Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران- ایرنا- پنجمین همایش بین المللی آموزش مهندسی با هدف ارائه پیشنهاد برای برنامه ریزی آینده و رفع چالش های این حوزه برگزار شد، رویدادی که کارشناسان آن را با توجه به پررنگ شدن مباحث محیط زیست و توسعه پایدار، حائز اهمیت می دانند.

دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه خواجه نصیر طوسی از امروز (سه شنبه) میزبان اساتید صاحب نظر، کارشناسان و دانشجویان علاقمند همه رشته های مهندسی است که به مقوله آموزش مهندسی می پردازند و می اندیشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دبیر علمی این همایش روز سه شنبه به خبرنگار علمی ایرنا گفت: هدف از این همایش بین المللی دو سالانه، برنامه ریزی آینده مهندسی است.
علی غفاری ادامه داد: مهندسی در همه رشته ها با چالش هایی روبروست که مشکلات عدیده ای برای کشور پدید آورده اند؛ این مسائل هم مانع توسعه کشور شده است و هم باعث فرار مغز ها می شود.
استاد دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه خواجه نصیر با اشاره به مشکل بزرگ فرار مغزها در کشور تاکید کرد: علت عمده این امر بی توجهی و نبود برنامه ریزی درست در گذشته بوده است.
وی خاطرنشان کرد: هدف همایش این است که برای برنامه ریزی در آینده کار کند تا عملا راه ها و شیوه های اصلاح آموزش مهندسی را بیان کرده و آینده مهندسی کشور در جهت اهداف بلند کشور باشد؛ یعنی هم رسیدن به مرزهای دانش و هم مرزهای فناوری ختم شود.
غفاری در مورد برنامه های این همایش گفت: 5 سخنران کلیدی داریم که چهار نفر از دانشگاه های استرالیا، کانادا، سوئیس و یک نفر از ایران؛ رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان هستند.
وی ادامه داد: همچنین 7 میزگرد برای این همایش سه روزه ترتیب داده شده است که عناوین آنها مکاتب آموز مهندسی در جهان، چالش های نظام فعلی آموزش مهندسی در ایران از دیدگاه صنعت، بین المللی سازی آموزش مهندسی، چالش ها و راه کارهای جذب دانشجو، کارآفرینی و آموزش مهندسی، مسائل آموزش مهندسی از دیدگاه دانشجویان و دانش آموختگان، پژوهش در آموزش مهندسی در ایران، چالش ها و چشم اندازها خواهد بود. ضمن اینکه 20 مقاله در این همایش پذیرفته شد است و مقالات برتر به صورت ارائه به شرکت کنندگان عرضه می شود.
این استاد مهندسی مکانیک ابراز امیدواری کرد: در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به نتایج و پیشنهادهای این همایش توجه و برنامه ریزی های آموزشی با این طرح ها متناسب باشد.

*** تغییر رویکرد آموزش های مهندسی مطرح است
استاد دانشگاه واترلو کانادا و یکی از سخنرانان کلیدی این همایش نیز در مورد آینده آموزش مهندسی به خبرنگار علمی ایرنا گفت: اکنون فشارهایی روی موسسات آموزش مهندسان وجود دارد و تاکید می شود مهندسان بیشتر کارآفرینی کنند، مستقل باشند و ابعاد جهانی مسائل را به ویژه در حوزه محیط زیست در نظر بگیرند.
استیو لمبرت/Stephan Lambert ادامه داد: همه رشته های مهندسی باید بیشتر حوزه های محیط زیستی و توسعه پایدار را در نظر بگیرند.
وی ادامه داد: روز گذشته کارگاه آموزشی در مورد مطالعات موردی برای دانشجویان داشتم و سعی کردم توضیح دهم چطور می توان ذهنیت دانشجویان مهندسی را در مورد موضوعات بهبود بخشید همچنین فردا سخنرانی در مورد آمیختن بیشتر تجربیات مهندسان در دروس دوره دانشگاه دارم تا بتوانیم به آنها بگوییم بیشتر ابعاد جهانی مسائل را در نظر بگیرند.
وی که در دانشکده مهندسی مکانیک این دانشگاه تدریس می کند برای اولین بار به ایران آمده است و در مورد مهندسان ایرانی گفت: زیاد نمی شناسم البته در دانشگاه خود همکاران ایرانی داریم که خیلی خوب کار می کنند.

