Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بسیج نیوز»
2024-04-29@01:25:19 GMT

حوادث طبیعی فارغ از نگاه قومیتی

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۲۲۸۷۴

حوادث طبیعی فارغ از نگاه قومیتی

بروز حوادث طبیعی مثل زلزله یا هر حادثه مشابه دیگر آنچنان تلخ و درد آور است که یادآوری آن برای کسی که حداقل یکبار آن را در طول عمر خود تجربه کرده باشد ، شنیدن خبرش در صدها کیلومتر آنسوتر نیز موجب تکدر خاطر و رنجش خواهد بود و تفاوتی نمی کند که انسانهای گرفتار در این مصیبت با کدامین زبان تکلم می کنند ویا در کدامین دین یا مذهب روزانه درمقابل خدای خویش می ایستند و عبادت پروردگارشان را بجا می آورند و بلکه فراتر از آن ، فارغ از نژاد و مذهب ،  فقط به عنوان یک انسان گرفتار در این مصیبت موجب برانگختگی احساسات و فطرت پاک هم نوعان خود می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

یکشنبه شب،  بار دیگر طبیعت از چهره مهربانانه خویش خارج شد و در طرفه العینی همه داشته های این دنیایی بخشی از مردمان زحمت کش کشور عزیزمان و برادرانمان را در کشور همسایه گرفت و ملتی را داغدار کرد. زلزله یا هر حادثه مشابه دیگر که هر از گاه بر ما عارض می شود امری طبیعی و برای امتحان بشر است تا در میان این سختی ها و محنت ها به یاد آوریم همواره نیازمند پالایش خویش در مقابل پروردگاریم و بدانیم که او تنها نقطه اتکاست. زلزله کرمانشاه که علاوه بر مردم این استان ، قلب مردم نجیب و سخت کوش دیگر استانهای کرد زبان ما در غرب کشور جریحه دار کرد، در شرایطی رخ داد که دشمن در ماههای اخیر بیشترین تلاش را می کرد تا  با ابزار تفرقه قومی و مذهبی پروژه شکاف را که در بیرون از ایران طراحی و سازماندهی شده بود را کلید بزند.اما دیدیم با دریافت اولین خبرها از زلزله در غرب کشور، بی معطلی همه آمدند تا مرهمی باشند برقلب زخم خورده از طبیعت در این منطقه جغرافیایی و فراموش شود آن شیطنت هایی که دشمنان کرد و فارس و شیعه و سنی در ماههای اخیر و پس از همه پرسی شکست خورده کردستان عراق برای این مردم وفادار و مظلوم طراحی و اجرا کرده بودند.

 

در زلزله غرب کشور سپاه دوشادوش ارتش با یک تقسیم کار در مناطق زلزله زده به کمک هموطنان خود شتافتند و همه امکانات خود اعم از انسانی و تجهیزاتی را بسیج کردند تا ثابت کنند که آنها نه تنها در فضای پر تلاطم سیاسی و جوسازی های کینه توزانه دشمن کمر همت برای تامین امنیت برادران کرد خود بسته اند ، بلکه با نگاه "چو عضوی به درد آورد روزگار – دگر عضو ها را نماند قرار" ، آمده اند در کنار تامین امنیت ،با بذل خدمت بی منت در چنین حادثه ای دردهای آنها را مرهم باشند. و اگر عمق این فاجعه به این گستردگی در استانهای غربی کشور نبود یقینا همانگونه که در حمله داعش به شمال عراق وپس از رد درخواست مسعود بارزانی از آمریکایی ها برای مقابله با داعش و تامین امنیت کردستان عراق ، سردار سلیمانی در همان ساعات اولیه به کمک آنها شتافت، حتما بچه های سپاه با دریافت خبر زلزله به کمک برادران کرد خود به کردستان عراق گسیل می شدند تا ثابت کنند ارزشهای دینی و انسانی فراتر از هر گونه علقه های مذهبی و قومی است. با اجماع توانمندی هایی که در مجموعه نظام اعم از بخش های نظامی و دولتی صورت گرفته ، یقین داریم در کمترین زمان وضعیت زلزله زده ها در مناطق غرب کشور سامان خواهد یافت و از هم اکنون ایران اسلامی بویژه نیروهای امنیت آفرین سپاه پاسداران در دفع تهدیدات داعش از عراق، این آمادگی را دارند که به کمک مردم زلزله زده مناطق کردستان عراق بروند و بار دیگر خاطره کمک به مجروحان شهر حلبچه در اقدام وحشیانه صدام در حمله شیمیایی به این شهر را زنده کنند. ایران اسلامی هیچگاه نسبت به سرنوشت ملت های منطقه بویژه همسایگانی که علقه های خاص دینی بین آنها برقرار بوده، بی تفاوت نبوده است و این رفتار را در اوج زمانی که ما با عراق در دوره صدام در جنگ بودیم نسبت به مناطق کرد نشین عراق اثبات کرده است.

