Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-05@03:35:34 GMT

تنها فرودگاه امام تهران سود آوری دارد

تاریخ انتشار: ۱ آذر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۵۷۵۲۱۹۲

ایرنا - مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران گفت: به جز فرودگاه امام هیچ یکی از فرودگاه های کشور سودآوری ندارند.

 رحمت الله مهابادی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران در اصفهان افزود: تنها فرودگاه مشهد توانسته هزینه های خود را با درآمدهای مربوطه پوشش دهد اما باز هم طرح های توسعه این فرودگاه باید با استفاده از منابع مالی شرکت فرودگاه های کشور انجام شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی همچنین با استناد به آمارهای اتحادیه بین المللی فرودگاه های جهان گفت: فرودگاه های ایران در مقایسه با عملکرد فرودگاه های 55 کشور جهان از نظر جابه جایی مسافر، بار و نشست و برخاست رتبه چهارم را به خود اختصاص داده اند.

وی گفت: براساس آمارهای ایکائو و اتحادیه بین المللی فرودگاه های جهان، هفت فرودگاه ایران در بین 292 فرودگاه 55 کشور جهان از نظر رشد مسافر رتبه 14 را به خود اختصاص داده و در حوزه بار نیز فرودگاه های ایران جزو 15 فرودگاه برتر در بین 55 کشور است.

مهابادی اظهار کرد: موسسات بین المللی آموزشی و پژوهشی اروپا گزارش داده اند که رشد صنعت هوایی در خاورمیانه و آفریقا بصورت چشمگیر و رو به گسترش است و خاورمیانه در حال ربودن گوی سبقت از تمام مناطق مختلف جهان است.

مدیرعامل شرکت فرودگاه های و ناوبری هوایی ایران افزود: براساس این گزارش ها رشد صنعت هوایی خاورمیانه در بخش جابجایی مسافر 9،4 درصد رشد داشته است.

مهابادی با اشاره به وضعیت فرودگاه های کشور به رشد اعزام و پذیرش مسافر و حمل بار در فرودگاه های کشور اشاره کرد و افزود: در آبان امسال فرودگاه مهرآباد در زمینه نشست و برخاست 13 درصد و در زمینه اعزام و پذیرش مسافر پنج درصد رشد و فرودگاه کرمان 26 درصد و گرگان 100 درصد در زمینه نشست و برخاست رشد داشته است.

وی با بیان اینکه ان آمارها طی 6 ماه گذشته خیره کننده است گفت: به عنوان نمونه فرودگاه تبریز در زمینه اعزام و پذیرش مسافر 9 درصد، اهواز 11 درصد، فرودگاه بین المللی امام خمینی 15 درصد، رشت 18 درصد ، کرمان 17 درصد، بوشهر 32 درصد، ساری 63 درصد، لارستان 75 درصد، سنندج 96 درصد، لامرد، ابوموسی، همدان ، بم و زنجان نیز 100 درصد رشد داشته اند.

مدیرعامل شرکت فرودگاه های ایران گفت: این آمارها موید آن است که توسعه این خدمات نیازمند گسیل منابع برای ایجاد زیرساخت های فرودگاهی و ناوبری است که اگر در این زمینه غفلت کنیم در آینده با مشکلات جدی در زمینه حمل و نقل هوایی مواجه خواهیم شد.

وی افزود: در این راستا باید منابع ارزان و خارجی به این صنعت اختصاص داده و با اجرای قوانین لازم راهکارهای مناسب برای دسترسی مردم به این صنعت فراهم شود.

مهابادی اظهار کرد: برای توسعه شبکه حمل و نقل هوایی اجرای پنج برنامه در دستور کار شرکت فرودگاه های کشور قرار گرفته است که برنامه اول تمرکز بر توسعه ایمنی، برنامه دوم اولویت دادن به توسعه ارز آوری، برنامه سوم رفع گلوگاه های خدمات رسانی و برنامه چهارم توجه به توسعه عدالت جغرافیایی و دسترسی مناطق محروم به حمل و نقل هوایی است که در این زمینه 2 فرودگاه سقز و گناباد را از طریق منابع شرکت توسعه فرودگاه ها در حال ساخت داریم.

وی یادآوری کرد: در ایرانشهر نیز ترمینال جدیدی در دست احداث است که عملیات ساخت آن 90 درصد پیشرفت داشته است.

مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی تاکید کرد: توجه به نقاط مرزی مدنظر شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی ایران قرار دارد و در همین راستا باند فرودگاه کرمان و کرمانشاه که یکی از بدترین باندهای فرودگاه های کشور است در حال بازسازی است و 80 میلیارد تومان امسال برای بازسازی باند فرودگاه کرمانشاه و همچنین 100 میلیارد تومان برای طرح های دیگر در این زمینه اختصاص داده شده است.

وی تصریح کرد: در سال 97 برای زیرساخت های خدماتی مسافر طرح هایی با اعتبار 800 میلیارد تومان به مناقصه گذاشته شده که در در مرحله اجرایی است.

