Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-01@13:57:01 GMT

وقف علمی؛ مکمل بسته اقتصاد مقاومتی است

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۴۹۳۵۳

حجت الاسلام محمد احمدزاده، مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی، در خصوص نقش موثر وقف با نیت علم و فناوری، بیان کرد: وقف علم و فناوری در واقع با هدف حمایت از نخبگان، علم و علم آموزی و حمایت از پروژه‌های فناوری دنبال می‌شود.
وی ادامه داد: البته وقف علمی موضوع جدیدی نیست و از گذشته مورد توجه بوده چرا که بسیاری از مراکز آموزشی، دانشگاهی، حوزوی و کتابخانه‌ها موقوفاتی هستند که مردم درگذشته وقف کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با بیان اینکه وقف برای حمایت از نخبگان، بسته اقتصاد مقاومتی را تکمیل می‌کند افزود: در موضوع اقتصاد مقاومتی که مورد تأکید رهبری است، توجه به موضوعات دانش بنیان بسیار مهم است لذا نمی‌توان در این عرصه نسبت به فعالیت‌های دانش بنیان بی‌تفاوت بود.
وی با اشاره به نقش وقف در حوزه علم و فناوری و ایجاد اشتغال برای جوانان، اظهار کرد: تجاری‌سازی پروژه‌های دانش بنیان و عرضه آن به بازار نیاز به حمایت مالی دارد که اگر این حمایت‌ها محقق شود، تعداد زیادی از نخبگان و جوانان نیز به کار گرفته می‌شوند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی یکی از مهم‌ترین ثمرات وقف علم و فناوری را جلوگیری از فرار نخبگان برشمرد و گفت: با تحقق یافتن پروژه‌های دانش‌بنیان در واقع فرار مغزها جنبه معکوس پیدا می‌کند.
حجت‌الاسلام احمدزاده با اشاره به شرایط روز جامعه نسبت به توجه در حوزه علم و فناوری تأکید کرد و گفتمان‌سازی برای عامه مردم را راهی موثر برای جهت‌دهی نیات واقفان به این حوزه برشمرد.
وی افزود: در این راستا ضمن تبلیغات محیطی و ارائه نمایه‌های فرهنگی و ترویجی، همایش ملی وقف علم و فناوری با حضور نخبگان این عرصه، اسفندماه جاری در مشهد برگزار خواهد شد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی رسیدن نخبگان به یک جمع‌بندی برای تبدیل شدن پروژه‌ها و برنامه‌های قابل ارائه علمی و تبدیل آن به گفتمان برای مخاطبان عام را از مهم‌ترین ثمرات برگزاری همایش‌های علمی و فناوری و نشست‌های نخبگانی در راستای ترویج وقف علمی برشمرد.

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۹۳۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با آیت الله حسینی بوشهری

 آیت الله سیدهاشم حسینی بوشهری،رئیس جامعه مدرسین حوزه علمیه قم عصر امروز دوشنبه در دیدار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور اظهار داشت: تحریم‌ها عاملی شد تا به خود متکی باشیم و از ظرفیت‌های داخلی استفاده کنیم.

وی گفت: البته این بدان معنا نیست که از تحریم استقبال می‌کنیم؛ اما اگر این محدودیت‌ها نبود، قطعا توجه به ظرفیت‌های داخلی پیدا نمی‌کردیم و به خاطر وابستگی شدید به دیگران، اعتماد به نفس خود را از دست می‌دادیم.

امام جمعه قم در بخش دیگری از سخنان خود به زوایای پیچیده علمی عملیات «وعده صادق» پرداخت، بیان داشت: پس از این عملیات نگاه کشور‌ها به ما تغییر کرد و تا حد زیادی تحت تأثیر این عملیات پیچیده و حرکت قدرتمندانه قرار گرفتند، حتی برخی از افرادی که با این انقلاب همسو نبودند نیز بعد از این موفقیت به خود آمدند.

حسینی بوشهری افزود: این موفقیت در سایه توکل به خدا و امید به آینده میسر شد و معتقدم اگر امید در نسل جوان ما جوانه بزند و نسل جوان به جای پرداختن به جذابیت‌های کاذبی که دنیای غرب برای آنها ایجاد کرده است با امید به آینده تلاش کند، موفقیت و پیشرفت را در پی خواهد داشت.

وی همچنین با تأکید بر اهمیت ارتباط حوزه‌های علمیه با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری، تصریح کرد: ظرفیت‌های خوبی در حوزه وجود دارد و طلاب فاضل و اندیشمند زیادی داریم که امید‌های آینده حوزه هستند؛ اما به خاطر مشکلات اقتصادی کشور، طلاب نیز در حوزه مسکن و معیشت دچار مشکل هستند، باید شرایطی فراهم شود که این نخبگان بتوانند بدون دغدغه بدرخشند.

در ابتدای این جلسه، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رییس جمهور، با تشریح جایگاه علم و فناوری در معادلات امروز دنیا ابراز داشت: عملیات «وعده صادق» دو ویژگی دارا بودن فناوری واقعی و دوم شجاعت در استفاده از آن را داشت.

روح‌الله دهقانی فیروزآبادی علم و فناوری را یکی از مهم‌ترین ارکان پیشرفت، توسعه و رشد کشور عنوان کرد و اظهار داشت: علم در گذشته بیشتر جنبه زینتی داشت، بعد از انقلاب صنعتی، علم یک محصول داد که عبارت از فناوری بود و غرب از این محصول برای بهره کشی از طبیعت و ثروت آفرینی استفاده کرد؛ اما در دهه‌های اخیر علم از عوامل ایجاد اقتدار و قدرت آفرین است.

وی با اشاره به اهمیت علوم اجتماعی خاطر نشان کرد: از سال گذشته سعی کردیم به فضای تولید علوم اجتماعی بیشتر توجه کنیم.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • در سال‌های اخیر فعالیت‌های پژوهشی با هدف کمک به امنیت غذایی کشور بوده است
  • دستور رئیسی برای طراحی جت ۱۰۰ نفره / معاون علمی رییس جمهور: پیش‌قرارداد‌های ۱۲ جت بسته شده
  • رسالت مالکیت فکری، شناسنامه‌دار کردن تولد نوآوری‌هاست
  • دستگاه‌های دولتی مکلف به پاسخگویی و اجرای مصوبات ستاد اقتصاد مقاومتی هستند
  • توزیع ۴۰۰ بسته معیشتی در بین ایتام خراسان شمالی
  • دیدار معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور با آیت الله حسینی بوشهری
  • علم و فناوری به عنوان مولفه‌های مهم قدرت محسوب می‌شوند+فیلم
  • دست‌یابی به مرجعیت علمی و توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در فضای دانشگاهی کشور
  • خراسان رضوی، رتبه دوم کشور در جذب نخبگان به دانشگاه فرهنگیان
  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه