Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از ارومیه؛  در قرن بیست ویکم که بانام هزاره فناوری اطلاعات شناخته می شود وسایل ارتباط جمعی نقش مهمی در زندگی بشر دارند.طی دهه های گذشته ابزارهای ارتباطی گوناگون توانسته اند جایگاه خود را در بدنه زندگی فردی و اجتماعی ما باز کنند.خانواده معاصر خانواده رسانه ای است،خانواده ای که رسانه عضوی از آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امروزه در لحظه هایی که با دیگران هستیم و آنگاه که در خلوت بسر می بریم ابزارهای ارتباط جمعی همچون یار جدانشدنی جایگاه خود را در کنارمان تثبیت نموده اند،اینترنت یکی از تأثیر گذارترین وسایل ارتباط جمعی است که به یکی از محبوب ترین ابزارهای ارتباطی بدل گشته است.

در جامعه جدید که تعاملات اجتماعی درآن روبه کاهش است شبکه های اجتماعی تحت عنوان یک تعامل اجتماعی مجازی و فراگیر در سطح جهانی جایگزینی برای تعاملات ازدست رفته انسانی شده اند.

به یقین شما چه بیش از اندازه از شبکه های اجتماعی استفاده کنید ویا یک کاربر ساده باشید با استفاده محدود،سوالاتی در خصوص مزایا ومعایب شبکه های اجتماعی خواهید داشت.آیا این شبکه ها بهره وری انسانها را بالاتر می برد و یا فقط وقت گران بهای او را هدر می دهد؟ این شبکه ها چه میزان امن هستند؟ آیا فضای مجازی آنگونه که از نامش بر می‌آید فقط مختص فضای مجازی است یا بر زندگی حقیقی افراد نیز تأثیر می گذارد؟بهتر است پیش از آنکه بر روی این شبکه ها چه از لحاظ مالی وچه از لحاظ زمانی سرمایه گذاری کنیم از مزایا و معایب آنها آگاه شویم.

رد و بدل کردن اخبار واطلاعات با سرعت بالا،ارتباط جهانی،به اشتراک گذاشتن مطالب و اطلاعات،تبلیغات رایگان و ازبین بردن بعد مکانی و زمانی از جمله مزیت های شبکه های اجتماعی است.

حال این سوال پیش می‌آید که شبکه های اجتماعی درکنار مزایایی که دارند چه معایبی می توانند داشته باشند؟

مزاحمت های سایبری،جعل هویت وکلاهبرداری،اتلاف زمان،نقض امنیت وبه خطر افتادن حریم شخصی،آسیب های روانی و رفتاری از جمله اضطراب،افسردگی و ازهمه مهمتر فروپاشی نظام خانواده و ازبین رفتن صمیمیت بین اعضای خانه از جمله معایب شبکه های اجتماعی است.

آیا شبکه های اجتماعی روی هم رفته برای جامعه مفید هستند یا مضر؟

درجمع بندی خوبی ها وبدی های شبکه های اجتماعی باید بگوئیم بهتر است ازآنها با احتیاط و داشتن اطلاعات کافی استفاده کرد.شبکه های اجتماعی همانند هر وسیله ارتباطی مزایا و معایبی دارند که درصورت استفاده درست از آنها امکان رشد و ارتقاء سطح علم در جامعه فراهم می شود و در صورت استفاده نادرست از آنها نتایج غیر قابل جبرانی دامنگیر جامعه خواهد بود.

سرهنگ حسن کوره بلاغی رئیس پلیس فتای آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از ارومیه؛   با اشاره به کشف 94درصدی جرائم سایبری اظهار داشت:با تلاش همکاران پلیس فتای استان 94درصد جرائم سایبری در 7ماهه سال جاری کشف وتعداد 501نفر دراین حوزه شناسایی،دستگیر و تحویل مراجع قضایی شدند.

وی ضمن تفکیک حوزه جرائم سایبری گفت:55درصد از جرائم سایبری استان مربوط به هتک حیثیت ونشر اکاذیب بوده و 28درصد آن مربوط به جرائم مالی و اقتصادی و11درصد جرائم اجتماعی  است.

