Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@12:32:24 GMT

شهرستان ۳۶ هزار نفری کمیجان اداره اوقاف ندارد

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۴۸۶۱۱

شهرستان ۳۶ هزار نفری کمیجان اداره اوقاف ندارد

کمیجان پس از ۱۴ سال از ارتقاء و تبدیل شدن به شهرستان همچنان اداره وقاف و امور خیریه در شهرستان مستقر نشده و اهالی این شهرستان برای پیگیری امورات در حوزه «وقف» ناچار به مراجعه به خنداب هستند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سلام کمیجان؛ یکی از مهم‌ترین تمهیدات دین اسلام در راستای دور اندیشی و تامین آینده مسلمانان پایه‌ریزی سنت حسنه «وقف» است، چنان که وقتی به قرآن کریم و روایات اهل بیت(ع) و سنت عملی ایشان رجوع می کنیم، اهمیت دو چندان این سنت زیبا را در می یابیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گرچه در قرآن کریم آیه ای به صراحت دال بر «وقف» وجود ندارد اما از آیات متعددی می توان وقف را به عنوان یکی از مصادیق بارز اعمال صالحه یا باقیات صالحات یا.... معرفی نمود.

مردم مسلمان ایران هم از گذشته های بسیار دور این سنت حسنه را در هر دوره زمانی انجام داده اند و برای ساماندهی این موقوفات اداره اوقاف و امور خیریه در شهرستان ها پایه گذاری شده است.

شهرستان کمیجان هم دارای موقوفات متعددی در حوزه های کشاورزی، مسکونی، مساجد و .. است. اما متاسفانه بعد از ۱۴ سال از ارتقاء شهرستان کمیجان؛ همچنان اداره وقاف و امور خیریه در شهرستان مستقر نشده است و مردم برای پیگیری امورات مختلف در حوزه «وقف» باید مسیر پر تردد کمیجان به خنداب را طی کنند.

حجت الاسلام مقدسی پور امام جمعه کمیجان در گفتگو با خبرنگار سلام کمیجان گفت: «وقف» یک سنت حسنه است، برای رفع مشکلات اقتصادی و رفاهی جامعه و کمک به گسترش دانش و توسعه فرهنگ دین بسیار موثر است.

وی در ادامه افزود: خداوند در قرآن کریم بارها درباره اقتصاد اسلامی اشاره کرده است، و می‌توان «وقف» را یکی از اهداف اساسی در اقتصاد اسلامی و اقتصاد مقاومتی دانست.

حجت الاسلام مقدسی پور با اشاره به آثار مختلف «وقف» در جامعه گفت: «وقف» موجب بهبود اوضاع اقتصادی جامعه و سبب رشد کارآفرینی و اشتغال در جامعه اسلامی می شود.

وی بیان کرد: زمانی که «وقف» در مواردی همچون کارهای عام المنفعه، آموزشی، بهداشتی، احیای حوزه های صنعتی، احداث و تجهیز توسعه بیمارستان، درمانگاه‌ها، کشاورزی، سرمایه گذاری در کارهای تولیدی و ... انجام می شود تاثیرات مثبتی بر گسترش «وقف» در جامعه می گذارد.

امام جمعه کمیجان گفت: سنت حسنه «وقف» با عمران و آبادانی رابطه مستقیمی دارد. «وقف» نه تنها در ساخت حوزه ها و مساجد و حسینیه ها نقش دارد بلکه در شکل گیری فضاهای شهری هم تاثیر مثبت دارد.

شرایط برای ترویج سنت حسنه «وقف» در جامعه فراهم شود

وی در ادامه تاکید کرد: همه دستگاه های اجرایی و فرهنگی موظف هستند در جهت اعتلای فرهنگ «وقف» تلاش کنند و زمینه شکوفایی آن را فراهم کنند. مسئولان با برنامه ریزی اصولی در شکل گیری افکار عمومی نسبت به آثار مثبت «وقف» در حوزه های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و بهداشتی تلاش جدی داشته باشند.

»وقف» باید متناسب با نیازهای روز جامعه باشد

حجت الاسلام مقدسی پور با اشاره به آموزش های دستگاه های فرهنگی در حوزه «وقف» گفت: باید نگاه مردم نسبت به «وقف» تغییر پیدا کند تا شاهد احیاء موقوفات و گسترش فرهنگ «وقف» باشیم. زیرا با این کار موجبات پیشرفت شهر و روستاها فراهم خواهد شد و با توجه به نیازهای منطقه «وقف» صورت می گیرد و در نتیجه از موقوفات تکراری جلوگیری می شود.

ایجاد اداره اوقاف و امور خیریه ضرورت این شهرستان است

امام جمعه کمیجان بر ضرورت ایجاد اداره اوقاف و امور خیریه در شهرستان تاکید کرد و گفت: موقوفات زیادی در شهرها و روستاهای کمیجان وجود دارد که ساماندهی و مدیریت آنها نیازمند وجود یک مدیریت مستقل و سازماندهی شده است.

وی در ادامه افزود: نبود این اداره در این شهرستان موجب بروز مشکلات برای مردم درخصوص امور مربوط به موقوفات و خیریه شده است .مردم شهرستان کمیجان برای انجام کارهای اوقافی و خیریه باید به اداره اوقاف خنداب مراجعه کنند.

فرماندار کمیجان:

شهرستان۳۶ هزار نفری کمیجان اداره اوقاف ندارد

سیامک سلیمانی فرماندار کمیجان در گفتگو با خبرنگار سلام کمیجان گفت: با گذشت ۱۴ سال از ارتقا کمیجان و تبدیل شدن به شهرستان، و با وجود حجم زیاد موقوفه ها هنوز این اداره در کمیجان راه اندازی نشده است.

وی افزود: پیگیری ها و نشست های متعددی در این زمینه با مسئولان استانی اداره کل اوقاف و رئیس اداره اوقاف خنداب درخصوص راه اندازی اداره اوقاف مستقل در کمیجان صورت گرفته اما تاکنون این تلاش ها بی نتیجه مانده است.

سلیمانی با انتقاد از تاخیر در راه اندازی اداره اوقاف و امورخیریه در شهرستان کمیجان تصریح کرد: در نشست های گذشته با مدیرکل اوقاف و امورخیریه استان برای راه اندازی این اداره از هرلحاظ اعلام آمادگی شد. همچنین مکان مناسبی نیز در نظر گرفته شده ولی همچنان با راه اندازی و استقرار اداره اوقاف و امور خیریه در این شهرستان موافقت نشده است.

فرماندار کمیجان به مشترک بودن اداره اوقاف و امورخیریه شهرهای خنداب و کمیجان اشاره کرد و گفت: این اداره با توجه به حجم بالای کار، توانایی اداره ۲ شهرستان را به صورت همزمان ندارند و این باعث بروز برخی از مشکلات و نارضایتی در شهرستان کمیجان شده است.

سلیمانی با بیان اینکه اداره اوقاف باید هرچه سریعتر در کمیجان مستقر شود، بیان کرد: با دایر شدن اداره مستقل اوقاف در کمیجان بسیاری از کارهای مربوط به موقوفه ها با سرعت بیشتری در این شهرستان پیگیری و انجام می شود.

سرپرست اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی:

به محض تامین نیرو اوقاف و امور خیریه کمیجان از خنداب منفک می‌شود

حجت الاسلام سلطانی سرپرست اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار سلام کمیجان گفت: اداره کل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی آمادگی لازم را برای استقرار این اداره در شهرستان کمیجان دارد و با مشخص شدن مکان مناسب، اقدامات بعدی در زمینه تامین نیروی انسانی صورت می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: هم اکنون اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان خنداب نمایندگی پیگیری و ساماندهی اوقاف شهرستان کمیجان را برعهده دارد و تمام امورات موقوفه و خیریه کمیجان در شهرستان خنداب انجام می شود.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۴۸۶۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موقوفات زنجان صاحب درآمد پایدار می‌شوند

مسئول اداره بهره‌وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه اوقاف استان زنجان گفت: درآمد پایدار برای موقوفات زنجان با اجرای طرح‌های موفق سرمایه‌گذاری ممکن است.

مهدی نیکویی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در زنجان اظهار کرد: دو نمونه از طرح‌های موفق سرمایه‌گذاری و احیای موقوفات استان زنجان که توسط این اداره طراحی و با کمک ادارات اجرایی شهرستان‌ها به مرحله اجرا رسیده است، در نمایشگاه دستاوردهای سازمان اوقاف و امور خیریه ارائه شد.

