Web Analytics Made Easy - Statcounter

  علی علیزاده - تحریریه پارسینه/ رفته رفته به آغاز سال جدید میلادی نزدیک می شویم. سال ۲۰۱۸ میلادی آبستن حوادث زیادی برای ایران و ایرانی در عرصه سیاست، اقتصاد، تحولات اجتماعی و البته ورزشی خواهد بود. شاید مهمترین اتفاق ورزشی سال آینده میلادی حضور تیم ملی فوتبال ایران به عنوان نماینده برتر قاره کهن در ورزش فوتبال، در جام جهانی روسیه و آنهم برای پنجمین بار باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
نحوه و مسیر دریافت مجوز حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی روسیه به سر مربی گری کارلوس کی روش هم دارای امتیازات و نتایج غرور انگیزی بود که برای اولین بار در تاریخچه فوتبال ایران و آنهم در ابعاد ملی به رقم خورده است. اما در این میان نباید از حواشی گاه جدی و گاه مضحک پیرامون تیم ملی فوتبال در این چند سال گذشته، هم به راحتی گذشت. برخی از این حواشی همچون زخمی است که اگر اساسی در پی رفع التهاب و درمان آن نباشیم، نه فقط نقطه جراحت ملتهب تر خواهد شد، بلکه به شکل خطرناکی دامنه بدنه فوتبال و آبروی ملت و کشور را به یکباره تحت تأثیر خود قرار داده و بر باد می دهد! ماجرای قراردادهای اسپانسر تیم ملی فوتبال بزرگسالان کشورمان از جام جهانی گذشته تا کنون و تنوع در حضور انواع و اقسام اسامی درخشان و نام نا آشنا در این حوزه و لج بازی های سرمربی تیم ملی در عدم استفاده از برند ایتالیایی، شایعه کیفیتهای بسیار نازل و چه و چه همگی تا این اواخر با آمدن نام پر طمطراق «آدیداس» به باد فراموشی سپرده شد تا زمانی که دوباره زمزمه تقلبی بودن لباسهای زیر پله ای ایرانی با برند آدیداس و مقایسه تصویری این پیراهنها با پیراهن تیم ملی ژاپن، شائبه غیر واقعی بودن قرارداد این کمپانی بزرگ و مطرح با فدراسیون فوتبال کشورمان بر سر زبانها افتاد!
 
عدم شفافیت و تنویر افکار عمومی از سوی فدراسیون فوتبال و متولیان امر در زمینه نحوه عقد و جزئیات قرارداد با آدیداس، به حدی رسید که گمانه زنی ها را به حد خطرناکی سوق داد و با فاجعه ملی و آبرو ریزی جهانی در آمیخت تا حدی که بسیاری از علاقمندان و دلسوزان فوتبال مدعی شده بودند تیم ملی ایران نه تنها پولی از محل تبلیغ این برند جهانی دریافت نمی کند، بلکه به دریافت لباس با کیفیت عالی و پُز دادن با این برند اکتفا کرده است!  
بازار داغ شایعات شاید از دیدار تیم ملی فوتبال کشورمان مقابل تیم ملی کره جنوبی وارد فاز جدید شد. تیم ملی در این مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۱۸ با پیراهن های آدیداسی به میدان رفت که کیفتش در حدی بسیار پایین بود و هم طراحی بسیار ساده ای داشت!
 
از همین جا انتقادات نسبت به این کیفیت و طرح لباسها از سوی مردم به اوج خود رسید. کاربران تصویری از پیراهن تیم ملی ژاپن را منتشر کردند که سال هاست با آدیداس همکاری می کند. منتقدان مدعی شدند بدون اینکه پیراهن ژاپنی ها را لمس کنید تنها از ظاهر و رنگ ها مشخص است که پیراهن تیم ملی ژاپن از کیفیت بسیار بالاتری نسبت به پیراهن تیم ما برخوردار است.
 
