Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-01@07:40:47 GMT

چرا کره‌ای‌ها خودروهای آمریکایی نمی‌خرند

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۴۴۷۸۱

چرا کره‌ای‌ها خودروهای آمریکایی نمی‌خرند

عصر ایران -مرثا والا- در دوره زمانی خاص و ویژه، کره تعرفه و مالیات 8 و پس از آن 4 درصدی را روی خودروهای آمریکایی اجرایی می‌کرد، به همین دلیل قیمت پائین خودروهای کره‌ای جذابیتی را برای اتومبیل‌های آمریکایی در بازار این کشور باقی نمی‌گذاشت.  البته  تمامی این تعرفه‌ها در سال گذشته کاملا حذف شدند.

 ترکیب سهم بازار دو برند هیوندایی و کیا در خیابان‌ها و جاده‌های آمریکا در این دهه حدود 8 تا 9 درصد برآورد می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که براساس آمار انجمن وارد و توزیع‌کنندگان کره‌، تنها یک درصد از خودروهای خریداری شده سال گذشته در این کشور آمریکایی بودند.

به همین دلیل واردکنندگان آمریکایی زمان دشواری را برای شکستن بازار کره‌ای سپری کردند. از دیگر سو تعرفه‌های کم یا موانع غیرتعرفه‌ای نمی‌تواند شرایط و مشکلات صنایع دیترویت در چهارمین بازار آسیا را حل کرده یا به آسان‌تر شدن روند آن کمک کند. این موضوع به این معناست که تجارت بین دو کشور هنوز با مشکلاتی مواجه است.

این یک معامله است

دونالد ترامپ در هفته گذشته در مجمع همکاری‌های اقتصادی آسیا پسفیک اعلام کرد دیگر اجازه نخواهد داد که مزایا و فرصت‌ها در تجارت برای آمریکایی‌ها از بین برود.

او در دانانگ ویتنام که رئیس‌جمهور کره  نیز در آن شرکت داشت تشریح کرد که روابط تجاری کشورش با کره جنوبی کاملا ناعادلانه است.

تجارت کالای آمریکا حدود 27.7 میلیارد دلار کمتر از کره است. این حجم میلیارد دلاری عدد کمی نیست اما در مقایسه با عدم توازن تجاری بین آمریکا و چین که به کسری تجاری 579 میلیارد دلار می‌رسد، چندان هم به چشم نمی‌آید.

در میان شاخص‌ها، آمار و اعداد بزرگترین منبع درعدم توازن تجاری بین آمریکا و کره در بخش خودرو اختصاص می‌یابد. آمریکا 24 میلیارد دلار بیشتر از کره خودرو وارد می‌کند. این میزان حدود 86 درصد از عدم توازن تجاری بین دو کشور را تشکیل می‌دهد. این عدم توازن تجاری پس از امضای توافق تجاری آزاد کره در سال 2012 ،دو برابر شده است.

توافق‌نامه تجاری آزاد کره، تعرفه و قیمت یک خودروی آمریکایی را کاهش داد. اما این توافق باعث سودی بادآورده برای دیترویت نشد. واردات از آمریکا پس از اجرای این توافق‌نامه سه برابر شد. بنابراین پیش‌بینی میشد که کره‌ای‌ها خودروهای خارجی بیشتری را خریداری کنند. با این وجود نسبت خرید خودروهای‌ آمریکایی در میان خودروهای خارجی به کندی پیش‌می‌رفت. قبل از امضای توافق تجاری آزاد کره در سال 2011، تنها 7.9 درصد از خودروهای خارجی در این کشور آمریکایی بودند. براساس گزارش موسسه "کایدا  KAIDA" در سال 2016 این عدد به 8.2 درصد رسید. این میزان در برابر مجموع خودروهای موجود در کره عدد ناچیزتری هم به نظر می‌رسد.

بنابراین مشخص است که قیمت پائین به تنهایی نمی‌تواند مشتریان کره‌ای را به سمت خرید جیپ یا فورد آمریکایی سوق دهد.

لوکس‌ساز‌ها کجا هستند؟

مشتریان کره برخلاف توافق سطح پائین با آمریکا خوردوهای ملی خود را می‌خرند.

براساس گزارش موسسه "ناور اتوز"،  خودروهای جدید و شهری "کیا مورنینگ" تنها در آسیا دیده می‌شوند و قیمت پایه آنها حدود 8,475 دلار است. اکسنت‌های سابکامپکت 2017 هیوندایی با قیمت ارزان 10242 دلار فروخته می‌شوند و این درحالیست که ارزانترین فورد در این کشور با قیمت پایه 28 هزار دلار ارائه می‌گردد. حتی اگر این خودروها در آمریکا با قیمت 18 هزار دلار به فروش برسند تقریبا دو برابر قیمت یک خودروی کره‌ای هزینه خواهند داشت.

شاید ارزانی، بهترین دلیل برای وطن‌پرستانی است که تمایل دارند خودروهای کره‌ای برانند. در سال گذشته حداقل 85 درصد از خودروهای موجود در خیابان‌ها و جاده‌های در بازار کره داخلی بودند.

