Web Analytics Made Easy - Statcounter

سفیر پیشین فرانسه در ایران گفت که با توجه به پایبندی فرانسه به برنامه جامع اقدام مشترک، موضع کنونی فرانسه نسبت به ایران سختگیرانه‌تر نشده است

به گزارش ایسنا، فرانسوا نیکولو، سفیر پیشین فرانسه در گفت‌وگوی تلفنی با شبکه یورونیوز تصریح کرد: موضع فرانسه همان است که از زمان سخنرانی رئیس جمهور امانوئل مکرون در آخرین نشست مجمع عمومی سازمان ملل اعلام شد، یعنی انتقاد از برنامه موشکی و تلاش ایران برای تسلط در منطقه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ژان ایو لودریان، وزیر امورخارجه فرانسه روز چهارشنبه گذشته در جریان یک نشست مطبوعاتی در ریاض با عادل الجبیر، همتای سعودی خود با اشاره به برنامه موشکی ایران مدعی شد که تهران قصد سلطه‌گری بر منطقه را دارد و در این باره ابراز نگرانی کرد.

مقامات ایران بلافاصله به سخنان وزیر امورخارجه فرانسه واکنش نشان دادند و اظهارات او را تحت تأثیر القائات عربستان دانستند.

به گفته فرانسوا نیکولو در بحران میان ایران و عربستان، موضع فرانسه نه خصومت با ایران، بلکه در مجموع یک رویکرد میانه‌رو برای پرهیز از خطر جدی در منطقه و بالا گرفتن تنش میان تهران و ریاض است.

نیکولو که از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۵ سفیر فرانسه در تهران بود، با یادآوری سیاست اروپا در قبال برنامه جامع اقدام مشترک(برجام) افزود: فرانسه در عین حال برخلاف آمریکا با حفظ برجام موافق است و در چهارچوب سیاست خارجی اروپا، پایبندی خود به توافق هسته‌ای با ایران را اعلام کرده است. بنابراین فرانسه در مجموع سیاست میانه‌ای را در برابر ایران در پیش گرفته است.

وی که کتابی به زبان فرانسه درباره ایران دارد، در پاسخ به این پرسش که آیا پاریس امروز از سیاست سنتی گلیستی (گلیسم اصطلاحی است که به موضع سیاسی فرانسه بر مبنای تفکرات و عقاید ژنرال چارلز دوگل اطلاق می‌شود) خود دور شده یا نه، گفت: فرانسه پیش از این و به‌ویژه در زمان سارکوزی(رئیس جمهور پیشین فرانسه) به آمریکا نزدیک شده بود اما مکرون امروز فاصله خود با نومحافظه‌کاران آمریکایی را بیشتر کرده و این باید بیشتر خوشایند ایران باشد.

 وی با اشاره به سیاست دولت کنونی فرانسه در برابر ایران گفت که مکرون امروز بیشتر شبیه ژاک شیراک عمل می‌کند.

امانوئل مکرون در سفر اخیر خود به امارات متحده عربی و عربستان بر لزوم قاطعیت در برابر برنامه موشکی و اقدامات ایران در منطقه تاکید کرده بود. سخنان وزیر امورخارجه فرانسه در ریاض تفاوت چندانی با اظهارات رئیس جمهور کشورش نداشت.

سفیر اسبق پاریس در تهران در پاسخ به سوالی درباره واکنش ایران گفت: «واکنش ایران به لودریان در مقایسه با سایر واکنش‌های معمول ایران شدید نه، بلکه متعادل است. امانوئل مکرون هم پیش از این نظیر چنین اظهاراتی را مطرح کرده بود اما ایران واکنش رسمی به آن نشان نداد. این به خاطر آن است که رئیس جمهور روحانی فردی محتاط و میانه‌رو است و با توجه به سفر آتی مکرون به تهران، جمهوری اسلامی نخواست به طور مستقیم در برابر رئیس جمهوری فرانسه واکنش نشان دهد و ترجیح داد درها را برای دوستی باز نگه دارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۰۸۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: اشغالگران دیروز که همچنان از مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی افغانستان و ایجاد مزاحمت از خاک این کشور حمایت کرده و دنبال می‌کنند، از سیاست خود دست بر نمی‌دارند.