حکایتی که درباره دیگر تیم های آدیداس پوش در مقایسه با تیم ملی کشورمان نیز وجود دارد. چطور می شود آلمان، اسپانیا، بلژیک، آرژانتین و بسیاری دیگر از تیم های مطرح ملی دنیا از پیراهن های آدیداس استفاده کنند اما ۱۸۰ درجه متفاوت با آدیداسی که تیم ملی ایران به تن می کند. چطور می شود برای برخی تیم های ملی طراحی و کیفیت درجه یک محصولات آدیداس در نظر گرفته می شود و پیراهن درجه ۳ این کمپانی به تیم ملی ایران تعلق می گیرد؟
  
 چگونه ایتالیا با از دست دادن جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه، مبلغ نجومی ۱میلیارد دلاری آدیداس را از دست داد!
 
 فرانکو کارارو رئیس سابق کمیته ملی المپیک در تازه ترین اظهار نظر خود طی مصاحبه ای با پایگاه اینترنتی بلومبرگ مدعی شد ضرر  اقتصادی غیبت تیم ملی فوتبال ایتالیا در جام جهانی دست کم یک میلیارد دلار معادل ۸۹۰ میلیون یورو است.

حال اینکه چگونه است مبلغ سرسام آور یک میلیارد دلاری در صورت حضور ایتالیا در جام جهانی از سوی آدیداس به اعضای این تیم و فدراسیون فوتبال ایتالیا تعلق می گرفت اما از سوی دیگر این کمپانی آلمانی برای حضور قدرتمندانه تیم ملی فوتبال ایران با برچسب خوش رنگ آدیداس در رقابتهای مقدماتی این همایش جهانی و خبر ساز دنیای فوتبال هیچگونه تشویق و هدیه ای در نظر گرفته نشد؟  
 خبری از معرفی تیم ملی فوتبال ایران در کیت آدیداس جام جهانی ۲۰۱۸ نیست!
 
در هر صورت در چند روز اخیر تیم‌های ملی حاضر در جام جهانی ۲۰۱۸ به رونمایی از کیت طراحی شده‌شان می‌پردازند و در این میان تیم‌هایی که با شرکت تولیدی آدیداس قرارداد دارند زودتر از سایرین اقدام به رونمایی و انتشار تصاویر کیت‌هایشان کرده‌اند.

در این میان حتی تیم سوئد که باید در مرحله پلی‌آف مقابل ایتالیا به میدان برود و صعودش به جام جهانی قطعی نشده است هم از کیت خودش در جام جهانی رونمایی کرده است. اما شومبختانه با وجود ادعای مسئولان فدارسیون فوتبال کشورمان مبنی بر قرارداد با کمپانی آدیداس،‌ هیچ خبری از طراحی لباس برای جام جهانی وجود ندارد و با توجه به اینکه آدیداس زودتر از سایر تولیدی‌ها کار طراحی و رونمایی از لباس‌های جام جهانی را آغاز کرده، اسمی از ایران در این طراحی ها وجود ندارد، گویی برای آدیداس هیچ نقطه جذابی بابت استفاده تیم ایران از این برند وجود ندارد!
 
از ادعای دروغ قرارداد با آدیداس تا تحقیر ایران توسط آدیداس!
 
تیر ماه سال جاری فدراسیون فوتبال کشورمان مدعی شد با شرکت آدیداس به توافق نهایی رسید و پیش قرارداد هم بین طرفین امضا شد. در جزئیات این خبر آمده : فدراسیون فوتبال برای عقد قرارداد اسپانسرینگ پوشاک تیم‌های ملی با شرکت تولیدی البسه ورزشی آلمانی آدیداس به توافق نهایی رسید و پیش قرارداد هم بین طرفین مبادله و امضا شده است.

در همین دوره خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه در گزارشی رسمی به نقل از وکیل حقوقی فدراسیون فوتبال مدعی شد که فدراسیون فوتبال بعد از قطعی شدن صعود به جام جهانی شرایط جدید همکاری در جهت گرفتن امتیازهای بیشتر به شرکت آلمانی ارائه کرده است. سپس خبری منتشر شد که نشان می داد در تابستان گذشته وکلای حقوقی آدیداس و فدراسیون فوتبال تمام جوانب مربوط به این قرارداد را مورد ارزیابی و بررسی قرار دادند و پس از رسیدن به یک توافق کلی، اسناد و مدارکی مربوط به پیش قرارداد بین طرفین مبادله شده و به امضا رسیده است.

