Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-02@15:22:20 GMT

فراکسیونی برای خانواده

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۵۰۷۹۴

فراکسیونی برای خانواده

ایران اکونومیست - تشکیل این فراکسیون که البته با ارائه طرح کمیسیون از همان ابتدای تشکیل مجلس دهم مدنظر قرار داشت بنابر خلأ قانونی در این حوزه بنیان نهاده نشد بلکه نیاز به بازنگری در حوزه قوانین، اصلاح یا پیشنهاد طرح‌هایی مرتبط با تحولات فرهنگی و اجتماعی بر اساس تغییر حوزه آسیب‌های خانواده، استمرار حمایت نمایندگان برای تشکیل فراکسیونی برای خانواده را تداوم بخشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


باید گفت که بی‌شک در سیر تحولات اجتماعی، نهاد خانواده به‌عنوان یکی از مهم‌ترین رکن‌های طراحی آینده یک جامعه دستخوش تغییراتی شده است و نسل‌های جدید تعاریف سنتی و عرفی خانواده را برنمی‌تابند و این هشداری است که باید آن را جدی گرفت.
نخستین قانون در حوزه خانواده در سال ١٣٤٦ تدوین شده است و پس از آن نیز اهمیت موضوع خانواده موجب شده تا در متن برنامه‌ها همواره محل بحث قرار گیرد و می‌توان با قاطعیت گفت که به اندازه کافی در اسناد بالادستی موضوع خانواده مورد توجه قرار گرفته است.در سند چشم‌انداز توسعه تقویت نهاد مستحکم خانواده و در برنامه‌های توسعه‌ای کشور توسعه خانواده پایدار و کاهش آسیب‌های اجتماعی همواره محور برنامه‌ها بوده است؛ در همین حال به اندازه کافی مراکز مطالعات، کارگروه‌های تخصصی، پژوهشکده‌ها و مؤسسات نیز به این موضوع می‌پردازند.
ولی اکنون پرسش اصلی اینجاست که چطور نتوانستیم با وجود تأکیدات برنامه‌ای و فراوانی قانونی به توفیق برسیم! تأیید این عدم توفیق در طول سال‌های گذشته آن است که با توجه به آمارهای نگران‌کننده نسبت به تزلزل نهاد خانواده سیاست‌های کلی خانواده مصوب رهبر معظم انقلاب (مدظله العالی) و ریاست جمهوری ابلاغ شد که در نخستین بند آن نیز ایجاد جامعه‌ای خانواده محور و تقویت و تحکیم خانواده و کارکردهای اصلی آن بر پایه الگوی اسلامی خانواده به‌عنوان مرکز نشو و نما و تربیت اسلامی فرزند و کانون آرامش بخش مورد تأکید قرار گرفته است.
متأسفانه اکنون با این واقعیت روبرو هستیم که روند صعودی آمار طلاق در کشور که آغاز فرآیند آسیب‌های اجتماعی است، ایران را در رتبه چهارم طلاق قرار داده است این در حالی است که تا همین چند سال گذشته ایران حتی در میان کشورهای منطقه از وضعیت مطلوبی در این زمینه برخوردار بود.
اعتیاد، خشونت خانگی، کودک آزاری، رواج ازدواج سپید، تولد کودکان بی‌هویت و ده‌ها مسائل دیگر که نه تنها نمی‌توان با پنهان کاری به کاهش آمار آنها پرداخت بلکه بیان آنها نیز سیاه نمایی نیست. همان واقعیتی است که به سرشت درونی بنیان خانواده بازمی‌گردد چرا که همه نخبگان بدرستی بدان واقفند که خانواده سالم محور رشد جامعه‌ای سالم خواهد بود.
با این مقدمه و مطالب مطرح شده به نظر می‌رسد با‌وجود نبود خلأ قانونی و برنامه‌ای با مشکلات جدی در حوزه رشد و تعالی خانواده در جامعه روبرو هستیم که تداوم این روند از دو حال خارج نیست یا آن که قوانین و نظام برنامه‌ای دارای اشکال بوده و قابلیت اجرایی شدن را نداشته و بدون ضمانت اجرا صرفاً دست نوشته‌هایی روی کاغذ بوده است یا اینکه عزمی برای اجرایی کردن آن وجود نداشته است که این مهم باید مورد بررسی قرار گیرد.
از سویی دیگر بی‌شک زن محور خانواده قرار دارد و نمی‌توان با تأکید به پرداختن به موضوعات زنان از منظرهویت فردی از توجه به مسائل خانواده پرهیز کرد و به بیان دیگر نباید با تمرکز بخشی به موضوع زن از منظر فردی اهمیت نقش او در محور خانواده را کمرنگ ساخت چرا که نهاد خانواده پایه‌گذار سرمایه فرهنگی و شکل بخشی به همان منزلت اجتماعی و هویت فردی در جامعه است و لذا این مهم ضرورت تفکیک تشکیل فراکسیون خانواده از فراکسیون زنان در مجلس را ضروری ساخت تا با دو رویکرد به مسائل زنان با نگاه کل و جزء نگر پرداخته شود.
لذا همان‌طور که در مقدمه هم اشاره شد اهمیت این موضوعات موجب شد تا از همان ابتدای شکل‌گیری مجلس دهم طرح تشکیل کمیسیون خانواده ارائه شود که در آن زمان بالای یکصد نفر از نمایندگان مجلس نیز طرح را امضا کردند ولیکن با توجه به آغاز شکل‌گیری مجلس و فرآیند اداری موجود، طرح مسکوت ماند و لذا برای تسریع در کار، اخیراً طرح را با تبدیل آن به فراکسیون به هیأت رئیسه مجلس ارائه کردم که مورد تأیید قرار گرفت و با تعداد بالایی از نمایندگان تشکیل شد.
تمرکز بر موضوعات خانواده و مسائلی چون خشونت در خانواده، کودک آزاری، طلاق، تزلزل خانواده و موارد دیگر دراین فراکسیون مورد بررسی قرار خواهد گرفت؛ احصا و بازبینی قوانین حوزه خانواده، احکام و برنامه‌ها نیز از دیگر محورهایی است که بدان می‌پردازیم تا در این مسیر بتوانیم با بازتعریف قوانین به ساختار قانونی و برنامه‌ای کارآمد جهت نیل به جامعه‌ای خانواده محور برسیم.
این فراکسیون می‌تواند اتاق فکری تخصص‌گرا و کارآمد برای بهبود بخشی به وضعیت قوانین حوزه خانواده باشد که دانشگاهیان، نخبگان، پژوهشگران و فعالان این حوزه می‌توانند ذیل آن به تسریع تأثیر بخشی آن در آینده نزدیک کمک کنند.
به نظر می‌رسد که دولت و نهادهای دیگر نیز باید به بازبینی قوانین و برنامه‌ها و تطبیق آن با شرایط موجود بپردازند که در این راستا فراکسیون خانواده می‌تواند به تسهیل گری برای رفع خلأهای قانونی یا اصلاح قوانین با پیشنهادات واصله بپردازد و امید دارم که گام مهمی را برای تغییر وضع موجود و جامعه‌ای خانواده محور که مقدمه سلامت اجتماعی و رشد فرهنگی است برداریم.