راجیب بیسواس مدیر اقتصادی موسسه IHS Markitt در این خصوص تشریح کرد: کره‌ای‌ها خودروهای خود را ترجیح می‌دهند و تغییر این اولویت‌بندی  برای آنها کار آسانی نیست.

براساس نظرسنجی شرکت بزرگ و معتبر "سامسونگ کارد" در کره نشان می‌دهد که بدون در نظر گرفتن فاکتورهایی مانند قیمت خودروها، شاخص‌های اقتصادی، توافق‌های تجاری و خدمات پس از فروش کره‌ای‌ها هنگام هزینه و خرج برای خرید یک خودروه ملی خوشحالند.

معمولا کره‌ای‌هایی که دهه چهارم زندگی خود را می‌گذرانند، به طور متوسط حدود 33هزار 750 دلار برای خرید یک خودروی جدید کره‌ای هزینه می‌کنند. افراد جوانتر نیز که بیش از 20 سال سن دارند به طور متوسط حدود 22 هزار و 600 دلار را برای خرید خودرو خرج خواهند کرد. این میزان برای هر دو گروه حدود دو سوم درآمد و پس‌اندازشان محسوب می‌شود.

با این وجود در میان بازار خودروهای وارد شده به کره، بازار خودروهای لوکس رونق بیشتری دارد. به همین دلیل علاقه لوکس‌سازان جهان هر روزه به بازار کره افزایش می‌یابد. آنها می‌توانند با لوکس‌سازی موفقیتی هیجان‌آور را در بازار کره تجربه کنند و به همین دلیل باید قشر مرفه و ثروتمند را هرف خود قرار دهند . براساس گزارش فاینشال تایمز 9.3 درصد خودروهای وارداتی در سال 2016 در کره  بیش از 100 هزار دلار قیمت داشتند.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۴۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند نزولی قیمت دلار شروع شده است

احمد اشتیاقی گفت: افزایش یکباره قیمت دلار کاملا سیاسی است. زمانی که تنش و مسائل سیاسی رفع شود، نرخ دلار حتی به کمتر از کانال ۶۰ هزار تومان هم باز‌می‌گردد؛ در این صورت دلار صرفا به اندازه نیمی از تورم رشد داشته که یک امر عادی محسوب می‌شود.

 

احمد اشتیاقی، تحلیلگر بازار‌های مالی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به این موضوع که جنگ و مسائل سیاسی بر بازار‌های مالی اثر می‌گذارد و این امر صرفا به ایران اختصاص ندارد، گفت: با رخ دادن جنگ، بی ثباتی در اقتصاد ایجاد می‌شود و این بی ثباتی در روند بازار‌های مالی اثر می‌گذارد.

 

وی با بیان اینکه بازار ارز در جامعه‌ای مانند ایران که در آن انتظارات تورمی پررنگ است، با هر تنش سیاسی دچار التهاب می‌شود، اظهار کرد: ایجاد نوسان در بازار ارز با حمله به کنسولگری ایران در دمشق و پاسخ کشورمان به رژیم صهیونیستی و درگیری‌های بعدی طبیعی است، ولی با کاهش این تنش سیاسی روند صعودی نرخ ارز متوقف یا کاهشی می‌شود. در حال حاضر نیز مشاهده می‌شود که دلار با کاهش چند کاناله به کف کانال ۶۰ هزار تومان رسیده و روند نزولی آن آغاز شده است.

 

اشتیاقی تاکید کرد: با اقدامات بانک مرکزی تورم از ۴۷ به ۳۲ درصد کاهش یافت و رشد نقدینگی به ۲۴ درصد رسید، بنابراین، رشد محدود ۱۰ تا ۱۵ درصدی نرخ دلار کاملا طبیعی است.

 

وی افزود: با رشد تورم قیمت تمامی کالا‌ها نیز رشد می‌کند و در این وضعیت اگر دلار نیز به اندازه ۱۵ درصد رشد کند هنوز با رشد ۳۰ درصدی تورم فاصله دارد که این مهم حاصل اقدامات بانک مرکزی است. در این میان اگر بانک مرکزی بتواند همین روند را ادامه دهد به نتایج مثبتی خواهیم رسید.

 

این تحلیلگر بازار‌های مالی با اشاره به این موضوع که افزایش یکباره قیمت دلار کاملا سیاسی است، اظهار داشت: زمانی که تنش و مسائل سیاسی رفع شود، نرخ دلار حتی به کمتر از کانال ۶۰ هزار تومان هم باز‌می‌گردد؛ در این صورت دلار صرفا به اندازه نیمی از تورم رشد داشته که یک امر عادی محسوب می‌شود.

دیگر خبرها

  • قیمت طلا در بازار امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت خودرو امروز ۱۲ اردیبهشت +جدول
  • صعود قیمت خودورهای داخلی و خارجی در بازار؛ این خودروی داخلی رکورد رشد قیمت را زد | جدول قیمت ها
  • چرا روند کاهشی دلار متوقف شد؟
  • قیمت نفت چند دلار شد؟
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۱
  • قیمت خودرو امروز ۱۱ اردیبهشت +جدول
  • روند نزولی قیمت دلار شروع شده است
  • قیمت طلا، قیمت دلار، قیمت سکه و قیمت ارز ۱۴۰۳/۰۲/۱۰
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان