Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-04-29@10:00:28 GMT

بلایی که ایران خودرو بر صنعت خودرو آورد

تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۳۴۷۳۲

بلایی که ایران خودرو بر صنعت خودرو آورد

به گزارش پردیس خودرو؛ قرار بود از فرصت برجام استفاده شود تا صنعت ما همچنان موتور پیکان را در خط تولید نداشته باشد و پراید وانت تولید نکنیم. کمی پیش برویم و با دانش روز خودروسازی آشتی کنیم تا مردم مجبور نباشند همان کهنسالان از رده خارج ناامن را سوار شوند. وقتی فرانسوی‌های زرنگ با ما برای مونتاژ خودرو همکاری می‌کردند و دست ایران خودرو را در شرایط تحریم در پوست گردو رها کردند و رفتند، مردم نتیجه قطع ارتباط را به خوبی با افت کیفی محصولات درک کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
شرکت ایکاپ یک جوینت ونچر با سهم ۵۰ درصد ایران خودرو و ۵۰ درصد پژو است؛ هدف از ایجاد این شرکت، تولید محصولات جدید پژو در ایران و صادرات به خاورمیانه و در نهایت ایجاد هاب تولید محصولات پژو در غرب آسیا بود! اوج خلاقیت جایی بروز پیدا می‌کند که بیلبوردهای اتوبان‌هایی مثل اتوبان شهید همت باید تبلیغ واردات پژو ۵۰۸ را در خود جای دهد. ابزارهای حمایتی نظیر تعرفه واردات، تسهیلات با سود کم و راهبردهای احیا کننده دولت نظیر بازار انحصاری همه و همه برای این بوده تا روزی تولید ملی شکل بگیرد. ایران خودرو اما با استفاده از این فرصت، واردات خودرو هم انجام می‌دهد که با توجه به پیشینه نه چندان جالب خدمات پس از فروش و قیمت‌گذاری‌های غیرکارشناسی و نوع دیدگاه بازار به صنعت‎‌گر جاده مخصوص، محصولات خود را بالاتر از ارزش واقعی قیمت‌گذاری کرده است. همین موارد برای شکست همشهریان سودجوی لوران فابیوس در شرکت ایکاپ کافی است.



به عنوان نمونه پژو ۳۰۱ وارداتی با مدل ۲۰۱۶ از سوی ایران خودرو ۹۵ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است که حتی پیچش هم در ایران سفت نمی‌شود. عکس العمل بازار نشان داده خریداران ۳۰۱ مجبورند نسخه صفر کیلومتر آن را ۸۵ میلیون تومان در بازار عرضه کنند تا اقبالی برای فروش داشته باشند. جالب است بدانید این خودرو قرار بود در نسخه دستی در محدوده ۵۵ میلیون تومان عرضه شود و با توجه به ابعاد اتاق و حجم موتور جایگزینی برای پژو ۴۰۵ باشد. حالا هم که زمزمه‌های مونتاژ کج دار و مریزش به گوش می‌رسد کمی از قیمت‌گذاری فعلی عقب نشینی می‌کنند چون دستشان آمده بازار تا چه رنجی پول پای نورسیده‌شان می‌دهد. پژو ۵۰۸ وارداتی با مدل ۲۰۱۶ که مصداق واقعی یک خودروی لوکس است و دلیل واردات این خودرو مبهم و مجوز وارداتش مبهم‌تر است، با قیمت ۱۷۹ میلیون به مصرف کننده فروخته می‌شود در حالی که فروشنده در بازار آزاد به ازای ۱۶۷ میلیون تومان، از خیرش می‌گذرد و از این به بعد سمت وارداتی‌های آبی پوشان نمی‌رود. واردات این خودرو هیچ توجیهی ندارد وقتی در این رنج قیمتی مردم خودروهای وارداتی را در دسترس دارند وقتی همچنان ما در مونتاژ محصولات قدیمی پژو درجا می‌زنیم و بعضاً عقب گرد هم داشته‌ایم. 

قیمت عرضه محصولات ایکاپ بدون شرح!

بلایی که ایران خودرو با واردات ماشین، بر سر قیمت‌ها آورده است! قیمت‌گذاری ایران خودرو برای محصولات داخلی و به ویژه وارداتی‌اش بازار را به سمتی سوق داده که نمایندگان واردکننده خودرو قیمت‌هایشان را بالاتر ببرند؛ درست مثل همان کاری که کرمان موتور با محصولات هیوندای کرد! بازار آزاد قیمت‌های ایران خودرو را خوشایند نمی‌داند و به عنوان نمونه قیمت پژو ۵۰۸ نمایندگان واردکننده را مجاب می‌کند که محصولات هم کلاس نظیر رنو تلیسمان، تویوتا کمری، هیوندای سوناتا و کیا اپتیما را بالاتر بفروشند. چند سوال در این باره مطرح است که جواب روشن به آن‌ها، پاسخگوی مسئله است: چرا باید ایران خودرو که خود را آینه صنعت ایران می‌داند، رو به واردات خودرو بیاورد در حالی که مردم به خاطر تعرفه واردات خودرو تحت فشار هستند و هر روز امنیتشان با محصولات از رده خارج تهدید می‌شود؟ چرا باید در سطح شهر تبلیغات خودروهای پر زرق و برق خارجی که یک تولیدکننده ایرانی رسماً دست به واردات آن‌ها زده، به چشم بخورد و آب از آب تکان نخورد؟ اگر ایران خودرو با تراز تجاری منفی مواجه شود، هزینه تبلیغات و تشریفات و عقب ماندگی‌های صنعتی از جیب چه کسی پرداخت می‌شود؟  اگر امکان واردات خودروی لوکس فراهم است پس اساساً تعرفه واردات برای چه وضع شده‌اند؟ اوضاع وقتی وخیم‌تر می‌شود که از وزارت صمت سیگنال افزایش تعرفه واردات خودرو ساطع می‌شود.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۴۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو

به گزارش همشهری آنلاین ، عباس علی‌آبادی همچنین با بیان اینکه تاکسی‌های برقی نیز وارد شده است و متقاضیان برای خرید امکان ثبت‌نام دارند گفت: واردات خودرو نیز در دستور کار است تا تعادل بهتری در تأمین تقاضای بازار و ناترازی ایجاد شود.

تازه‌ترین آمارهای گمرگ ایران از میزان تخصیص ارز به صنایع مختلف نشان می‌دهد که خودروسازان مونتاژکار در سال گذشته بالغ بر ۳.۱میلیارد دلار ارز گرفته‌اند که نسبت به سال۱۴۰۱ افزایش چشمگیری یافته است.

بر این اساس، شرکت صنایع خودروسازی مدیران در سال گذشته بالغ بر یک میلیارد دلار ارز دریافت کرده‌اند که نسبت به سال۱۴۰۱ افزایش ۸۹درصدی نشان می‌دهد. همچنین شرکت کرمان موتور ۷۴۷میلیون ‌و ۹۱۲هزار دلار ارز دریافت کرده که نسبت به سال۱۴۰۱ بیانگر رشد ۷۵درصدی است.

نزول سنگین قیمت طلا و ارز

در رویداد دیگری از اقتصاد ایران، روند نزولی قیمت طلا و ارز که از اواسط هفته قبل آغاز شده بود، دیروز هم ادامه یافت و قیمت هر دلار آمریکا ۲درصد و هر سکه ۲.۸درصد کاهش یافت.

به‌گزارش همشهری، با فروکش کردن آتش هیجان در بازار طلا و ارز، قیمت دلار از اواسط هفته قبل شروع به نزول کرد و ابتدا وارد کانال ۶۵هزار تومان و سپس وارد کانال ۶۳هزار تومان شد. دیروز نیز این روند نزولی ادامه یافت و قیمت هر دلار آمریکا با سقوطی سنگین، تا لحظه تنظیم این گزارش، بیش از ۲درصد افت کرد و به ۶۱هزار و ۵۰۰تومان رسید.

