Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تسنیم، روزنامه «کامرسانت»، چاپ مسکو، در تحلیلی نوشته است: تلاش عربستان سعودی برای رویارویی با ایران، خطر بروز مناقشه منطقه ای تازه ای را آنهم در کشور ثالثی، در خاک لبنان،  بوجود آورده است.

وضعیت نامشخص "سعد حریری" نخست وزیر لبنان که بعد از اعلام برکناری غیرمنتظره خود در ریاض، همچنان در عربستان سعودی باقی مانده، بسیار تحریک آمیز و مشکوک شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حریری همچنین جنبش حزب الله لبنان را به دخالت در مناقشات منطقه ای، از جمله در سوریه و یمن متهم کرده است.

مقامات بیروت بعید نمی دانند که نخست وزیر این کشور بصورت اجباری و برخلاف خواسته خود، در ریاض نگه داشته شده و هدف از این کار این است که عربستان به همراه متحد خود اسرائیل، درصدد بدست آوردن بهانه ای برای حمله به حزب الله و ایران هستند. اوضاع بدین ترتیب است که تقریبا بعد از گذشت یک چهارم قرن از جنگ خونین داخلی در لبنان، این کشور کوچک در منطقه خاورمیانه، بار دیگر در معرض خطر یک مناقشه نظامی دیگر قرار گرفته است. به عقیده کارشناسان، سیاستهای بلندپروازانه مقامات ریاض، علت اصلی تشدید اوضاع پیرامون لبنان است.

آغاز دسیسه ریاض برای آسیب رساندن به منافع تهران

ماندگار شدن سعد حریری در عربستان بعد از دو هفته بعد از سفر کاریش (3 نوامبر) به ریاض، بیش از پیش مشکوک شده و بعد از سخنان نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل در تکذیب اتهامات وارده به ریاض در مورد نگهداری اجباری نخست وزیر لبنان در این کشور، تردیدها در این خصوص بیشتر شده که حریری برغم خواسته خود در ریاض حضور دارد.

خود حریری در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی لبنانی تلاش کرد تا نگرانیها را کاسته و وضعیت خود را عادی نشان دهد و وعده داد که ظرف یکی دو روز دیگر به بیروت باز خواهد گشت.

مقامات بیروت کلیه اتهامات وارده از سوی سعد حریری و مقامات ریاض را تکذیب می کنند. در بیروت اوضاع آرام است و مردم در خیابانها پلاکاردهایی نصب کرده اند که روی آن نوشته شده: «حریری لبنان در انتظار بازگشت تواست».  "میشل عون" رئیس جمهوری لبنان نیز استعفای حریری را نپذیرفته و ادامه حضور وی در کشور عربستان را غیرقابل قبول دانسته و از مقامات ریاض هم خواسته تا شرایط بازگشت نخست وزیر لبنان به کشورش را فورا فراهم کنند.

امکان توطئه مشترک اسرائیل و عربستان علیه حزب الله لبنان

سید "حسن نصرالله" رهبر جنبش حزب الله لبنان هم به نوبه خویش بحران پیرامون سعد حریری را توطئه ای از سوی عربستان برای دخالت در امور داخلی لبنان نامیده است.

"جان چابان" استاد دانشگاه آمریکایی در بیروت معتقد است که دولت عربستان سعودی بدین ترتیب سعی دارد به حزب الله و ایران علامت دهد که اگر آنها دست از حمایت خویش از نیروهای انصارالله در یمن دست برندارند، اوضاع در لبنان ناآرام خواهد شد.

رهبر حزب الله هم دورنمای مناقشه نظامی در این کشور با تحریک اسرائیل را بعید ندانسته است. به عقیده وی، عربستان مخفیانه امکان عملیات نظامی اسرائیل در خاک لبنان را بررسی کرده است.

