Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسکانیوز»
2024-04-29@11:23:40 GMT

خطر شیوع بیماری در مناطق زلزله زده

تاریخ انتشار: ۲۹ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۱۰۱۸۵

خطر شیوع بیماری در مناطق زلزله زده

طارق کعب، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس دانشگاه خبرگزاری ایسکانیوز گفت: بعد از وقوع زلزله و مشاهده خرابی ها، به نهادهای دولتی از جمله هلال احمر و استانداری مراجعه و برای کمک رسانی به زلزله زدگان اعلام آمادگی کردیم، چرا که حضور مستقیم و بدون شناخت اولیه از منطقه را موجب بی نظمی می دیدیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ساعت پنج صبح روز اول پس از زلزله، اولین تیم را به همراه هلال احمر به مناطق زلزله زده اعزام کردیم و یک ساعت بعد تیم دوم را به منطقه اعزام کردیم، ولی متاسفانه در اولین روز بعد از زلزله دیدیم که خود نهادهای دولتی اوضاع مناطق زلزله زده چندان دستشان نیامده است و خودمان به صورت خودجوش وارد عمل شدیم.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: یک روز در منطقه سرپل ذهاب، روستاهای اطراف و ازگله، قصر شیرین و روستاهای اطراف عملیات شناسایی و بازرسی را انجام دادیم که اوضاع منطقه به چه صورت هست و میزان خسارت چقدر است؛ بعد ازشناسایی یکی از روستاهای دشت ذهاب را انتخاب کردیم که این روستا در زلزله تقریبا 97 درصد خرابی و 22 نفر کشته داشت، این روستا را انتخاب کردیم و در آن مستقر شدیم.

وی ادامه داد: ابتدا کمک های مردمی که به دستمان می رسید را بین اهالی این روستا و شهر سرپل ذهاب توزیع کردیم و سپس به 4 گروه پنج نفره تقسیم شدیم و در داخل شهر مشغول آواربرداری شدیم؛ وسایل خانگی، علوفات حیوانات و بذر کشاورزی اهالی روستا را از زیر آوارها خارج کردیم و آن را با پلاستیک محافظت کردیم تا در برابر باران احتمالی در امان باشد.

طارق کعب اظهار داشت: یکی از کمبودهای جدی که روزهای اول احساس کردیم بحث سرویس بهداشتی در روستاها بود که به علت زلزله، تخریب شده و قابل استفاده نبودند، چند تیم درگیر بازسازی موقت سرویس بهداشتی در روستا شدند و سعی کردیم تعدادی از سرویس بهداشتی را با خارج کردن آوار قابل استفاده کنیم، علاوه بر این کار 3 حلقه دستشویی صحرایی در کنار چادر زلزله زدگان ایجاد کردیم.

مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه رازی کرمانشاه گفت: هم اکنون موضوع مهم روستاهای زلزله زده وجود مردار و لاشه های حیوانات در منطقه هست که اگر باران بیاید ممکن است سبب شیوع بیماری های مختلف در منطقه شود؛ این موضوع را بارها به نهادهای مختلف دولتی تذکر دادیم، اما هنوز متاسفانه این لاشه های حیوانات در منطقه هست و معدوم نشدند.

وی افزود: با توجه به وجود لاشه های حیوانات و امکان شیوع بیماری های خاص یک تیم از دانشجویان دامپزشکی را به مناطق زلزله زده اعزام می کنیم.

طارق کعب تاکید کرد: در خیلی از روستاهای زلزله زده بذرهای کشاورزی همچنان زیر آوار است و خارج نشده و جا دارد به این مسئله توجه بیشتری شود.

دبیر شورای تبین مواضع بسیج دانشجویی استان کرمانشاه با توجه به سرمای هوا، وسایل گرمایشی را مهمترین نیاز زلزله زدگان دانست و افزود: وسایل بهداشتی و کمک های مردمی آنقدر بوده که تقریبا همه مناطق زلزله زده را پوشش داده است، ولی بحث بهداشت داخل روستاها و مناطق زلزله زده چندان رعایت نمی شود و احتمال شیوع بیماری های خاص در منطقه هست.

