Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «افکارنيوز»
2024-04-30@21:25:27 GMT

بازتاب پایان تسلط داعش بر عراق و سوریه

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۷۰۵۹۲

بازتاب پایان تسلط داعش بر عراق و سوریه

فروپاشی گروه تکفیری داعش پس از آن بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های افغانستان یافت که فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران پایان سیطره داعش در عراق و سوریه را رسما به مقام معظم رهبری تبریک گفت.

خبرگزاری «صدای افغان»، پرونده گروه تکفیری داعش در سرزمین‌های اسلامی عراق و سوریه را با تیتر «اعلام سقوط داعش با پیام تاریخی ژنرال قاسم سلیمانی به حضرت امام خامنه‌ای» پوشش داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این رسانه‌ افغانستانی نوشت: فرمانده نیروی قدس سپاه جمهوری اسلامی ایران در پیامی به محضر حضرت امام خامنه‌ای با اعلام پایان سیطره شجره خبیثه داعش، رهبری حکیمانه ایشان و پایداری ملت، دولت، ارتش و نیروهای مردمی عراق و سوریه و مجاهدین از دیگر کشورهای اسلامی را عامل پیروزی جبهه مقاومت دانست.

«رصد» نیز با تیتر «پس از عراق؛ داعش آخرین پایگاه خود در سوریه را نیز از دست داد» گزارش داد: پس از گذشت چندین روز از بیانیه‌ ارتش عراق مبنی بر پایان تسلط داعش در این کشور، حال سپاه پاسداران ایران نیز اعلام کرد که داعش آخرین مواضع خود در «بوکمال» را از دست داده و کار این گروه در سوریه نیز به پایان رسیده است.

«افغان‌تکی‌آسیا» رسانه‌ پشتو زبان افغانستان  نیز به نقل از رسانه‌ها نوشت: «حسن نصرالله» از مقام معظم رهبری و سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران تشکر کرده است.

«ویسا» روزنامه محلی چاپ کابل نیز نوشت: داعش قلمرو خود را از دست داده و هزاران جنگجوی این گروه که در سوریه و عراق تجمع کرده بودند شکست خوردند.

این روزنامه در ادامه می‌افزاید: حکومت وحدت ملی تحت تاثیر آمریکا قرار دارد و آمریکا نیز طراح گروه تروریستی داعش محسوب می‌شود که ممکن است افغانستان را به جغرافیای بعدی این گروه تبدیل کند.

«نن‌تکی‌آسیا» دیگر رسانه‌ پشتو زبان نیز نوشته است که شکست داعش در عراق و سریه به دلیل حمایت ایران و روسیه ممکن شد اما رسانه‌های غربی تلاش دارند تا این گروه را در افغانستان بزرگنمایی کنند.

«رشد» نیز گزارش داد که در پی پیروزی نیروی‌های عراق و سوریه بر فتنه تروریسم تکفیری و پایان یافتن سیطره داعش که با پایین کشیدن پرچم این گروه در «ابوکمال» رقم خورد.

«ملی احساس» از رسانه‌های پشتو زبان نیز می‌نویسد: نیروهای ارتش سوریه آخرین پناهگاه گروه داعش را تصرف کردند.

از سوی دیگر، «دیدپرس» نیز نوشته که گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام (داعش) در سال 2013 میلادی غیرمنتظره در عراق و سوریه ظهور کرد و در مدت کمی به یک تهدید جدی برای منطقه خاورمیانه تبدیل شد.

این گروه سرانجام با دخالت نظامی روسیه، ایران و کشورهای متحد آن‎ها به زانو در آمد و اکنون در دو کشور عراق و سوریه به کلی نابود شده است.

سایت «پیام‌آفتاب»نیز گزارش داد که گروه تروریستی داعش پس از چندسال جنگ در سوریه و عراق، سرانجام به صورت کامل از این دو کشور با حمایت جمهوری اسلامی ایران، حزب الله لبنان و کشور روسیه، نابود شد اما این گروه تازه در افغانستان ریشه دوانده است.

این رسانه همچنین متن نامه‌ رهبر معظم انقلاب اسلامی را در پاسخ به نامه سردار قاسم سلیمانی فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران منتشر کرده است.

روزنامه «انصار» چاپ کابل در گزارشی نوشت: نباید تصور شود با پایان داعش، مشکلات سوریه و عراق تمام شده؛ گروه‌های مقاومت که داعش را شکست دادند، باید در مقابل دسیسه‌های ادامه دار غرب و بعضی کشورهای منطقه همچنان ایستادگی کنند.

این در حالی است که همراه با حلاوت پیروزی محور مقاومت و شکست حامیان غربی و عربی در کشورهای عراق و سوریه، نگرانی‌هایی نیز از احتمال انتقال رهبران این گروه تروریستی به افغانستان وجود دارد.

چند روز قبل «محمد محقق» معاون ریاست اجرایی دولت افغانستان در سیمناری در کابل گفت که پس از شکست داعش در عراق و روسیه اعضای این گروه تکفیری به صورت برنامه‌ریزی شده به افغانستان منتقل شده‌اند.

از سوی دیگر، «جاوید کوهستانی» ژنرال بازنشسته افغان و کارشناس امور سیاسی نیز اخیرا گفته که رهبران گروه تروریستی داعش از طریق بندر «کراچی» توسط پاکستان با حمایت اعراب و آمریکا به افغانستان منتقل می‌شوند.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۰۵۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان گفت: اشغالگران دیروز که همچنان از مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی افغانستان و ایجاد مزاحمت از خاک این کشور حمایت کرده و دنبال می‌کنند، از سیاست خود دست بر نمی‌دارند.

به گزارش ایسنا، حسن کاظمی قمی نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در گفت‌وگویی در مورد مساله داعش گفت: داعش خاکی را در افغانستان در اختیار ندارند، اما هسته‌های هراس افکنی در این کشور هستند. حکومت سرپرست افغانستان نیز اعلام کرده که در سرکوب داعش جدی هستند، ما این را قبول داریم و برای بهبود شرایط امنیتی کمک می‌کنیم این مساله تعارف ندارد. اما آیا اشغالگران دیروز که همچنان از سیاست مداخله‌گری، بی‌ثبات سازی و سیاست ایجاد مزاحمت از خاک افغانستان حمایت کرده و دنبال می‌کنند، مگر دست بر می‌دارند؟ 

وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو درباره حضور جریان‌های مخالف امارت اسلامی در ایران، تاکید کرد: سیاست ایران هیچ تهدید برای حاکمیت افغانستان نخواهد داشت. ایران با همه‌ مجموعه‌های افغان در ارتباط بوده، هست و خواهد بود. این را من روشن و صریح می‌گویم. اگر افغانستان برای همه‌ افغانی‌هاست، مهمان‌نوازی ایران برای مهمانانی‌ست که می‌آیند. ان‌شاالله شرایط این‌جا بهبود پیدا کند و همه برگردند. هر قوم، نژاد و مذهبی از افغانستان به هر دلیلی وارد ایران شده آیا آنان در ایران اقامت دارند؟ بلی اقامت دارند. اما سوال این‌ است که کدام مجموعه از ایران برای امنیت افغانستان تهدیدآمیز است؟ نیست و نخواهد بود. این سیاست قاطع جمهوری اسلامی‌ ایران است.»

نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان در خصوص حق‌آبه هیرمند نیز ابراز خرسندی کرد و افزود: «در دو نوبتی که آب رهاسازی شد، می‌توان گفت که در حدود صد میلیون مترمکعب آب وارد ایران شد، در چارچوب حقابه‌ای که وجود دارد. در سال گذشته مشکلاتی در بند کمال خان وجود داشت، از جانب حکومت دو سه اقدام برای ترمیم سد کمال خان انجام شد و مشکلاتی که در دریچه‌های این سد وجود داشت، رفع شد.»

کاظمی قمی در ادامه در مورد وضعیت مهاجرین نیز گفت: ایران با ۶ میلیون مهاجری مواجه هستیم که به دلیل شرایط سخت افغانستان که عمدتا ناشی از اشغالگری است، مهاجرت کرده‌اند. امروز کشور ما باید مهاجرین را میزبانی کند. می‌دانید میزبانی ۶ میلیون مهاجر کار راحتی نیست. 

وی خاطرنشان کرد: برای این‌که ورودهای غیرقانونی را کنترل کنیم، اقدام به ارائه و صدور ویزا کرده‌ایم، نمی‌خواهیم در مرزها آشفتگی ایجاد شود. نمی‌خواهیم کسانی که به دلیل مشکلات معیشتی یا هر دلیل دیگری از کشور خارج می‌شوند با مسائلی در مرزها مواجه شوند. در طول بیش از ۴۵ سال به‌عنوان برادران و خواهران میزبانی کرده‌ایم، مهمانان ما هستند و تلاش ما این است که در این شرایط سخت اگر مجبور شدند کشور را ترک کنند فرزندان این آب و خاک از حق تحصیل محروم نشوند، این‌ها می‌خواهند آینده این کشور را بسازند، ایران با چنین نگاهی به جامعه افغانستان نگاه کرده است. 

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • حمله تروریستی به مسجد شیعیان در هرات و دو نکته مهم
  • کاظمی قمی: داعش خراسان، تهدید مشترک برون پایه برای منطقه است
  • اشغال‌گران از سیاست مداخله در افغانستان و منطقه دست برنمی‌دارند
  • استرداد بیش از ۱۹۰ خانواده عراقی از اردوگاه الهول سوریه به عراق
  • قدرت نفوذ رسانه در بازتاب اعتراضات آمریکا و اروپا نمایان شد
  • تحرکات آمریکا در سوریه از بیم تشدید عملیات‌های مقاومت
  • بازتاب قهرمانی فوتسال ایران در رسانه‌های جهان
  • مسئول «پلیس اسلامی داعش» در عراق به دام افتاد
  • بازتاب سیزدهمین قهرمانی تیم ملی فوتسال ایران در رسانه‌های جهان
  • آمریکا برای تداوم حضور نظامی در عراق، داعش را بهانه کرده است