لازم به یادآوری است که در تابستان سال 2006 اسرائیل جنگ 34 روزه ای را علیه حزب الله در خاک لبنان آغاز کرد که به «جنگ دوم لبنان" معروف شد. اکنون و بعد از گذشت 11 سال مقامات تل آویو که از موفقیتهای نظامی ایران و حزب الله در مبارزه با داعش در خاک سوریه نگران هستند، بعید نیست که بخواهند تحریکات نظامی تازه ای علیه آنها بوجود آورند. در این بین شاهزاده جوان و پرانرژی عربستان سعودی که قصد دارد ائتلاف ضدایرانی خود را گسترش دهد، گزینه مناسبی برای اجرای نقشه اقدامات تحریک آمیز علیه ایران خواهد بود.  

ادامه ماجراجویی‌های شاهزاده عربستان در منطقه

"یوی بارمین" کارشناس ارشد شورای امور بین الملل روسیه معتقد است که وضعیت بوجود آمده پیرامون نخست وزیر لبنان را باید ادامه سیاست خارجی تهاجمی و ماجراجویانه "محمدبن سلمان آل سعود" شاهزاده عربستان سعودی دانست.

وی توضیح داده: «محمد بن سلمان قصد دارد نقش عربستان در جهان را بالا ببرد و برای این منظور دست به اقدامات تحریک آمیز جدیدی زده است. همانطور که او در سال 2015 عامل اصلی مداخله عربستان در جنگ داخلی در یمن بود و عملیات نظامی در این کشور را آغاز کرد.»   به گفته بارمین، البته بعید است مناقشه در لبنان به یک جنگ تبدیل شود، هرچند فعلا پیش بینی روند اوضاع بسیار دشوار است و بسیاری از مسائل به تصمیم سعد حریری برای بازگشت به بیروت بستگی خواهد داشت.

این کارشناس یادآور شد که هیچکس در منطقه، درشرایطی که اوضاع در سوریه در حال آرامتر شدن است، به جنگ تازه ای نیاز ندارد. البته بعید نیست همانطور که همیشه در خاورمیانه مرسوم بوده، یک جرقه کوچک باعث آغاز یک درگیری نظامی بزرگ شود.

"روسلان ممدوف" مدیربرنامه ریزی شورای امور بین الملل روسیه نیز پیش بینی کرده است: «با توجه به آخرین مصاحبه حریری در مورد امکان بازگشت وی به لبنان و اینکه اسرائیل آمادگی درگیر شدن فعال در یک مناقشه نظامی در جبهه لبنان را ندارد، اوضاع ممکن است مسالمت آمیز حل و فصل شود و عربستان سعودی با آگاهی  از اینکه هیچیک از نقش آفرینان منطقه از اقدامات تحریک آمیز وی حمایت نمی کنند، حریری را به بیروت بازگرداند.»  

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۶۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است

به گزارش همشهری آنلاین،‌ سالیوان در مصاحبه خود که روز شنبه منتشر شد، پیشنهادات اخیر را مبنی بر اینکه در صورت امتناع رژیم صهیونیستی از دادن امتیاز به فلسطینیان، توافق دوجانبه بین دولت بایدن و عربستان بررسی خواهد شد، رد کرد.

اظهارات سالیوان در حالی مطرح شده است که دو روز پیش، خبرگزاری بلومبرگ از افزایش سرعت مذاکرات میان آمریکا و عربستان سعودی در دوره اخیر و نزدیک بودن دو کشور به دستیابی به یک «توافق امنیتی» خبر داده بود.

طبق گزارش فایننشال‌تایمز، پس از آغاز جنگ غزه در هفتم اکتبر (15 مهر ماه) که هفت ماه از آن می‌گذرد، دولت بایدن به دنبال یک توافق سه‌جانبه برای ترغیب ریاض برای برقراری روابط دیپلماتیک با اسرائیل بعنوان بخشی از طرح تضمین صلح پایدار در غرب آسیا بود.

دولت بایدن امیدوار است که از چشم‌انداز عادی‌سازی روابط ریاض و دیگر کشورهای مسلمان با رژیم صهیونیستی برای متقاعد کردن تل‌آویو برای اعطای امتیازاتی به فلسطینیان بهره گیرد.

