Web Analytics Made Easy - Statcounter

یزد- ایرنا- عضو هیات علمی گروه زمین شناسی دانشگاه یزد گفت: ایران بر روی کمربند زلزله قرار دارد و ما دائم با مساله زلزله روبه رو هستیم از این رو باید سازه ها را مقاوم کنیم که در مقابل زلزله های بالاتر از هشت ریشتر نیز مقاوم باشد.

دکتر فریبا کارگران بافقی روز پنجشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: زلزله 8 ریشتری در ژاپن، هیچ آسیبی به این کشور وارد نمی کند، زلزله 2011 ژاپن باعث تخریب نشد بلکه این سونامی بود که این تخریب ها را برای ژاپنی ها به ارمغان آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی که دارنده دکترای تکتونیک است، اظهار داشت: اگر سازه ها مقاوم باشند زلزله 8 ریشتری هم نمی تواند باعث ایجاد خسارت شود ولی متاسفانه در کشورهای جهان سوم، زلزله هایی با بزرگی 5 ریشتر هم باعث ایجاد خسارت و خرابی سازه ها می شود.
این زمین شناس یادآور شد: زلزله، از زمانی که پوسته زمین شکل گرفت تاکنون وجود داشته و دائم زمین را می لرزاند.
وی پوسته ایران را یک تکه از پوسته قاره آسیا دانست و گفت: از زمانی که برخورد پوسته عربستان با پوسته ایران مرکزی در دوران سنوزوئیک رخ داد، شکستگی های فراوانی در پوسته ایران ایجاد شد و به نظر جکسون استاد دانشگاه آکسفورد که تحقیقات زیادی روی تکتونیک ایران کرد، بیشتر گسل های ایران جوان دانسته البته جوان از نظر زمین شناسی که در زمان سنوزوئیک شکل گرفته اند.
وی در پاسخ به این پرسش که 'چرا زمین می لرزد' تصریح کرد: با توجه به نظریه تکتونیک، صفحه ای وسط اقیانوس ها باز می شود و به پوسته قاره ها فشار وارد می آورد و در بعضی قسمت های زمین مثل پوسته ایران، دو پوسته عربستان و ایران با هم برخورد می کنند و به پوسته ایران فشار وارد شده و موجب زلزله می شود.
به گفته این زمین شناس، پوسته ایران بین دو پلیت در حال فشرده شدن است پلیت عربی و پلیت توران، ضمن اینکه علت فشار آوردن پلیت عربستان به ایران باز شدن دریای سرخ هست که اگر باز شدن دریای سرخ ادامه پیدا کند در چند میلیون سال آینده تبدیل به اقیانوس سرخ می شود و ایران سالی حدود 26 میلیمتر فشرده می شود.
دکتر کارگران در زمینه عمق زلزله در زمین هم گفت: عمق زلزله از سطح زمین تا حدود 700 کیلومتر ادامه دارد، زلزله هایی با عمق زیاد در حاشیه صفحات فرورانش ایجاد می شود.
وی، زلزله را بطور دقیق قابل پیش بینی ندانست، اما افزود: تحقیقات زیادی تاکنون صورت گرفته که زلزله را پیش بینی کنند ولی تاکنون هیچ روشی که بتواند بگوید با این روش 100 درصد زلزله را پیش بینی می کنیم کشف نشده هرچند روش های مختلفی برای پیش بینی زلزله تاکنون ارائه شده است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه یزد یادآور شد: حتما این امکان وجود دارد که یک روز بشر بتواند زلزله را پیش بینی کند، در کشورهای پیشرفته برای جلوگیری از رخداد زلزله های بزرگ، گسل های فعالشان را زودتر از موعد با روش های مختلف فعال می کنند تا انرژی را که جمع شده تخلیه کنند و از تجمع زیاد انرژی و رخداد زلزله های بزرگ جلوگیری به عمل آید.
دکتر کارگران در مورد استان یزد و موقعیت جغرافیایی و خاک آن هم گفت: اگر ما این خطه را با عنوان بلوک یزد بررسی کنیم در شرق این بلوک، دو گسل فعال بهاباد و کوهبنان را داریم که از گسل های فعال ایران مرکزی هستند، همچنین گسل انار را داریم که شواهد زمین شناسی از حرکت این گسل در رسوبات سنوزوئیک خبر می دهد.
به گفته وی گسل دهشیر در غرب یزد قرار گرفته است که خزش دارد و در تصاویر ماهواره ای حرکت آبراهه ها توسط این گسل امتداد لغز مشهود هست البته این خزش گسل کمک می کند انرژی در گسل تجمع پیدا نکند و آرام آرام تخلیه شود.
وی اضافه کرد: تحقیقاتی که جکسون روی این گسل انجام داده احتمال رخداد زلزله را برای این گسل بیان کرده است چون رخداد زلزله بر روی گسل ها دوره بازگشت دارد و در روی این گسل در چند قرن پیش زلزله بزرگی رخ داده است.
وی احتمال وقوع زلزله های بزرگ به دنبال زلزله های کوچک و مداوم در مناطق شرقی استان را رد نکرد و افزود: گسل کوهبنان و بهاباد از گسل های فعال منطقه هستند که در منطقه شرق بلوک یزد قرار دارند و هرساله گسل کوهبنان زلزله بزرگی را در استان کرمان ایجاد می کند که در دو شهرستان بافق و بهاباد نیز احساس می شود.
دکتر کارگران در مورد تاثیر نوع خاک و زمین در ایجاد زلزله و به دنبال آن افزایش یا کاهش خسارت ها نیز اظهار کرد: نوع خاک در ایجاد زلزله تاثیری ندارد بلکه تکتونیک و حرکت گسل ها باعث ایجاد زلزله می شوند ولی نوع خاک در افزایش یا کاهش خسارت نقش دارد، بعنوان مثال سازه هایی که روی خاک های سست بنا می شود سریع تر و راحت تر تخریب می شوند و سازه هایی که روی مناطق سنگی یا رسوبات سخت بنا می شوند مقاوم تر هستند و در برابر زلزله دیرتر تخریب می شوند.
وی گفت: ولی سازه ها اگر با اصول مهندسی ساخته شوند و در برابر زلزله مقاوم سازی شوند با زلزله های خیلی بزرگ هم تخریب نمی شوند.
6197 تهیه و انتشار: محمدحسین فلاح

