Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-26@11:36:51 GMT

چطور کاغذبازی‌ها قاچاق را کم کرد؟

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۷۲۳۶۸

اقتصاددانان می گویند، قاچاق کالا و اقتصاد زیرزمینی نتیجه یک اقتصاد بیمار و بی برنامه است و بروز و ظهور کالاهایی بی‌شناسنامه و غیر مجاز در بازار یک کشور آفتی است که علاوه بر مضراتی همچون رشد پولشویی و خروج ارز به صورت غیرقانونی از کشور می انجامد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خبرآنلاین، از روزهایی که انبوهی کاغذ بین مراجعان گمرک و مسئولان این سازمان برای واردات و صادرات رد و بدل می‌شد،زمان زیادی نگذشته است؛ شاید چهارسال،شاید کمتر.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حجم کاغذ برای تجارت به حداقل ممکن رسیده و همه مکاتبات و امور مربوط به تجارت الکترونیکی شده است.اتفاقی که شاید بیراه نباشد که از آن به عنوان انقلاب دیجیتالی در گمرک یاد شود.

با اجرای طرح سامانه جامع گمرکی که از طرح آن از ابتدای دولت یازدهم آغاز شد،تجارت کالا ساماندهی شده است.هم صادرکننده ها حالا برای صادرات کالای خود زمان زیادی صرف نمی کنند و هم واردکننده ها کالایشان زمان زیادی را پشت مرزهای ترخیص کالا باقی نمی ماند؛حالا همه مراحل ترخیص کالا در گمرکات سراسر کشور هوشمند شده و تمامی کالاهای وارداتی کاملا مکانیزه کنترل می شود.

روند کار بسیار ساده است؛از ثبت با اجرا فقط سه روز کاری زمان لازم است.

اول؛ که اطلاعات محموله های وارداتی قبل از اظهار، ابتدا توسط شرکت های حمل و نقل به گمرک اعلام شده و سپس اطلاعات آن در سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی جمع آوری می شود.

در مرحله بعد شرکت های حمل و نقل موظفند اطلاعات بارنامه را نیز در سامانه های الکترونیکی بارگذاری کنند. پس از اظهار این اطلاعات در مرحله  نخست این اطلاعات به صورت هوشمند با اطلاعات ثبت سفارش تطبیق داده شده و در مرحله بعد کنترل هوشمند محموله های وارداتی از طریق اطلاعات ثبت سفارش و بارنامه به صورت الکترونیکی انجام می شود.

در نهایت آنکه کنترل و تطبیق هوشمند اطلاعات جمع آوری شده از شرکت های حمل و نقل و اطلاعات اظهاری با فاکتور الکترونیک و عدل بندی الکترونیک دیگر مرحله ای است که کاملا مکانیزه توسط سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی کنترل می شود.

سیستم هوشمند،خطا را شناسایی می کند

واقعیت این است که ایران به دلیل داشتن مرزهای طولانی و به دلیل مسائل و مشکلات مختلف در داخل کشور نمی تواند همه توان خود را برای مبارزه با قاچاق کالابه کار گیرد. اگر قرار باشد اقتصاد کشور سفید و شفاف شود و این مدل فعالیت اقتصادی در کشورمان نهادینه شود به برنامه ریزی و سرمایه گذاری در بلندمدت نیاز است چراکه باید با همه ریشه های فرهنگی و اقتصادی اقتصاد خاکستری برخورد شود.

کارشناسان هشدار می دهند که شدت و حدت مبارزه با اقتصاد خاکستری می تواند به بزرگ شدن اقتصاد سیاه منجر شود،از همین رو، راهبرد کلیدی در این مبارزه، همراه کردن مسیر و ایجاد تسهیلات و راهکارهایی برای شفاف شدن رویه های گمرکی توانسته راه قاچاق چی ها را به کشور ببندد.در عین حال که حالا هر آنکس که پیشه اش تجارت است،می دانند که رویه هایی که در چندسال اخیر در گمرک باب شده،دیگر با هیچ قانون و مقرراتی قابل تغییر نیست.