با این‌حال، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بنیامین نتانیاهو به طور مکرر هرگونه اقدام به سوی راه‌حل دو کشوری برای درگیری‌های طولانی‌مدت بین فلسطینیان و صهیونیست‌ها را رد کرده است.

سالیوان در مصاحبه خود تصریح کرد «چشم‌انداز یکپارچه در واقع، تفاهم دوجانبه بین ایالات متحده و عربستان سعودی همراه با عادی‌سازی (روابط) بین اسرائیل و عربستان سعودی به همراه اقدامات و گام‌های جدی از طرف مردم فلسطین است. همه اینها در کنار همدیگر است...نمی‌توانید یک بخش را از دیگری جدا کنید».

مشاور امنیت ملی کاخ سفید ادامه داد «انتظار دارم که در ماههای پیش رو، چیزهای زیادی از رئیس‌جمهور و دیگر مقام‌های آمریکایی درباره مسیری که معتقدیم می‌تواند اسرائیل امن‌تر و منطقه‌ای آرام‌تر به وجود آورد، بشنوید».

سالیوان همچون دیگر مقام‌های آمریکایی به دفاع از مواضع رژیم صهیونیستی پرداخت گفت «تنها کاری که می‌توانیم کنیم این است..که هر تعداد از کشورهای منطقه را که می‌توانیم، وارد کنیم و در نهایت به حاکمیت اسرائیل بستگی دارد و صادقانه، در نهایت این مردم اسرائیل هستند که می‌توانند تصمیم بگیرند که آیا می‌خواهند این مسیر را انتخاب کنند یا خیر».

دولت بایدن و قبل از هفتم اکبر، در آستانه رسیدن به خواسته خود برای برقراری توافق بین ریاض و تل‌آویو بود که در نهایت منجر شد تا واشنگتن با یک توافق امنیتی و دفاعی با ریاض و حمایت از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز این کشور در قبال واگذاری یکسری امتیازات از سوی رژیم صهیونیستی به فلسطینیان موافقت کند.

گرچه پس از جنگ غزه این فرایند متوقف شد اما واشنگتن و ریاض به مذاکرات درباره یک توافق احتمالی بعنوان بخشی از طرح‌های پساجنگی به منظور تضمین صلح در منطقه ادامه دادند.

با اینحال، ریاض به وضوح تصریح کرد که چنین توافقی مستلزم واگذاری امتیازات بیشتری از سوی اسرائیل به فلسطینیان است و تل‌آویو موظف است که گامهای غیرقابل بازگشتی به سوی تشکیل کشور فلسطین بردارد.

وزیر خارجه عربستان شاهزاده فیصل بن فرهان هفته گذشته گفته بود که ریاض و واشنگتن به توافق دوجانبه بسیار نزدیک شده‌اند اما «نیاز است که در حقیقت یک مسیری به سوی کشور فلسطین وجود داشته باشد که معتبر و غیرقابل بازگشت باشد».

کد خبر 849286 منبع: فارس برچسب‌ها خبر ویژه عربستان ایالات متحده آمریکا رژيم صهيونيستى

دیگر خبرها

  • چالش اصلی اسرائیل با حزب الله لبنان چیست؟
  • اسرائیل دست به دامن فرانسه برای کاهش حملات حزب الله
  • فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ آمریکایی به عربستان؟!
  • آمریکا به دنبال فروش نسخه‌های جدید اف-۱۵ به عربستان است
  • شرط آمریکا برای توافق امنیتی با عربستان ؛ پای اسرائیل در میان است
  • روایتی از سرگذشت عماد مغنیه + فیلم
  • تجمع اعتراض‌آمیز خانواده‌های قربانیان انفجار بیروت
  • فیلم| فیلمی جالب از جاده آخرالزمانی در حومه ریاض عربستان
  • سالیوان: توافق دفاعی آمریکا با عربستان بدون رابطه ریاض با اسرائیل امکان‌پذیر نیست
  • اسرائیل حومه «ناقوره» را بمباران کرد