Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-04-27@10:29:27 GMT

«دیپلماسی» به وقت مسکو

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۳۲۹۱۵

«دیپلماسی» به وقت مسکو

بین الملل > دیپلماسی - معاون عربی آفریقای وزارت امور خارجه کشورمان در پی رایزنی های گسترده برای حل بحران سوریه به مسکو سفر کرده است.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،حسین جابری انصاری معاون عربی آفریقا وزارت امور خارجه و مذاکره کننده ارشد ایران در کنفرانس بین المللی سوریه (روند آستانه)، به منظور گفتگو و رایزنی با مقامات روسیه پیرامون آخرین تحولات سوریه و همکاری های منطقه ای دو کشور روز گذشته به مسکو سفر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



معاونین وزرای خارجه روسیه و ایران بار دیگر در مسکو، همکاری‌های دو کشور در راستای حل و فصل مناقشه در سوریه را بررسی کردند.

در این باره وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که همکاری‌های تهران و مسکو در راستای حل و فصل مناقشه در سوریه، روز سه شنبه موضوع این دور از مذاکرات "میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر خارجه و نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور سوریه با "حسین جابری انصاری" معاون وزیر امور خارجه ایران در مسکو بود.

در بیانیه وزارت خارجه روسیه آمده است: «در جریان این رایزنی‌ها که بطور مرتب بین دیپلمات‌های دو کشور جریان دارد، تبادل اطلاعاتی عمیقی در خصوص روند اوضاع کنونی در کل منطقه خاورمیانه، با مرکزیت سوریه صورت گرفت و سپس طرفین روند همکاریهای تهران و مسکو در راستای کمک به حل و فصل بحران سوریه، با توجه به نتیجه هفتیمن دور از مذاکرات آستانه (پایتخت قزاقستان) در تاریخ 31-30 اکتبر در مورد سوریه را مورد بررسی قرار دادند.»

روسیه و ایران به همراه ترکیه، کشورهای ضامن صلح در سوریه در چارچوب توافقات آستانه بوده و مشارکت نزدیکی در عملیات ضدتروریستی و حمایت از نیروهای دولتی سوریه دارند.

 

ایران و روسیه برای سوریه صلح به ارمغان آوردند


در اینباره خبرگزاری ایرنا در گزارشی مفصل از دیپلماسی فعال کشورمان در خصوص بحران سوریه نوشته است: سوریه در ماه های اخیر با تلاش ایران و روسیه دو قدرت مهم بین المللی سرانجام پس از سال ها حملات تروریست های مورد حمایت غربی-عربی روی آرامش دیده و مناطق مختلف این کشور شاهد صلحی بود که مردم این سرزمین مدت ها انتظارش را می کشیدند.


مجموعه ای از تلاش ها و هماهنگی اقدامات دوجانبه برای تحکیم صلح و ثبات برقرار شده در سوریه در جریان دیدار حسین جابری انصاری مذاکره کننده ارشد ایران در روند صلح آستانه و معاون عربی و آفریقای وزارت امورخارجه با مقام های روسی در مسکو بررسی شد.


جابری انصاری در ابتدای ورود به مسکو در گفت و گو با ایرنا در فرودگاه خاطرنشان کرد با میخاییل بوگدانف همتای روس خود و لاورنتیف نماینده ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در سوریه دیدار و مذاکره می کند.


مذاکره کننده ارشد ایران در روند صلح آستانه با بیان اینکه همکاری ایران و روسیه برای حل مساله سوریه الگوی خوبی برای همکاری های منطقه ای است گفت، روابط تهران - مسکو برای پایان دادن به بحران سوریه مهم است.
معاون وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد ایران درمذاکرات صلح آستانه با میخاییل بوگدانف معاون وزیر امورخارجه روسیه با حضور مهدی سنایی سفیر ایران در مسکو دیدار و پس از پایان گفت و گو ها درباره مذاکرات خود با طرف روسی به خبرنگاران گفت: با طرف روس درخصوص مسائل سوریه ومذاکرات سوری آستانه گفت وگو کردیم.


تاکنون هفت دور مذاکرات سوری در آستانه پایتخت قزاقستان تحت سرپرستی ایران، روسیه و ترکیه صورت گرفته است.
این مذاکرات از دی ماه سال گذشته آغاز و با تداوم آن صلح و ثبات به مناطق مختلف سوریه راه یافته و با توافق برای ایجاد چهار منطقه کاهش تنش در این کشور، روند برقراری صلح سرعت بیشتری یافته است.


دور هفتم مذاکرات صلح سوریه در روز 30 و 31 اکتبر - هشتم و نهم آبان - به میزبانی قزاقستان در شهر آستانه برگزار شد، در این مذاکرات علاوه بر سه کشور ضامن آتش بس شامل ایران ، روسیه و ترکیه ، نماینده دولت سوریه ، مخالفان دولت این کشور و نمایندگان سازمان ملل متحد، آمریکا و اردن نیز به عنوان ناظر حضور داشتند.