 

اما تاسف آنجاست ، در شرایطی که همه باید دغدغه کمک به مردم گرفتار در یک حادثه طبیعی را داشته باشند و رسانه نیز بیشترین رسالت را در همگرایی و بسیج امکانات برای مناطق زلزله زده بر عهده دارد ، به یکباره شاهدیم که روزنامه "شرق" دیروز در انعکاس اولین خبر زلزله، اگر نگوییم از سر اغراض حتما از سر بی مسئولیتی خود تیتر یک خود را چنین میرود " زلزله عراق ایران را لرزاند". این تیتر به ظاهر ساده،  در واقع  دهها تحلیل را در درون خود نهفته داشت که حداقل آن این است که یک شهروند ایرانی با دیدن این تیتر، ناخودآگاه در ذهنش این تداعی می شودکه تمام مشکلات ما از ارتباط و نزدیکی ایران به عراق است و بیش از آنکه یک تیتر اجتماعی باشد ، تیتری سیاسی است. این در حالی است که مدعیان گزافه گوی جریان منتسب به این روزنامه همواره بر طبل حمایت از قومیت ها می کوبند بدون آنکه ذره ای اعتقاد به انسجام ملی و برخورداری همه اقوام از ظرفیت های همگرایی در کشور را داشته باشند. بنابراین زلزله در استا نهای غرب کشور و مناطق کرد نشین ، عیار خوبی برای سنجش صداقت کسانی است که ادعای همراهی با قوم کرد را دارند وسنگ آنها را بر سینه می زنند. چرا که صداقت داشتن نسبت به اقوام در زمانی مشخص می شود که بی منت و از سر اخلاص آستین همت را در زمان گرفتاری آنها بالا زده و بدون محاسبه ضرر و نفع به کمک آنها بشتابیم و اینگونه خدمت را نیروهای انقلاب و دلسوزان واقعی این ملت بدرستی بلدند و به آن عمل می کنند و جریان روشنفکر خزیده در پستوی لیبرالیسم و عوامل رسانه ای آنها با این ادبیات و رفتارها فرسنگ ها فاصله دارند.

 

منبع: بسیج نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت basijnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بسیج نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۲۸۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، گفت: سال گذشته در کشور ۱۶ هزار زلزله به ثبت رسیده است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، محمدحسن نامی امروز در نشست ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران استان که در استانداری برگزار شد، با اشاره به اینکه یک میلیون و 200 هزار شرکت صنعتی بالای 500 نفر و 150 هزار شرکت معدنی وجود دارد، اظهار داشت: این کارکنان می‌توانند در قالب تیم‌هایی تحت آموزش قرار بگیرند و در بحران‌ها در کنار دستگاه‌های امدادرسان باشند.

وی با بیان اینکه در صنعت بیمه باید از روش‌های نوین استفاده شود که سبب جذب مشتری شود افزود: براساس آمار اعلام شده تکرار وقوع زلزله در کرمانشاه حدود 40 تا 45 سال بوده و در آخرین زلزله 37 هزار واحد تخریب شده است و نسبت به میزان دریافتی بیمه این تعداد بسیار ناچیز است.

نامی گفت: باید مردم به بیمه اطمینان داشته باشند و ظرفیت آن افزایش یابد که در صورت تخریب منزل، فرد اطمینان داشته باشد که با خسارت بیمه منزل او تا انتها ساخته می‌شود و دغدغه دیگری نداشته باشد. 

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه در سیل خرداد ماه سال گذشته 179 هزار هکتار خسارت دید که کمتر از 10 درصد بیمه بودند افزود: 1961 خودرو گرفتار سیل شدند که هیچکدام بیمه نبودند و این هنر بیمه‌گران است که مردم را ترغیب کنند.

