Web Analytics Made Easy - Statcounter

وی همچنین بیان کرد: درخور دانشگاه تهران است که تحولی در سیستم کتابداری آن به وجود آید که متناسب با شرایط امروز بوده و بتواند بهترین خدمات را به مخاطبین ارائه دهد به ویژه دیجیتالی شدن کتابخانه که می‌تواند دسترسی دانشجویان و دانش‌پژوهان به کتاب‌ها را آسان‌تر کند.

رییس مجلس شورای اسلامی افزود: آقای جعفریان زمانی که در کتابخانه مجلس مسئولیت داشتند تعداد زیادی از کتاب‌های خطی را جهت دسترسی راحت‌تر بر روی سایت قرار دارند که در کل کار مفیدی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امیدوارم با تلاش‌های ایشان طی سال‌های آینده اساتید و دانشجویان بتوانند دسترسی بهتری به آثار داشته باشند.

لاریجانی در ادامه خاطرنشان کرد: تردیدی نیست که ظرفیت‌های خوبی به لحاظ نیروی انسانی و اساتید دانشگاهی در کشور وجود دارد و طبعا دانشگاه تهران نیز از چنین ظرفیتی برخوردار است و یکی از دانشگاه‌های درجه یک کشور به شمار می‌رود اما همیشه این گله وجود دارد که سیستم دیوانی کشور به بخش‌های دانشگاهی از نظر پژوهشی اتصال ندارد و این مساله قصه امروز هم نیست. از سی و خرده‌ای سال این موضوع مطرح بوده و این سوال مطرح است که چگونه می‌توان بخش‌های دانشگاهی را با بخش‌های اجرایی کشور مرتبط کرد.

وی گفت: به نظر بنده مشکل اصلی پول نفت و نظام بودجه‌ریزی کشور است. ما در اداره کشور پولی را به دستگاه‌های اجرایی می‌دهیم، با دانشگاه‌ها نیز همین کار را می‌کنیم و طی یک سال با این پول امورات خود را می‌گذارند در واقع نه دستگاه‌های اجرایی احساس نیاز به دانشگاه‌ها دارند و نه دانشگاه‌ها چنین احساسی را دارا هستند.

رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: طی این سال‌ها روش‌های مختلفی طراحی شد، دفتر ارتباط با دانشگاه و یا ارتباط با صنعت هم طراحی شد اما خیلی نتیجه‌بخش نبود و در این سال‌ها بودجه پژوهش را هم افزایش دادیم اما آیا مشکل کشور از نظر تولید حل شد؟ به ندرت؛ زیرا آن بخشی که باید به دانشگاه‌ها مراجعه کند احساس نیاز نمی‌کرد و این اتصال دانشگاه، صنعت و پژوهش انجام نمی‌شد.

وی با بیان اینکه دو نسخه پژوهش وجود دارد، گفت: یک نوع آن حرکت در لبه علمی در دنیا است زیرا نظامی که می‌خواهد محور کار را توسعه علمی قرار دهد باید در لبه پیشرفت علمی کار کند و این کار منطق هم دارد زیرا حجم زیادی پژوهش به وجود می‌آید که می‌تواند مشکل امروز را حل کند.

لاریجانی همچنین بیان کرد: در این سال‌ها جلسات متعددی هم برگزار شد که چگونه می‌توان به پژوهش‌های دانشگاهی کمک کرد اما متاسفانه آن اتصال دانشگاه، صنعت و پژوهش برقرار نشد. می‌توانیم در دولت و بودجه ایده‌هایی را مطرح کنیم که به این موضوع سامان دهیم. باید به نوعی ارتباط بودجه دانشگاه‌ها و مشوق‌هایی که در بخش‌های تولیدی است به یکدیگر متصل کنیم. به عنوان مثال به بخش تولید بگوییم بودجه‌ای را که داده‌ایم که در دانشگاه‌ها پژوهش انجام شود مالیات آن را هم اخذ می‌کنیم به نوعی بتوانیم در بخش‌های خصوصی و دولتی انگیزه‌هایی را ایجاد کنیم.

