Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس مجلس ایران گفت: تلاش داریم سطح روابط تجاری ایران و ترکیه را به بیش از ۳۰ میلیارد دلار برسانیم. این در حالی است که کشورهای مختلف در حال سرمایه‌گذاری در ایران هستند.

به گزارش گروه سیاست خارجی خبرگزاری تسنیم، علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی که به ترکیه سفر کرده است، در دیدار با رئیس مجلس ملی ترکیه گفت: همکاری میان ایران، ترکیه و روسیه مثبت بوده که این موضوع دستاورد مهمی برای سه کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: تلاش داریم سطح روابط تجاری دو کشور را به بیش از 30 میلیارد دلار برسانیم این در حالی است که کشورهای مختلف در حال سرمایه‌گذاری در ایران هستند ضمن اینکه ظرفیت‌ها برای سرمایه‌گذاری در حوزه نفت گاز و پتروشیمی وجود دارد.

رئیس مجلس گفت: در زمینه محیط زیست و توریسم آمادگی فعالیت‌های مشترک داریم و زمینه‌های آن نیز موجود است و تسهیلات به سرمایه گذاران داده می‌شود.

لاریجانی زمینه همکاری‌های منطقه‌ای میان ایران و ترکیه را بسیار برجسته‌تر دانست و اظهار داشت: واقعیت این است که همکاری میان ایران، ترکیه و روسیه مثبت بوده که این موضوع دستاورد مهمی برای سه کشور است. واضح است کشورهای فرامنطقه‌ای داعش را به وجود آورده‌اند، البته برخی کشورهای منطقه هم اشتباهاتی داشتند، اما ایران و ترکیه در این زمینه مسئولیت شناسی داشته‌اند؛ همچنین مذاکرات آستانه حرکت مثبتی بود و اجلاس سوچی که در حال برگزاری است بسیار مهم است و می‌تواند زمینه حل و فصل سیاسی مسئله را فراهم کنند.

وی ادامه داد: همکاری ایران و ترکیه در زمینه حفظ تمامیت ارضی عراق بسیار مهم است.

رئیس مجلس کشورمان موضوع برگزاری رفراندوم در اقلیم کردستان را شیطنتی خواند که اسرائیلی‌ها به آن دامن زدند و گفت: توفیق مجدد بود که در این مسئله به اهداف خود نرسیدند البته تروریسم هنوز در منطقه خاتمه پیدا نکرده و کارهای ضد امنیتی در حال انجام است از این رو همکاری‌های ایران و ترکیه باید ادامه یابد.

اسماعیل قهرمان رئیس مجلس ملی ترکیه نیز در ادامه این دیدار با بیان اینکه در سفر اخیر اردوغان به ایران همکاری‌های پارلمانی دو کشور مدنظر قرار گرفت، گفت: لازم است روابط تجاری میان دو کشور به سرعت 30 میلیارد دلار برسد و حتی بیش از آن افزایش یابد ضمن اینکه تاجران و سرمایه‌داران ترکی نیز علاقه مند به همکاری با ایران هستند.

وی ادامه داد: ضروری است روابط تجاری میان دو کشور با پول رایج محلی انجام شود و اخیراً توافق نامه لازم میان بانک مرکزی ایران و ترکیه به امضا رسید و اقدامات خوبی در این راستا در حال انجام است.

قهرمان گفت: امتحان سختی در منطقه می‌دهیم و با تهدیدات مشترکی روبرو هستیم، لازم است سیاستی ایجاد شود که تمامیت ارضی و آزادی کشورهای منطقه در آن لحاظ شود که در این زمینه گفت‌وگو مهم‌ترین کار است و مشورت با ایران را در این زمینه مهم می‌دانیم. ضمن اینکه نتایج خوبی از مذاکرات آستانه و همکاری با ایران و روسیه کسب شده است.

رئیس مجلس ترکیه خاطرنشان کرد: ترکیه نتیجه رفراندوم اقلیم کردستان را نادیده می‌گیرد و آرزوی ما این است که جهان اسلام از درگیری‌ها رهایی یابد و لازم است در این زمینه در برابر تهدیدات خارجی به نقطه نظر مشترک برسیم و در برابر نیروهای خارجی و محورهای شرارت که نمی‌خواهند دولت‌های ایران و ترکیه با هم همکاری کنند مقابله کنیم.

انتهای پیام/

R1396/P36446/S8,90,95/CT1 موضوعات مرتبط اخبار ترکیه

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۵۵۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان

به گزارش حوزه فرهنگ و هنر خبرگزاری تقریب، محمدعلی اسکندری سفیر جمهوری اسلامی ایران در تاشکند در این دیدار گفت: جمهوری اسلامی ایران تردیدی در صیانت از ارزش های اسلامی نداشته و ایثارگرانه در خط مقدم دفاع از اسلام و مسلمانان بوده است.

وی افزود: فتنه انگیزی، اختلاف افکنی و انشقاق در جهان اسلام، از برنامه های راهبردی آمریکا و اسرائیل بوده و آنها هیچ وقت خیرخواه ملت های مسلمان نبوده و نخواهند بود. حال آنکه تقریب مذاهب، همواره با جدیت توسط جمهوری اسلامی ایران، پیگیری و اجرایی شده است.

نورالدین خالق نظراف مفتی اعظم ازبکستان نیز ضمن مثبت ارزیابی کردن روند مناسبات دوجانبه میانه در تمامی زمینه ها گفت: دین، فرهنگ و اشتراکات ازبکستان و ایران، عاملی مهم برای تعمیق مناسبات دو طرف است.

وی افزود: با توجه به توانمندی های جمهوری اسلامی ایران در حوزه نسخ خطی زبان فارسی، از همکاری در زمینه تحقیقات قرآنی و نسخ خطی قرآنی استقبال می کنیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حجم تجارت ایران و امارت به ۳۰ میلیارد دلار می رسد
  • تاکید رئیس جمهور بر فراهم کردن زمینه حضور هر چه گسترده‌تر مردم در دور دوم انتخابات مجلس
  • تجارت ایران و امارات به ۳۰ میلیارد دلار افزایش می یابد
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب
  • مذاکرات اطلاعاتی- امنیتی ترکیه و سومالی
  • توسعه همکاری‌های فناورانه ایران و ترکیه نتایج خوبی را برجای می‌گذارد
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • افزایش حجم تجارت ایران و کوبا به بیش از ۲۴۳ میلیون دلار می‌رسد
  • شرایط جسمی و روانی زنان باید مورد توجه ویژه باشد
  • گسترش همکاری‌های مذهبی - فرهنگی در دستور کار ایران و ازبکستان