Web Analytics Made Easy - Statcounter

در روزهای گذشته خبرهای بسیاری پیرامون زلزله کرمانشاه و تخریب شهرستان های این استان منتشر شد اما باید گفت که قبل از اینکه زلزله طبیعی شهرستان های استان کرمانشاه را بلرزاند این زلزله بیکاری بود که در حال تخریب خانه ها و از هم پاشیدن خانوارهای این شهرستان ها بود. حال با تخریب کارخانه ها بر اثر زلزله در برخی شهرستان های این استان، اوضاع بیکاری بدتر از گذشته نیز خواهد شد که مسئولین باید فکری به حال این وضعیت بکشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


به گزارش تابناک اقتصادی، زلزله اخیر و خرابی های حاصل از آن تمام نگاه مسئولین و ایرانیان را به سوی استان کرمانشاه جلب کرد. همه به نوعی دست در دست هم داده اند تا شهرستان های ویران شده بر اثر زلزله را هر چه سریعتر بازسازی کنند. باید گفت قبل از آنکه زلزله طبیعی پایه های شهرستان های استان کرمانشاه را به لرزه درآورد این زلزله بیکاری بود که در حال تخریب خانه ها و از هم پاشیدن خانوارها در این شهرستان ها بود.
با آمدن زلزله و تخریب کارخانه ها حالا اوضاع بیکاری در شهرستان های زلزله زده استان کرمانشاه بدتر نیز شده است. عبدالوهاب سهل آبادی رئیس خانه صنعت و معدن ایران در مصاحبه ای اعلام کرد که در شهرستان سر پل ذهاب بیش از ۷۰ درصد کارخانه ها در اثر زلزله خراب شده است.
در ادامه به بررسی وضعیت بیکاری در شهرستان های استان کرمانشاه تا قبل از آمدن زلزله می پردازیم. شایان ذکر است که تمام اطلاعات این مطلب برگرفته از گزارش" نماگرهای منتخب نیروی انسانی شهرستان های کشور 1395" می باشد که توسط مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تهیه و منتشر شده است.  
مطابق با نتایج سرشماری سال 1395 استان کرمانشاه دارای 14 شهرستان می باشد. جمعیت این استان یک میلیون و 952 هزار و 434 نفر بوده که از این تعداد، یک میلیون و 658 هزار و 10 نفر ده ساله و بیشتر بوده اند. جمعیت فعال این استان 618 هزار و 253 نفر می باشد که از این تعداد 463 هزار و 242 نفر شاغل و 155 هزار و 11 نفر بیکار بوده اند. نرخ مشارکت اقتصادی این استان 37.3 درصد و نرخ بیکاری آن 25.1 درصد بوده است. 
نمودار 1 نشان دهنده میزان نرخ بیکاری در شهرستان های استان کرمانشاه می باشد. همان گونه که ملاحظه می شود نرخ بیکاری در شهرستان های اسلام آباد غرب، ثلاث باباجانی، جوانرود و روانسر به ترتیب 38.6 درصد، 36.2 درصد، 32.6 درصد و 31.5 درصد می باشد. این چهار شهرستان استان کرمانشاه در بین 429 شهرستان ایران به لحاظ نرخ بیکاری حائز رتبه های اول تا چهارم بوده اند. پنج شهرستان استان کرمانشاه دارای نرخ بیکاری بالای 20 درصد بوده اند که به ترتیب هرسین با نرخ بیکاری 29.7 درصد (به لحاظ نرخ بیکاری پنجمین شهرستان در کشور)، پاوه با نرخ بیکاری 28.2 درصد (به لحاظ نرخ بیکاری هفتمین شهرستان در کشور)، گیلانغرب با نرخ بیکاری 25.8 درصد (به لحاظ نرخ بیکاری نهمین شهرستان در کشور)، کرمانشاه با نرخ بیکاری 24.1 درصد (به لحاظ نرخ بیکاری دوازدهمین شهرستان در کشور) و سرپل ذهاب با 21.3 درصد (به لحاظ نرخ بیکاری نوزدهمین شهرستان در کشور) می باشند. همان گونه که ملاحظه می شود از 20 شهرستان دارای بالاترین نرخ بیکاری در کشور، 9 شهرستان متعلق به استان کرمانشاه می باشد. همچنین قصر شیرین با نرخ بیکاری 19.6 درصد به لحاظ نرخ بیکاری بیست و پنجمین شهرستان در کشور و کنگاور با نرخ بیکاری 19.1 درصد به لحاظ نرخ بیکاری بیست و ششمین شهرستان کشور می باشد. 

