Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-05-06@23:10:15 GMT

استانهایی که رکورددار مرگ و میر نوزادان هستند

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۰۱۰۸۶

محمد حیدرزاده رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره میزان مرگ و میر نوزادان در کشور، اظهار کرد: میزان مرگ و میر نوزادان در کشور در سال ۲۰۱۶ میلادی حدود ۹ و نیم در هر هزار تولد زنده بود، ولی در آمار جهانی در زمینه مرگ و میر نوزادان نارس نداریم به طور کلی از هر سه تا چهار نوزادی که با وزن زیر هزار و ۵۰۰ گرم و سن زیر ۳۲ هفته به دنیا می‌آیند یک نوزاد جان خود را از دست می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین میزان مرگ و میر در نوزادان با وزن پایین به طور چشمگیری افزایش پیدا می‌کند.

وی بیان کرد: سطح دانش و سواد سلامت خانواده‌ها به ویژه مادران نقش مؤثری در کاهش مرگ و میر نوزادان دارد به طوری که مادری که سطح سواد سلامت بالایی داشته، در یک خانواده امن پرورش پیدا کرده و تغذیه مناسب داشته باشد احتمال تولد نوزاد نارس در چنین شخصی کاهش پیدا می‌کند. بنابراین مادران بین سنین ۱۸ تا ۳۰ سالگی باید سطح سواد سلامتی بالایی داشته باشند که خوشبختانه در بیشتر مناطق کشور سطح سواد سلامتی مادران بالا است، ولی سطح سواد سلامت در برخی از مناطق کشور مانند سیستان و بلوچستان، جنوب خوزستان و شرق کردستان و کرمانشاه پایین و به تبع میزان مرگ و میر نوزادان در این مناطق بالا است.

رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز افزود: سازمان‌های مختلف دیگر مانند آموزش و پرورش و سازمان‌های اقتصادی و صنعتی نیز در سطح سواد سلامت مادران تأثیر بسزایی دارند در صورتی که ما قصد داشته باشیم نوزاد نارسی را نجات بدهیم باید هزینه‌های زیادی را متحمل شویم به طوری که هر شب بستری نوزادان نارس در بیمارستان‌های دولتی حدود یک میلیون تومان برای خانواده هزینه دارد که در بخش خصوصی این رقم حدود ۲ تا ۳ برابر می‌شود.

سهم کم وزارت بهداشت و پزشکان در جلوگیری از به دنیا آمدن نوزادان نارس

حیدرزاده تأکید کرد: وزارت بهداشت، پزشکان و تمام بدنه سیستم بهداشتی تنها حدود ۲۵ درصد در تولد نوزادان سالم و جلوگیری از به دنیا آمدن نوزادان نارس نقش دارند و عوامل اجتماعی ۷۵ درصد در این زمینه مؤثر هستند. متأسفانه در سال‌های اخیر سن ازدواج در کشور بالا رفته است بنابراین باید سن ازدواج پایین‌تر بیاید و زمان حاملگی مادران قبل از ۳۰ تا ۳۵ سالگی باشد زنان باید به ویژه در مناطق روستایی کشور بهداشت را رعایت کنند.

تاثیر شدید دخانیات افزایش تولد نوزادان نارس

وی تصریح کرد: اعتیاد مادران یک مشکل جدی است. زنان با اینکه می‌دانند باردار هستند، اما باز هم به استعمال سیگار و دخانیات ادامه می‌دهند که این موضوع تأثیر چشمگیری روی کاهش سلامتی کودکان و افزایش تولد نوزادان نارس دارد بنابراین اگر قصد داریم که آینده‌ای سالم‌تر داشته باشیم و میزان مرگ نوزادان کاهش پیدا کند باید عوامل اجتماعی مؤثر در سلامت را در نظر بگیریم. سازمان جوانان و ورزش، وزارت صنعت و گردشگری و به طور کلی تمام صنایع در زمینه سلامت نوزادان دخیل هستند.

رئیس اداره سلامت نوزادان وزارت بهداشت و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تبریز گفت: متأسفانه در چند سال اخیر خشونت علیه زنان افزایش پیدا کرده است در خانواده‌هایی که خشونت علیه زن بیشتر است تولد نوزادان نارس نیز افزایش پیدا می‌کند هر چه بیشتر روی سلامت و امنیت روانی مادران کار کنیم، سلامتی نوزادان نیز بیشتر حفظ می‌شود.

حیدرزاده با بیان اینکه تعداد چشمگیری از حاملگی‌ها و زایمان‌ها در استان‌های جنوب شرقی کشور مانند سیستان و بلوچستان در سن زیر ۱۶ سالگی رخ می‌دهد، عنوان کرد: این مادران و فرزندانشان در معرض خطرهای جدی هستند بنابراین ما باید آموزش‌های لازم را به دختران این مناطق بدهیم و به آموزش و پرورش، کار و اشتغال جوانان استان‌های جنوب شرقی کشور توجه بیشتری داشته باشیم.

