Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان تهران با بیان اینکه ۹۰ درصد ساختمان‌های استان تهران توسط افراد فاقد صلاحیت ساخته شده است، اظهارداشت: هزار بار در سال گزارشات ساخت و ساز بی کیفیت درتهران را به شهرداری اطلاع داده‌ایم توجه نمی کند.

ایران آنلاین / حسن قربان خانی امروز در نشست خبری مشترک سازمان استاندارد تهران و نظام مهندسی ساختمان تهران به ارائه توضیحاتی در مورد کیفیت ساختمان‌های تهران پرداخت و اظهار داشت: حوزه ساختمان استان تهران بسیار گسترده است اما متأسفانه باید بگویم بسیاری از ساختمان‌های این شهر توسط افراد فاقد صلاحیت ساخته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به این صورت که آمارها نشان می‌دهد حدود 90 درصد ساختمان‌های استان تهران توسط این افراد فاقد صلاحیت ساخته شده است.

وی با بیان اینکه متأسفانه با وجود قانون شهرداری سازنده‌های ساختمان را مکلف به دریافت شناسه فنی و ملکی نمی‌کند، افزود: بیمه تضمین کیفیت نیز باید از سوی سازنده‌ها به مردم ارائه شود اما متأسفانه کارفرما خود را الزام به صدور این بیمه نامه نمی‌کند. سازمان نظام مهندسی حدود 76 مورد گزارش از ساخت و سازهای فاقد استاندارد به شهرداری ارسال کرده اما باید بگویم تمام این موارد منجر به توقف پروژه نشده است.

* هزار بار در سال گزارشات ساخت و ساز بی کیفیت در استان تهران را به شهرداری اطلاع داده‌ایم

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با تأکید براینکه نظام ساخت و ساز نیازمند تغییر اساسی در کشور است، تصریح کرد: اگر ابلاغیه مقام معظم رهبری در جلوگیری از حوادث طبیعی اجرایی می‌شد به طور حتم ما هر ساله شاهد اتفاقات مختلفی در بخش ساخت و ساز نبودیم.

قربان خانی در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به اینکه هزار بار در سال گزارشات ساخت و ساز بی کیفیت در استان تهران را به شهرداری اطلاع داده‌ایم، گفت: متأسفانه شهرداری اهمیتی نمی‌دهد مگر در مواردی که گودبرداری‌های پرخطری انجام شده باشد.

*نظام مهندسی نظارتی به پروژه مسکن مهر ندارد

وی به بافت‌های فرسوده و اقدامات سازمان نظام مهندسی برای ایمنی این ساختمان‌ها اشاره کرد و افزود: دو میلیون و 300 هزار نفر در بافتهای فرسوده زندگی می‌کنند. قرار بود براساس مبحث 22 بازدیدها از ساختمان‌ها و سازه‌ها انجام و ایمنی آنها صورت گیرد. اما این موضوع نیز هنوز اجرایی نشده است.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران در رابطه با ایرادات مسکن مهر که این‌روزها با انتقادات جدی روبرو شده است، گفت: نظارت بر ساخت مسکن مهر در زیرمجموعه سازمان نظام مهندسی نیست و دولت آن را نظارت می‌کند. برهمین اساس ما نمی‌توانیم در رابطه با این ساختمان‌ها و کیفیت آنها اظهارنظری کنیم.

*96 تا 97 درصد آسانسورهای مسکن مهر فاقد استاندارد است

 مسلم بیات در ادامه این نشست خبری با اعلام اینکه 96 تا 97 درصد آسانسورهای مسکن مهر فاقد استاندارد است، اظهار داشت: سازمان استاندارد استان تهران به صورت خودجوش بازرسی‌هایی را از آسانسورهای این ساختمان‌ها انجام داده که نتیجه مطلوبی نداشته است.

وی با اعلام اینکه متأسفانه نظام جامع ساخت و ساز در کشور وجود ندارد، گفت: همین موضوع باعث شده تا قابلیت رد یابی ساختمانهای فاقد استاندارد نیز وجود نداشته باشد. به عنوان نمونه در زلزله کرمانشاه ما با چالش های اساسی روبرو هستیم. نخست اینکه علی رغم صحبت‌ها مدیریت بحران ما آمادگی کافی نداشت ضمن اینکه استانداردی در ساختمانها از ابتدا تا انتها اجرایی نشده است.

مدیر کل سازمان استاندارد استان تهران از توقف پروژه‌های ساختمانی برای اولین بار در کشور خبر داد و اعلام کرد: در مواردی که شرایط ساختمانی غیراستاندارد وجود داشته خواستار توقف عمرانی پروژه‌های ساختمانی شده‌ایم و شاهد هستیم که برای اولین بار با همکاری سازمان نظام مهندسی استان تهران و اداره کل استاندارد استان تهران توقف پروژه ساختمانی در این استان مدنظر قرار گرفته است.