رییس مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر دانشگاه‌ها باید بپذیرند که بخشی از بودجه خود را از طریق پژوهش تامین کنند زیرا دانشگاه‌های معتبر دنیا از طریق نفت اداره نمی‌شوند و باید انگیزه‌ای را در دانشگاه‌ها ایجاد کنیم که این دو بخش به طور طبیعی نیازمند هم باشند.

وی با بیان اینکه گرفتاری‌های متفاوتی هم در این زمینه وجود دارد، گفت: الزامات باید حتما انجام شود اما نه دستوری و تا زمانی که دانشگاه‌ها تلاش نکنند بودجه خود را نمی‌توانند تامین کنند و از طرف دیگر مشوق‌ها هم سامان نمی‌یابد لذا باید فرمولی را برای این مساله پیدا کنیم.

لاریجانی افزود: بنده به مرکز پژوهش‌های مجلس هم اعلام می‌کنم که با دانشگاه‌ها همکاری داشته باشند تا به راه‌حل‌های منطقی دست یابند، ضمن اینکه آقای نهاوندیان که در این جلسه حضور دارند فکر می‌کنم موافق هستند که در دولت چنین ایده‌هایی پیاده‌سازی شده و اقداماتی عملیاتی شود.

رییس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: گسترش دانشگاه‌ها زیاد است و به نظر بنده برخی روی حساب و کتاب هم گسترش پیدا نکرده‌اند، ضمن اینکه روش کنکور هم معضل جدیدی را در کشور ایجاد کرده است لذا باید اختیاراتی به دانشگاه‌ها داده شود تا بتوانند افراد فاضل را انتخاب کنند بخصوص در مقاطع تحصیلات تکمیلی و دکترا که آسیبی که در سایر مقاطع ایجاد شده تا قسمت‌های بالاتر نیاید. زمانی تصویب کردیم کنکور برداشته شود اما سازوکار آن در وزارتخانه‌ها سامان نیافت.

وی با خنده خطاب به نهاوندیان گفت: شاید اگر آقای نهاوندیان بانی شوند و بروند مرکز سنجش را منحل کنند این مساله حل شود، تا آنها هستند نمی‌توانند بگذارند این مشکل حل شود.

لاریجانی خاطرنشان کرد: به نظر بنده دانشگاه‌ها می‌توانند افراد را از نظر علمی انتخاب کنند و این حرف سنجیده‌ای است و سپس تمرکز بیشتری بر کیفیت کار علمی داشته باشند.

رییس مجلس شورای اسلامی گفت: فکر می‌کنم با مرکز سنجش و وزارت علوم هم اگر کار شود می‌توان به فرمول عاقلانه‌ای که بر اساس شرایطی افراد را انتخاب کند دست یافت.

وی در پایان درباره اداره کردن هیات امنایی دانشگاه‌ها، بیان کرد: به نظر بنده اگر کارها متمرکز انجام شود و قوه ابتکار دانشگاه‌ها از بین نرود درست است لذا توصیه می‌کنم متناسب با اختیارات هیات امنا از ظرفیت‌ها استفاده و بر اساس شرایط هم تصمیم‌گیری شود.

منبع: ایسنا

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۲۴۱۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلاش برای راه‌اندازی دانشگاه‌های وقفی در کشور