*** ذهنیت و نحوه تفکر مهندسان باید تغییر کند
استاد بازنشسته دانشگاه استرالیای غربی نیز که برای اولین بار در این همایش شرکت کرده است گفت: من با جامعه مهندسی ایران زیاد آشنا نیستم اما می دانم بسیاری جوانان مستعد در رشته های مهندسی تحصیل می کنند.
جیمز ترولیان/James Trevelyan ادامه داد: این اگاهی فزاینده وجود دارد که آموزش فعلی مهندسی، آمادگی نامناسبی برای برعهده گرفتن مدیریت های کلان اقتصادی یا سیاسی در کشورهاست در حالیکه در بعضی کشورها مهندسان معمولا این مدیریت ها را دارند.
وی که یکی از سخنرانان کلیدی همایش نیز هست، ادامه داد: در استرالیا بعضی دانشگاه ها سبک متفاوت آموزشی را برگزیده اند و دانشجویان همزمان با مهندسی در رشته های دیگر نیز تحصیل می کنند؛ مانندحقوق، علوم، فلسفه و زبان های مختلف و وقتی فارغ التحصیل می شوند معلومات بیشتری دارند ضمن اینکه از نظر فنی نیز توانایی هایی مشابه گذشته کسب کرده اند.
ترولیان در مورد آینده تغییر آموزش مهندسی نیز توضیح داد: بخشی از چالش های فعلی به ویژه در زمینه محیط زیست به تغییر ذهنیت مهندسان برمی گردد و تغییر باید از دانشگاه های مهندسی آغاز شود؛ آموزش ها تغییر کند ولی بسیار دشوار است. تلاش می کنیم به دانشگاه ها بگوییم مهندسان بعد از فارغ التحصیلی به مهارت های دیگری نیاز دارند و مهم ترین چالش تشویق همکاری ها و اعتمادزایی بین همه نهادهای ذینفع از جمله وزارتخانه های مرتبط با مهندسی است، این که نهادهای مسئول و دارای منابع مالی و قدرت به مهندسان برای نتیجه بخش بودن فعالیت های شان اعتماد کنند.

***افزایش تعاملات بین المللی ضروری است
دبیر این همایش نیز با اشاره به این که همایش بین المللی آموزش مهندسی ایران دوسالانه برگزار می شود، گفت: انجمن آموزش مهندسی ایران سال 88 آغاز به کار کرد و از آن زمان تاکنون 4 دوره از این همایش در دانشگاه های کشور به سفارش و تحت نظر انجمن و با همکاری فرهنگستان علوم جمهوری اسلامی ایران برگزار شده است.
علی اشرف زاده ادامه داد: دوره های قبل همایش در دانشگاه های تهران، صنعتی اصفهان، صنعتی شریف و شیراز برگزار شد و دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی میزبان پنجمین دوره از این همایش ها است.
وی یادآور شد: آموزش مهندسی در همه دنیا مبتنی بر دروسی است که کمابیش سرفصل های مشابه دارند؛ اما به دلیل پیدایش و حائز اهمیت شدن مسائل جدیدی نظیر مسایل محیط زیست، اشتغال و مهارت های کارآفرینی، گرمایش زمین و امثال این مسائل، نیاز به بازنگری دروس وجود دارد. افزایش تعاملات بین المللی و استفاده از تجارب مراکز آموزشی معتبر موجب می شود برنامه دروس در مراکز آموزش مهندسی به روز باشد.
وی اظهار کرد: محور اصلی همایش پنجم، بین المللی سازی آموزش مهندسی در ایران انتخاب شده است.
دبیر همایش بین المللی آموزش مهندسی ایران تاکید کرد: در هر همایش موضوعی به عنوان محور اصلی انتخاب می شود؛ مثلا در همایش چهارم موضوع استفاده از آموزش های مجازی و الکترونیکی به عنوان محور اصلی همایش انتخاب شد.
این همایش سه روزه 30 آبان، اول و دوم آذر در دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه خواجه نصیر طوسی به سفارش انجمن آموزش مهندسی ایران و فرهنگستان علوم در برگزار می شود.
علمی**9157
خبرنگار: منصوره شوشتری**انتشار: محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با کانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۳۲۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، فاطمه حمیدی‌فر رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی در جمع مدیران گروه رشته‌های علوم تربیتی، تکنولوژی آموزشی، آموزش مجازی کشور که در دانشگاه آزاد اصفهان برگزار شد، دانشگاه مطلوب در نسل چهارم را دانشگاه جامعه‌محور و تمدن‌ساز توصیف کرد.

