Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل استاندارد استان تهران از طرح معاینه فنی موتورخانه‌های دستگاه‌های کشوری و دولتی و نیز بررسی اثرات مایع افزودنی "بوست" به سوخت مورد استفاده در وسائل نقلیه متحرک و نیز سیستم‌های ساکن به عنوان دو پروژه این سازمان در راستای کاهش آلودگی هوای تهران خبر داد.

مسلم بیات، در رابطه با آخرین اقدامات صورت گرفته به منظور مقابله با کاهش آلودگی هوای تهران، اظهار کرد: مقوله آلودگی هوا بیش از هر سازمان دیگری مربوط به سازمان حفاظت از محیط زیست است، اما اداره کل استاندارد استان تهران در سال جاری دو پروژه را مدنظر قرار داد تا بتواند در راستای کاهش آلودگی هوا گام بردارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایسنا، وی ادامه داد: یکی از این پروژه‌ها مربوط به معاینه‌ فنی موتورخانه‌های دستگاه‌های دولتی در تهران است که مربوط به چیدمان، نحوه احتراق، مشعل و دیگ است که متناسب با ظرفیت حرارتی مورد بازرسی و کنترل قرار می‌گیرند. باید بدانیم که اگر موتورخانه‌ای که دو مشعل داشته باشد حدود پنج تا هفت خودرو می‌تواند آلایندگی ایجاد کند که این مساله موجب افزایش میزان آلودگی هوا در سطح شهر خواهد شد.

مدیرکل استاندارد استان تهران با اشاره به این که اعتبار طرح مذکور توسط اداره کل استاندارد استان تهران از طریق استانداری تهران تامین شده است، گفت: قرار بر این است که معاینه فنی ۵۰۰ موتورخانه مدنظر قرار گیرد و اگر این اعتبار افزایش یابد می‌توانیم میزان معاینه فنی‌ها را به ۲۰۰۰ دستگاه افزایش دهیم.

بیات افزود: دراین طرح بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها و اماکن دولتی مورد بازرسی قرار می‌گیرند و میزان آلایندگی آنها محاسبه می‌شود. سعی براین است میزان آلایندگی موتورخانه‌ها به حد استاندارد نزدیک شود و اگر اقدامات آنها کافی نباشد ضمن ارائه‌ی اخطار مکلف خواهند بود ظرف مدت زمانی دو تا سه ماه نسبت به اصلاحات لازم اقدام کنند.

وی در مورد معاینه فنی موتورخانه شرکت‌های خصوصی نیز اظهار کرد: آنچه که در قانون تصریح شده شرکت‌های خصوصی مکلف هستند که این اقدام را انجام دهند و وظیفه ما این است که شرکت بازرسی را بدین منظور تعیین کنیم که در این رابطه پنج شرکت بازرسی توسط سازمان استاندارد مشخص شده تا اقدامات لازم را انجام دهد.

مدیرکل استاندارد استان تهران موضوع معاینه فنی موتورخانه‌ها، چه در دستگاه‌های دولتی چه شرکت‌های خصوصی و چه اماکن مسکونی را موضوعی دانست که در صورت تشخیص احتراق ناقص و فرآیند عیب‌یابی و اصلاح آن می‌تواند موجب کاهش هزینه خانوارها خواهد شد و ۲۰ تا ۳۰ درصد مصارف مالی را کاهش می‌دهد.

بیات در مورد طرح دیگر اداره کل استاندارد استان تهران در ارتباط با کاهش آلایندگی هوا، بیان کرد: بررسی طرح افزودنی "بوست" به عنوان مایع‌ خوراکی به عنوان ارتقاء دهنده در دستور کار قرار گرفته است. یک شرکت سوئدی که مدعی طرح مذکور بوده معتقد است که حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد میزان آلایندگی هوا توسط این افزودنی در سوخت‌ها کاهش یافته و قدرت موتور ۲۰ درصد افزایش می‌یابد و از سوی دیگر مصرف سوخت با کاهش ۲۰ درصدی مواجه می‌شود.  

وی با اشاره به این که مطالعه اولیه در ارتباط با طرح مذکور صورت پذیرفته است، خاطر نشان کرد: مطالعات اولیه در این خصوص انجام گرفته و مطالعات میانی نیز مسیر خود را به خوبی طی کرده است و تنها مطالعات تکمیلی در این رابطه باقی مانده است. با پایان این مطالعات اگر تشخیص دهیم که افزودنی بوست موجب کاهش آلایندگی هوا خواهد شد، در این رابطه تصمیم‌گیری خواهیم کرد.

مدیرکل استاندارد استان تهران با بیان این که مایع مذکور به نسبت یک سی سی در یک لیتر اضافه می‌شود، گفت: مایع مذکور می‌تواند در رابطه با وسائل نقلیه متحرک و سیستم‌های ساکن مورد استفاده قرار گیرد یعنی علاوه بر سوخت خودروها ماده بوست می‌تواند به عنوان سوخت نیروگاه‌ها استفاده شود که نسبت آن یک سی سی در یک لیتر است.