به گزارش ایسنا، حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در گفت‌وگویی در مورد مساله داعش گفت: داعش خاکی را در افغانستان در اختیار ندارند، اما هسته‌های هراس افکنی در این کشور هستند. حکومت سرپرست افغانستان نیز اعلام کرده که در سرکوب داعش جدی هستند، ما این را قبول داریم و برای بهبود شرایط امنیتی کمک می‌کنیم این مساله تعارف ندارد. اما آیا اشغالگران دیروز که همچنان از سیاست مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی و سیاست ایجاد مزاحمت از خاک افغانستان حمایت کرده و دنبال می‌کنند، مگر دست بر می‌دارند؟ 

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره حضور جریان‌های مخالف امارت اسلامی در ایران، تاکید کرد: سیاست ایران هیچ تهدید برای حاکمیت افغانستان نخواهد داشت. ایران با همه‌ مجموعه‌های افغان در ارتباط بوده، هست و خواهد بود. این را من روشن و صریح می‌گویم. اگر افغانستان برای همه‌ افغانی‌هاست، مهمان‌نوازی ایران برای مهمانانی‌ست که می‌آیند. ان‌شاالله شرایط این‌جا بهبود پیدا کند و همه برگردند. هر قوم، نژاد و مذهبی از افغانستان به هر دلیلی وارد ایران شده آیا آنان در ایران اقامت دارند؟ بلی اقامت دارند. اما سوال این‌ است که کدام مجموعه از ایران برای امنیت افغانستان تهدیدآمیز است؟ نیست و نخواهد بود. این سیاست قاطع جمهوری اسلامی‌ ایران است.»

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در خصوص حق‌آبه هیرمند نیز ابراز خرسندی کرد و افزود: «در دو نوبتی که آب رهاسازی شد، می‌توان گفت که در حدود صد میلیون مترمکعب آب وارد ایران شد، در چارچوب حقابه‌ای که وجود دارد. در سال گذشته مشکلاتی در بند کمال خان وجود داشت، از جانب حکومت دو سه اقدام برای ترمیم سد کمال خان انجام شد و مشکلاتی که در دریچه‌های این سد وجود داشت، رفع شد.»

کاظمی قمی در ادامه در مورد وضعیت مهاجرین نیز گفت: ایران با ۶ میلیون مهاجری مواجه هستیم که به دلیل شرایط سخت افغانستان که عمدتا ناشی از اشغالگری است، مهاجرت کرده‌اند. امروز کشور ما باید مهاجرین را میزبانی کند. می‌دانید میزبانی ۶ میلیون مهاجر کار راحتی نیست. 

وی خاطرنشان کرد: برای این‌که ورودهای غیرقانونی را کنترل کنیم، اقدام به ارائه و صدور ویزا کرده‌ایم، نمی‌خواهیم در مرزها آشفتگی ایجاد شود. نمی‌خواهیم کسانی که به دلیل مشکلات معیشتی یا هر دلیل دیگری از کشور خارج می‌شوند با مسائلی در مرزها مواجه شوند. در طول بیش از ۴۵ سال به‌عنوان برادران و خواهران میزبانی کرده‌ایم، مهمانان ما هستند و تلاش ما این است که در این شرایط سخت اگر مجبور شدند کشور را ترک کنند فرزندان این آب و خاک از حق تحصیل محروم نشوند، این‌ها می‌خواهند آینده این کشور را بسازند، ایران با چنین نگاهی به جامعه افغانستان نگاه کرده است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • پاسخ سفیر ایران به ادعای نخست‌وزیر دانمارک/ به نسل‌کشی واکنش نشان دهید
  • واکنش تند دانشجویان به حضور سفیر آلمان در موزه فلسطین | ویدئو
  • واکنش چمران به حواشی جلسه قبل شورا؛ اختلافات طبیعی است
  • واکنش چمران به حواشی جلسه قبلی شورا؛ اختلافات طبیعی است
  • بازداشت ژرار دوپاردیو به اتهام تجاوز جنسی/حمایت مکرون فایده‌ای نداشت
  • تلاش مکرون برای تبدیل اتحادیه اروپا به قدرت هسته ای مستقل
  • اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند
  • اعلام آمادگی مکرون برای استفاده از سلاح هسته ای علیه روسیه
  • مکرون دوباره طرح کاربرد سلاح هسته‌ای در مقابل روسیه را مطرح کرد
  • واکنش پلیس آگاهی به فیلمبرداری مردم از صحنه جرائم