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۵۴۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد

استرس اثرات مختلفی روی جسم و روح شما دارد و کیفیت خواب، رژیم غذایی و حالت کلی روحی شما را تحت تاثیر قرار می دهند. اما بسیاری از ما از اثرات آن باخبر نیستیم.

به گزارش نمناک، استرس می تواند عاملی برای مشکلات پوستی مثل آکنه، ریزش موی سکه ای یا ایجاد تیرگی زیر چشم باشد که همگی علامت مشکلات بزرگ تر هستند.متاسفانه اگر استرس را کاهش ندهید، اثرات آن روی مو و پوست شما بلند مدت خواهد بود. 

آکنه

پوست بخش مهمی از بدن محسوب می شود که به راحتی تحت تاثیر استرس قرار می گیرد. فرقی ندارد که چه مشکلی برایش ایجاد شود. ممکن است با آکنه، پسوریازیس و اگزما مواجه شود. استرس باعث آزاد شدن کورتیزول می شود که هورمون هایی را در بدن تولید کرده و باعث افزایش تولید چربی در پوست خواهد شد.

تعادل بین باکتری خوب و باکتری بد را در معده به هم می ریزد و آکنه را ایجاد می کند.

نازک شدن مو

استرس باعث می شود که مو های شما از مرحله رشد وارد مرحله استراحت شود و در نتیجه ریزش آن افزایش پیدا می کند و چرخه طبیعی آن به هم می ریزد. ممکن است عاملی برای طاسی موضعی یا سکه ای باشد که باعث کچلی روی نواحی مختلف می شود. در مردان موی ریش آن ها نیز نازک می شود. پس باید مراقب نوع واکنش خود نسبت به استرس باشید.

پوست خشک

اکثر ما به اندازه کافی آب نمینوشیم. از طرفی استرس داشتن باعث خشکی مزمن پوست می شود و وضعیت را بدتر می کند. اگر استرس دارید، یعنی به اندازه کافی آب نمی نوشید. در نتیجه پوستتان خشک می شود. افرادی که استرس دارند، به قهوه و نوشابه تمایل پیدا می کنند یا دچار کمبود خواب می شوند که همین موضوع وضعیت پوست را بدتر و خشک تر می کند. کورتیزول همچنین حالت ارتجاعی پوست را نشانه می گیرد.