وی عنوان کرد: جامعه دانشگاه آزاد اسلامی سراسر از نظراتی است که اتفاقات ویژه‌ای را رقم خواهد زد و این نشست‌ها به نظارت و بازبینی شرایط محیطی و ارائه نظرات موثر کمک خواهد کرد.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: امام راحل توجه بسیاری به بحث تربیت و آموزش همراه با تربیت در جامعه داشتند و افرادی در مقام معلمی و استادی باید باشند که در کنار آموزش، مسائل اعتقادی و ارزشی را به نسل جوان ما انتقال دهند.

حمیدی‌فر ادامه داد: ما در جامعه‌ای که دچار شرایط بین نسلی و سیاسی و اطلاعاتی است، قرار داریم و با خانواده‌هایی نوین و مدرن مواجه هستیم که نسبت به گذشته تغییرات بنیادین داشته زیرا جایگاه پدر و مادر به مهد کودک‌ها داده شده است و در این مقطع باید نهادهای آموزشی رویکرد قوی‌تر و محکم‌تری داشته باشند.

وی بیان کرد: نظام‌های ما در دانشگاه آزاد از قبیل نظام‌های علمی، فرهنگی و فناوری است که همه حول نظام تربیتی بوده و متصدی جریانات قوه عاقله است و اگر ما هدف‌های دانشگاه را دنبال کنیم، باید بتوانیم جریانی در حوزه علم بسازیم و انتظار می‌رود که این نظام به جامعه کارآمد و دانا منتج شود.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی ابراز کرد: در نظام فرهنگی ما نیز با توجه به جریانات ارزشی و اعتقادی، جامعه فرهیخته را تربیت کنیم و در نظام فناوری دانایی، متربیان دانشجو و دانش‌آموز را به توانایی آنها در جامعه تبدیل کنیم.

حمیدی‌فر تبیین کرد: راهبردهای اصلی دانشگاه برای تربیت شهروند متخصص، متعهد و خلاق، ایجاد نوآوری‌ها در راستای نیازهای جامعه است و تربیتی را ایجاد کند که دانشجوی فارغ‌التحصیل ما موثر در جامعه باشد و دانشگاه سرآمدی باشد که از انسان‌سازی به جامعه‌پردازی برسد.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاهی که می‌خواهد محیط تعلیم و تربیت باشد، باید بسترهای این مسئله را بسازد و فرهنگ این جریان را ایجاد کند و از این طریق، پیاده سازی کند و این نیازمند همراهی متولیان امر تربیت از جمله شما مدیران گروه است.

 رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: ما در گذشته با دانشگاه آموزش‌محور همراه بودیم، اما در نسل دوم دانشگاه‌ها، واحد‌ها وارد دانشگاه آموزشی و پژوهشی شدند و در نسل سوم، شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد شد و دانشگاه در ارتباط با صنعت جریان‌ساز شد که عرضه دانش مهم بود اما در نسل چهارم دانشگاه ها، به دنبال دانشگاه جامعه محور هستیم تا از این جامعه‌پروری به یک جریان تمدن‌ساز و تربیت افراد متعهد و اخلاق مدار و ارزشی برسیم.

