Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@00:07:14 GMT

علم حوزه و دانشگاه باید بتواند مشکل جامعه را حل کند

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۹۶۹۷۰

علم حوزه و دانشگاه باید بتواند مشکل جامعه را حل کند

قم - یکی از مراجع تقلید با بیان اینکه ملت باید رشد و شکوفایی عقلی و علمی داشته باشد، تأکید کرد: حوزه و دانشگاه باید علمی داشته باشند که بتواند مشکل جامعه را حل کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی اسراء، آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی ظهر یکشنبه در دیدار محمدباقر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه ‌وبودجه کشور که در بنیاد بین‌المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد، ضمن تشکر از زحماتی که دولت و مردم برای کمک رساندن به زلزله‌زدگان انجام دادند برای درگذشتگان این حادثه آرزوی غفران الهی و برای مصدومان حادثه از ایزد منّان طلب سلامتی و شفای عاجل کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه به دستور اسلام به مقاوم‌سازی در ساخت خانه‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: در این گسل‌های زلزله برای همه آسیب هست اما اینکه می‌بینید چند صد نفر آسیب می‌بینند برای این است که آن حداقلّ دستورات اسلام رعایت نشده است، وجود مبارک پیغمبر(ص) در جریان کَندن قبر پسرش ابراهیم وارد قبرستان شد و مرتب سفارش می‌کند که این طور قبر را بکَن، آن گورکن شاکی شد که چرا اینقدر ایراد می‌گیرید. فرمود آدم طوری خانه می‌سازد که با یک تکان خراب نشود؛ فرمود تو چه کار داری این قبر مُرده است ما برای یک مُرده هم که خانه می‌سازیم محکم می‌سازیم.

استاد سطوح عالی حوزه ادامه داد: ملت باید رشد و شکوفایی عقلی و علمی داشته باشد که کشور را اداره کند، ولی اگر ملتی جیبش خالی باشد و دستش خالی باشد، این ویلچری است و قدرت قیام ندارد، لذا دولت به ملتی می تواند تکیه کند که ملت، ستون باشد.

وی در ادامه بر لزوم به کارگیری طلاب و دانشجویان در عرصه عمل و تولید تأکید کرد و اظهار داشت: هم حوزه و هم دانشگاه باید علمی داشته باشند که بتواند مشکل جامعه را حل کند، هم استاد باید طوری شاگرد تربیت کند که میزنشین نباشد، هم شاگرد باید طوری باشد که در سر هوس میز و پُست و مقام نداشته باشد، نه اینکه از همان اول این دانشجو به فکر میز است! فهمیدن و عاقل شدن حرام نیست، بی‌عقلی حرام است؛ وجود مبارک پیامبر(ص) هم که دست کارگر را بوسیدند، دست کارگری را بوسیدند که برای خودش کار می‌کرد، مزدوری در اسلام ممنوع است و غالب فقها حمل بر کراهت کردند برای اینکه با عزت و کرامت انسان هماهنگ نیست.

مسئله اقتصاد مقاومتی با سفارش و نصیحت حل نمی‌شود

آیت الله جوادی آملی در ادامه به جریان اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و اظهار داشت: مسئله اقتصاد مقاومتی با سفارش و نصیحت حل نمی‌شود، بلکه با علم حل می‌شود. لذا دانشگاه ها باید بدانند که نباید به دنبال میز نشینی بروند بلکه باید مستقیما از دانشگاه به تولید بروند.

وی ادامه داد: سرمایه‌فروشی خسارت است نه تجارت و نفت یک سرمایه است و نه درآمد؛ لذا نباید خام فروشی کرد بلکه باید آن را در چرخه تولید به کار گرفت، تلاش و کوشش ما این است که اقتصاد نه دولتی است، نه خصوصی است، نه خصولتی است، بلکه عمومی است.

با بانک‌های ربوی نمی‌توان تولید داشت

این مفسر قرآن کریم بیان داشت: با بانک‌های ربوی نمی‌توان تولید داشت، خدای سبحان در قرآن می‌فرماید گزینه نظامی روی میزِ قرآن من است، بانک‌های ربوی دارد با من می‌جنگند، اما ما باور نکردیم.