فصل گرم همکاری

سامانه جامع گمرکی،دستگاه ها را با هم آشتی داده است.دستگاه هایی که طی سه دهه گذشته هرکدام بروکراسی خاص خود را داشتند و جزیره ای عمل می کردند،حالا با اجرای سامانه جامع گمرکی و سیستم هوشمند تطبیق اطلاعات به هم مرتبط شده اند. وزارت صنعت،معدن و تجارت از یک سو و سازمان هایی مثل استاندارد،سازمان بنادر و کشتیرانی  و بانک مرکزی از سوی دیگر همگی به پروژه هوشمند تجارت پیوسته اند.

کار تخصیص ارز که یکی از فرآیندهای زمان بر بوده،در سامانه جامع گمرکی با استفاده از قابلیت ثبت منشا ارز در سامانه گمرک  بر اساس اطلاعات مندرج در ثبت سفارش و کالای اظهاری در سند مذکور انجام می شود. صاحبان کالا می توانند  نسبت به ورود کالاهایی که قبلا مجوز ثبت سفارش آنها صادر شده،اقدام کنند  و در صورت ترخیص کالا خارج از فهرست مندرج در مجوز ثبت سفارش مراتب به عنوان تخلف محسوب می شود.

اقتصاددانان می گویند،قاچاق کالا و اقتصاد زیرزمینی نتیجه یک اقتصاد بیمار و بی برنامه است و بروز و ظهور کالاهایی بی‌شناسنامه و غیر مجاز در بازار یک کشور آفتی است که علاوه بر مضراتی همچون رشد پولشویی و خروج ارز به صورت غیرقانونی از کشور و ورود کالاهای بی‌کیفیت، خطرات و زیان های فراوانی در رابطه با سلامت جامعه را نیز به همراه خواهد داشت.

در چهارسال گذشته،این پدیده در اقتصاد کمرنگ تر شده است؛اگرچه هنوز بخش بزرگی از دستگاههای دولتی در حال برنامه ریزی و مبارزه با این پدیده تلخ برای اقتصاد ایران هستند،اما گلوگاه ورود رسمی برای قاچاقچی های حرفه ای بسته شده است.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۷۲۳۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبادلات طلا ساماندهی می‌شود

بنا بر اعلام ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز امکان صدور فاکتور رسمی در سامانه جامع تجارت برای تمامی فعالان صنف طلا ایجاد شده و اجرای این مسئله به‌صورت جدی توسط دولت پیگیری می‎شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، باتوجه‌به ابلاغ ضوابط اختصاصی طلا ذیل تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در تاریخ مرداد ماه 1401، متاسفانه اجرای این قانون به تعویق افتاده بود که با توجه به سال جهش تولید با مشارکت مردم، دولت اجرای این قانون را از ابتدای امسال برای تمامی صنف و صنعت طلا لازم الاجرا نمود.

مبادلات طلا ساماندهی می‌شود

بنا بر نظر بسیاری از کارشناسان اقتصادی، ازآنجایی‌که بازار طلا با مشکلاتی از قبیل فعالیت بدون دریافت مجوز، خریدوفروش با حساب‌های اجاره‌ای و فعالیت‌های ارزی برخی سودجویان به اسم طلافروش و فروش طلا با عیار پست مواجه است، این بازار نیازمند یک ساماندهی در تمامی بخش‌های صنفی و معاملاتی خود می باشد.

کلیه طلافروشان می‌بایست بر اساس قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، تمامی معاملات خود را در سامانه جامع تجارت ثبت نمایند که در این صورت معاملات مشکوک و فروش کالای غیراصیل و قاچاق برای دستگاه‌های نظارتی شفاف خواهد بود و می توان از ضرر مردم به دلیل خرید کالای بدون اصالت مانند سکه‌های تقلبی و طلای عیار پایین جلوگیری کرد.