سرهنگ کوره بلاغی ضمن بیان اینکه 81درصد مجرمان سایبری مرد و 19درصد آنان زن هستند،گفت:کارشناسان پلیس فتای استان با اشرافیت کامل و رصد فضای مجازی آماده مقابله با مجرمان فضای مجازی هستند.

وی در زمینه استفاده کاربران از شبکه های اجتماعی اظهار داشت:توصیه پلیس فتا به کاربران شبکه های اجتماعی این است که بنا به ضرورت دراین شبکه ها حضور داشته باشند.

سرهنگ کوره بلاغی گفت:بارگذاری واشتراک گذاری عکس و اطلاعات شخصی علی الخصوص برای بانوان تهدیدی جدی از جانب کلاهبرداران محسوب شده و مورد سوء استفاده آنان قرار می گیرد.

گزارش از مهسا محسنی

انتهای پیام/م

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۲۵۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس 

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ داود معظمی گودرزی، رئیس پلیس فتا تهران بزرگ گفت: یکی از خواننده های مطرح در کشور به پلیس فتا مراجعه و عنوان کرد یک صفحه جعلی با نام و تصاویر وی در شبکه های اجتماعی ساخته شده و اقدام به دریافت وجه و کلاهبرداری از شهروندان می کند.

این مقام انتظامی بیان کرد: کارشناسان پلیس فتا تهران بزرگ تحقیقات خود را آغاز کردند و در بررسی‌های انجام‌شده مشخص شد یک صفحه اینستاگرامی با بیش از ۴۰۰ هزار نفر دنبال کننده با سوءاستفاده از جایگاه اجتماعی و محبوبیت شاکی با جعل هویت وی با استفاده از تصاویر آرشیوی و ترفند کمک به افراد بی بضاعت از کاربران کلاهبرداری می کند.

وی افزود: کارآگاهان سایبری پلیس فتا پایتخت با بهره گیری از روش های علمی مجرم را در فضای مجازی شناسایی و با به دست آمدن اطلاعات هویتی وی پس از تشریفات قضایی متهم در یکی از مناطق شمال تهران بزرگ دستگیر و به پلیس فتا منتقل شد.

سرهنگ معظمی گودرزی بیان داشت: مجرم در تحقیقات به‌عمل‌آمده به ساخت صفحه جعلی با نام و مشخصات شاکی در شبکه اجتماعی اینستاگرام و دریافت وجه از بیش از ۳۰ نفر از شهروندان اعتراف و ابراز پشیمانی کرد، وی همچنین انگیزه خود را کسب مال نامشروع و مطرح شدن در فضای مجازی عنوان کرد.

رئیس پلیس فتا تهران بزرگ به شهروندان توصیه کرد: به طور معمول افراد سودجو با استفاده از بستر شبکه‌های اجتماعی و هویت‌های مجازی جعلی که با جذابیت‌های ظاهری اغواکننده آراسته شده اقدام به فریب قربانیان خود کرده و از جملات زیبا و فریبنده برای رسیدن به نیت شوم خود استفاده می‌کنند لذا هموطنان در صورت اطلاع از هرگونه فعالیت مجرمانه در فضای مجازی می توانند موضوع را از طریق مرکز فوریتها سایبری به شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ یا نشانی پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.gov.ir گزارش کنند.

کد خبر 6092981

دیگر خبرها

  • عربستان یک فعال زن را به ۱۱ سال زندان محکوم کرد / اتهامات: انتخاب نوع لباس و بیان دیدگاه‌ها در فضای مجازی
  • نسبت ما با فضای مجازی چگونه است؟ / تلاش «شبکه» برای ایجاد پرسش
  • بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی مسدود شد
  • انسداد بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی
  • انسداد ۱۲۸ تارنمای مجرمان اقتصادی در فضای مجازی
  • طرح پنج شنبه‌های طلایی و دوری دانش آموزان از فضای مجازی
  • آغاز طرح ملی مشاركت اجتماعی مردم در فضای مجازی از تابستان
  • طرح پنج شنبه های طلایی سبب دوری دانش آموزان از فضای مجازی می شود
  • کلاهبرداری با جعل هویت یک خواننده سرشناس 
  • کلاهبرداری اینترنتی با جعل هویت یک خواننده سرشناس