بیشتر بخوانید

آدرس غلط به کل کل پرسپولیسی ها و استقلالی ها | دخل و خرج سرخابی ها بعد از واگذاری چه می شود؟ عراقی‌ ها کدام کالاهای ایرانی را می‌ خرند؟

به‌دنبال نزول قیمت دلار، قیمت سکه نیز با ۲.۸درصد کاهش به ۴۱میلیون ‌و ۲۰۰هزار تومان رسید. سکه گرمی که در روزهای گذشته با صعود مواجه شده بود، با ۴.۵درصد کاهش به قیمت ۶.۵میلیون تومان دادوستد شد. ربع سکه نیز ۳.۳درصد کاهش یافت و هر ربع سکه به قیمت ۱۴.۶میلیون تومان در بازار آزاد دادوستد شد.

محمد کشتی‌آرای، کارشناس بازار طلا، با اشاره به افت قابل توجه قیمت طلا و انواع سکه به‌دلیل کاهش قیمت طلای جهانی و کاهش نرخ ارز در هفته اخیر گفت: تداوم حراج‌ها و همچنین عرضه سکه‌های حراج‌شده به بازار باعث کاهش حباب سکه خواهد شد.

پرداخت وام بدون ضامن

سیداحسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، در مراسم رونمایی از برات الکترونیک با اعلام اینکه در دولت سیزدهم در مجموع بیش از ۲۷۵هزار میلیارد تومان سرمایه بانک‌های تحت مدیریت دولت افزایش داشته است گفت: از سال۱۴۰۰ تا پایان سال گذشته ۱۱۷هزار میلیارد تومان تسهیلات خرد بدون ضامن توسط بانک‌ها پرداخت شده است.

مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، از برقراری ارتباطات مالی شبه‌سوئیفت با برخی کشورها خبر داد و گفت: با نزدیک به ۱۰کشور تعاملات مستقیم مالی و از طریق ارزهای ملی انجام می‌دهیم.

ساخت مسکن متناسب با معیشت مردم

آخرین خبرها از حوزه مسکن نیز نشان می‌دهد که یک نوع طبقه‌بندی متناسب با میزان معیشت افراد برای رفع نیاز مردم درنظر گرفته شده است.

بر همین اساس، روز گذشته، علیرضا جعفری، مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری مسکن، از ساخت ۱۰۰هزار واحد مسکونی در ۳نوع متفاوت خبر داد و گفت: گروه اول، مسکن اجتماعی، ذیل طرح نهضت ملی مسکن برای دهک‌های یک تا۴ ساخته خواهد شد. گروه دوم، مسکن استطاعتی، برای دهک‌های هدف ۵ تا۷ به‌منظور تنظیم بازار مسکن برنامه‌ریزی‌ شده است و گروه سوم، مسکن اقتصادی، نیز ویژه دهک‌های ۸ تا۱۰ است که می‌تواند برای محقق کردن انتظارات سهامداران ساخته شود.

کد خبر 847590 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ارز - بازار داخلی یورو قیمت طلا و فلزات گرانبها - ایران سکه - قیمت خودرو - ایرانی خودرو دلار آمريكا

دیگر خبرها

  • قیمت خودرو امروز ۱۰ اردیبهشت + جدول
  • نزول طلا و ارز ادامه دارد | افزایش تیراژ تولید خودرو
  • قیمت محصولات ایران‌خودرو +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت +جدول
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت + جدول
  • قیمت کارخانه‌ای خودرو ۸۰ درصد زیر نرخ بازار است
  • قیمت جدید ۲۲ محصول ایران خودرو و سایپا در بازار + جدول
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • صادرات دام راهکاری برای ایجاد رونق صنعت دامپروری
  • گیر واردات خودروهای کارکرده کجاست؟