Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-01@06:45:10 GMT

فوشیا گیاهی با گوشواره‌ شگفت انگیز

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۶۷۲۳۵

فوشیا گیاهی با گوشواره‌ شگفت انگیز

از فوشیا در شرایط مختلفی استفاده می‌شود، در گلدان‌های آویز، گلدان‌های معمولی و به صورت رونده! فوشیا که تا مدت‌ها به عنوان گیاهی بیرونی از آن استفاده شده بود، در درون خانه به صورت گیاهی یک ساله نگهداری می‌شود و بعد از دوره گل دهی بیرون انداخته می‌شود.به گزارش بلاغ،  این گیاه زیبا را کمتر در خانه‌های ایرانی دیده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در کشور‌های انگلیسی زبان، به عنوان گیاه بیرونی، در همه جا به چشم می‌خورد. گل‌هایش بی‌نظیر است! همانطور که گفتیم فوشیا، به نقل از فوت و فن که به آن گیاه آویز و گوشواره هم گفته می‌شود، در کشور‌های انگلیسی زبان بسیار محبوب است. این گیاه در ابتدا از نواحی نیمه حاره‌ای جنوب آمریکا و نیوزلند وارد انگلیس شد. امروزه فوشیا را در همه جا و در انواع رنگ‌ها می‌یابیم. گل‌های زنگ شکل این گیاه به رنگ‌های سفید، بنفش، صورتی، قرمز و ترکیبی از رنگ‌ها یافت می‌شوند.

 

 

از فوشیا در شرایط مختلفی استفاده می‌شود، در گلدان‌های آویز، گلدان‌های معمولی و به صورت رونده! فوشیا که تا مدت‌ها به عنوان گیاهی بیرونی از آن استفاده شده بود، در درون خانه به صورت گیاهی یک ساله نگهداری می‌شود و بعد از دوره گل دهی بیرون انداخته می‌شود. اما حقیقت این است که این گیاه می‌تواند زمستان گذرانی کند و چند ساله باشد.

شرایط رشد

– نور

فوشیا مکانی روشن را دوست دارد، اما نباید در معرض آفتاب مستقیم قرار بگیرد، مگر اینکه بتوانید ریشه را به اندازه کافی خنک و مرطوب نگه دارید. بسیاری از افراد فوشیا را مانند گیاهی سایه دوست پرورش می‌دهند، که مشکلی هم ندارد، اما اگر آب کافی برای گیاه فراهم شود، می‌تواند مقدار بیشتری آفتاب را هم تحمل کند.

– آبیاری

در طول فصل رشد، خاک گیاه را همواره مرطوب نگه دارید. فوشیا دوست ندارد ریشه‌هایش گرم و خشک باشند و این وضعیت می‌تواند به مرگ گیاه منتهی شود. پس همیشه مطمئن شوید که ریشه‌های گیاه خنک و مرطوب هستند. بعد از اینکه گل دهی گیاه تمام شد، آبیاری را کاهش دهید تا فوشیا را برای زمستان گذرانی آماده کنید.

– دما

فوشیا دوست ندارد برای مدت طولانی در فضایی گرم باشد. گیاه می‌تواند در طول زمستان گذرانی، دما‌های کمتر را هم تحمل کند.

– خاک

خاک یا مخلوط غیر خاکی غنی با زهکشی خوب، بهترین مخلوط برای کاشت فوشیا است.

– کود دهی

فوشیا را در طول فصل رشد به طور فراوانی کود دهی کنید. فوشیا‌ها گیاهان پر خوری هستند! تا جایی که بسیاری از پرورش دهندگان این گیاه، در طول فصل رشد، گیاه را در هر بار آبیاری با محلول‌های کودی ضعیفی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند، کود دهی می‌کنند. می‌توانید از کود‌هایی که مواد غذایی را به تدریج در خاک آزاد می‌کنند و در اختیار گیاه قرار می‌دهند هم استفاده کنید. آن‌ها هم انتخاب‌های خوبی هستند.

تکثیر

فوشیا‌ها به راحتی از طریق قلمه ساقه تکثیر می‌شوند. برای قلمه گیری، چند ساقه (نه خیلی جوان) از گیاه را انتخاب کنید. به وسیله تیغ یا چاقویی تمیز و تیز ساقه را از گیاه جدا کنید. برای نتیجه بهتر قلمه‌ها را قبل از کاشت در هورمون ریشه زایی قرار دهید. چند گلدان کوچک را پر از خاک تازه مخصوص ریشه زنی کنید. حالا قلمه‌ها را در گلدان‌ها بکارید. آن‌ها را در مکانی روشن و مرطوب نگه دارید و خاک‌شان را هم همواره مرطوب، و نه خیس، کنید. در کمتر از چند هفته باید نشانه‌های رشد جدید در گیاه را مشاهده کنید. تا زمانی که قلمه‌ها در گلدان جدیدشان به خوبی مستقر نشده‌اند، گلدان آن‌ها را عوض نکنید.