قرارداد فدراسیون فوتبال و آدیداس قرار بود تا پایان جام جهانی ۲۰۲۲ قطر اعتبار داشته باشد و بر اساس آن تمامی تیم‌های ملی فوتبال ایران در رده‌های سنی مختلف آقایان و بانوان از لباس‌های برند آدیداس استفاده خواهند کرد.

اما تا لحظه انتشار این خبر، هیچ روایتی در رابطه با تصدیق و تأیید رسمی این ادعاها منتشر نشده و قطعاً نشان از عدم وجود چنین قرارداد رسمی است، چرا که تیم ملی نوجوانان و جوانان ایران در بازی های اخیر از برندهای متفاوت و نام نا آشنا در دنیای فوتبال مدرن امروز استفاده کرده اند!
  
 بلومبرگ از عدم قرارداد فدراسیون فوتبال ایران با کمپانی آدیداس خبر داد
 
پایگاه خبری - اقتصادی بلومبرگ روز گذشته در گزارشی به تحلیل عملکرد سه کمپانی عظیم تولید البسه ورزشی آدیداس، نایکی و پوما در جام جهانی فوتبال و تیمهایی که توانسته اند تحت حمایت میلیارد دلاری خود قرار دهند پرداخت و از رقابت تنگاتنگ آدیداس و نایکی در تحت پوشش قرار دادن تیمهای محبوب فوتبال جهان و نتیجه این تجارت پر رونق خبر داد.
 
بلومبرگ خبر داد کیتهای طراحی شده برای تیم ملی فوتبال کشورهای مختلف از سوی این سه کمپانی بزرگ تولید و رونمایی شده و نویسنده با تعجب از اینکه تیم ملی فوتبال ایران به عنوان اولین تیمهای حاضر در این رقابتها تکلیفش روشن بوده چرا بدون اسپانسر مانده و تأکید می کند در حالیکه این روزها تصاویر ملی پوشان فوتبال ایران در سایت فیفا با آرم آدیداس در زمین فوتبال به نمایش گذاشته می شود، اما مقامات آدیداس به این نشریه تأکید کرده اند هیچ قراردادی با فدراسیون فوتبال ایران ندارند!
    

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۶۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» نوشته امیرحسین عرب‌پور با مقدمه محمدرضا دهشیری رییس دانشکده روابط بین الملل وزارت امور خارجه به‌تازگی توسط انتشارات وزارت امور خارجه منتشر شده و در سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران رونمایی می‌شود.

امروزه کشورهای بسیاری به اهمیت استفاده از دیپلماسی اقتصادی برای تسخیر افکار و اذهان جهانیان پی برده اند؛ زیرا دیپلماسی اقتصادی و تجاری هر کشور در ایجاد تصویر ملی مناسب نزد دیگران و تصحیح برداشت آن‌ها نقشی تعیین کننده ایفا می‌کند و می‌تواند در پیشبرد اهداف فرهنگی سیاسی کشورها نقش آفرینی کند. همانطور که چگونگی رفتار دولت‌ها در زیست بوم بین الملل بر افزایش یا کاهش قدرت نرم و توانایی آن برای تاثیرگذاری بر افکار عمومی کشورها موثر است، رفتار اقتصادی و تجاری یک کشور نیز عنصری تاثیرگذار بر تلقی و برداشت جامعه جهانی محسوب می‌شود.

امیرحسین عرب‌پور دانشجوی دکتری مدیریت بازرگانی دانشگاه تهران و کارشناس ارشد اندیشکده دیپلماسی اقتصادی دانشگاه امام صادق (ع) در پیشگفتار این کتاب آورده است: «برای فهم دقیق مسئله پژوهش در بخش اول به مبانی نظری شامل ۳ فصل دیپلماسی اقتصادی، برندسازی ملی و بررسی اقدامات ۴ تجربه موفق (چین، ترکیه، قطر و رژیم صهیونیستی) در این زمینه پرداخته می‌شود.