نامی با بیان اینکه 8000 کیلومتر شبکه برق، آب و گاز در کشور وجود دارد که باید بیمه شود عنوان کرد: ساختمان‌های دولتی نیز باید بیمه شوند و در صورت تخریب مکانی بالاترین فرد در دستگاه مسئول است و این موضوع به همه دستگاه‌ها ابلاغ شده است.

وی با اشاره به اینکه از 66 مخاطره‌ای که تاکنون در دنیا شناسایی شده 44 مورد ان در کشور ما به وقوع پیوسته است گفت: مهمترین مخاطرات کشور ما به ترتیب سیلاب، زلزله، فرونشست، آتش سوزی، سرمازدگی و خشکسالی و غیره است و دو مورد اول از اهمیت بسیاری برخوردار هستند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه برای زلزله باید عزم عمومی وجود داشته باشد که مقاومت سازه را به هشت ریشتر و برای اماکن حساس به 10 ریشتر برسانیم افزود: سالانه در کشور حدود 15 هزار زلزله رخ می‌دهد که یک پنجم آن بالای چهار ریشتر است.

نامی گفت: در سال‌هایی که زلزله‌های مهم در کشور رخ داده همچون زلزله کرمانشاه 19 هزار و 300 زلزله به ثبت رسید و در زلزله بم 18 هزار و زلزله منجیل نیز به بیش از 20 هزار زلزله رسیده بود و این نشانگر مهمی محسوب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه سال گذشته 16 هزار زلزله به ثبت رسید افزود: صفحه ایران از چهار صفحه از بیرون تحت فشار است که خطرناک‌ترین آن شبه جزیره عربستان است و در نیمه اول سال گذشته در حرکتی غیرقابل انتظار حدود 21 میلی‌متر حرکت کرد در حالی که سال‌های قبل کمتر از یک میلی‌متر حرکت داشت و در یک منطقه در مدت پنج ماه و 10 روز بیش از 2400 زلزله رخ داد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور بیان کرد: وضعیت 220 سال گذشته مورد مطالعه قرار گرفت و متوجه شدیم در این مدت 12 زلزله بالای هفت ریشتر رخ داده که آخرین آن 7.7 ریشتر بوده است و این نشان داد اگر مقاومت سازه به استاندارد 7 ریشتر برسد زلزله به یک پدیده تبدیل می‌رسد.

نامی با اشاره به اینکه این فرهنگ بین مردم تقویت و نسبت به مقاوم سازی منازل خود حساس باشند گفت: 33 وزارتخانه، سازمان و نهادهای زیر نظر مقام معظم رهبری نسبت به مدیریت بحران وظیفه دارند و همه ما باید احساس مسئولیت کنیم.

وی با بیان اینکه سیلاب یکی از خطرناک‌ترین مخاطره‌های امروز است افزود: با توجه به اینکه نظم آب و هوایی در دنیا به هم خورده باید هر روز منتظر این مخاطره باشیم و یکی از 34 چالش موجود در دنیا است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه برای در امان بودن از سیلاب‌ها راهی جز آبخیزداری و آبخوان‌داری نداریم گفت: آبخیزداری در بالادست بسیار مهم است و علاوه بر حفظ خاک مانع از بروز سیلاب می‌شود.

نامی با بیان اینکه باید از ساخت و سازهای غیرمجاز و غیراصولی به طور جدی جلوگیری شود، عنوان کرد: از دادستان‌ها درخواست شده این موضوع را کنترل کنند، زیرا این موضوع بدهکار کردن جامعه به آینده است و این سبب حفظ جان و دارایی مردم می‌شود.

وی با بیان اینکه 144 هزار و 610 کیلومتر رودخانه در کشور وجود دارد که 6820 کیلومتر ان از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور می‌کند، گفت: باید با احداث سیل‌بند عرضی، اصلاح مسیر رودخانه‌ها و برخورد جدی با ساخت و سازهای غیرمجاز از وقوع اتفاقات ناگوار پیشگیری کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان
  • جشن فارغ‌التحصیلی به سبک دانشجویان عراقی + فیلم
  • معمای «مثلث برمودا»
  • چهار هزار میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل بازسازی مناطق زلزله‌زده و حل برخی از مشکلات کلانشهر کرمانشاه
  • کرمانشاه وارث‌دار پروژه‌های نیمه تمام افتتاح شده دولت قبل است
  • ستاره زن شبکه‌های مجازی به ضرب گلوله کشته شد
  • علم چگونه معمای «مثلث برمودا» را حل کرد؟
  • ایمن‌سازی کرمانشاه ۴۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند