Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام پارسانیا با بیان این‌که آرای علامه جعفری متوجه مسأله فرهنگ از منظر عقلانیت دینی است، گفت: در اندیشه علامه جعفری عقل وسیله ای برای رسیدن به حقایق هستی و حیات بشری می باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان در تبریز، حجت الاسلام حمید پارسانیا، استاد حوزه و دانشگاه امروز در کتنگره بزرگداشت علامه جعفری در تبریز در سخنانی با بیان این‌که مباحث مربوط به عقلانیت و فرهنگ در اندیشه علامه جعفری مورد توجه بسیاری از اندیشمندان شرق و غرب قرار گرفته است، اظهار داشت: آرای علامه متوجه مسأله فرهنگ از منظر عقلانیت جهان اسلام است و این نیاز امروز حوزه نظری جامعه روشنفکری ماست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی با بیان این‌که حوزه مطالعات اجتماعی و فرهنگی جدید با عقلانیت مدرن ارتباطی محکم دارد، گفت: ناگزیر ورود به این عرصه هستیم، البته با مدل عقلانیتی که علامه جعفری بیان می کند. تفاوت عقلانیت مدرن و عقلانیت از دیدگاه علامه جعفری در این است که در عقلانیت مدرن؛ عقل حجابی میان انسان و حقایق است، در حالی که در اندیشه علامه جعفری عقل وسیله ای برای رسیدن به حقایق هستی و حیات بشری می باشد.
حجت الاسلام پارسانیا با اشاره به این‌که از دیدگاه علاه جعفری فرهنگ ناظر به حیات بشری است و جنبه الهی دارد، گفت:علامه جعفری از فرهنگ آرمانی و پیش‌رو سخن به میان آورده است، او هم نسبت به محیط خود و هم نسبت به مسائل معرفتی جامعه، نگرشی دقیق و عمیق دارد.
همچنین دکتر مهدی گلشنی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در سخنانی اظهار داشت: علامه جعفری نیز اعتقاد داشت که فقه و اصول کافی نیست و تخصصی شدن ابواب فقهی را مورد تأکید قرار داد، از سوی دیگر وارد مباحث فلسفی شد، به حق نظرات علامه جعفری بدیع و قابل تأمل است.
وی با بیان این‌که علامه به دنبال تأمین نیازهای فکری جوانان بود، تصریح کرد: متأسفانه امروز کمتر کسی به این مسأله توجه دارد که هم اساتید دانشگاه و هم حوزه مقصر در مسائل فرهنگی نامطلوب در فضای دانشگاهی کشور هستند. مسائلی که امروز برای نسل جوان دغدغه بوده؛ مورد غفلت قرار گرفته است.
گلشنی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب اسلامی بارها نسبت به مسأله نفوذ هشدار داده اند، اما توجه کافی نسبت به این امر را شاهد نیستیم؛ انحرافات بسیار واضحی در دانشگاه ها قابل مشاهده است، که متأسفانه شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز غافل از این انحرافات است.

 

پایان پیام/533

منبع: شبستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۷۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضعف در سرآمدسازی حوزه دینی برای کشور و استان البرز

به گزارش خبرنگار مهر، کاوه حدادپور صبح دوشنبه در آئین نکوداشت مرحوم آیت الله حاج صادق رزاقی طالقان که در سالن شهید مطهری دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج برگزار شد، تصریح کرد: در حوزه مدیریت سطح استان البرز با نکته مهمی مواجه هستیم؛ اینکه در سرآمدسازی برای کشور و استان در حوزه‌های دینی ضعیف عمل می‌کنیم.

وی عنوان کرد: اگر بخواهیم در سطح ملی سرآمدان ورزشی، هنری، سینمایی و … را معرفی کنیم بسیاری از افراد به ویژه نسل جوان بدون لحظه‌ای فکر کردن می‌توانند نام افراد را به زبان بیاورند اما در حوزه‌های علمی و مذهبی، به وضوح دیده می‌شود که افراد به خصوص نسل جوان شناختی از سرآمدان و مشاهیر ندارند.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری البرز مطرح کرد: برگزاری چنین مراسم‌هایی کمک می‌کند که بتوانیم افراد دارای وجهه مذهبی و مورد وثوق در استان و کشور را به جوانان و نوجوانان معرفی کنیم و نوعی الگوسازی انجام شود. آیت الله رزاقی دارای مؤلفه‌های خوبی بودند که نباید از آنها غافل شویم.

حدادپور، دانش، پارسایی و مردم داری را سه مؤلفه مهم این شخصیت علمی و فرهنگی دانست و اظهار کرد: نسل جوان دیگر از موعظه‌های معمولی اقناع نمی‌شوند اما وقتی شخصی می‌تواند با این سطح علمی در حوزه‌های خارج از فقه و دین با مطالعه قبلی در جمع جوانان صحبت کند، آنها را جذب می‌کند.

وی با اشاره به نقش مهم برگزاری این گونه جلسات در زنده نگهداشتن یاد شخصیت‌های علمی و فرهنگی و نیز الگوسازی برای نسل جوان به ویژه در حوزه روحانیت خاطرنشان کرد: اساتید بزرگی در سطح استان داریم که نسل جوانان آنها را نمی‌شناسند که این موضوع کوتاهی ما را نشان می‌دهد.

معاون توسعه مدیریت و منابع استانداری البرز مطرح کرد: پیشنهاد می‌شود در این گونه برنامه‌ها و مراسم برنامه ریزی های لازم انجام شود تا بیشتر نسل جوان حضور داشته باشند که بتوانیم شخصیت‌های سرآمد را به آنها معرفی کنیم و جوانان و نوجوانان با مشاهیر آشنا شوند و به آنها رجوع کنند.

آیت الله رزاقی هیچوقت حوزوی بودن خود را فراموش نکرد

حجت الاسلام والمسلمین امیر ابراهیم زاده، مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان البرز نیز در این مراسم خاطرنشان کرد: آیت الله رزاقی با اینکه استخدام دانشگاه بود اما هیچوقت حوزوی بودن خود را فراموش نکرد و به معنای واقعی کلمه طلبه زندگی کرد.

وی با اشاره به اینکه وی با هدف تبلیغ وارد دانشگاه شد و تا پایان عمر خویش نیز این هدف را حفظ کرد و به معنای واقعی کلمه مؤثر بود، ادامه داد: او شرکت در نماز جماعت را بر خود فرض می‌دانست و هر جا و تحت هر شرایطی، وقتی را برای نماز خالی می‌کرد تا به اقامه نماز جماعت دانشگاه برسد.

مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان البرز بیان کرد: وی در عین حال که مسوولیت‌های متعددی در استان بر عهده داشت اما تبلیغ، منبر رفتن، روضه خواندن و در مجموع رسالت طلبگی خود را فراموش نکرد و از سوی دیگر ورود خوبی در مباحث حوزوی داشت. بزرگترین خصلت او ارتباط و انس با اهل بیت (ع) بود.

کد خبر 6098049

دیگر خبرها

  • مدیر کل هنرهای نمایشی منصوب شد
  • علامه مطهری شخصیت جامع علمی و بصیرتی معاصر است
  • از ارتقای اخلاق امدادگری تا توجه به فرهنگ دینی در هلال احمر
  • ضعف در سرآمدسازی حوزه دینی برای کشور و استان البرز
  • صیانت از آرای مردم وظیفه اصلی است
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • نگاه تقریبی شیخ بهایی، وجه امتیاز او به شمار می‌رفت
  • جذابیت گوهر سنگ خراسان جنوبی برای هیئت های خارجی نمایشگاه اکسپو
  • ۱۴۸ شعبه آماده دریافت آرای انتخاباتی آبادان
  • رای گیری الکترونیک چگونه انجام می‌شود؟