Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-04-30@09:26:40 GMT

حباب سکه می‌ترکد؟

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۴۹۲۳۰

حباب سکه می‌ترکد؟

به گزارش ایسنا، بازار سکه این روزها شرایط بی‌سابقه‌ای را تجربه می‌کند و حباب حدود ۲۶۰ هزار تومانی روی قیمت سکه تمام، اتفاقی است که پیش از این سابقه نداشته است. ابتدای آبان ماه سکه تمام حدود یک میلیون و ۳۱۱ هزار تومان فروخته می‌شد در حالیکه در بازار امروز - یکم آذر ماه - قیمت این نوع سکه به یک میلیون و ۴۴۴ هزار تومان رسیده است؛ یعنی افزایش ۱۳۳ هزار تومانی طی یک ماه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این در حالی است که با توجه به وزن سکه‌ها و قیمت هر گرم طلا، هر نوع سکه با تفاوت فاحش قیمت فروخته می‌شود و به گفته رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران حباب بیش از ۲۰۰ هزار تومانی روی قیمت سکه ایجاد شده است و قیمت سکه با قیمت واقعی آن تفاوت فاحشی پیدا کرده و یک حبابی که بی‌سابقه ایجاد شده است.

علت این موضوع به گفته کشتی‌آرای افزایش تقاضا و محدودیت عرضه است، چراکه حدود سه - چهار ماه گذشته، سود سپرده‌های بانکی کاهش یافت اما سرمایه‌ها به بازار طلا راه پیدا نکرد و فقط برخی سرمایه‌های خرد به بازار آمد و اکنون با افزایش قیمت ارز و افزایش قیمت جهانی تقاضا در بازار طلا افزایش یافته است.

این در حالی است پیش از این در تاریخ قیمت سکه، حداکثر حباب ایجاد شده ۵۰ یا ۱۰۰ هزار تومان بوده است اما امروز این حباب به حدود ۲۶۰ هزار تومان رسیده است که این اتفاق در نتیجه برخی التهابات و هیجات موجود در بازار است.

در این میان، ناظران و مسئولانی که وظیفه نظارت بر بازار طلا و سکه را دارند باید پاسخگوی شرایط فعلی بازار باشند، چون این روند به هیچ وجه طبیعی نیست و ضرورت تغییر این وضعیت به شدت احساس می شود.

شاید تا حدودی بتوان افزایش قیمت جهانی طلا در حدود یک ماه گذشته را تاثیرگذار بر نرخ سکه دانست اما مطمئنا این تاثیر بسیار کمتر از میزان افزایش فعلی است و در حدی نیست که بین قیمت واقعی سکه و قیمت فعلی آن، فاصله‌ بیش از ۲۰۰ هزار تومانی ایجاد کند.

از طرف دیگر برخی کارشناسان، تحولات بازار ارز و افزایش نرخ دلار و رسیدن آن به بیش از۴۰۰۰ تومان را در بازار سکه تاثیرگذار مطرح می‌کنند، این درحالی است که در روزهایی که قیمت دلار روند کاهشی یا ثبات را تجربه کرده نرخ سکه همچنان به میزان چشمگیری صعودی بوده است.

همچنین مسئله دیگر که شاید به نوعی بازار سکه را متاثر کرده باشد، کاهش نرخ سود سپرده های بانکی در ماه های گذشته مطرح و گفته می‌شود هر چند سرمایه های بزرگ وارد بازار ارز و سکه نشده‌اند اما بررسی ها نشان می دهد که سرمایه های خرد به سمت بازار طلا و سکه سوق پیدا کرده و همین اتفاق به افزایش تقاضا در بازار دامن زده است. این افزایش تقاضا تناسبی با میزان عرضه سکه در بازار ندارد؛ لذا نوعی عدم تعادل را در بازار ایجاد کرده است.