وی با اشاره به طرح سرمایه‌گذاری عمرانی نهضت ملی مسکن در اراضی موقوفه قیدار نبی (ع) شهرستان خدابنده افزود: با الحاق ۲۰۰ هکتار از اراضی موقوفه به وسعت شهر قیدار ساخت بیش از ۲۰ هزار واحد مسکونی امکان‌پذیر می‌شود.

مسئول اداره بهره‌وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه اوقاف استان زنجان گفت: با توافقات صورت گرفته با نسبت ۳۵ درصد سهم موقوفه و ۶۵ درصد سهم مسکن و شهرسازی، روند الحاق به‌زودی شروع شده است و پس از آن اقدامات اولیه ساخت‌وساز نهضت ملی مسکن در این زمین‌ها آغاز خواهد شد.

نیکویی ادامه داد: این طرح علاوه بر ایجاد رونق در صنعت ساختمان باعث تأمین مسکن ارزان برای جوانان و خانواده‌ها با سطح درآمد کم و متوسط شده و همچنین ارزش افزوده موقوفه نیز به صورت فوق‌العاده افزایش پیدا می‌کند و باعث درآمد پایدار برای موقوفه شده و حتی در کاهش رشد قیمت مسکن در این شهرستان نیز مؤثر است.

وی ادامه داد: طرح دوم ارائه شده در این نمایشگاه ساخت ۵۲ واحد مسکونی در شش بلوک در اراضی وقف شده توسط مرحوم عبدالرزاق شهر آببر شهرستان طارم است که در سالیان گذشته با مبلغ ناچیزی به اجاره کشت‌وزرع واگذار می‌شد.

مسئول اداره بهره‌وری اقتصادی موقوفات و بقاع متبرکه اوقاف استان زنجان گفت: همچنین به زودی با واقع شدن در بافت شهر، متروکه مانده بود، با انتشار فراخوان عمومی موفق به جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی شدیم و با تأمین اعتبار بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان از تیرماه ۱۴۰۰ ساخت‌وساز شروع شده است و اکنون با پیشرفت ۹۵ درصدی به یاری خدا در سال‌جاری به بهره‌برداری می‌رسد.

وی گفت: دو واحد از ۵۲ واحد برای موقوفه اختصاص داده شده و ۵۰ واحد نیز به مردم واگذار خواهد شد، نگاه اوقاف در این طرح اختصاص این واحدها با کمترین سود و نزدیک به قیمت تمام شده به خانواده‌های طارمی است تا وقف توانسته باشد قدمی در تأمین مسکن اقشار کم‌درآمد بردارد.

نیکویی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲، هشت طرح سرمایه‌گذاری با ارزش ۶۰۰ میلیارد تومان تومان به برای تأیید نهایی به سازمان مرکزی ارسال کردیم که در صورت تصویب به مرحله اجرا گذاشته خواهد شد و بیش از ۲۱ طرح شاخص با موضوع عمران، آبادانی و سرمایه‌گذاری در امامزادگان و بقاع متبرکه استان به ارزش نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان نیز از سه سال پیش تاکنون در حال پیگیری و نتیجه‌دهی است.

کد خبر 748735

دیگر خبرها

  • روزانه ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • روزی ۷۰۰ نفر از نمایشگاه دستاورد‌های وقف بازدید کردند
  • موقوفات زنجان صاحب درآمد پایدار می‌شوند
  • اهداء تخته فرش به بقعه متبرکه امامزاده شاه محمد بخش اسیر
  • نمایشگاه دستاورد‌های سازمان اوقاف بستری برای ارائه عملکرد واقفین
  • جریان وقف باید به سمت دانش‌محور شدن برود / مبلغ ما در وقف شفاف‌سازی و نمایش کارهای علمی است
  • صدور اسناد تک برگی برای همه موقوفات تا پایان سال جاری
  • سرمایه گذاری ۲ هزار میلیارد ریالی اوقاف مرکزی در طرح پرورش ماهی
  • سرمایه وقف به سمت رفع نیاز مردم در حرکت است
  • حرکت سازمان اوقاف در مسیر مولدسازی و بهبود اقتصاد کشور با حمایت از شرکت‌های دانش بنیان + فیلم