بر اساس ماده 18 آئین نامه اجرایی ماده 14 الحاقی قانون مبارزه با پولشویی، وزات صمت مکلف است با همکاری بانک مرکزی امکان ثبت سیستمی معاملات طلا را در سامانه جامع تجارت فراهم نماید و فعالین صنف طلا می بایست اطلاعات معاملات خود را در این سامانه ثبت نمایند. همچنین بر اساس بند الف ماده 7 قانون مبارزه با پولشویی اشخاص، نهادها و دستگاههای مشمول این قانون (موضوع مواد 5 و 6) برحسب نوع فعالیت و ساختار سازمانی خود مکلف به احراز هویت و شناسایی مراجعان هستند.

اجرای این قانون در کنار قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در حوزه طلا می‌تواند علاوه بر کاهش قاچاق طلا، مشکلات مالی بخش طلا از قبیل پول‌شویی و ارتشا را نیز شناسایی نماید تا دستگاه‌های نظارتی نسبت به مقابله با آن اقدام نمایند.

وفاق تمام دستگاه‌های حاکمیتی در اجرای ضوابط تبصره 4 طلا

باتوجه ‌به ایجاد وقفه در اجرای ضوابط تبصره 4 ماده 18 فلزات گرانبها و گوهرسنگ ها، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز طی جلسه ای با حضور تمامی دستگاه های تصمیم گیر در صنعت طلا وفلزات گرانبها، ضمن بررسی مجدد ابعاد طرح و نظرات اتحادیه های مربوطه، اجرای این ضوابط را برای تمامی فعالین صنف طلا از جمله طلافروشان، بنکداران، آبشده فروشان و تولیدکنندگان از 7/1/1403 الزامی کرد.

البته پیش‌ازاین مسئله ثبت اطلاعات در دو سامانه جامع تجارت و مودیان موجب نارضایتی برخی از فعالان صنف طلا و جواهر شده بود که پیگیری اخبار نشان می‎‌دهد این موضوع برطرف شده است؛ به‌طوری‌که بر اساس تبصره 3 الحاقی به ماده 5 قانون سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی در صورت ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت با رعایت الزامات صدور صورت‌حساب الکترونیکی از سوی سازمان مالیاتی دیگر نیازی به ثبت مجدد اطلاعات در سامانه مودیان نبوده و اطلاعات می بایست به صورت سیستمی به این سامانه ارسال گردد.

سرپرست مرکز صنایع خلاق وزارت صمت: سامانه جامع تجارت در صنعت طلا لازم‌الاجرا است

محمدرضا زارع برزشی در جلسه روز 4/2/1403 نیز بر اجرای این قانون تأکید کرد و اجرای این قانون را در جهت حمایت از تولید لازم دانست.

ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی برخی فعالان بازار طلا

ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال جدید با تأکید بر اجرای قانون، از دستگاه‌های نظارتی خواست نسبت به متخلفین برخورد جدی صورت گیرد. بنا بر دستور معاون پیشگیری ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز؛ ضوابط اختصاصی گروه کالایی فلزات گران‌بها و سنگ‌های قیمتی موضوع تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالاو ارز از تاریخ، 7 فروردین سال جاری در کشور الزامی شده است.

انتهای پیام/

 

 

دیگر خبرها

  • انتشار آگهی در سکوهای اینترنتی به شرط ثبت‌نام در سامانه املاک و اسکان
  • کشف محموله چای قاچاق در چهارمحال وبختیاری
  • آغاز مزایده عمومی اکتشافی و معدنی سازمان صمت آذربایجان غربی
  • اقتصاد دیجیتال وضعیت بیکاری و اقتصادی را کردستان بهبود می بخشد
  • مبادلات طلا ساماندهی می‌شود
  • توسعه حوزه ICT راه نجات عقب‌ماندگی‌های اقتصادی کردستان
  • کنسرسیوم بانکی با هفت امضا مالک پرسپولیس شد
  • آخرین اخبار از بارگذاری مدارک آزمون‌ آموزگاری ۱۴۰۳+ زمان اعلام نتایج نهایی آزمون
  • سامانه خودنویس منطبق بر قانون تجارت الکترونیک است
  • مشارکت مردم در جهش تولید چگونه عملی می‎‌شود؟