مهابادی به پنجمین برنامه اشاره ای نکردوگفت: بزودی برنامه هایی توسط شرکت فرودگاه های ایران انجام خواهد شد که اتفاق بزرگی را در صنعت هوایی ایران رقم خواهد زد که ما این برنامه ها را در فرصتی مناسب اطلاع رسانی خواهیم کرد. وی با اشاره به اینکه اصفهان یکی از شهرهای مهم گردشگری ایران است گفت: اما دردهه های اخیر به فرودگاه اصفهان کم توجهی شده است.

وی این فرودگاه را در کانون توجه شرکت فرودگاه های کشور عنوان کرد و گفت: توسعه صنعت گردشگری نیز ارتباط مستقیمی با حمل و نقل هوایی دارد. وی گفت: برای طرح توسعه فرودگاه اصفهان یکهزار و 200 میلیارد ریال اختصاص داده شده است و ترمینال جدید و آی سی پی این فرودگاه در حال ساخت است.

مهابادی با بیان اینکه طرح توسعه فرودگاه اصفهان با محدودیت عرصه مواجه است گفت: خوشبختانه با تلاش های انجام شده توسط نماینده ولی فقیه، استانداری، مجمع نمایندگان و مدیریت فرودگاه اصفهان این موضوع پیگیری شده و به نتایج خوبی نیز رسیده است. وی با اشاره به مذاکرات انجام شده بین وزارت راه و شهرسازی و ستاد مشترک نیروهای مسلح و وزارت دفاع گفت: برای تامین زمین های مورد نیاز اجرای طرح توسعه فرودگاه اصفهان توافق خوبی با ارتش انجام شده است. مدیرعامل شرکت فرودگاه های ایران با اشاره به عملکرد فرودگاه کرمانشاه در زلزله اخیر این استان گفت: این فرودگاه با نشست و برخاست 882 سورتی پرواز تا شب گذشته بیش از 6.5 برابر از ظرفیت عادی خود نشست و برخاست داشته است تا امداد رسانی24 ساعته از طریق صنعت حمل و نقل هوایی به خوبی انجام شود .

وی اظهار کرد: صنعت حمل و نقل هوایی ایران در سال های اخیر با رشد خیره کننده ای مواجه شده است و اگر از تداوم آن غفلت کنیم یک خطای نابخشودنی خواهیم داشت زیرا در برنامه ششم توسعه حمل و نقل هوایی ایران و واقعی شدن نرخ خدمات فرودگاهی مورد توجه جدید قانون گذار قرار گرفته است تا بتوانیم عدالت جغرافیایی را در این زمینه در مناطق مختلف کشور اجرا کنیم.

مهابادی یادآوری کرد: در سه سال گذشته نرخ خدمات فرودگاهی هیچ تغییری نداشته تا شرکت های هوایی و مردم بتوانند از خدمات مناسب فرودگاهی استفاده کنند هرچند که تعرفه خدمات فرودگاهی در قیمت بلیت های کمتر از سه درصد است. وی با اشاره به طرح فراملی مدیریت ترابری آسمان ایران شهری گفت: این طرح در سه فاز طراحی شده که فاز اول آن به اتمام رسیده و فاز دوم و سوم آن توسط مشاور بین المللی در دست مطالعات است تا ساختار فضایی کشور به رشد و تعالی واقعی خود دست یابد.

وی درباره نقاط ممنوعه پرواز نیز گفت: در برنامه پنجم توسعه کاهش نقاط ممنوعه مورد توجه قرار گرفته اما تاکنون این نقاط در آسمان ایران کاهش نیافته بلکه طبق مجوزی که به ما داده شده ما می توانیم تا ارتفاع 28 هزارپا نقاط ممنوعه را نادیده بگیریم که جا دارد از همکاری های ستاد کل نیروهای مسلح، شورای عالی امنیت ملی و دولت در این زمینه قدردانی شود.

مدیرعامل شرکت فرودگاه های ایران با بیان اینکه تاکنون هیچ نهادی از منابع مالی شرکت برداشت نداشته است گفت: با پیگیری های شرکت فرودگاه ها و ارجاع موضوع به شورای عالی هواپیمایی کشوری وصول مطالبات شرکت فرودگاه ها از شرکت هوایی وضعیت بهتری پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: براساس مجوزهای قانونی این اجازه به شرکت فرودگاه ها داده شده تا بتوانند از حساب های مالی شرکت های بدهکار برداشت کنند و این کمک بزرگی از طرف دولت و مجلس به شرکت فرودگاه های در انجام وظایف قانونی آن است.

مدیرعامل شرکت فرودگاه ها و ناوبری هوایی امروز برای بازدید از فرودگاه اصفهان به این خطه سفر کرد. فرودگاه بین المللی شهید بهشتی در شرق اصفهان دارای 2 باند به طول چهار هزار و 397 متر و عرض 45 متر با10 جایگاه پذیرش انواع هواپیمای مسافربری و ترمینال پروازهای داخلی و خارجی است. این فرودگاه که در مرکز کشور قرار دارد، به عنوان مُعین فرودگاه های کشور عمل می کند و در طول سال میزبان بسیاری از فرودهای اضطراری، اورژانسی و هدایت شده است.