وی یادآور شد: نرخ مرگ و میر نوزادان در تهران در هر هزار تولد زنده حدود ۲ و در تبریز نیز این رقم نزدیک به ۲ است در حالی که در استان سیستان و بلوچستان این رقم به عدد ۲۰ می‌رسد بنابراین ما باید سعی کنیم که عدالت در توزیع رفاه اجتماعی، آموزشی و اقتصادی در کشور صورت بگیرد در استان سیستان و بلوچستان تعداد موالید نوزادان حتی تا ۲۰ نیز می‌رسد. در صورتی که افزایش موالید باید در شهر‌هایی باشد که امکانات، سطح سواد سلامت و امنیت بالایی دارند.

منبع: پارسینه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۰۱۰۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است

آلودگی هوا زمستان و تابستان نمی‌شناسد و در تمام سال چهره آسمان را کدر می‌کند، بنابراین آمار و میزان آلایندگی‌ها برای شهروندان مهم است تا بدانند هر روز شاخص کیفی شهرها در چه سطحی قرار دارد، لازم است بدانیم امروز هوای شهر اهواز ناسالم و تعداد ۲۱ شهر سالم و پاک است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، اگر نگاهی به روز گذشته و امروز _یکشنبه شانزدهم اردیبهشت_ بیندازیم، می‌توانیم میزان و شدت آلودگی هوا که بر آسمان شهرهای مختلف گسترده شده است را به‌خوبی حس کنیم، از این‌رو خبرگزاری ایمنا به مقایسه شاخص کیفی هوا در شهرهای مختلف پرداخته است، بنابراین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست، امروز شاخص کیفی هوای هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای)، بسیار ناسالم (بنفش) و ناسالم (قرمز) قرار ندارد.

بر این اساس، دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در کلانشهر اهواز با شاخص ۱۰۸، در وضعیت ناسالم (نارنجی) قرار دارد، در حالی که روز گذشته شهر مشهد در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشت.

در همین راستا، شرایط کیفی هوا امروز در ایستگاه کلانشهرهای تبریز با شاخص ۶۱، اصفهان با شاخص ۶۴، کرج با شاخص ۵۹، بوشهر با شاخص ۹۷، بیرجند با شاخص ۷۱، بجنورد با شاخص ۵۶، زنجان با شاخص ۸۷، سمنان با شاخص ۵۴، زاهدان با شاخص ۷۶، قم با شاخص ۶۰، سنندج با شاخص ۸۶، کرمان با شاخص ۶۲، کرمانشاه با شاخص ۷۵، یاسوج با شاخص ۶۴، اراک با شاخص ۶۲ و همدان با شاخص ۵۵، وضعیت هوای سالم (زرد) قرار دارد. اما روز گذشته شهرهای بجنورد، زنجان، زاهدان، سنندج، کرمان، اراک در موقعیت هوای سالم (زرد) بودند.

قابل توجه است که دستگاه سنجش کیفیت هوا امروز در شهرهای ارومیه با شاخص ۳۱، اردبیل با شاخص ۳۲، تهران با شاخص ۴۸، شهرکرد با شاخص ۲۲، مشهد با شاخص ۵۰، در وضعیت پاک (سبز) قرار دارد، در حالی که روز گذشته پانزدهم اردیبهشت شهرهای تبریز، ارومیه، اردبیل، اصفهان، کرج، بوشهر، تهران، بیرجند، اهواز، سمنان، زاهدان، قم، کرمانشاه، یاسوج و همدان در وضعیت پاک (سبز) ثبت شدند.

به این ترتیب امروز شرایط کیفی هوای کلان‌شهرهای ایلام، شیراز، قزوین، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد ثبت نشده است، به طوری که روز گذشته کلانشهرهای ایلام، شهرکرد، شیراز، قزوین، گرگان، رشت، خرم‌آباد، ساری، بندرعباس و یزد بدون داده ثبت شد.

در نهایت بر اساس داده‌های موجود سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط زیست و مقایسه شاخص کیفی هوا، امروز هیچ‌کدام از شهرها در وضعیت بسیار خطرناک (قهوه‌ای)، بسیار ناسالم (بنفش)، ناسالم (قرمز) ثبت نشدند، اما یک شهر ناسالم (نارنجی)، تعداد ۱۶ شهر سالم (زرد)، پنج شهر پاک (سبز) و شمار ۹ شهر بدون داده ثبت شدند، در حالی که روز گذشته یک شهر ناسالم (نارنجی)، شش شهر سالم (زرد)، تعداد ۱۵ شهر پاک (سبز) و هشت شهر بدون داده درج شدند.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است.

کد خبر 750798

دیگر خبرها

  • راه‌اندازی بخش جدید مراقبت‌های ویژه نوزادان در بیمارستان اهواز
  • رابطه تاریخ تولد رند و افزایش اوتیسم + فیلم
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • پیشرفت‌های خیره کننده ایران در حوزه سلامت مادران
  • نقش موثر مامایی در کاهش آمار سزارین و افزایش زایمان طبیعی
  • اهواز رکورددار آلودگی هوا / شاخص کیفی ۲۱ شهر سالم و پاک است
  • پانزدهمین جشنواره گل غلتان نوزادان امیریه دامغان برگزار می‌شود
  • نقش ماما در سلامت زنان و نوزادان
  • تدوین برنامه مراقبت از راه دور نوزادان نارس بعد ازترخیص در اصفهان
  • مریوان رکورددار بارش باران در کردستان