Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرهنگ > میراث و تمدن - سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری کشور بار دیگر در دولت دوازدهم در خط مقدم تغییر در دولت جای گرفت و اکنون مدیران میانی و معاونین این سازمان برکنار و یا ناچار به استعفا شده‌اند.

مردادماه 96رئيس‌جمهور، در حكمي علي‌اصغر مونسان مديرعامل منطقه آزاد كيش را به رياست سازمان ميراث‌فرهنگي منصوب كرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين انتصاب درست چند روز پس از انتخاب مجدد حسن روحاني به رياست‌جمهوري صورت گرفت و اين بار نيز همچون گذشته، سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري خط مقدم تغيير در دولت جديد شد.

به گزارش همشهري، انتصاب مونسان به رياست سازمان ميراث فرهنگي اگرچه با انتقادات فراوان مواجه شد، اما رئيس‌جمهور ترجيح داد انتقادات را به جان بخرد تا موتور استراتژي اصلي خود را در سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري با محوريت گردشگري به پيش براند. گردشگري منبع درآمدزا در كشور است و در دو دولت گذشته سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري كه سه حوزه مهم و مرتبط با تاريخ و فرهنگ و سفر در ايران را برعهده دارد، با نگاه اقتصاد محور و رويكرد يكجانبه به درآمدزايي (صنعت گردشگري) اداره شد. نتيجه نخست اين استراتژي، قرباني شدن ميراث فرهنگي به‌عنوان ركن اصلي جذب گردشگر به كشور در ماراتن صنايع‌دستي و گردشگري براي جا باز كردن در دل رئيس‌جمهور و معاون او در سازمان ميراث فرهنگي بود.

مونسان اما در نخستين روز از معارفه خود به صراحت اعلام كرد كه تيم ندارد و هر كدام از مديران گذشته اين سازمان كه بتوانند با برنامه‌هاي او هماهنگ باشند در اين سازمان خواهند ماند. چند روز پس از اين اعلام مرتضي رحماني موحد كارمند وزارت خارجه كه از دوره مسعود سلطاني‌فر معاونت گردشگري كشور را عهده‌دار شد، بركنار و محمد محب خدايي معاون گردشگري كيش جايگزين او شد. رحماني موحد چندي بعد به وزارت ورزش و جوانان رفت تا همراه با سلطاني فر در اين وزارتخانه مديريت كند.

حسيني مكارم معاون توسعه مديريت سازمان ميراث فرهنگي نيز پس از انتصاب نجفي رئيس سابق سازمان ميراث فرهنگي در كابينه اول روحاني به سمت شهردار تهران با او به شهرداري تهران رفت و بدين‌ترتيب دكتر احمد دانيالي كه پيش‌تر مديركل انتصابات دانشگاه آزاد اسلامي بود به معاونت توسعه مديريت سازمان ميراث فرهنگي رسيد. در همان نخستين هفته‌هاي رياست مونسان بر سازمان ميراث فرهنگي، قدرت ابراهيمي مشاور مونسان و مديركل حوزه رياست سازمان منطقه آزاد كيش نيز به سمت مشاور رئيس و مديركل حوزه رياست سازمان ميراث فرهنگي منصوب شد.

روح‌الله مهدي نژاد، رئيس مركز روابط عمومي و اطلاع‌رساني سازمان ميراث فرهنگي نيز كه پيش‌تر مديريت روابط عمومي منطقه آزاد كيش را عهده‌دار بود همراه با مونسان به تهران آمد و چند روز پس از رياست مونسان بر سازمان ميراث فرهنگي به سمت رئيس مركز روابط عمومي و اطلاع‌رساني سازمان ميراث فرهنگي منصوب شد.

اگرچه مونسان تغييرات معاونين و مديران كل سازمان ميراث فرهنگي را در بخش گردشگري كشور متمركز كرد اما در اقدامي درست در دو حوزه بسيار تخصصي صنايع‌دستي و ميراث فرهنگي تغيير ايجاد نكرد. او به تغييرات اساسي در بخش گردشگري كشور و همچنين در برخي مديران ستادي سازمان ميراث فرهنگي اكتفا كرده است. با اين حال سعيد شيركوند، نماينده سابق مجلس و معاون وزير اقتصاد در دولت اصلاحات كه از دوران سلطاني فر به سمت معاونت سرمايه‌گذاري سازمان ميراث فرهنگي منصوب شده بود، دو روز پيش در پيامي تلگرامي با همگان خداحافظي كرد. او استعفاي خود را تحويل مونسان داد و از سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري رفت.