هر یک از این عوامل می توانند تا حدودی در این افزایش قیمت سکه تاثیرگذار باشند اما با این وجود نمی توانند باعث ایجاد این میزان حباب در بازار سکه شوند و فاصله ۲۰۰ - ۳۰۰ هزار تومان برای قیمت منطقی و فعلی سکه رقم بزنند.

آنچه بدیهی به نظر می رسد این است که بانک مرکزی به عنوان دستگاه اصلی نظارت بر بازار سکه باید نظارت دقیق تری بر بازار داشته باشد و در جهت سامان دهی بازار اقدام کند. همچنین اتحادیه طلا و جواهر نیز به عنوان بخش خصوصی تعیین کننده در بازار در این زمینه نقش دارد و انتظار می‌رود بازرسان اتاق اصناف و اتحادیه مربوطه در این زمینه ورود کنند.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۹۲۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟

یک کارشناس اقتصادی گفت: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته به طوری که دلار به نزدیک ۶۰ هزار تومان رسیده و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدودها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست.

مرتضی افقه استاد اقتصاد و کارشناس مسائل اقتصادی در تسنیم با بیان اینکه اقتصاد کشور به میزان فروش نفت؛ ارتباطات خارجی و مسائل سیاسی وابسته است، اظهارداشت: هر تحول سیاسی که منجر به تغییر در روابط خارجی و تجارت شود بر بازار ارز اثر می‌گذارد.

وی افزود: درگیری‌های سیاسی ایران و همچنین تنش‌های منطقه باعث افزایش انتظارات تورمی و در نهایت رشد نرخ ارز شد؛ اما زمانی که مردم و فعالین اقتصادی از کاهش تنش و شوک‌ها سیاسی اطمینان پیدا کردند نرخ ارز روند نزولی خود را آغاز کرد.

این تحلیلگر مسائل اقتصادی اظهار داشت: بازار ارز در یک هفته اخیر روند نزولی داشته به طوری که دلار به نزدیک ۶۰ هزار تومان رسیده و تا زمانی که آرامش در فضای سیاسی و اقتصادی حاکم باشد نرخ ارز در همین حدودها خواهد ماند و خبری از افزایش قیمت دلار نیست.

وی افزود: افزایش یا کاهش نرخ ارز در بلند مدت به احتمال وقوع یا عدم وقوع شوک‌های سیاسی بستگی دارد، البته خوشبختانه طبق گزارش‌های اعلام شده از سوی مراجع رسمی فروش نفت افزایش یافته؛ بنابراین دست بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز باز است.

افقه بیان کرد: بانک مرکزی در سمت عرضه با مشکلی مواجه نیست؛ بنابراین می‌تواند سیاست‌های مناسبی را در بازار ارز اتخاذ کند؛ البته هم‌اکنون نیز با اقدامات خوب بازارساز و کاهش تنش‌های سیاسی شاهد اُفت قیمت دلار هستیم.

این استاد دانشگاه درباره نقش دلالان و سفته بازان در افزایش نرخ ارز در یک ماه گذشته گفت: زمینه فعالیت سفته بازان و سوداگران با رخ دادن تنش و شوک‌های سیاسی بیشتر می‌شود یعنی زمانی که ایران با مسائل سیاسی رو به رو است عده‌ای از این فضا برای دلالی و بالا بردن نرخ ارز به منظور به دست‌آوردن عایدی استفاده می‌کنند؛ بنابراین 

دیگر خبرها

  • قیمت دینار عراق امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • افزایش قیمت طلا و انواع سکه در بازار ؛ ربع سکه چند شد؟ | جدول قیمت ها را ببینید
  • چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟
  • نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان
  • چشم بازار نفت به خاورمیانه/ ضعف کوتاه‌مدت نفت نشانه چیست؟
  • تعریف حباب قیمت به زبان ساده + فیلم
  • قیمت هر شاخه تیرآهن در سال جدید چقدر است؟
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • رصد بازار حبوبات در استان یزد