بنابراین کم آبی وضعیت را بدتر خواهد کرد. در چنین حالتی باید از مرطوب کننده، آبرسان و با کیفیت بالا استفاده کنید. لایه بردار ها هم می توانند در این شرایط وضعیت را بهبود ببخشند.

لکه های تیره یا پف زیر چشم

اختلال مزمن خواب باعث می شود که مایعات زیر پلک شما تجمع پیدا کند و در نتیجه رطوبت اضافی در آن ناحیه جمع می شود و این ناحیه پف می کند. پوست اطراف چشم معمولاً نازک تر از نواحی دیگر بدن است و با افزایش سن نازک تر هم می شود.

استفاده از کرم دور چشم هنگام صبح یا سرم، سریعا می تواند این وضعیت را بهبود ببخشد اما مهم ترین عامل این است که استرس را کنترل کنید.

چین و چروک و خطوط دور چشم

استرس باعث می شود که شما به پیری زودرس پوست دچار شوید و خواب تان را نشانه می گیرد. حالت چشم های شما را عوض می کند و زیبایی ابروهای شما را کم می کند و همین باعث می شود که ظاهر جوان خود را از دست بدهید. یکی دیگر از اتفاقاتی که برای پوست تان می افتد، این است که چین و چروک مخصوصاً در ناحیه پیشانی رخ می دهد.

خشکی پوست و مشکلات قاعدگی

استرس به دلیل اختلالات موجود در هورمون کورتیزول عاملی برای ایجاد نوسانات در استروژن نیز خواهد بود و باعث می شود که در دوران قاعدگیِ شما اختلالات ایجاد شود. کمبود استروژن باعث کمبود کلاژن و کمبود رطوبت و در نتیجه خشکی بیش از حد پوست می شود و استروژن شما به حدی می رسد که به سختی پریود شوید و در نتیجه وضعیت تان به هم می ریزد.

افزایش سایز فک

دندان قروچه هنگام استرس یکی از بزرگترین مشکلاتی است که بعضی از افراد با آن مواجه هستند. متاسفانه این عادت باعث می شود که عضلات ناحیه فک بیش از حد کار کنند و در نتیجه نه تنها دندان تان آسیب می بینند، بلکه فک سنگین تر از حالت معمول می شود و ماهیچه ها بزرگ تر خواهند شد.

پیری زودتر پوست

کلاژن ماده ی ضروری برای حفظ جوانی پوست است و افرادی که درگیر استرس زیاد هستند، میزان کلاژن در پوستشان کاهش یافته و زودتر پیر میشوند و به اصطلاح صورتشان پیرتر از سنشان بنظر میرسد.

رابطه زیادی بین اختلالات هورمونی و استرس وجود دارد. روحیه ما تاثیر زیادی روی جسم ما دارد و فیزیولوژی و جسم ما تاثیر زیادی روی تعادل هورمونی دارند. این استرس مزمن باعث می شود که تغییرات هورمونی در بدن ایجاد شود و شما با مشکلاتی مثل بی خوابی، گرسنگی مداوم، اضافه وزن کاهش کلاژن مواجه شوید.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ماه دارد کوچک می‌شود؛ این چه عواقبی برای زمین خواهد داشت؟
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید در روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • ادعای زلزله شناس هلندی؛ وقوع زلزله شدید بین روزهای ۱۸ تا ۲۰ اردیبهشت
  • هشدار در دشت تبریز؛ کدام بناهای تاریخی در خطرند؟
  • زاکانی: شهرداری تهران برای مدیرانش خانه سازمانی ندارد/ به جای زمین، وام دادیم
  • دلیل پیشگوی هلندی درباره احتمال زلزله قوی در روزهای آینده
  • مشخصات و مکان زلزله امروز بعدازظهر در تهران +تصویر
  • گوشته زمین آنقدر داغ است که صفحات پوسته زمین بر آن شناورند!
  • فرایند الحاق زمین به محدوده ۲۰ روستای دشتستان انجام شد
  • اثرات منفی استرس روی چهره و ظاهر افراد