به گفته بیات، 547 فرآورده مصالح ساختمانی در سطح استان تهران وجود دارد و طی هشت ماهه سپری شده از ابتدای سال 1206 مورد بازرسی از واحدهای تولیدی صورت گرفته که از طرف اداره کل استاندارد استان تهران، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، سازمان صنعت و معدن و سایر نهادهای ذیربط بوده است. علاوه بر این 1261 مورد نمونه‌برداری وجود داشته که 77 پروانه واحدهای تولیدی به علت تخلفات در زمینه‌ی عدم رعایت مصالح ساختمانی استاندارد ابطال شده و پرونده  50 واحد تولیدی به علت تخلفات به مراجع قضایی معرفی شدند.

* بانک اطلاعاتی جامع مصالح ساختمانی ایجاد شد

وی با اشاره به اینکه طی پنج سال گذشته حدود 85 هزار پروانه یا گواهی‌نامه استاندارد برای آسانسورها در سطح استان تهران صادر شده است، گفت: در چند ماهه اخیر حدود 9440 مورد گواهی‌نامه آسانسور برای ساختمان‌های تازه ساز صادر کردیم. همچنین باید بدانیم نزدیک به 50 درصد فعالیت‌های مربوط آسانسور در کشور به دلیل ساخت‌وسازهای ساختمانی و برج‌ها در سطح استان تهران صورت می‌پذیرد.

مدیر کل سازمان استاندارد استان تهران از ایجاد بانک اطلاعاتی جامعی در ارتباط با مصالح ساختمانی خبر داد و گفت: پس از ایجاد این بانک اطلاعاتی جامع دیگر هیچ‌گونه تولیدکننده متخلفی اجازه فروش مصالح ساختمانی غیراستاندارد را ندارد و نیز مهندسان ناظری که فعالیت خود را به خوبی انجام نمی‌دهند مشخص خواهد شد.

/تسنیم

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۳۸۴۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد

بررسی آمار‌ها نشان می‌دهد که در یک دهه اخیر میانگین کالری مصرفی سرانه ایرانیان کاهش یافته و در سال 1401 به میزانی پایین‌تر از حداقل کالری مورد نیاز برای یک نفر رسیده است.

به گزارش ایران جیب، برخی از نکات این گزارش قابل تامل است. این گزارش می‌گوید که میزان مصرف کالری نیمی از جمعیت ایرانی‌ها در سال۱۴۰۱ کمتر از حد استاندارد (یعنی ۲۱۰۰کالری در روز) است. از سوی دیگر، همه دهک‌ها از میزان کالری خود نسبت به سال۱۴۰۰ کم کرده‌اند. این کاهش کالری در دهک‌های متوسط شدیدتر بوده است.

تورم علت اصلی کاهش کالری

از نگاه گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، دو عامل در این روند، نقش اصلی را ایفا کرده‌اند؛ نخست اینکه خانوار‌ها به‌دلیل تورم بالای مواد غذایی و افزایش سایر هزینه‌ها نظیر مسکن، سعی کرده‌اند که مصرف غذایی خود را کاهش دهند.

نکته دیگر اینکه خانوار‌ها به‌دلیل چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد، سعی کرده‌ا‌ند که از میزان کالای خوراکی خود بکاهند تا بتوانند کالا‌های بادوام بیشتری خریداری کنند. این گزارش برآورد کرده است که در سال۱۴۰۲، خط فقر خانوار سه‌نفره در تهران ۱۵.۳ میلیون تومان و برای کل کشور ۸.۲ میلیون تومان بوده است.

بررسی داده‌های مربوط به مصرف کالری ایرانیان در سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که بیش از نیمی از افراد کشور کمتر از کالری استاندارد، یعنی کمتر از ۲۱۰۰ کالری در روز استفاده می‌کنند. در سال‌های گذشته تورم مزمن موجب شده قیمت مواد خوراکی افزایش پیدا کند و قدرت اقتصادی مردم کاهش یابد.

با‌ این‌حال دهک‌های مختلف درآمدی واکنش یکسانی در مواجهه با تورم مواد خوراکی نداشته و دهک‌های میانی بیشترین واکنش را به این تورم نشان داده‌اند. با توجه به کاهش حدود ۰.۴ واحد درصدی نرخ فقر در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ کاهش میانگین کالری مصرفی می‌تواند به دو دلیل رخ داده باشد. اول آنکه خانوار‌ها به دلیل تورم بالا مصرف موادغذایی را کاهش داده‌اند.

دوم آنکه به دلیل چشم‌انداز نامطلوب اقتصاد کشور، ترجیح داده‌اند کالا‌های خوراکی کمتری مصرف کرده و به جای آن کالا‌های بادوام بیشتری خریداری کنند. در چنین شرایطی پیشنهاد می‌شود که بستر‌های مناسبی برای رشد اقتصادی پایدار و فراگیر ایجاد شود تا وضعیت فقر نیز به دنبال آن بهبود یابد. مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارش «وضعیت فقر در ۱۴۰۱» ابعاد مختلف این مساله را بررسی کرده است.

با توجه به شرایط تورمی حاکم بر اقتصاد ایران که در سال ۱۴۰۱ نیز ادامه پیدا کرده، خط فقر سرانه در کشور به ۲ میلیون و ۵۶۱ هزار تومان رسیده است. با احتساب بعد خانوار، خط فقر برای خانوار ۳ نفره در سال ۱۴۰۱ در حدود ۵ میلیون و ۶۳۴ هزار تومان است.