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، حجت الاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی -رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه- بعدازظهر دوشنبه (۱۷ اردیبهشت‌ماه) در همایش اعطای جوایز شصت و دومین دوره جایزه البرز که در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) گفت: «أَلْعِلْمُ نُورٌ یقْذِفُهُ اللّه فِی قَلْبِ مَنْ یشآء»؛ (هرکه را خدا بخواهد عالم می‌کند) منشا معلومات عالم خداوند است. اگر وحی الهی به بشریت نباشد انسانها در فهم خیلی چیزها عاجر هستند. خداوند به پیامبر(ص) می‌فرماید: «الٓمٓ ، غُلِبَتِ ٱلرُّومُ ، فِیٓ أَدۡنَی ٱلۡأَرۡضِ وَهُم مِّنۢ بَعۡدِ غَلَبِهِمۡ سَیَغۡلِبُونَ، فِی بِضۡعِ سِنِینَ لِلَّهِ ٱلۡأَمۡرُ مِن قَبۡلُ وَمِنۢ بَعۡدُ وَیَوۡمَئِذٖ یَفۡرَحُ ٱلۡمُؤۡمِنُونَ» همچنین می‌فرماید: «وَ اللَّهُ أَخْرَجَکُمْ مِنْ بُطُونِ أُمَّهاتِکُمْ لا تَعْلَمُونَ شَیْئاً» (خدا شما را خارج کرد از شکم مادرانتان در حالی که هیچ چیزی نمی‌دانستید و برای شما چشم و گوش و دل قرار داد که بفهمید این حواس پنجگانه برای ادراک آیات الهی است.) رسولان الهی اینها را به ما تذکر می‌دهند که بدانیم نظام خلقت، نظامی است که شما می‌توانید هرچه بیشتر بخواهید، بفهمید.

وی ادامه داد: حضرت علی(ع) درباره علم الهی، می‌فرماید "خداوند عدد قطرات باران، حتی عدد نعره وحوش را در بیابانها می‌داند و بشر بدون اتصال به خدا چیزی نمی‌داند" اینکه چکار کنیم علممان بیشتر شود «فذکرونی اذکرهم» بیاد خدا باشید. اگر بشر شکرگزار آنچه می‌داند و آنچه که بدست آورده است باشد در علم آموزی بیشتر پیشی خواهد گرفت اما اگر کسی بگوید کافی است و من فهمیدم برای جهلش کافیست چون علم در حال پیشرفت دائمی است.

حجت الاسلام خاموشی بیان کرد: دوستانی که در علم پزشکی با آنها همکاری می‌کنیم اتفاقاتی را رقم می‌زنند که نشان می‌دهد در برخی از این شاخه‌ها در علم پزشکی بسیار جهش صورت گرفته است. نسل جوان تمام داشته گذشته را مطالعه کرده و امروز در حال فتح قله‌هایی است که آیندگان نیز قوی‌تر از این پیشرفت خواهند کرد.

رئیس سازمان اوقاف تاکید کرد: راه رسیدن به علم بیشتر «فَاذْکُرُونِی أذْکُرْکُمْ وَ اشْکُرُوا لِی وَ لا تَکْفُرُونِ» برای اینکه به کمال و معلوم که منشا علم حقیقی که خداست برسیم «وَ اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاةِ» نیازمند دو بال کمال، (نماز و روزه) هستیم. هر عالمی هرچقدر کرنش در مقابل خدا داشته باشد و خود را در مقابل حق کوچک کند در مقابل مردم عظیم‌تر می‌شود.

وی افزود: حاج قاسم عزیز به رحمت خدا رفت و بدترین دشمنان او را شهید کردند. (من کان لله کان الله له) کسی که برای خدا باشد خدا برای اوست. عالم عامل این گونه است. دانشمندان جوان ما وعده صادق را عملی کردند. مدیریت علمی که در این عرصه بود منزلت اجتماعی در جهان معاصر برای ما آورد.

حجت‌الاسلام خاموشی تصریح کرد: این عملیات ثمره دانش و علم شما دانشمندان محترم و نسل جوان و ایثارگر است که قدرت حقیقی را با اتخاذ روش ایثار و شهادت و اطاعت از رهبر معظم انقلاب و ولی امر مسلمین توانسته به منصه ظهور برساند. انشاالله در آینده پیشرفتهای شگرفی را شاهد باشیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی بیش از دو دهه است که تذکر می‌دهند «العِلمُ سُلطانٌ» علم آموزی را بومی سازی کنید و در کشور رشد دهید. میزان دفاعی که رهبر معظم انقلاب اسلامی از مسیر رشد علمی دارند ما به توان کمتر هستیم. ایشان دارند اداره می‌کنند و مختصات مسیر و خط زمانش را طی می‌کنند. ما به عظمت امام و رهبر انقلاب این مسیر را تا اینجا طی کرده‌ایم و آینده روشن تر خواهد بود.