حمیدی‌فر عنوان کرد: دانشکده‌های تعلیم و تربیت باید در حوزه‌های آموزش، پژوهش و تربیت در چارچوب‌های اسلامی باشد تا جریانات دانشی و عملیاتی را در زیست بوم ایرانی و اسلامی برده و به همه ذی‌نفعان جهت دهد برای اینکه جریان‌ساز باورهای‌مان باشد.

وی تشریح کرد: ما امروز با چهار چالش در جریان تعلیم و تربیت مواجه هستیم؛ نخست آنکه فقر نگاه جامعه به نظام تعلیم و تربیتی است، چرا که تاکنون تاکید ویژه‌ای بر این مبنا نبوده است و هنوز در رشته‌های تربیتی شاهد کرسی نظریه‌پردازی نیستیم.

رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: چالش دیگر، ضعف نظام منسجم بومی و اسلامی به مسائل تربیتی و آموزشی است و جنس دروس نظام‌های آموزشی ما در کشور، متناسب با تعلیم و تربیت نیست و سیاست واحدی در این زمینه برای اقدام وجود ندارد.

حمیدی‌فر تشریح کرد: چالش بعدی، نیاز مبرم به ظرفیت‌های کاربردی در تربیت حرفه‌های مرتبط با حوزه تعلیم و تربیت است و گاهی دانش آموختگان ما تنها به صورت نظری با این حوزه آشنا هستند و فضای آموزش و تربیت را تجربه نکرده اند؛ چالش چهارم هم فقدان مدل‌سازی و شاخص‌سازی برای ارزیابی فعالیت‌های آموزشی و تربیتی است و جریانات آموزشی و پژوهشی هر کدام روال خود را پیش می‌برد و شاخصی برای ارزیابی در این زمینه وجود ندارد.

وی افزود: رسالت ما این است که زمینه‌های لازم برای ارتقای دانش، تولید علم و نظریه‌پردازی در حوزه تعلیم و تربیت را فراهم کرده، سپس الگوی مناسب برای تربیت، توانمندسازی و ارتقای شایستگی‌های عمومی، تخصصی و حرفه‌ای منابع انسانی مورد نیاز را طراحی و اشاعه دهیم.

 رئیس امور دانشکدگان تعلیم و تربیت اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رسالت دیگر ما، توسعه زمینه پژوهندگی و تقویت روحیه پژوهشی و گسترش دانش، بینش و مهارت‌های منابع انسانی در مدارس و دیگر محیط‌های آموزشی و سپس پایش و رصد مستمر تحولات علمی و فرآیندها در نظام تربیتی و آموزش و پرورش است.

حمیدی‌فر یادآور شد: آخرین رسالت ما، فراهم کردن زمینه‌های لازم برای تولید، گسترش و توسعه فناوری‌ها، نوآوری‌ها و خدمات آموزشی و تربیتی مبتنی بر آموزه‌ها و تعالیم قرآن کریم و اهل بیت(علیهم‌السلام) است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پایان باشکوه بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک ایران
  • حضور برخی از سفیران در بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی ژئوماتیک
  • برگزاری نشست‌های تخصصی بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری
  • بیست و هشتمین همایش ملی مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در ایستگاه آخر
  • خود را به رویکرد امنا برای تغییر مدیریت مجلس آینده پایبند می‌دانم
  • حقوق کارگران و بازنشستگان با تورم همخوانی ندارد
  • شاید لازم باشد مهندسان دروس علوم انسانی را پاس کنند!
  • از بین رفتن یا تغییر در ۸۰ میلیون شغل طی چند سال آینده
  • بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی برگزار شد
  • چالش‌های حوزه تعلیم و تربیت چبست؟/ در نسل چهارم دانشگاه‌ها دنبال تمدن‌سازی هستیم