آیت الله جوادی آملی بیان داشت: در روایتی از ائمه به ما رسیده است که فرمود برادر دینی شما کسی نیست که هر چه شما گفتید تصدیق کند، برادر دینی این است که در مشورت به آدم حرفِ راست بزند نه فقط حرف‌های ما را تصدیق کند. ما تصدیق‌کننده نمی‌خواهیم ما یک دوست صادق می‌خواهیم، بنابراین این کشور به لطف الهی همه چیز دارد. لذا اگر بانک‌های ربوی اصلاح بشود، دانشجو هم به طمع میز درس نخواند، اساتید هم میزنشین‌پرور نباشند و اینها وقتی مدرک گرفتند، مستقیما وارد تولید و کار بشوند آن وقت این ملت مقتدر می‌شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۶۹۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس مصوبه هشتادمین نشست هیات مقررات زدایی در پایان سال گذشته، دبیرخانه این هیأت موظف بود تا موارد اصلاحی میزان حرایم تعیین شده در دستورالعمل مربوط به رعایت حرایم بهداشتی بین واحدهای دام، طیور، آبزیان و صنایع وابسته را با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تا تاریخ ٣۱ فروردین ۱۴۰۳ تعیین و در درگاه ملی مجوزها اعمال کند و بر این اساس از اول اردیبهشت ۱۴۰۳ ابلاغیه رییس سازمان دامپزشکی درباره حرایم بهداشتی دامی برای فعالان اقتصادی لازم الاجرا نیست.

به دنبال این مصوبه بود که در پایان فروردین ماه مجتبی نوروزی، اعلام کرد که سازمان دامپزشکی حذف قانون سابق فواصل و حرایم بهداشتی اعلام و آن را به استان‌ها ابلاغ کرده است.

رئیس سازمان دامپزشکی کشور همچنین اعلام کرد که از امروز، مجوز کسب و کارهای حوزه دامپزشکی بر اساس دستورالعمل جدید فواصل بهداشتی، صادر خواهد شد.

به گفته وی بعد از ۵۰ سال قانون فواصل بهداشتی بازنگری شد و تسهیل صدور مجوزهای کسب و کار در این حوزه به سرانجام رسید.

بر اساس آمارها، بیش از ۴ هزارو ۴۰۰ متقاضی مجوز کسب و کار تولیدات دامی به دلیل آنچه فواصل و حرایم بهداشتی اعلام می‌شد، بلاتکلیف مانده بودند.

محمدمهدی صفری، کارشناس مرکز پایش و بهبود فضای کسب و کار در خصوص ورود این مرکز به موضوع حرایم و فواصل بهداشتی دامپزشکی می‌گوید، آغاز مطالعه و بررسی این موضوع مرکز پایش محیط کسب و کار ابتدا با گزارش‌ها و شکایت مردمی بود؛ مردم تماس می‌گرفتند، نامه می‌فرستادند و گلایه داشتند که می‌خواهیم مجوز بگیریم اما سازمان دامپزشکی مانع مجوز می‌شود، می‌گوید حریم را رعایت نکردید.

به گفته وی بر اساس بررسی های این مرکز، ۴ هزار و ۴۰۰ مجوز کسب و کار در طول ۵ سال یعنی سال های ۹۷ تا ۱۴۰۱ فقط به دلیل عدم رعایت حریم بهداشتی رد شدند؛ یعنی ۴ هزار و ۴۰۰ فعال حوزه دام، طیور، آبزیان و صنایع وابسته به اینها با انگیزه می خواستند کسب و کاری را شروع کنند اما به در بسته خوردند.

وی با اشاره به چند نوبت نامه نگاری با وزارت جهاد کشاورزی از سوی مرکز و سپس نامه وزیر اقتصاد به وزیر وقت کشاورزی و طرح این مشکل و درخواست اصلاح آن یادآور شد: بالاخره در آبان ماه سال گذشته جلسه‌ای تشکیل شد و قول اصلاح در این خصوص داده شد.

گفتنی است در خصوص حرایم و فواصل بهداشتی ماده ۱۹ قانونی که مصوب ۵۳ سال پیش یعنی سال ۱۳۵۰ است الزاماتی تعیین و در سال ۱۳۵۱ آیین نامه آن در هیأت وزیران وقت مصوب می‌شود اما در سال ۱۳۸۸ در قانون نظام جامع دامپروری مقرر می‌شود که وزارت جهاد کشاورزی دستورالعمل دیگری را تدوین کند اما این دستورالعمل گرچه در سال های بعد نوشته شد اما به تایید هیات وزیران نرسید و لذا مبنا همان قانون بیش از ۵۰ سال پیش بود.

کد خبر 6092493

دیگر خبرها

  • رفع یک مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • رفع مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • توسعه فناوری موجب برتری کشور‌ها می‌شود
  • تشکل جامعه اسلامی در حوزه سیاست‌گذاری دانشگاه اثرگذار بوده است
  • نقش دانشگاه امیرکبیر در تحقق شعارهای سال و اقتصاد دانش‌بنیان
  • مشکل تورم با افزایش تولید از بن بست خارج می‌شود
  • تجلیل از نخبگان جامعه کار و تولید استان قزوین 
  • خودکشی پزشکان ایرانی در مرز هشدار؛ مشکل کجاست؟
  • از تولید توربین تا توسعه گلخانه‌های تولید بذر ودام اصلاح شده
  • در سال جهش تولید با مشارکت مردم، نواقص گذشته جامعه کارگری برطرف شود/ نیروی کار و کارگر موتور محرکه اقتصاد کشور است