Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساتین»
2024-05-02@12:44:49 GMT

کدام رشته های دانشگاهی پول سازترند؟

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۶۹۹۳۵۲

کدام رشته های دانشگاهی پول سازترند؟

انتخاب رشته تحصیلی در دانشگاه تصمیمی بزرگ و حساس است و آینده و سرنوشت جوانان را رقم می زند. چندین سال پس از تحصیل در دانشگاه، تفاوت درآمد بین برخی ازرشته‌ها که با تقاضای بیشتری در بازار کارروبرو هستند نسبت به آنهایی که شانس کمتری در بازار کار دارند، بسیار چشمگیر است.

 

دکتر جک بریتون، پژهشگر ارشد و اقتصاددان موسسه مطالعات مالی بریتانیا در یک پژوهش جدید به بررسی دلایل نابرابری در میزان درآمد رشته های مختلف پس از اتمام تحصیلات پرداخته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهش مستقل ازموسسات دولتی و با هدف آگاه سازی مردم به شرایط اقتصادی و درآمد حاصل از رشته‎های دانشگاهی و تخصصی مختلف صورت گرفته است.

مثلا در بریتانیا به طورمیانگین درآمد فارغ التحصیلان رشته پزشکی و دندان پزشکی ۴۶۷۰۰ پوند، اقتصاد ۴۰۰۰۰، هنرهای تجسمی ۲۰۱۰۰ پوند، کشاورزی ۲۲۰۰۰ و ارتباطات ۲۲۳۰۰ پوند است. این تفاوت می تواند به خصوص در بین فارغ التحصیلان با یک سطح تحصیلی، بیشتر خودنمایی کند.

 

مطالعات نشان می دهند که رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی پولسازترین رشته‌های دانشگاهی اولین پنج سال پس از فارغ التحصیلی هستند. میانگین درآمد یک پزشک و یا دنداپزشک جوان بین ۴۰ تا ۵۰ هزار پوند در سال است. اما اگر اقتصاد خوانده اید یا قصد آنرا دارید نگران نباشید درآمد قابل توجهی پس از فارغ التحصیلی خواهید داشت. پس از آن برخلاف انتظارات رشته ریاضی قرار می گیرد البته اگر بخواهید تنها به تدریس در دانشگاه و غوطه ور شدن در علم ریاضی متمرکز شوید پولدار نخواهید شد ریاضیدانهای پولساز وارد تالارهای بورس و شرکتهای مرتبط با بورس و بانکها می شوند. دامپزشکان هم شانس زیادی برای پولسازی تنها پنج سال پس از فارغ التحصیلی دارند و پس از آنها مهندسان در رشته‌های مختلف قرار می گیرند. بسته به نوع نیاز کشوری که در آن هستید رشته‌های مختلف مهندسی همواره می تواند به شما برای کسب درآمد قابل قبول در سراسر دنیا کمک کند.

 

این مطالعات همچنین نشان می دهد که اگر قصد پولسازی دارید به هیچ وجه نباید دنبال رشته هایی از دست هنر و کشاورزی و روانشاسی و رشته‌های مرتبط به آموزش و پرورش کودکان و نوجوانان بروید. حتی رشته ارتباطات که در دهه‌های گذشته در زمره رشته‌های پردرآمد محسوب می شد امروز یکی از رشته هایی است که می توان آنرا در زمره رشته‌های با دستمزد پایین قرارداد.

 

از سوی دیگر عواملی مثل جنس (زن یا مرد) پیش از انتخاب رشته می تواند بر درآمد فارغ التحصیلان تاثیرگذار باشد. در بریتانیا فارغ التحصیلان مرد بیشتر از زنان هستند. تبعیض درآمد بین زن و مرد پس از پنج سال به حدود ۳۵۰۰ پوند و به عبارتی به ۱۴ درصد می رسد. برخی بر این نظرند که شاید این شکاف به دلیل انتخاب رشته هایی با پتانسیل درآمد پایین توسط زنان است. اما در حالت کلی پس از اتمام تحصیلات، مردان بیشتر از زنان درآمد کسب می کنند.

 

یک دلیل دیگر شاید انتخاب رشته های کم درآمدتر توسط زنان باشد. رشته هایی چون هنرهای تجسمی، پرستاری، روانشناسی و علوم اجتماعی بیشتر مورد علاقه دانشجویان دختر است تا پسران.

 

البته این تفاوت درآمد همیشه ناشی از انتخاب شخصی نیست بلکه گاهی نیز به بسترخانوادگی که فرد به آن تعلق دارد، بستگی دارد. افرادی که از خانواده های مرفه تر هستند، بیشتر تمایل دارند که دانشگاه های مهم و معروف را برای ادامه تحصیل انتخاب کنند.

 

به نظر می رسد افزایش هزینه‌های تحصیلی دانشجویان در بریتانیا تا حدود ۹۲۵۰ پوند در سال، میزان بدهی آنها را افزایش خواهد داد و احتمالا بسیاری از آنها توان بازپرداخت وام تحصیلی خود را نخواهند داشت. ناتوانی در بازپرداخت وام تحصیلی بر فارغ التحصیلانی که درآمدهای کمتری دارند فشار بیشتری تحمیل خواهد کرد.

منبع: ساتین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت saten.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساتین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۶۹۹۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخاب رشته بیش از ۸۸ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳

علیرضا کریمیان، مدیرکل روابط عمومی سازمان سنجش آموزش کشور گفت: تا ظهر امروز بیش از ۸۸ هزار نفر نسبت به مشاهده و دریافت کارت ورود به جلسه نوبت اول آزمون سراسری ۱۴۰۳ اقدام کرده‌اند.

وی بیان کرد: در آزمون دکتری ۱۵۱۶۴۳ داوطلب شرکت کرده که تعداد ۱۲۵۱۷۴ نفر مجاز به انتخاب رشته شده‌اند.

وی افزود: انتخاب رشته آزمون دکتری از طریق سایت سازمان سنجش آغاز شده و تا پایان ۱۲ اردیبهشت ادامه خواهد داشت.

کریمیان تاکید کرد: اسامی معرفی‌شدگان دارای حدنصاب به منظور شرکت در مرحله دوم شامل مصاحبه، بررسی سوابق علمی و پژوهشی در دهه اول خرداد ۱۴۰۳ از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آموزش کشور منتشر خواهد شد.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی دانشگاه و كنكور

دیگر خبرها

  • آغاز به کار بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان
  • برای میکاپ عروس، به کدام آرایشگاه زنانه تهران مراجعه کنیم؟
  • ۸۸ هزار داوطلب دکتری انتخاب رشته کردند
  • انتخاب رشته بیش از ۸۸ هزار نفر در کنکور دکتری ۱۴۰۳
  • هشدار رئیس دانشگاه آزاد به ناهنجاری در انتخاب رشته دانشگاهی
  • مهلت انتخاب رشته دکتری برای بار سوم تمدید شد
  • کدام بازیکنان استقلال به نبرد تبریز نمی‌رسند؟
  • هزینه‌ها کلانی که هوش مصنوعی روی دست مایکروسافت می‌گذارد
  • انتخاب وزارت علوم به میزبانی بخش دانشگاهی سی و دومین دوره نمایشگاه قرآن
  • مهلت انتخاب رشته در آزمون دکتری سال ۱۴۰۳ برای بار سوم تمدید شد