پروانه مافی رئیس فراکسیون خانواده مجلس شورای اسلامی

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۰۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی: اقدام‌های فرهنگی باید امیدآفرین باشد

مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره امیدآفرینی در جامعه و میان کارکنان سازمان‌ها و خانواده‌های آنان گفت: امیدآفرینی باید یکی از مؤلفه‌ها و خروجی‌های شورای فرهنگی باشد.

به گزارش شانا به نقل از شرکت پایانه‌های نفتی ایران، عباس غریبی در نخستین نشست شورای فرهنگی و ورزشی این شرکت که به میزبانی پایانه میعانات گازی پارس جنوبی برگزار شد، به آموزه‌های دینی درباره ورزش و سلامتی اشاره کرد و گفت: ورزش و سلامتی باید همیشه در شرکت پایانه‌های نفتی ایران جاری و ساری باشد و نباید به آن موردی نگاه کرد.

وی خواستار برنامه‌ریزی مداوم در امور فرهنگی و ورزشی شد و افزود: در شورای فرهنگی باید با برنامه حرکت کرد و از موازی‌کاری جلوگیری شود.

مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران با بیان اینکه پارسال برنامه‌ریزی، سازمان‌دهی و تخصیص بودجه در حوزه فرهنگی را به مراحل خوبی رساندیم، گفت: امسال در همه حوزه‌ها از پروژه‌های جاری گرفته تا فعالیت‌های پروژه‌ای باید جذب اعتبار از بودجه‌های مصوب انجام شود.

غریبی با بیان اینکه باید در حوزه فرهنگی، هنری و ورزشی هدف‌گذاری داشته باشیم، تصریح کرد: انتظار ما در شورای فرهنگی امیدآفرینی میان کارکنان و خانواده‌ آنهاست.