در گفت و گوهای آستانه هفت موضوع مانند نادیده گرفتن آتش بس و تلاش برای تقویت آن، کاهش تنش ها به ویژه در ادلب و بررسی پرونده های مربوط به اسیران، زندانیان و آینده روند سیاسی سوریه مورد بررسی قرار گرفت.
روسیه در این مذاکرات پیشنهاد برای برگزاری کنگره ملی گفت وگوهای سوریه را مطرح کرد که قرار است در اوایل ماه دسامبر آینده (نیمه اول آذرماه پیشرو ) در شهر بندری سوچی برگزار شود.


این مذاکرات در عالی ترین سطح از سوی سران ایران روسیه و ترکیه حمایت می شود و به همین دلیل از شانس زیادی برای تداوم و استمرار گفت وگوها برخوردار است.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در این رابطه روز سه شنبه گفت که همکاری روسیه با ایران و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن صلح سوریه برای حل مسائل این کشور ثمربخش است.


به گزارش ایرنا، پوتین در پایان دیدار با رجب طیب اردوغان رئیس جمهوری ترکیه که دوشنبه شب در شهر بندری سوچی روسیه برگزار شد، افزود: با رضایت خاطرنشان می کنم همکاری های ما با ایران و ترکیه به عنوان کشورهای ضامن روند صلح آستانه همچنان ثمربخش است.
خبرگزاری اسپوتنیک نوشت: رئیس جمهوری روسیه خواستار تلاش بیشتر برای تثبیت اوضاع سوریه به ویژه با اجرای طرح حل و فصل سیاسی این کشور شد.


هیچ شکی نیست که روسیه و ایران در روند مذاکرات سوریه سهم بزرگی داشته اند.
هر چند که ترکیه در مذاکرات صلح آستانه شرکت می کند اما این کشور در سال های اخیر تا حدودی در مسائل سوریه با غرب و آمریکا همراهی می کرده که سرانجام با ایجاد اختلاف میان آنها بر سر حمایت واشنگتن از کردهای سوریه و نیز برملا شدن نیات واقعی کاخ سفید در حمایت از داعش که همانا کمک به تجزیه کشورهای منطقه است، ترکیه از این طرح ها فاصله جست و این حرکت با پیوستن آنکارا به مذاکرات صلح آستانه سرعت بیشتر یافته و قابل لمس تر شد.


ترکیه به این واقعیت پی برده است که آمریکا در صدد تجزیه عراق و سوریه است و در صورت موفقیت در این نقشه شوم در راستای اجرای طرح شوم خاورمیانه بزرگ؛ دیر یا زود نوبت ترکها هم فرا می رسد.
به همین دلیل نقش ایران و روسیه در روند صلح سوریه بزرگ و غیرقابل ارزیابی است و دو کشور برای حفظ این روند و جلوگیری از ضربه زدن آمریکا به فرآیند صلح سوری نیاز به هماهنگی اقدامات دارند.

 

بر اساس اطلاعات رسانه های روسی، آمریکا اعلام کرده است که مذاکرات سوریه فقط باید در ژنو صورت گیرد و این اقدام واشنگتن بطور غیر مستقیم مخالفت آمریکا با مذاکرات صلح آستانه نشان می دهد.


علت مخالفت واشنگتن با مذاکرات سوری آستانه نیز مشخص است. آمریکا نقش نداشتن خود در مساله مهم جهانی همچون سوریه را برنمی تابد. به ویژه اینکه در این مذاکرات ایران و روسیه دو مخالف و رقیب ژئوپلیتیکی طرح های آمریکا در منطقه خاورمیانه حضور دارند. به همین دلیل آمریکا می خواهد پرونده مذاکرات آستانه را ببندد.


دلیل دیگر این اقدام آمریکا، تلاش برای به شکست کشاندن روند صلح سوریه است و بر اساس سناریوی واشنگتن مذاکرات ژنو ادامه خواهد داشت اما عربستان سعودی با جلوگیری از حضور گروه هایی از معارضان سوری ساکن این کشور به نام گروه ریاض در مذاکرات ژنو؛ آن را ناکام می کند.


این برنامه با زرنگی چیده شده و آمریکا در حرف و بیانیه از این مذاکرات حمایت اما پنهانی با استفاده از عوامل و عناصر خود در دستگاه رژیم حاکم بر عربستان سعودی، چوب لای چرخ مذاکرات خواهد گذاشت تا نیروهای خود را در سوریه همچنان حفظ کند.
به عقیده یوگنی پریماکف خبرنگار و کارشناس برجسته امور خاورمیانه در روسیه، دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا برای ایجاد کانون های بیشتری از مناقشه و جنگ در نقاط مختلف جهان تلاش می کند و چنین برنامه ای را در دستور کار دارد.


پریماکف به تازگی در گفت و گو با ایرنا خاطرنشان کرد: آمریکا دیدگاه و راهبرد مشخصی برای حل مسائل خاورمیانه اعلام نکرده و سیاست کنونی این کشور نیز با حمایت از گروه های تروریستی و جنگ طلب به ویژه در سوریه ماجراجویانه است.


