Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهرتی فر گفت:در جامعه امروز که تحت تاثیر امواج ماهواره ای قرا گرفته است کتابخوانی باید به یک الزام در زندگی مردم تبدیل شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛به نقل از آناج، رحیم شهرتی‌‌فر صبح امروز در تالار پتروشیمی تبریز در گرامیداشت روز کتابخوانی، کتاب و بزرگداشت مقام کتابدار اظهار کرد: ما میراث دار فرهنگی و تاریخی هستیم که در آن داستان‌‌‌ها و مطالب ارزنده‌‌ای را خوانده‌‌‌ایم که برای یافتن یک کتاب پژوهشگر یا عالمی از شهری به شهر دیگری می‌رفت و یا در پرتو نور شب نسخه برداری می‌کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: شاید امروز ما قدر آن میراث فرهنگی و شخصیت‌‌های تاریخی را نمی‌دانستیم و به آنان افتخار نمی‌کردیم کتابخانه مرکزی تبریز یکی از رنگین‌‌ترین کتابخانه‌‌هایی که نسخه‌‌های خطی را در خودش نگهداری می‌کند، نبود. 

معاون سیاسی استاندار آذربایجان‌‌شرقی با اشاره به اینکه کتابخانی و مطالعه جز شاخص‌‌های توسعه یافتگی یک کشور یا عقب ماندگی یک جامعه محسوب می‌‌شود عنوان کرد: کتابخوانی باید یک وقت مشخص کاری و جزو الزامات زندگی باشد نه فقط برای پر کردن اوقات فراغت قرار بگیرد.

وی خطاب به کتابدارها ابراز داشت: یک کتابدار با اشراف به نیازهای اجتماع خود و آگاه بودن از جریانات جاری در جامعه از پشت میز محل کار خود می‌تواند جوان یا طیفی از جوانان را به بسوی منزلت‌‌های اخلاقی و کرامت‌‌ها راهنمایی و هدایت کند و اصولا یک کتابدار مسئول و فاضل با معرفی یک اثر به فرد مطالبه دار به راحتی می‌تواند عامل‌‌های بیرونی و پیرامونی بازدارنده فکری و معنوی را بدون هزینه از فرد دور کند، متاسفانه جامعه کتاب خوان ما گاهی نمی‌دانند چه کتابی را باید بخوانند.

شهرتی فر تصریح کرد: تحولات در گستره ارتباطات و اطلاعات راه را از جهاتی به نشر کتاب بسته و یا دشوار کرده است و بازار کتاب دستخوش تغییرات عمیقی شده است ولی  همچنین ما شاهد حاکمیت کتاب در صحنه زندگی هستیم، کتاب اصلی ترین محصول فرهنگی که دانش، دانایی و نگرش نو به زیستن و بهتر زیستن بشر را برعهده دارد.

وی در خصوص تلاش برای افزایش سرانه مطالعه در کشور نیز اظهار داشت: در این تنگنای زمان فراتر از مسئولیت های کتابدار به یک اصل مهم که بر کار و مسئولیت کتابداران اهمیت می‌‌بخشد اشاره میکنم و ما اگر در تلاش افزایش سرانه مطالعه هستیم و بر افزایش دقایق آن افتخار می کنیم و آن را یکی از عوامل پیشرفت برای ارتقای فهم اجتماعی میدانیم باید به این امر مهم و تاثیر گذار ترویج کتابخوانی اهتمام بورزیم.

معاون سیاسی استاندار ادامه داد: این نتیجه با ارزش آن زمان قابل دسترسی است که نهاد های آموزشی و حمایتی مانند آموزش و پرورش, بهزیستی, دانشگاه ها و کانون پرورش فکری کودکان شالوده این حرکت را از پیش دبستانی آغاز کنند و باید که موضوع ترویج کتابخوانی که به تعبیری اصل تقاضا نامیده می‌شود از آغازین سال های آموزش جزو الزامات برای کودکان قرار بدهیم زیرا در سنین بالاتر به سختی می توان به حوزه فرهنگی رسید.