وی اظهار کرد: در جایزه البرز، نهاد وقف نهفته است یعنی شخصی کل اموالش را وقف کرده است. من از همه خیرین و صاحبان سرمایه و افرادی که دلشان برای علم، کشور، دین و فرهنگ می‌سوزد درخواست دارم این وقفنامه را مطالعه کنند. هر سال جوایز البرز با درآمد این موقوفه افزایش می‌یابد. توان این موقوفه عظیم این امکان را می‌دهد که از دانشمندان و نخبگان و صاحبان پژوهش‌ها تجلیل کنیم.

حجت‌الاسلام خاموشی عنوان کرد: مرحوم البرز راهی را به ما نشان داده که برای جاودانه ماندن باید ایثار کرد و اما وقف در نیتهای مختلف است، ما در سازمان اوقاف نیات را به درختواره ۱۳ نیت اصلی تبدیل کردیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: ساختار این گونه می‌گوید که سازمان اوقاف توانمندتر از هرسال، سال پیش رو را پشت سر خواهد گذاشت، در سال گذشته بیش از ۴ همت اجرای نیت کردیم، انشالله امسال بیش از این رقم در اجرای نیت واقفان خیراندیش در عرصه‌های مختلف عمل کنیم.

وی با تاکید براینکه وقف علم را ترویج می‌کنیم، بیان کرد: وقفهای زیادی در سالهای اخیر پیرامون این موضوع انجام شده، یکی از سوالاتی که مطرح کردیم و جواب مثبت گرفتیم وقف پول است. شما می‌توانید حساب بانکی خود را به نیت علم یا ایتام وقف کنید اصل پول را حفظ می‌کنیم و منافعش هزینه می‌شود.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: ما برای مولدسازی موقوفات سراغ دانش بنیانهایی رفتیم که رتبه علمی آنها به تجاری سازی مراحل ۵ و ۶ به بالا رسیده است. اخیرا نمایشگاهی را با حضور دانش‌بنیانها در هتل ارم برگزار کردیم که طبقه دوم این نمایشگاه ۱۵ شرکت دانش بنیان حضور داشتند که طرف قرارداد مولدسازی اوقاف در عرصه‌های مختلف هستند.

وی تصریح کرد: ما در زمینه دانشگاه‌های وقفی، پژوهش گاههای وقفی و دانش‌بنیانهای وقفی هم طرحی را به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارائه خواهیم داد که ما هم مثل سایر نقاط جهان دانشگاه وقفی داشته باشیم، ما در خدمت توسعه علم در عرصه‌های مختلف هستیم.

دیگر خبرها

  • فراخوان «کسب دانش فنی تولید کلرومتان در مقیاس پایلوت»
  • تلاش دانشگاه آزاد برای تبدیل‌شدن به مرکز مهارتی
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • تلاش برای راه‌اندازی دانشگاه‌های وقفی در کشور
  • اعلام نتایج آزمون ارشد در اواخر خرداد
  • نتایج آزمون EPT اعلام شد
  • سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران نقشی بزرگی در گسترش و رشد علمی ایران ایفا کرده است
  • دشمن دنبال گرفتن چادر از بانوان است/سنجش کارآمدی هر نظام با امنیت
  • ضرورت سنجش کیفی روند نظارت بازرسان بر بازار
  • سخنگوی شورای نگهبان: لایحه حجاب هنوز کار دارد؛ ایرادات همچنان باقی است /کنایه به روحانی: وقتی تایید می شوید، سطح درک شورا بالاست؟ /تایید تشکیل سازمان «سپند»