کارشناسان بر این باورند که آمریکا در شرایط کنونی از طریق نیروهای خود در سوریه تلاش خواهد کرد تروریست ها را برای ایجاد ناامنی و اقدامات جنگ طلبانه و به ویژه علیه نیروهای ارتش سوریه تحریک و تسلیح کند و در این عرصه رژیم صهیونیستی نیز به کمک واشنگتن می شتابد.


به همین دلیل جابری با الکساندر لاورنتیف مذاکره کننده ارشد روسیه در روند صلح آستانه دیدار کرد.
در این ملاقات که در مقر وزارت دفاع روسیه انجام شد و آلکساندر فومین معاون وزیر دفاع روسیه نیز در آن حضور داشت، در خصوص تحولات سوریه و آخرین تلاش ها و ابتکارهای کشور ضامن روند آستانه (ایران، روسیه و ترکیه) برای کاهش تنش و حل بحران سوریه، گفت وگو و هماهنگی های لازم بعمل آمد.


در این گفت وگوها علاوه بر تلاش برای تداوم روند صلح آستانه و کنگره ملی گفت وگوهای سوریه که قرار است در سوچی برگزار شود، مساله مبارزه با تروریسم و اوضاع مناطق کاهش تنش در سوریه نیز بررسی و اقدامات و گام های تهران و مسکو در این عرصه هماهنگ شد.


مذاکرات جابری انصاری در مسکو که در راستای رایزنی های منظم ایران و روسیه در مساله سوریه در کنار سایر مسائل مهم منطقه خاورمیانه انجام گرفت، یک بار دیگر این واقعیت را به وضوح نشان داد که تهران و مسکو برای حفظ صلح در سوریه مصمم هستند و هیچ گونه کارشکنی و تهدید و هشدار نمی تواند در آن خلل ایجاد کند.

52310

کلید واژه‌ها : حسین جابری انصاری - ایران و سوریه - ایران و روسیه - سوریه -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۲۹۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس با حضور ایران در مسکو

نشست معاونان وزیران امور خارجه و نمایندگان ویژه کشورهای عضو گروه اقتصادهای نوظهور موسوم به بریکس پنجشنبه با دستور کار بررسی تحولات خاورمیانه و شمال آفریقا آغاز به کار کرد.

به گزارش مشرق، هیات جمهوری اسلامی ایران به ریاست دکتر علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه در این نشست حضور دارد.

روسیه که ریاست دوره‌ای گروه بریکس را در سال جاری میلادی (۲۰۲۴) برعهده دارد، میزبان این اجلاس است.

این نشست با سخنان میخائیل بوگدانف نماینده ویژه رئیس جمهوری روسیه در امور کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا و معاون وزیر امور خارجه این کشور آغاز به کار کرد. در ادامه این نشست،‌ نماینده سازمان ملل متحد به ارائه گزارشی از آخرین وضعیت غزه و بحران انسانی در فلسطین و نیز حملات به کارکنان سازمان ملل پرداخت.

قرار است معاون وزیر امور خارجه کشورمان نیز در این نشست، مواضع جمهوری اسلامی ایران را درباره تحولات خاورمیانه در شرایط تداوم کشتار مردم بیگناه فلسطین از سوی رژیم اشغالگر قدس و تجاوزهای اخیر این رژیم به کشورهای منطقه از جمله به کنسولگری سفارت کشورمان در دمشق مطرح کند.

باقری قبل از حضور در این نشست با بوگدانف معاون وزیر امور خارجه روسیه درباره مسائل مورد نظر گفت و گو کرد. کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، معاون وزیر امور خارجه را در این نشست همراهی می‌کند.

این نشست، نخستین نشست بررسی تحولات خاورمیانه بریکس با حضور اعضای جدید این گروه است. علاوه بر روسیه، چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی، نمایندگان چهار کشور از پنج عضو جدید گروه شامل جمهوری اسلامی ایران، مصر،‌اتیوپی و امارات متحده عربی در این نشست حضور یافته‌اند. نماینده عربستان سعودی دیگر عضو جدید گروه بریکس همانند دیگر نشست‌های این گروه از ابتدای سال ۲۰۲۴ در این نشست حضور ندارد.

دیگر خبرها

  • دیدار وزرای دفاع ایران و روسیه در آستانه
  • ایران و روسیه ائتلاف دفاعی تشکیل می دهند؟
  • روسیه: آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم
  • آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم
  • روسیه : آماده گسترش همکاری‌ های نظامی با ایران هستیم
  • وزیر دفاع روسیه: آماده گسترش همکاری‌های نظامی با ایران هستیم
  • اوضاع غزه، موضوع مذاکرات وزرای خارجه بریکس در مسکو
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس با حضور ایران در مسکو
  • آغاز به کار نشست تحولات خاورمیانه بریکس در مسکو
  • ائتلاف تهران مسکو، محوری در نظم جدید جهانی