وی با بیان اینکه کارشناسان یکی از دلایل بی علاقگی کودکان نسبت به مطالعه را حجم بالای کتاب های درسی بیان می کنند افزود: ما در سنین مختلف متاسفانه کودکان را با کتاب های درسی پرحجم و امتحانات سفت و سخت مواجه می‌کنیم که با کتاب فاصله میگیرند و باید در بین کتاب های درسی جایی برای مطالعه کتاب های غیر درسی باز شود.

این مقام مسئول با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در باره کتاب خوانی خاطر نشان کرد:خوشبختانه رهبر فرزانه انقلاب اسلامی یک کتابخوان حرفه ای است و توصیه و تاکیدات موکدی که ایشان برای کتابخوانی داشته اند را بارها شنیده ایم،مسئله بسیار مهم این است که در جامعه باید اهل کتاب و کتابخوان را بر صدر بنشانیم و در تعیین ارزشها و انسانهای ارزشمند جایی رفیع به کسانی که به امر کتابت می پردازند قرار دهیم.

وی در پایان متذکر افزایش فعالیت از سوی سازمان های مردم نهاد در راستای توسعه فرهنگ کتابخوانی و همچنین برگزاری جلسات انجمن کتابخانه های عمومی استان شد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۶۸۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران در دوسالانه ونیز قابل اعتنا بود

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری در جلسه شورای هنر که امروز به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، با اشاره به برگزاری شصتمین دوسالانه ونیز، گفت: از معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر می‌کنم؛ اتفاقی که در دوسالانه هنرهای تجسمی ونیز رخ داد، ارزشمند بود چراکه بعد از سال‌ها به فرزندان هنرمند انقلاب مثل مجموعه حوزه هنری اعتماد شد که این رویکرد برآمده از تفکری است که در دولت سیزدهم وجود دارد.

وی افزود: دوسالانه هنر ونیز یکی از معتبرترین رویدادهای هنری دنیاست. اینکه در چنین رویدادی آنچه در پاویون جمهوری اسلامی عرضه می‌شود، تبیین و ارائه هنرمندانه از مظلومیت کودکان غزه باشد، اتفاقی ارزشمند محسوب می‌شود و این اولین نکته ارزشمند است.

رئیس حوزه هنری تصریح کرد: تهیه آثار هنری توسط هنرمندان انقلابی ارزش دوم بود. این آثار دی ماه سال قبل در جریان رویدادی در مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری انقلاب اسلامی خلق شده و نتیجه همکاری هنرمندان بود که این، ارزش سوم محسوب می‌شود.

دادمان با بیان اینکه انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران قابل اعتنا بود، افزود: نکته دیگر همبستگی شکل گرفته میان هشت هزار تن از هنرمندان تجسمی بود که به اتفاق، نامه‌ای را به دبیرخانه این رویداد ارسال کردند تا رژیم صهیونسیتی را تحریم کند؛ اما دبیرخانه این نامه را نپذیرفت.

رئیس حوزه هنری تاکید کرد: رژیم صهیونسیتی در اقدامی پیش‌دستانه پاویون خود را (احتمالا به دلیل واکنش‌های احتمالی هنرمندان) بسته بود که اتفاقی ارزشمند محسوب می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انعکاس جهانی پاویون جمهوری اسلامی ایران در دوسالانه ونیز قابل اعتنا بود
  • معرفی کتاب‌های شهید مطهری به کودکان
  • کنگره ملی طب ایرانی، فرصتی برای احیای میراث کهن و ارتقای سلامت جامعه
  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • حمامی که کافه کتاب شد
  • محققان عنوان می کنند؛ نقش موثر رژیم غذایی گیاهی برای سیگاری ها
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • توسعه‌یافتگی در جامعه با اتصال دانشگاه و صنعت محقق می‌شود
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است