طارق کعب در مورد وضعیت توزیع اقلام در مناطق زلزله زده گفت: با گذشت 2 روز از زلزله موج کمک های مردمی که به منطقه رسید، در برخی مناطق اسراف را شاهد بودیم که با ایجاد انبارها برای دپوی کمک های مردمی، این مسئله تا حدی رفع شده است.

طارق کعب بسیج دانشجویی رازی کرمانشاه زلزله

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۱۰۱۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه علوم پزشکی سبزوار: بیماری مالاریا نداشته ایم

  به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز خراسان رضوی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سبزوار به خبرنگاران گفت: در سال‌های قبل تعدادی افراد مبتلا به مالاریا در غرب خراسان شناسایی شده بودند که با انجام مراحل تشخیص سریع بیماری و شروع درمان به موقع، از انتقال محلی آن جلوگیری شده بود.   دکتر سیدمجید غضنفری افزود: مواردی هم که برای اولین بار در برخی استان‌ها از جمله همدان، خراسان شمالی، چهارمحال و بختیاری و نیز محدوده دانشگاه علوم پزشکی سبزوار در خراسان رضوی و برخی مناطق پاک کشور، ثبت شده، همگی مالاریای وارده و غیربومی بوده و به علت سفر به مناطق جنوب شرقی بوده است.   وی ادامه داد: مالاریا از بیماری‌های منتقله است که توسط پشه آنوفل از انسان آلوده به افراد سالم منتقل می‌شود و این پشه در اکثر مناطقی که دارای آبگیر، برکه و یا رودخانه باشند، به وفور دیده می‌شود.   غضنفری افزود: این بیماری می‌تواند در صورت ورود افراد بیمار از مناطق آلوده کشور به مناطق پاک و گزش پشه آنوفل، به صورت محلی انتقال پیدا کند که خطر اپیدمی بیماری را نیز به همراه دارد.   وی گفت: استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و جنوب کرمان از جمله مناطقی هستند که در آن بیماری مالاریا به صورت بومی وجود دارد و متاسفانه این بیماری در سیستان و بلوچستان در حال افزایش است و افرادی که به عنوان مسافر و یا دلایل شغلی مانند رانندگی، سربازی، خدمت نظامی و انتظامی به این مناطق رفت و آمد می‌کنند، در معرض خطر این بیماری قرار دارند.   دکتر غضنفری یادآوری کرد: در صورت درمان نشدن به موقع بیماری، ضمن خطر مرگ و میر بالا، احتمال انتشار بیماری مالاریا از طریق گزش پشه آنوفل و انتقال آن به دیگران وجود دارد.   وی بیان کرد: شهروندان در صورت مشاهده علایم تب و لرز شدید در خود، پس از سفر به مناطق آلوده، به پزشک و یا مراکز خدمات جامع سلامت، مراجعه کنند.   دانشگاه علوم پزشکی سبزوار با بیش از هزار و ۱۰۰ تخت بیمارستانی در قالب شش بیمارستان، ۴۵ مرکز خدمات جامع سلامت فعال، ۳۱ پایگاه شهری و یک پایگاه روستایی، همچنین ۱۹۵ خانه بهداشت به بیش از نیم میلیون نفر جمعیت شهرستان‌های جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد خدمات بهداشتی و درمانی می‌دهد.

دیگر خبرها

  • افتتاح دو پروژه راه آهن ملایر کرمانشاه و پایان بازسازی مناطق زلزله‌زده
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • ساختمان‌های اداری باقیمانده در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه بازسازی و تکمیل می‌شود
  • مبلغ مسئولان کرمانشاه برای تکمیل مناطق زلزله‌زده دقیق نیست
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • شیوع بیماری ناشناخته در بدخشان
  • دانشگاه علوم پزشکی سبزوار: بیماری مالاریا نداشته ایم
  • هیچ موردی از بیماری مالاریا در غرب خراسان ثبت نشده است