وی از اثرات مثبت استفاده از این مایع در بررسی‌های اولیه خبر داد و اظهار کرد: مطالعات تکمیلی در حال حاضر طرح مذکور را تایید نمی‌کند و نیازمند انجام مطالعات بیشتر هستیم. بخشی از آزمون‌ها در این رابطه در داخل کشور انجام گرفته و بخش دیگری از این آزمون‌ها نیز با توجه به این که امکانات موجود در کشور وجود ندارد به احتمال فراوان در یک کشور اروپایی مدنظر قرار خواهد گرفت.

به گفته بیات در صورت مثبت بودن نتیجه افزوده شدن مایع بوست طرح مذکور به احتمال فراوان در هیات دولت ارائه خواهد شد تا در رابطه با اضافه شدن آن به سوخت در کشور مدنظر قرار گیرد که یا توسط وزارت نفت به اجرا درآید و یا در فروشگاه‌ها به فروش برسد.

مدیرکل استاندارد استان تهران در مورد نسبت آلایندگی هوا در سطح تهران گفت: تا آنجا که ما اطلاع داریم بیش از ۹۰ درصد آلایندگی هوا به خودروها مربوط می‌شود و میزان آلایندگی مربوط به موتورخانه‌ها نسبت کمتری را به خود اختصاص داده هرچند که در این خصوص اثرگذار است.

وی همچنین در خصوص میزان آلایندگی بالای موتورسیکلت‌ها در تهران یادآور شد: این مساله برعهده سازمان حفاظت محیط زیست و وزارت صنعت، معدن و تجارت است تا خودروها و موتورهای برقی را تولید یا وارد کرده که این رقم در حال حاضر به میزان لازم نیست. با توجه به این که آلایندگی موتورسیکلت‌ها بالاتر از سایر وسائل نقلیه است بنابراین اگر تولید یا واردات موتورهای برقی در دستور کار قرار می‌گرفت قطعا به بهبود وضعیت هوا کمک می‌کرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۴۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (‌یکشنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۳ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و سه ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ طی ساعات منتهی به ۸:۰۰ صبح شاخص کیفیت هوا با عدد ۹۶ در شرایط سالم (زرد) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه بیشترین بار آلایندگی سنجش کیفیت هوا امروز در ایستگاه زینبیه با شاخص ۱۶۸ در وضعیت ناسالم (قرمز) قرار دارد، افزود: ایستگاه‌های کاوه با شاخص ۱۶۰ و دانشگاه صنعتی با شاخص ۱۵۹ ناسالم برای عموم (قرمز)، رهنان با شاخص ۱۲۳ و ولدان با شاخص ۱۲۰ در وضعیت هوای ناسالم (نارنجی) ثبت شده است.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان ادامه داد: ایستگاه‌های پارک زمزم با شاخص ۸۵، خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۷۱، انقلاب با شاخص ۶۶، کردآباد با شاخص ۶۰ و سپاهان‌شهر با شاخص ۵۵ سالم (زرد)، فیض با شاخص ۴۹، میرزاطاهر با شاخص ۴۳ و فرشادی با شاخص ۳۳ در موقعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد.

وی با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم خاطرنشان کرد: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۹۶ در وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد، ایستگاه‌های خرازی با شاخص ۱۱۵ ناسالم (نارنجی)، احمدآباد با شاخص ۷۵ و پروین با شاخص ۳۸ (co۲) هوای پاک (سبز) ثبت شدند.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، کاشان، سجزی، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که موقعیت سجزی با شاخص ۱۵۵ ناسالم (قرمز)، نجف‌آباد با شاخص ۱۲۱ ناسالم (نارنجی)، کاشان با شاخص ۹۸، قهجاورستان با شاخص ۹۹، مبارکه با شاخص ۵۲، خمینی‌شهر با شاخص ۵۹ و شاهین‌شهر با شاخص ۸۸ سالم (زرد)، ثبت شدند، ایستگاه‌های استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و زرین‌شهر، دولت‌آباد فعال نیست.

بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی استان اصفهان و پیش‌آگاهی هوا، بررسی نقشه‌های هواشناسی نشان می‌دهد طی امروز تا روز سه‌شنبه از شدت ناپایداری‌های جوی کاسته خواهد شد، سامانه بارش‌زا جدید طی روزهای چهارشنبه و پنجشنبه پیش‌بینی می‌شود. آسمان شهر اصفهان نیز امروز صاف تا کمی ابری از بعدازظهر افزایش ابر و وزش باد شدید همراه است.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن (O۳)، دی‌اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه‌گیری و روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 748617

دیگر خبرها

  • ایستگاه‌های شارژ موتورهای برقی در ۲ نقطه شهر اصفهان به‌صورت پایلوت نصب می‌شود
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • جزئیات آلودگی هوا در استان خوزستان
  • وضعیت آلودگی هوای تهران در روز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق
  • برای وضعیت زاینده‌رود و آلودگی هوای اصفهان غصه می‌خورم
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • وضعیت آلودگی هوای تهران امروز یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص به تفکیک مناطق