وی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری درباره امیدآفرینی و نشاط آفرینی در جامعه و میان کارکنان سازمان‌ها و خانواده‌های آنها بیان کرد: امیدآفرینی و نشاط آفرینی باید یکی از مؤلفه‌ها و خروجی‌های شورای فرهنگی باشد.

مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران با بیان اینکه برگزاری برنامه‌های مناسبتی به تنهایی کفایت نمی‌کند، گفت: محصول این برنامه‌ها باید ایجاد امید میان همکاران و خانواده آنها باشد.

غریبی همچنین خواستار برنامه‌ریزی و پیش‌بینی‌های لازم برای امسال شد و افزود: باید از اجرای برنامه‌های آنی و ناگهانی خودداری شود.

وی با تأکید بر جذب مخاطب در برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی گفت: جذب مخاطب در کارهای فرهنگی بسیار مهم است و باید در همه برنامه‌ها به مخاطب توجه ویژه داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران بر سرمایه‌گذاری در مساجد تأکید کرد و افزود: باید برای مقابله با تهاجم‌ فرهنگی و رسانه‌ای دشمنان برنامه داشته‌ باشیم. یکی از مهم‌ترین اقدام‌ها تقویت مساجد و برنامه‌ریزی برای حضور و انس جوانان و فرزندان با مساجد است.

غریبی بیان کرد: متأسفانه فضای رسانه‌ای که دشمنان ایجاد کرده‌اند از لحاظ فرهنگی به خانواده‌ها آسیب وارد کرده است، بنابراین برگزاری برنامه‌های ویژه و هدفمند فرهنگی بر مبنای آموزه‌های دینی برای خانواده‌های کارکنان می‌تواند موجب جذب مخاطب و اثرگذاری لازم شود.

وی با بیان اینکه پارسال حدود ۴ هزار نفر را به اردوهای زیارتی و سیاحتی اعزام کردیم، افزود: اعزام این تعداد از همکاران ما و خانواده‌های آنان به مشهد مقدس هم موجب تقویت روحیه معنوی، ایجاد شور و شعف بین آنان شده و هم امیدآفرینی و نشاط را در پی داشته است.

مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی ایران با بیان اینکه بیشترین آمار اعزام همکاران به مشهد مقدس و سایر اماکن زیارتی و سیاحتی را در سال ۱۴۰۲ داشتیم، ابراز امیدواری کرد این رکورد امسال شکسته شود.

غریبی همچنین بر اجرای آیین‌های پرشمار در نقاط مختلف کشور تأکید کرد و گفت: نباید اجرای آیین‌ها متمرکز به یک منطقه از مناطق عملیاتی باشد، زیرا خانواده‌های همکاران ما در سراسر کشور حضور دارند و شرکت پایانه‌های نفتی ایران نیز در پنج نقطه کشور منطقه عملیاتی دارد.

وی ادامه داد: اجرای برنامه‌های مختلف در شهرهایی که خانواده‌های همکاران ما در آنها مستقرند نشان می‌دهد شرکت پایانه‌های نفتی ایران به همسران و پدران آنان احترام می‌گذارد و این خانواده‌ها در سراسر کشور دیده می‌شوند.

مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی با بیان اینکه نگاه این شرکت باید فرامنطقه‌ای باشد، افزود: ما در پنج استان کشور منطقه عملیاتی داریم، بنابراین باید در این استان‌ها توزیع منابع را به‌صورت عادلانه انجام دهیم و منابع فرهنگی را با توجه به حضور خانواده‌ها در همه این مناطق توزیع کنیم، ضمن اینکه جزیره خارک نیز با توجه به اهمیت و حضور خانواده‌های ساکن در حد خودش باید دیده شود.

غریبی در پایان گفت: در روند برنامه‌ریزی شورای فرهنگی و ورزشی باید شاهد اقدام‌های ماندگار و اثربخش باشیم.

دیگر خبرها

  • اولویت مجلس آتی تعیین تکلیف لایحه عفاف و حجاب باشد
  • تمرکز منتخبان مجلس دوازدهم بر ایجاد تحول باشد
  • برگزاری یادواره شهدا در بوکان
  • مدیرعامل شرکت پایانه‌های نفتی: اقدام‌های فرهنگی باید امیدآفرین باشد
  • ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟
  • آمادگی ۴ حزب برای دور دوم انتخابات مجلس
  • ضرورت به روز رسانی قوانین حوزه رسانه
  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟
  • موارد تسری مزایا و امتیازات قوانین ایثارگران مشخص شد
  • معاونت قوانین به تخلف کمیسیون تلفیق برنامه هفتم ورود کرد