تعویض گلدان

هر سال بهار گلدان فوشیاتان را عوض کنید. این گیاه برای گل دهی و شادابی، به مکمل‌های ارگانیک نیاز دارد. پس حتی اگر نمی‌خواهید گلدان گیاه را یک سایز بزرگ‌تر کنید، باید آن را به گلدانی جدید حاوی خاک تازه منتقل کنید. در هنگام تعویض گلدان، مقداری از کود‌هایی که مواد غذایی را به تدریج در خاک آزاد می‌کنند، در خاک جدید مخلوط کنید تا گیاهی قوی‌تر داشته باشید.

برای تعویض گلدان، به کف و دیواره‌های گلدان چند ضربه آهسته وارد کنید و گیاه را به راحتی از داخل گلدانش خارج کنید. گلدانی تنها یک سایز بزرگ‌تر از گلدان قبلی گیاه تهیه کنید و گیاه را در آن قرار دهید و سپس گلدان را با خاک تازه پر کنید. البته همانطور که گفتیم می‌توانید گیاه را در گلدانی هم سایز گلدان قبلی‌اش هم بکارید.


منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۶۷۲۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای شکستن خواب بذر خاویار گیاهی در خراسان شمالی

ایسنا/خراسان شمالی معاون ترویج مرکز تحقیقات خراسان شمالی از تلاش برای شکستن خواب بذر گیاه کاپاریس(خاویار گیاهی) خبر داد.

دکتر مهدی باور در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه کاپاریس یک گیاه چند ساله بوته ای است، اظهار کرد: این گیاه به وفور در این استان وجود دارد اما متاسفانه از این نعمت خدادادی هیچ استفاده‌ای نمی‌شود.

وی با بیان اینکه این گیاه خواص زیادی دارد، گفت: هر بوته کاپاریس ۱۰ متر مربع از فضا را اشغال می‌کند و از سوی دیگر فُرم این گیاه به این شکل است که خود را بر روی زمین می‌اندازد و نقش خیلی مهمی در فرسایش‌های بادی خاک دارد.

باور افزود: از آنجایی‌که خراسان شمالی چند سالی است با مشکل شدید آلودگی گرد و غبار مواجه است این گیاه می‌تواند نقش مهمی را در مقابله با این معضل داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه این گیاه به شدت کم آب طلب است، ادامه داد: این گیاه بیشتر در اراضی شیب دار رشد می‌کند و تا مقدار زیادی می تواند از فرسایش‌های آبی در این اراضی جلوگیری کند.

این عضو هیات علمی بیان کرد: از آنجایی‌که میزان شهد و گل دهی این گیاه بالا است برای پرورش زنبورعسل بسیار مناسب بوده و زنبورها تا حدود زیادی از این گیاه تغذیه می‌کنند.

وی با اشاره به اینکه کاپاریس در درمان بسیاری از بیماری‌ها همچون کاهش قند و چربی خون و ... موثر بوده، تاکید کرد: کشور اسپانیا یکی از بزرگترین تولید و واردکننده این گیاه برای تولید دارو است.

باور بیان کرد: به دنبال آن هستیم تا کشت این گیاه را وارد مزارع کنیم، اما از آنجایی‌که بذر این گیاه تا ۹۵ درصد خواب دارد( یعنی از ۱۰۰ دانه بذر، پنج دانه بذر جوانه می زند) به دنبال آن هستیم تا در ابتدا خواب بذر را بشکنیم و تولید نشا را انجام دهیم و سپس کشت آن را در مزارع و عرصه‌های منابع طبیعی انجام دهیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آنچلوتی: تعهد تیمی‌مان شگفت‌انگیز بود
  • آمار شگفت‌انگیز مهدی قائدی در این فصل لیگ امارات
  • خفاش شگفت‌انگیز 6 گِرمی که زیر «برگ» زندگی می‌کند(+عکس)
  • جلوگیری از حمله قلبی با خوردن عرق این گیاه
  • تلاش برای شکستن خواب بذر خاویار گیاهی در خراسان شمالی
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • تصاویر شگفت‌انگیز جیمزوب از سحابی سر اسب 
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز
  • خواص شگفت‌انگیز پوست موز که شاید از آن بی‌خبری!