اما در معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي نيز موج استعفا و بركناري ادامه دارد. عبدالرضا‌مهاجري‌نژاد مديركل دفتر برنامه‌ريزي و توسعه گردشگري و محمدعلي فياضي مديركل دفتر همكاري و توافق‌هاي ملي گردشگري كشور نيز نتوانسته‌اند با محمد محب خدايي همراه شوند و يكي به پژوهشگاه ميراث و گردشگري رفته و ديگري با گرفتن مرخصي تحصيلي در دانشگاه علم و فرهنگ مشغول گذراندن فرصت مطالعاتي است. قاسمي رئيس گروه دفتر تبليغات و بازاريابي گردشگري نيز پس از مباحثي كه درخصوص امكانپذير نبودن جذب 20ميليون گردشگر تا پايان سند چشم‌انداز داشت عدم‌نياز خورد و اين معاونت را ترك كرد و رفت.

محب خدايي همچنين مشاوران متعددي براي خود از تبريز و كيش به معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي آورده است. برخي كاركنان معاونت گردشگري سازمان ميراث فرهنگي به همشهري گفته‌اند كه سخنان معاونت گردشگري درخصوص وضعيت گردشگري كشور منطقي به‌نظر مي‌رسد اما شيوه اجرا و برخورد او با كارشناسان و مديران معاونت گردشگري مطلوب نيست و همين امر موجب شده است كه كارشناسان و مديران گردشگري در انتظار فرصتي براي رفتن از اين معاونت باشند.

پيشينه يك تغيير

در دوران مديريت علي اصغر مونسان بر منطقه آزاد كيش، رئيس‌جمهور دو مرتبه و معاون اول او سه مرتبه به جزيره كيش سفر كردند. همين نشانه از پيش مشخص مي‌كرد كه رئيس‌جمهور مونسان را به تهران فرابخواند و سكان هدايت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري را به‌عنوان يك سازمان كاملا تخصصي در دوره جديد دولت به او بسپارد.

پيش از انتصاب رسمي مونسان به سمت رياست سازمان ميراث فرهنگي كشور، همشهري اطلاع يافته بود كه تيم مونسان در جزيره كيش همراه با او به تهران مي‌آيند و عهده‌دار مديريت‌هاي مختلف در سازمان ميراث فرهنگي مي‌شوند. در دولت پاياني محمود احمدي‌نژاد نيز يك‌بار اين اتفاق افتاد و مديريت‌هاي مختلف سازمان ميراث فرهنگي در دوران رياست موسوي استاندار سابق فارس، به‌دست مديران او در استان فارس افتاد تا جايي كه رسانه‌ها از مديريت او بر سازمان ميراث فرهنگي با عنوان مديريت اتوبوسي ياد كردند.

در همین زمینه: سلطان فسیل ایران مهر تأیید رئیس سازمان میراث فرهنگی به گزارش همشهری خطر در کمین باغ جهانی خسارات زلزله به ۹ بنای تاریخی در ایلام

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۷۴۹۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز

البرز- مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی با اشاره به ثبت ۴۱ اثر از استان البرز در فهرست میراث ناملموس، همکاری مردم برای شناسایی و معرفی آیین‌ها و رسوم مناطق مختلف استان و ثبت آن‌ها را بسیار مؤثر و مهم عنوان کرد.
رحیم خاکی اظهار کرد: استان البرز با دارا بودن فرهنگ و پیشینه غنی مانند سایر استان‌ها دارای رسوم و آیین‌های خاصی است که به‌خصوص  در روستاهای شهرستان‌های البرز هنوز برخی از آن‌ها پابرجا مانده است.
مدیر کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی استان البرز در گفت‌وگو با ایسنا گفت: آنچه به ارزشمندتر شدن موجودیت فعلی یک سرزمین کمک می‌کند آگاهی از تاریخ و پیشینه فرهنگی و اجتماعی مردمان آن سرزمین و انتقال آن به آیندگان است.
او افزود: اداره کل میراث‌ فرهنگی استان البرز با تلاشی مضاعف توانسته به حفظ و معرفی بسیاری از آیین‌ها و میراث ناملموس این استان کمک کند.  منبع: قدس آنلاین

دیگر خبرها

  • ضرغامی: حال مردم خوب هست که به سفر می‌روند
  • تجهیز ۲۰ بسته برای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در گردشگری کرمان
  • یکی از ۴ سنگرِ اهواز در زمان جنگ از بین رفت
  • اجرای طرح احیا باغات و بافت تاریخی شهر شاهدیه
  • تقدیر وزیر میراث فرهنگی از سریال «نون خ»
  • آخرین آمار حکایت از رشد قابل توجه گردشگری است
  • نرم افزار «لرستان سفر» چندزبانه می‌شود
  • ارائه ۴۳ بسته سرمایه‌گذاری بخش گردشگری لرستان به سرمایه‌گذاران
  • ثبت ۴۱ میراث در فهرست آثار ملی البرز
  • تقدیم لایحه تشکیل سازمان گردشگری در شهرداری تهران به شورای شهر