Web Analytics Made Easy - Statcounter

قم- ایرنا- مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست قم گفت: باید برنامه ریزی راهبردی و ارزشی برای توسعه پایدار استان قم ارائه شود تا بر اساس راهکارهای عملیاتی، آمایش سرزمین قم تهیه شود.

به گزارش ایرنا، تورج همتی روز چهارشنبه در کارگاه آموزشی تبیین جایگاه برنامه ریزی ارزش در توسعه پایدار قم در سازمان برنامه و بودجه قم افزود: آمایش سرزمین استان قم در دست تهیه است که باید با استفاده از فرایند فکری و هم افزایی دستگاه های مربوطه راهکارهای عملیاتی ارائه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در این کارگاه آموزشی کارشناسان خبره حضور دارند تا با بررسی شرایط جغرافیایی و محیط زیستی قم و چالش های مختلف در حوزه صنعتی و بحران آبی بتوانیم اولویت های توسعه ای استان را شناسایی کنیم.
وی تاکید کرد: با یک رویکرد علمی می توان برای رفع چالش ها و معضل های استان قم برنامه ای در کوتاه مدت تدوین کرد.
مدیرکل حفاظت محیط‌ زیست قم با بیان این که 2 هزار هکتار پراکنش بی‌ ضابطه صنعتی در قم وجود دارد گفت: آلاینده های صنعتی معضلی است که باید مورد توجه قرار گیرد و تدابیری برای آن در نظر گرفت.
وی کم آبی را یکی از چالش های قم برشمرد و گفت: سالانه بیش از یک میلیارد مترمکعب آب در استان قم مصرف می ‌شود که 110 میلیون مترمکعب سهم آب شرب است و بیشترین هدررفت آب در بخش کشاورزی است.
وی ادامه داد: باایجاد سدهای مختلف آبی، دریاچه نمک و تالاب های قم با مشکل خشکسالی روبرو هستند و حقابه های استان قم در سال ‌های اخیر به ‌شدت کاهش ‌یافته و این امر باعث شده است قم به کانون بحران زیست محیطی تبدیل شود.
وی گفت: در حال حاضر بیش از 180 هزار هکتار از کف نمکی دریاچه نمک مستعد بحران ریز گرد در کشور است و سایر تالاب ها نیز در وضعیت مناسبی به سر نمی برند ضمن این که بسیاری از مراتع و جنگل‌ های کویری نیز در معرض نابودی قرارگرفته و شاهد فرونشست دشت ‌های قم هستیم.
کارگاه آموزشی تبیین جایگاه برنامه ریزی ارزش در توسعه پایدار قم با هدف شناسایی اولویت های استان، برنامه ریزی راهبردی و عملیاتی توسعه ای، همکاری و همفکری مسئولان مربوطه دستگاه های متولی، توجه به شرایط جغرافیایی و زیست محیطی، بررسی چالش ها و معضلات زیست محیطی، بحران ریزگردها، فرونشت زمین و کمبود منابع آبی از سوی اداره کل حفاظت محیط‌ زیست استان قم برگزار شد.
/8138/ 6133/ خبرنگار: فرزانه پیری **انتشار- جعفرمسلمی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۶۱۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان شمالی؛ عبدالرحمن زحمتی در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما گفت: هر سال با شروع فصل بهار، زاد و ولد حیوانات وحشی آغاز می‌شود و زیر چتر حمایت و حفاظت محیط‌بانان حفاظت محیط زیست به زندگی خود ادامه می‌دهند و زنده‌گیری نوزادان حیات‌وحش پیگرد قانونی دارد.
معاون حفاظت محیط زیست خراسان شمالی هم در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به آغاز فصل زایش وحوش گفت: محیط بانان پارک‌های ملی سالوک و ساریگل در شهرستان اسفراین نخستین بره‌های متولد شده‌ی امسال را مشاهده کرده اند.
روح الله لایق افزود: بارندگی‌های مناسب اسفند و فروردین ماه سبب رویش گیاهان و پوشش مناسب گیاهان در مراتع شده وشرایط برای زیست گونه‌های علفخوار همچون قوچ و میش اوریال، آهو و کل و بز مناسب است.
وی در ادامه گفت: فصل بهار گردشگران بیشتردر طبیعت حضور می‌یابند که توصیه می‌شود در صورت مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت از لمس آنها خودداری کنند، زیرا موجب جدا کردن این نوزاد از چرخه طبیعی خواهد شد.

به علت نبود آگاهی ،بسیاری از نوزادان وحوش از چرخه طبیعت خارج می‌شوند
معاون حفاظت محیط زیست استان اضافه کرد: هر ساله در فصل بهار و زمان زادآوری حیات وحش، به علت نبود آگاهی بسیاری از مردم نسبت به برخورد صحیح هنگام مشاهده نوزادان حیات وحش در طبیعت، بسیاری از نوزادان از چرخه طبیعت خارج می‌شوند.
لایق از طبیعت گردان خواست از نزدیک شدن و نوازش بره‌ها و نوزاد وحوش خودداری کنند، چون نوزادان حیواناتی که با لمس و نوازش کردن و یا در آغوش گرفتن بوی انسان به خود گرفته اند، تلف می‌شوند.
در طبیعت و مناطق حفاظت شده‌ی خراسان شمالی ۶۵ گونه پستانداران زیست می‌کنند.

دیگر خبرها

  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • فقط نیمی از پسماند پزشکی هرمزگان اصولی دفع می‌شود
  • برگزاری مسابقه نقاشی و جمع آوری زباله در شهر همدان
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک/ حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • فصل زاد و ولد حیات وحش؛ به محیط زیست آنها نزدیک نشوید
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم
  • حفاظت از خاک را باید جدی بگیریم/ معضلات از دست دادن اکوسیستم خاک
  • الگوسازی دانشگاه آزاد کهنوج در راستای حفاظت از محیط زیست