منبع: عصر ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۷۵۲۱۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بزرگترین فرودگاه بین المللی دنیا در اینجا ساخته می شود / ۵ باند فرودگاهی برای جابجایی ۲۶۰ میلیون مسافر

شیخ محمد بن راشد آل مکتوم، نخست‌وزیر و معاون رئیس‌جمهور دبی، فاش کرد که ترمینال در دست احداث،‌ ۵ برابر بزرگ‌تر از فرودگاه بین‌المللی دبی خواهد بود و می‌تواند سالانه ۲۶۰ میلیون مسافر را در خود جای دهد.

بر اساس این اطلاعیه، فرودگاه جدید دارای ۵ باند موازی و ۴۰۰ گیت هواپیما خواهد بود. در حال حاضر، فرودگاه بین المللی دبی، شلوغ ترین هاب هوایی بین المللی در سراسر جهان است که فقط با دو باند کار می کند.

به گزارش همشهری آنلاین، اعلامیه شیخ محمد بن راشد آل مکتوم نشان دهنده یک نقطه عطف مهم در احیای مجدد خطوط هوایی امارات پس از اختلالات ناشی از همه گیری کووید-۱۹ در سفرهای بین المللی است.

در اطلاعیه منتشر شده، تصاویر کامپیوتری، طراحی ترمینال سفید و گسترده ای را به تصویر می کشید که یادآور چادرهای بادیه نشین های سنتی در عربستان است. این فرودگاه با ساخت یک شهر کامل در اطراف فرودگاه در جنوب دبی، تقاضای مسکن برای یک میلیون نفر را به دنبال خواهد داشت.

نخست وزیر دبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این فرودگاه میزبان شرکت های پیشرو جهان در بخش لجستیک و حمل و نقل هوایی خواهد بود. ما در حال ساختن یک پروژه جدید برای نسل های آینده هستیم. دبی به فرودگاه جهان، بندر و مرکز جهانی جدید تبدیل خواهد شد.»

فرودگاه بین المللی دبی (DXB) به مدت یک دهه عنوان شلوغ ترین فرودگاه جهان برای سفرهای بین المللی را به خود اختصاص داده است که منجر به فشار بر ظرفیت آن شده است. سال گذشته، با وجود چالش‌های ناشی از همه‌گیری کووید، این مرکز حمل و نقل نزدیک به ۸۷ میلیون مسافر خدمات رسانی کرد که از سطح قبل از همه‌گیری فراتر رفت. علاوه بر این، دبی رکوردشکنی ۱۷.۱۵ میلیون بازدیدکننده بین المللی یک شبه را در سال ۲۰۲۳ گزارش کرد که نشان دهنده افزایش نزدیک به ۲۰ درصدی نسبت به سال قبل است.

فرودگاه بین‌المللی آل مکتوم، که نزدیک به ۴۵ کیلومتر از فرودگاه بین المللی دبی فاصله دارد، در سال ۲۰۱۰ با یک ترمینال واحد شروع به کار کرد. در طول همه‌گیری کووید، به‌عنوان انباری برای ایرباس A۳۸۰‌های دو طبقه امارات و سایر هواپیماها عمل می‌کرد و به تدریج فعالیت خود را با پروازهای باری و خصوصی در دوره‌های بعدی از سر گرفت.

علاوه بر این، فرودگاه به عنوان محل برگزاری دوسالانه نمایشگاه هوایی دبی عمل می کند و دارای وسعتی بی کران از بیابان خالی است که فضای زیادی را برای گسترش فراهم می کند. اطلاعیه شیخ محمد بر قصد دبی برای گسترش بیشتر به سمت جنوب تاکید کرد.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • شلیک‌های هوایی پرواز‌های خرم آباد را لغو کرد
  • برگزاری رویداد بین المللی ارائه فرصت های سرمایه گزاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • بزرگترین فرودگاه بین المللی دنیا در اینجا ساخته می شود
  • سرمایه‌گذاری در ۱۰۰ شرکت بورسی ایران هیچ ریسکی ندارد | بزرگ‌ترین بازار بورس ناشناخته جهان مربوط به ایران است
  • بزرگترین فرودگاه بین المللی دنیا در اینجا ساخته می شود / ۵ باند فرودگاهی برای جابجایی ۲۶۰ میلیون مسافر
  • بازگشت پرواز تهران ـ خرم‌آباد ‌به مبدأ در پی شرایط بد جوی
  • افزایش پروازهای فرودگاه شهدای خوی به ۳ روز در هفته
  • تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل + عکس
  • تهران قدیم | تصویری متفاوت از فرودگاه مهرآباد ۶۹ سال قبل/ عکس
  • سپهران کم تاخیرترین ایرلاین فرودگاه نجف شد