در بخش دوم کتاب شامل ۲ فصل به شناسایی ظرفیت‌ها و فرصت‌های دیپلماسی اقتصادی در جهت برندسازی ملی جمهوری اسلامی ایران و ارائه راهبردهای ارتقای برند ملی کشور از دیدگاه خبرگان سیاسی و تجاری ایرانی فعال در امور بین الملل توجه می‌شود. در واقع، رویکرد این پژوهش کیفی و از نوع اکتشافی است. به طوری که مبانی نظری کتاب با مرور منابع کتابخانه‌ای (با تاکید بر دهه اخیر) به منظور دستیابی به یک چارچوب و مدل مفهومی- مبتنی بر مدل‌های نظری برندینگ ملی- و بهینه‌گزینی گردآوری شد. در بخش دوم ابتدا ۱۰ ظرفیت و فرصت پیشران برندسازی ملی جمهوری اسلامی ایران مورد تبیین قرار گرفت و سپس برای ارائه راهبردها و راهکارهای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران از ابزار مصاحبه نخبگانی بهره برده شد تا راهبردها و راهکارها جنبه عملیاتی بیشتری داشته باشد. در این راستا تلاش شد برای افزایش دقت و کیفیت راهبردهای پیشنهادی پایان کتاب از نمایندگان تمامی دستگاه‌های دخیل در حوزه روابط اقتصادی خارجی کشور اعم از وزارت امور خارجه، اتاق‌های بازرگانی و سازمان توسعه تجارت مصاحبه عمیق انجام شود.

در نهایت ۱۰ راهبرد برای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر دیپلماسی اقتصادی به دست آمد که پیشنهاد می‌شود در سیاستگذاری خارجی کشور مورد استفاده قرار گیرد. از این رو، مطالعه کتاب حاضر به علاقمندان و سیاستگذاران حوزه روابط اقتصادی بین‌الملل و برندینگ ملی توصیه می‌شود تا در بستر آن شاهد تحول رو به جلو در پژوهش‌های برند ملی جمهوری اسلامی ایران باشیم».

در این کتاب علاوه بر تشریح مفاهیم نظری دیپلماسی اقتصادی و برند ملی، تجربه ۴ کشور منتخب و موفق در عرصه دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی مورد مداقه قرار گرفته است. همچنین کتاب حاضر با تمرکز بر ظرفیت‌ها و فرصت‌های دیپلماسی اقتصادی جمهوری اسلامی ایران، کوشیده است تا تحلیلی جامع از ظرفیت‌های برندسازی ملی کشور ارایه دهد. فصل پنجم کتاب از آن لحاظ درخور توجه است که به پیشنهاد راهبردهای ارتقای برند ملی جمهوری اسلامی ایران از طریق دیپلماسی اقتصادی مبادرت می ورزد؛ به ویژه آنکه این راهبردها از دل مصاحبه و گفتگو با صاحب نظران و چهره‌های با تجربه این حوزه به دست آمده است».

این کتاب در غرفه انتشارات وزارت امور خارجه در سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران رونمایی می‌شود.

کد خبر 6098262 الناز رحمت نژاد

دیگر خبرها

  • رونمایی «دیپلماسی اقتصادی و برندسازی ملی» در نمایشگاه کتاب
  • داوران ایرانی مسافر ریاض شدند
  • آواتر 15 ؛ یک شاسی بلند جدید دیگر با زبان طراحی نادر فقیه زاده (+تصاویر)
  • نخستین پلتفرم هیبریدی الکتریکی در جهان توسط چری ساخته شد
  • نقش بازاریابی محتوا در ساخت یک حضور آنلاین پرقدرت
  • مکمل خارجی و وارداتی نداریم | بیشترین تقلب در این مکمل‌هاست | روش‌ های تشخیص مکمل اصل از تقلبی 
  • والیبال ساحلی زیر ۱۹ ساله‌ ایران سهمیه جهانی گرفت
  • افشین قطبی شدیدا دلخور و به حضور در تیم ملی واکنش نشان داد
  • جام جهانی از تمام داوران فوتبال ایران گرفته شد | اعتراف مهم افشاریان؛ بله ما نتوانستیم
  • رونمایی از برند جام جهانی فوتبال ساحلی 2025 سیشل