با توجه به آمارهای فوق الذکر، باید گفت که زلزله بیکاری پایه های شهرستان های استان کرمانشاه را قبل از زلزله طبیعی به لرزه در آورده بود اما متاسفانه مسئولین توجهی به این موضوع نداشتند. 
در مورخه 27 آبان 1396 علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با انتشار پیامی در صفحه مجازی خود از برقراری بیمه بیکاری برای ۱۰ هزار نفر در مناطق زلزله زده استان کرمانشاه خبر داد که ضمن ارج نهادن به این تصمیم، باید گفت که اولا این تصمیم تنها شامل بخش کوچکی از جمعیت فعال شهرستان های زلزله زده خواهد شد و ثانیاً مقطعی بوده و باید طرحی اساسی تر برای مقابله با غول بیکاری در استان کرمانشاه داشت.  

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۱۷۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است

به گزارش خبرنگار مهر، هادی بهداد در سخنرانی قبل از خطبه‌های نماز جمعه قرچک گفت: در این دولت بیش از هر دولت دیگری در حوزه افزایش اشتغال تلاش شد و به نتیجه رسید و نرخ بیکاری به صورت چشمگیری نسبت به سال‌های گذشته و دولت‌های قبل کاهش داشته است.

وی با بیان اینکه یکی از وظایف مهم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی سیاستگذاری و برنامه‌ریزی برای تنظیم روابط کار است، گفت: بررسی مسائل و مشکلات جامعه کارگری، بهبود روابط کارگر و کار فرمایی با بهره‌گیری از سازوکارهای سه جانبه‌گرایی در راستای هدف حفظ و صیانت از نیروی کار در اولویت است.

مدیرکل امور اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: کارگران موتور پیشران اقتصاد کشور هستند، قشری از جامعه که تأثیر بسزایی در رونق هرچه بیشتر و حرکت چرخه اقتصاد کشور خواهند داشت جامعه عزیز کارگری هستند.

وی افزود: در این دولت بیش از هر دولت دیگری در حوزه افزایش اشتغال تلاش شد و به نتیجه رسید و نرخ بیکاری به صورت چشمگیری نسبت به سال‌های گذشته و دولت‌های قبل کاهش داشته است.

بهدادی بیان کرد: بهره‌مندی از شرکت‌های دانش‌بنیان در بهبود عملکرد شرکت‌های تابعه برای رونق و توسعه هرچه بیشتر و بهتر بوده که به نوع خود یک اقدامی جدید و مثبت برای اقتصاد کشور است.

کد خبر 6089162

دیگر خبرها

  • معضل بیکاری به سراغ اقتصاد آلمان آمد
  • حل مشکلات تولیدکنندگان کشتارگاه اقلید نیازمند اراده مسوولان است
  • کاهش نرخ بیکاری در دولت سیزدهم کاهش چشمگیر داشته است
  • بیکاری در کشور تک رقمی شد
  • بالاترین نرخ بیکاری در آلمان از سال ۲۰۱۵
  • بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات
  • بررسی روند بازسازی زیرساختهای آب وفاضلاب مناطق زلزله زده خوی
  • زلزله‌ای ۶.۱ ریشتری این کشور را لرزاند (فیلم)
  • برگزاری آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور از صبح فردا ( ۶ اردیبهشت )
  • بزرگترین میدان گازی اروپا تعطیل شد