنی راه‌ها این موضوع را پیگیری می‌کنیم، این‌که بگوییم فقط عامل انسانی باعث بروز تصادفات رانندگی است حرف درستی نیست. هفته گذشته جلسه‌ای با وزیر صمت داشتیم و وی از بنده موضوع ارتقای ایمنی در خودروها را مطالبه کرد!

وی ادامه داد: وزیر صنعت گفت چه کار کنیم که ایمنی در خودروها ارتقا یابد. بنده گفتم در دهه ۸۰ چه عواملی باعث کاهش جان‌باختگان ناشی از تصادفات رانندگی شد. یکی از موارد واردات خودروهای ایمن بود و خودروسازان به سمت رقابت با خودروهای وارداتی رفتند.

وی تاکید کرد: واردات خودرو علاوه بر ارتقا ایمنی، باعث رقابت بین خودروسازان می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • ارتباط بیماری‌های کارگران با تغییرات آب و هوایی
  • سلامت کارگران تحت تاثیر بیماری‌های مرتبط با تغییرات آب و هوایی
  • چند طرح درمانی در خراسان شمالی افتتاح شد
  • وزارت راه: تلفات تصادفات رانندگی با واردات خودرو کاهش می‌یابد
  • بررسی ایمنی در محیط کار در برنامه فراسو
  • ۲۵ هزار نیروی جدید در وزارت بهداشت جذب می‌شوند
  • ۱۱۰ میلیارد ریال برای احداث مرکز جامع سلامت مهاباد اختصاص یافت
  • طرح های بهداشت ودرمان خراسان شمالی افتتاح و کلنگ زنی می شود
  • آمادگی آتش نشانی رشت برای آموزش ایمنی در بیمارستان‌ها