این عدد برای مناطق شهری استان تهران ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان محاسبه شده است. همچنین خط فقر شدید در سال ۱۴۰۱ در حدود ۸۷۵ هزار تومان برای هر نفر برآورد شده که این عدد معادل حداقل نیاز‌های غذایی فرد است. برآورد می‌شود که خطر فقر خانوار سه نفره برای کل کشور در سال ۱۴۰۲ به ۸ میلیون و ۲۰۰ هزارتومان و در تهران به ۱۵ میلیون و ۳۰۰ هزارتومان برسد.

جمعیت ۲۵ میلیونی فقرا

بر اساس خط فقر محاسبه‌شده، نرخ فقر در سال ۱۴۰۱ حدود ۳۰ درصد جمعیت کشور بوده که نسبت به سال ۱۴۰۰ تغییر چندانی نکرده است. در نتیجه جمعیت فقرا در ایران در سال ۱۴۰۱ در حدود ۲۵ میلیون و ۴۰۰ هزار نفر برآورد می‌شود.

علاوه بر این، شکاف فقر نیز نسبت به سال گذشته تغییر چشمگیری نداشته است. به بیان دیگر نه‌ تنها نرخ فقر در کشور ثابت باقی مانده، بلکه میانگین فاصله از خط فقر نیز در سال گذشته تغییر نداشته است.

مقایسه داده‌ای حداقل دستمزد و خط فقر استانی نشان می‌دهد که حداقل دستمزد در استان‌های تهران، البرز و قم، نمی‌تواند هزینه‌های سبد مصرفی فقر برای یک خانواده ۳ نفره را تامین کند.

به عبارت دیگر در این استان‌ها برخی از افراد حتی در صورت داشتن شغل رسمی باز هم فقیر محسوب می‌شوند که از آن با عنوان پدیده شاغلان فقیر یاد می‌شود؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود در سیاستگذاری عمومی، از جمله در تعیین حداقل دستمزد، تفاوت‌های منطقه‌ای در نظر گرفته شود.

تاثیر تورم بر اقتصاد خانوارها

اثرات تورم بر اقتصاد را می‌توان در مواردی همچون کاهش قدرت خرید، فشار بیشتر بر قشر کم درآمد، افزایش نرخ بهره، کاهش سرعت رشد اقتصادی، رکود و … مشاهده کرد. افزایش نرخ تورم در یک کشور منجر به توزیع درآمد و ثروت به گونه ای می‌شود که افرادِ با درآمد ثابت را فقیرتر کرده و در عین حال، افرادِ با درآمد متغیر یا سرمایه‌گذاران را ثروتمندتر می‌کند.

کاهش ارزش پول؛ افرادی که دارایی خود را به شکل پول در سپرده‌های بانکی نگهداری کرده، با کاهش ارزش پول ضرر می‌کنند. در عوض کسانی که بدهکار هستند یا از وام‌های بلندمدت استفاده کرده‌اند، سود خواهند کرد.

کاهش قدرت خرید؛ کاهش ارزش پول به معنای کاهش قدرت خرید مصرف‌کننده است. افزایش سطح عمومی قیمت کالاها و خدمات در طول زمان، قدرت خرید را کاهش می‌دهد.تاثیر بیشتر تورم بر اقشار کم درآمد؛ ارزش پول افرادی که هر ماه حقوق ثابتی دریافت می‌کنند نیز با افزایش تورم ماهانه و سالانه، کمتر می‌شود.

مصرف‌کنندگان کم درآمد معمولا بخش زیادی از حقوق خود را صرف مواد غذایی و انرژی یعنی کالاها و خدمات ضروری می‌کنند. علاوه بر این افراد فقیر معمولا دارایی‌هایی همچون طلا که به عنوان محافظ تورم شناخته می‌شود، ندارند. بنابراین تمامی این عوامل منجر به آسیب‌پذیری بیشتر آنها نسبت به قشر پُردرآمد جامعه می‌شود.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نیمی از حوادث فوتی کار در کارگاه های ساختمانی است
  • شناسایی ۵۰۰ کارگاه‌‌ کوچک فاقد بیمه کارگران در مرکزی
  • تحقق ۱۲۴ درصدی درآمد حاصل از عوارض ساختمانی در قم
  • چرا گزارش «بی بی سی» فاقد اعتبار است؟
  • شناسایی ۱۰ ساختمان بسیار پرخطر و ناایمن در اراک
  • جذب امریه سربازی در سازمان جهاد دانشگاهی خواجه نصیر
  • پذیرفته‌شدگان آزمون سردفتری صلاحیت علمی دارند/ چرا سازمان ثبت اسناد و املاک بهانه‌تراشی می‌کند؟
  • ارائه خدمات ضروری به بیش از ۸۰۰ هزار نفر در افغانستان
  • ساخت 2هزار خانه در تهران توسط چین
  • کالری مصرفی 50 درصد ایرانیان زیر استاندارد